Martin – Žilina 2:4 (kon.) | Skalica – Nitra 6:5 (kon.) | Poprad – Piešťany 1:2 (po s.n.)
Zvolen – Trenčín 2:0 (kon.) | Banská Bystrica – Košice 3:2 (kon.)
konec
HC´ 05 Banská Bystrica
3:2 (1:2, 2:0, 0:0)
HC Košice
sk Pátek 23.11.2012, 19:30 • Zimný štadión Banská Bystrica • Tipos Extraliga (SR)
Partner:
     
    Diváci v Banskej Bystrici tlieskajú, a to znamená že Banská Bystrica porazila Košice 3:2. A to vďaka dvom gólom MICHALA HANDZUŠA.

    Ďakujem za pozornosť, prajem príjemný zvyšok večera. (21:38:27)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:04
    Hylák zostáva na striedačke, a hostia tak hrajú šiesti !
     
    59:04
    Oddychový čas hostí.
     
    58:39
    Domáci hráči sa snažia čo najdlhšie držať puk na svojich hokejkách, aby nedovolili hosťom vyrovnať.
     
    58:00
    Do konca tretej tretiny zostávajú už len dve minúty.
     
    56:32
    Hostia nahadzovali puk do útočného pásma, ale ten skončil vysoko na ochrannej sieti, vhadzovať sa bude v strednom pásme.
     
    55:29
    Hostia sa snažia dostať do útočného pásma, teraz nahodili puk na zadný mantinel, a puk sa následne odrazil k Slipčenkovi, ktorý ho kryje lapačkou.
     
    54:21
    Peter Novajovský bol teraz tvrdo narazený na mantinel za vlastnou bránkou, podľa rozhodcu bol tento zákrok v rámci pravidiel.
     
    53:00
    Do samostatného nájazdu sa dostával Lunter, ale v rozhodujúcej chvíli bol podrazený, ale rozhodca odpískal len postavenie hráča v bránkovisku.
     
    51:12
    Po výbornej prihrávke od Lukačeviča nastrelil žŕdku Hylákovej brány útočník domácich Heizer !
     
    49:45
    K puku sa v útočnom pásme dostal Styk, ale jeho prudkú strelu od modrej Hyláka chytá.
     
    48:28
    Do protiútoku sa mohol dostať češík, ale obranca hostí ho zblokoval skôr ako stihol ohroziť Hyláka.
     
    47:17
    Vylúčenie Banskej Bystrice, Lukáš Bambúch si posedí dve minúty za nedovolené bránenie.
     
    45:58
    Vylúčenie Košíc, na trestnú odišiel Michal Novák za nedovolené bránenie.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 1669 divákov.
     
    44:02
    Handzuš teraz vytvoril výbornú príležitosť pre Ketnera, ale ten netrafil puk, a tak sa musia domáci hráči vrátiť do obranného pásma.
     
    42:55
    Juraj Sýkora si vytvoril šancu v útočnom pásme, jeho strelu Hylák len vyrazil, ale následnú dorážku domáceho hráča už brankár hostí chytá.
     
    40:40
    Košice sa usadili v útočnom pásme, a ohrozujú brankára Slipčenka, teraz sa k puku pred Slipčenkom dostal Jenčík, ale domáci obrancovia mu nedovolili zakončiť.
     
    40:01
    Začala tretia tretina.
     
    V druhej tretine stačilo domácim len 14-sekúnd na to aby vyrovnali skóre zápasu, a to všetko sa postaral MICHAL HANDZUŠ, ktorý najprv v 34. minúte prekonal Hyláka z dorážky, a už o 14-sekúnd sa rozbiehal v trestnom strieľaní proti brankárovi Hylákovi, potom ako bol pri zakončení pridržaní od Kolbu. Domáci hráč nájazd premenil, a tak vedú domáci na Košicami 3:2.

    Tretia tretina začne približne o 21:04.
     
    40:00
    Druhá tretina skončila.
     
    39:39
    Haščák si nakorčuloval do útočného pásma s pukom, následne sa odhodlal k strele, ale Slipčenko jeho strelu pohotovo kryje lapačkou.
     
    37:40
    Šanca pre Slováka, ale jeho strelu od modrej Slipčenko pohodlne schoval v lapačke.
     
    37:11
    Novotný preveril Slipčenkovu pozornosť takou bejzbalovou strelou od modrej čiary, ktorú domáci brankár chytá do lapačky.
     
    36:12
    Mlynarovič si nakorčulovával do útočného pásma, ale bol tam skôr ako puk, a tak odpískaný ofsajd.
     
    34:05
    Banská Bystrica dala gól!
    Domáci hráčom sa podarilo otočiť skóre zápasu za 14 sekúnd, a to keď MICHAL HANDZUŠ premenil trestné strieľanie a pridal tak svoj druhý gól v tomto zápase.
     
    34:05
    Po faule Kolbu na Handzuša nasleduje trestné strieľanie !
     
    33:51
    Banská Bystrica dala gól!
    A je vyrovnané ! Domáci hráči sa dostali do útočného pásma, k strele sa dostal Sýkora, jeho strelu však zblokoval obranca hostí, a následne dorazil puk do brány MICHAL HANDUŠ. Asistencie: Ján Sýkora a Ned Lukacevic.
     
    32:17
    Mlynarovič sa snažil založiť útočnú akciu, poslal puk na Pašeka, ale ten bol v útočnom pásme skôr ako puk, a tak rozhodca odpískal ofsajd.
     
    29:50
    Lukačevič vybojoval puk dostal sa s ním do pásma, dokázal sa vykľučkovať z obrany hráčov hostí, ale nakoniec mu hostia puk zobrali, a založili útočnú akciu, ktorá skončila zákrokom brankára Slipčenka.
     
    27:09
    Košice si nevedia vytvoril stály tlak počas presilovky, a domácim hráčom sa teraz podarilo oslobodiť vyhodením puku k brankárovi Hylákovi.
     
    26:21
    Vylúčenie Banskej Bystrice, na trestnú odchádza Tomáš Zigo za podrazenie.
     
    25:08
    Košice vyhrali buly v útočnom pásme, puk sa dostal na modrú čiaru k Deylovi, ale jeho strelu Slipčenko vyráža, a puku sa zmocnili domáci hráči.
     
    24:52
    Puk sa dostal do útočného pásma Banskej Bystrice k Petrovi, ale ten bol v pásme skôr ako puk, a tak rozhodca odpískal ofsajd.
     
    23:26
    Útočná akcia 4. formácie Košíc, do útočného pásma sa s pukom dostal Róbert Huna, a dokázal sa dostať až pred Slipčenka odkiaľ vystrelil, ale domáci brankár si s jeho strelou poradil.
     
    21:36
    Obrovská šanca Pašeka, už mal položeného Slipčenka, stačilo mu zakončiť do odkrytej brány, ale pri zakončení spadol, a tak sa pokračuje v hre.
     
    20:23
    Pekná spolupráca prvej formácie domácich, Hudec poslal zadovku na Handzuša, ten následne hľadal Luntera, ale ten nestihol dokorčulovať puk.
     
    20:01
    Začala druhá tretina.
     
    Už v prvej minúte prvej tretine sme videli gól, a to keď sa po chybe domáceho obrancu presadil MATÚŠ CHOVAN, domácim sa podarilo vyrovnať v 12. minúte a to zásluhou RADOMÍRA HEIZERA. Ale v 18. minúte prišla ďalšia chyba domácich hráčov, a Slipčenka prekonal MARCEL HAŠČÁK.

    Druhá tretina začne približne o 20:15.
     
    20:00
    Prvá tretina skončila.
     
    18:00
    Vylúčenie Banskej Bystrice, osobný trest za nešportové správanie sa dostáva domáci brankár Róbert Slipčenko, trest si odsedí Nikita Kolesnikovs.
     
    18:00
    Košice dali gól!
    Obrovská chyba domácich hráčov, k puku sa dostal MARCEL HAŠČÁK, a poľahky prekonal brankára Slipčenka.
     
    17:38
    Košice sa teraz usadili v útočnom pásme, ale vytvorili si len jednu šancu, a aj tú Slipčenko chytil,
     
    14:45
    Domáci hráči sa usadili v útočnom pásme, a roztočili presilovkový kolotoč, puk sa dostal od Sýkoru na modrú čiaru k Bambúchovi, ale jeho strelu Hylák vyrazil.
     
    14:10
    Vylúčenie na strane Košíc, na trestnú ľavicu odchádza za hákovanie Radek Deyl.
     
    12:55
    Nepresná rozohrávka Ketnera z poza vlastnej bránky sa končí až zakázaným uvoľnením, a vhadzovať sa bude v útočnom pásme Košíc po pravici domáceho brankára Slipčenka.
     
    11:36
    Banská Bystrica dala gól!
    A je vyrovnané ! Domácim hráčom sa podarilo vyrovanať potom ako sa puk od Lukačeviča dostal zadovkou na RADOMÍRA HEIZERA, ktorý prekonal Hyláka. Asistencie: Ned Lukacevic a Ján Sýkora.
     
    11:20
    Protiútok Banskej Bystrice, puk sa dostal v strednom pásme na hokejku Lukačeviča, ale ten nedokázal z kruhu Hyláka prekonať.
     
    10:26
    Bystričania vyhrali buly v útočnom pásme, puk sa dostal od modrej čiary k Lunterovi, ten sa pokúšal prekonať Hyláka z veľkého uhla, ale brankár hostí jeho strelu bez problémov chytá.
     
    09:55
    Vhadzovanie v útočnom pásme vyhrali Košice, puk sa dostal do rohu klziska na Slováka, ktorý sa snažil prekvapiť domáceho gólmana Slipčenka, ale to sa mu nepodarilo, a domáci brankár chytil puk.
     
    09:06
    Košičania sa pokúšali vyhodiť puk z vlastného pásma, ale ten sa zachytili na Zigovi, ktorý ho okamžite poslal na Sýkoru, ale toho odzbrojili dvaja obrancovia hosťujúceho celku.
     
    07:08
    Haščáková nebezpečná strela, ktorá sa odrazila od mantinelu priamo pred Slipčenka, hráč hostí dostal príležitosť doraziť puk do brány, ale domáci brankár predviedol efektný zákrok a jeho strelu zlikvidoval.
     
    05:46
    Vylúčenie Banskej Bystrice, na trestnú odišiel Radomír Heizer za hákovanie.
     
    05:01
    Šanca pre Róberta Hunu, nahodil puk na Slipčenka, ten ho len vyrazil, a následne mohol hráč hostí dorážať puk do bránky, ale ani jeden jeho pokus nebol úspešný.
     
    03:08
    Lukačevič teraz dotiahol puk do pásma, poslal ho na Jána Sýkoru, ten stál pred Hylákom, ale nedokázal ho prekonať, následne prišiel Hylák o hokejku, ale domáci to nevyužili.
     
    02:17
    Na ľade prvá formácia Banskej Bystrice na čele s Handzušom, ale Hudec len nahodil puk na Hyláka, ktorý ho skryl v lapačke, vhadzovať sa bude v útočnom pásme domácich.
     
    01:48
    Sýkora sa snažil nájsť pred Hylákom Češíka, ale to sa mu nepodarilo, a hostia sa zmocnili puku.
     
    00:53
    Košice dali gól!
    Rýchly úvodný gól v podaní Košíc, po chybe Bambúcha ktorý nesprávne vyhodil puk, sa presadil MATÚŠ CHOVAN. Asistencie: Marek Slovák
     
    00:05
    Úvodné buly pre Handzuša, a domáci tak môžu založiť prvú útočnú akciu.
     
    00:01
    Stretnutie práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    HC 05 Banská Bystrica: Slipčenko (Dzubina) - Styk, Richter, Bambúch, Kubka, Novajovský, Kolesnikovs, Predajniansky, Ketner - Lunter, Handzuš, Hudec - Sýkora Ján, Heizer, Lukacevic - Sýkora Juraj, Češík, Lamper - Petro, Zigo, Jankovič

    Kapitán: Michal Hudec
    Asistenti: Michal Handzuš a Lukáš Bambúch

    Tréner: Vladimír Országh
    Asistent trénera: Peter Harazín

    HC Košice: Hylák (Riečický) - Šeda, Novák, Deyl, Kolba, Takáč, Macejko, Gajdoš, Chovan Martin - Spilár, Jenčík, Haščák - Chovan Matúš, Slovák, Novotný - Pašek, Mlynarovič, Jokeľ - Huna Richard, Huna Róber, Svitana

    Kapitán: Marek Kolba
    Asistenti: Richard Jenčík a Marcel Haščák

    Tréner: Milan Staš
    Asistent trénera: Pavol Zubek

    Rozhodca: D.Konc - M.Junek, P.Šefčík.
     
    Vítam Vás pri sledovaní 23. kola Tipsport extraligy, v ktorom privíta Banská Bystrica na svojom ľade tím z Košíc.

    Tento zápas sa odohrá v netradičnom čase o 19:30 a to z dôvodu konania medzinárodných pretekov v krasokorčuľovaní GRAND PRIX SNP.

    Tieto tímy sa v tejto sezóne stretli už dvakrát, a to najprv 28. septembra 2012 na ľade Banskej Bystrice, v tomto zápase zvíťazili domáci Barani 4:3. Góly za domácich nastrieľali: Matej Češík, Ján Sýkora , a dva góly strelil Radomír Heizer. Za hostí z Košíc vtedy skórovali Samuel Mlynarovič, Marcel Haščák , a Róbert Huna .

    Druhý spoločný zápas sa odohral v Košiciach, a to 26. októbra 2012. V tomto zápase boli úspešnejší východniari, ktorý vyhrali nad Banskou Bystricou 4:0. Góly za Košice v tomto zápase nastrieľali Marcel Haščák, Marek Slovák, Richard Jenčík, a Štěpán Novotný .

    Takže v obidvoch doterajších spoločných zápasoch boli úspešné domáci tímy, to či tomu bude tak aj teraz uvidíme.

    HC´05 Banská Bystrica odohrala v nedeľu 18. novembra zápas na ľade Martina, v tomto zápase neboli Barani úspešný, a po zlom výkone, inkasovali od domácich 7 gólov. Jediný hráč ktorý prekonal brankára Šúreka bol Juraj Petro.

    Ďalší zápas čakal na Baranov v utorok 20. novembra v ktorom privítali na svojom ľade tím Skalice. V tomto zápase sa po štvor zápasovom treste vrátil do zostavy trénera Vladimíra Országha brankár Robert Slipčenko . Zverenci Martina Pešouta nevyhrali pod jeho vedením ešte ani jeden zápas, a tak tomu bolo aj po zápase v Banskej Bystrici. Domáci vyhrali 5:2, a posunuli sa tak na 5. miesto v tabuľke. Góly za domácich strieľali Ned Lukacevic, ktorý prekonal brankára Trenčana dvakrát, Lukáš Bambúch, Mário Lunter a Ján Sýkora.

    Najproduktívnejší hráč Banskej Bystrice je momentálne Radomír Heizer, ktorý má na svojom konte 19 bodov za 11 gólov, a 8 asistencií.

    HC Košice odohrali v nedeľu 18. novembra zápas na domácom ľade, kde privítali nováčika z Piešťan. Domáci hráči vyhrávali v 25. minúte 2:0 zásluhou Štěpána Novotného a Matúša Chovana, následne sa podarilo hosťom znížiť na 2:1, ale domáci hráči pridali ešte jeden gól, a to dve sekundy pred koncom zápasu, keď sa presadil Richard Jenčík.

    Posledný zápas ktorý odohrali Košice, bol 20. novembra taktiež na domácom ľade, na ktorom tentokrát privítali tím z Trenčína. Na prvý gól zápasu čakali diváci až do 16. minúty kedy sa presadil hosťujúci Tomáš Klíma, a domáci tak prehrávali 0:1. Ale o niekoľko sekúnd na to už bol stav vyrovnaný potom čo sa presadil Róbert Huna. Následne išli do vedenia domáci, a to v 32. minúte po góle Matúša Chovana. Hosťom sa však ešte podarilo vyrovnať na 2:2. Ale rozhodujúci gól zápasu strelil v 51. minúte Samuel Mlynarovič. Domáce Košice tak vyhrali 3:2, a po poslednom zápase sa nachádzajú na 3. mieste, so ziskom 44 bodov, a so skóre 86:58.

    Hostia z Košíc pricestujú do Banskej Bystrice s trénerom Milanom Stašom, ktorý pôsobil od roku 2008 do roku 2012 ako hlavný tréner práve v Banskej Bystrici, odtiaľ odišiel do poľského tímu Ciarko PBS Bank Sanok. Ale keďže ako povedal Košice sú jeho srdcovka, a preto po uvoľnení pozície hlavného trénera v Košickom tíme prijal túto pozíciu, aj keď bol so svojim tímom v poľskej lige na prvom mieste.

    Momentálne najproduktívnejší hráč Košíc je Richard Jenčík, ktorý má na svojom konte 27 bodov za 7 gólov a 20 asistencií.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 19:30.

    Majkl Petruška

    Branky a nahrávky: 12. Heizer (Lukacevic, Sýkora Ján), 34. Handzuš (Sýkora, Lukacevic), 35. Handzuš (pen.) - 1. Chovan (Slovák), 18. Haščák


    HC´ 05 Banská Bystrica: Slipčenko (Dzubina) - Styk, Richter, Bambúch, Kubka, Novajovský, Kolesnikovs, Predajniansky, Ketner - Lunter, Handzuš, Hudec - Sýkora Ján, Heizer, Lukacevic - Sýkora Juraj, Češík, Lamper - Petro, Zigo, Jankovič

    Kapitán: Michal Hudec
    Asistenti: Michal Handzuš a Lukáš Bambúch

    Tréner: Vladimír Országh
    Asistent trénera: Peter Harazín

    HC Košice: Hylák (Riečický) - Šeda, Novák, Deyl, Kolba, Takáč, Macejko, Gajdoš, Chovan Martin - Spilár, Jenčík, Haščák - Chovan Matúš, Slovák, Novotný - Pašek, Mlynarovič, Jokeľ - Huna Richard, Huna Róber, Svitana

    Kapitán: Marek Kolba
    Asistenti: Richard Jenčík a Marcel Haščák

    Tréner: Milan Staš
    Asistent trénera: Pavol Zubek

    Rozhodčí: D.Konc - M.Junek, P.Šefčík

    Diváci: 1669
    bahis siteleri