Jablonec – Ústí n. L. 5:0 (kon.)
konec
FK Jablonec
5:0 (4:0)
FK VIAGEM Ústí nad Labem
Úterý 27.11.2012, 16:00 • Chance aréna, Jablonec • Pohár FAČR
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu z odvetného utkání Poháru České pošty. Společně budeme sledovat osmifinále mezi Baumitem Jablonec a Ústím nad Labem. Začátek utkání je naplánován na 16:00.
     
    Domácímu Baumitu stál na cestě do osmifinále také pražský soupeř. Avšak o něco méně kvalitní Meteor Praha. Severočeši neměli s postupem větší problémy, když porazili Pražany celkem jednoznačně 6:0.

    Hosté z Ústí se dostali do osmifinále překvapivě na úkor pražské Slavie, kterou dokázali porazit na vlastním hřišti výsledkem 3:2 po penaltách. Autorem rozhodujícího pokutového kopu byl Richard Veverka.
     
    Oba dnešní soupeři mají za sebou již první vzájemné střetnutí, které absolvovali před třemi týdny v rámci prvního utkání osmifinále Poháru České pošty. Ve městě na Labi se zrodil jasný výsledek 1:7 pro Jablonec. Dá se tak říci, že jsou domácí jednou nohou ve čtvrtfinále. Zbývá už jim pouze odehrát dnešní duel a neprohrát o šest a více branek, což je pro Ústí zřejmě nepřekonatelná překážka.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Baumit Jablonec: Špit - Simerský, Kysela, Štochl, Kovařík - Loučka "K" - Zoubele, Vaněk, Haurdić, Jablonský - Třešňák.

    FK Ústí nad Labem: Zacharda - Dvořák "K", Džuban, Zeman, Folwarczny - Peterka, Štrbák, Hrošovský, Volek - Moulis, Veverka.

    Rozhodčí: Houdek - Urban, Hrabovský.
     
    Oba týmy již vstupují na hrací plochu. Domácí Baumit oblékl zelené dresy a hosté z Ústí nad Labem červené.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Rozhodčí Houdek poprvé pískl do píšťalky. Utkání mezi Jabloncem a Ústím nad Labem právě začalo.
     
    2
    Domácí Štochl přidržel jednoho z hostující protihráčů a je odpískán nedovolený zákrok. Hráči v červených dresech tak zůstanou u balonu.
     
    3
    Jablonečtí se nikam neženou a rozvážně kombinují na vlastní polovině.
     
    4
    Džuban čistě odstavil od míče Třešňáka. Hosté tak budou pokračovat s herní pomůckou na svých kopačkách.
     
    5
    Jablonec se dostal k centru z pravé strany. Autorem byl Jablonský, který však pouze hlavu Zemena. Ten míč odklidil do bezpečí.
     
    6
    Peterkův pas na Moulise byl až příliš dlouhý a končí v moci domácí brankáře Špita. Ten rozehrál na krátko svému spoluhráči Kyselovi.
     
    7
    Jablonec právě vstřelil branku!

    Domácí předvedli ukázkovou akci, po které se dostávají do vedení. Na přední tyč si zběhl LUKÁŠ TŘEŠNÁK a pohodlně otevřel skóre - 1:0.
     
    8
    Na hřiště je vidět herní převaha a vyzrálost jabloneckých fotbalistů. Ti zatím jasně vládnou úvodním minutám utkání.
     
    9
    Folwarczny pokoušel vysunout do lajny Moulise. Tomu ale chyběla potřebná rychlost a balon už na hrací ploše nezastihl.
     
    10
    Další domácí akce začala až u gólmana Špita. Ten sice našel přesně hlavu Kovaříka, ale od toho se dostal míč do zámezí. Vhazovat tak budou hosté z Ústí.
     
    11
    Jablonečtí přitlačili na rozehru Ústeckých. Ti nic nevymýšleli a raději nakopli dopředu. Zadarmo tak kulatou pomůcku odevzdali Baumitu.
     
    12
    Kombinace Moulise s Veverkou skončila na kopačkách domácího stopera Simerského. Ten dobře přečetl úmysl hostujících útočník a balon získal.
     
    13
    Kovařík viděl nabíhajícího Haurdiće, který si zabíhal za ústecké zadáky. Nakonec ale k němu přihrávka nedoputovala. Džuban celou akci včas zastavil.
     
    14
    Jablonec si znovu dělá co chce. Zoubele přihrál na úplně volného Vaňka, který stál na malém vápně. Jeho zakončení však chyběla potřebná razance. Zacharda střelu v poklidu pokryl.
     
    16
    Hosté se snad poprvé dostali do šestnáctky soupeře. Tam se ale příliš dlouho neohřáli. Balon jim uzmul kapitán Loučka.
     
    17
    Jablonecká rozehrávka není opět kvalitně napadána a tak si hráči v zelených dresech v klidu přihrávají na půlící čáře.
     
    18
    Ústí je ve hře dopředu zatím hodně marné. Další útok hráčů v červených dresech končí brzy po překročení jablonecké poloviny.
     
    20
    Jablonec si se svým soupeře v posledních sekundách hraje a vymýšlí jak nejlépe se dostat do střelecké pozice. Tu teď marně hledal Zoubele.
     
    21
    Dvořák hledal nabíhajícího Veverku. K tomu se balon sice dostal, ale hostující útočník si ho posléze špatně zpracoval a přišel o něj.
     
    22
    Zacharda kombinuje s Džubanem. Ten se nakonec odhodlal k dlouhému nákopu, ale žádného spoluhráče jím nenašel.
     
    23
    Odkop Simerského končí až vysoko na hlavní tribuně Chance arény. Vhazovat budou hosté z Ústí jen kousek od jabloneckého pokutového území.
     
    25
    Krásný pas Loučky doletěl až na Zoubeleho. Ten si balon přiťukl a chystal se vystřelil. Ještě před tím však zahrál rukou, což neuniklo ani hlavnímu rozhodčímu Houdkovi.
     
    26
    Baumit kombinuje na polovině hřiště. Simerský si vyměňuje míč s Kyselou a opačně.
     
    27
    Jablonec právě vstřelil branku!

    Baumit se svou trpělivou kombinací dostal až před šestnáctku Ústí. Tam se odhodlal vypálit TOMÁŠ JABLONSKÝ a nemířil vůbec špatně. Jeho rána skončila přesně v pravé šibenici Zachardovi klece - 2:0.
     
    28
    Jablonečtí fotbalisté tak přidávají další branku. Výkon domácích fotbalistů zatím připomíná spíše tréninkovou jednotku než mistrovské utkání.
     
    30
    Hosté se dnes poprvé odhodlali a ohrozili branku Špita. Střela Moulise nebyla vůbec marná a domácí gólman ji musel vyrazit na roh.
     
    31
    Jablonec právě vstřelil branku!

    Hosté ale nezahráli rohový kop vůbec dobře a hned po něm poslali Baumit do rychlého brejku. Unikající Třešňák našel svou kolmicí přesně volného ANESE HAURDIČE, který neměl větší problém poslal míč do odkryté branky - 3:0.
     
    32
    Jsem zvědav jestli se dočkáme třeba podobného výsledku jako v první utkání v Ústí.
     
    33
    Jablonec právě vstřelil branku!

    Střelnice na jablonecké Střelnici pokračuje. Hosté se znovu nestačili včas vrátit a již po čtvrté inkasují. Tím posledním, kdo tentokrát zakončoval jabloneckou akci byl LUKÁŠ ZOUBELE, který krásně přeloboval gólmana a posla míč do sítě - 4:0.
     
    35
    Výsledek se nám tak kvapem blíží k tomu z prvního utkání. Hráči Ústí si dnes udělali do Jablonce spíše poznávací výlet. Zatím ve všech činnostech na hřišti propadají a jsou o dost horší.
     
    36
    Balon znovu drží hráči v zelených dresech. Ti se tentokrát k útoku neodhodlali a raději zahráli dozadu na brankáře Špita.
     
    38
    Druhou hostující střelu v dnešním utkání vyslal Hrošovský. Ten zkusil vypálit hned z první, ale branku Baumitu vůbec netrefil.
     
    39
    Zoubele chtěl teď celou jabloneckou kombinaci ještě vyšperkovat a místo střely raději volil přihrávku. Ta ale svého přesného adresáta nezastihla a hosté se osvobodili.
     
    40
    Jablonský hledal svým centrem nabíhajícího Zoubeleho. Tomu ale chyběli potřebné milimetry, aby se do zakončení dostal.
     
    41
    Ústí předvedlo konečně fotbalovou akci, po které i míč skončil v brance Jablonce. Hostující Veverka stál ale v době přihrávky v ofsajdu a tak branka nemohla být uznána.
     
    42
    Střelecký pokus Loučky z úctyhodné vzdálenosti skončil dost nechvalně. Přeletěl i plot areálu na Střelnici.
     
    43
    Džuban se osvobozuje hosty a odkopává hluboko do hloubi pole. Hráči v zelených dresech zůstanou u balonu a budou vymýšlet další útočné myšlenky.
     
    44
    Střela Hrošovského byla zblokována Simerským. Baumit se posléze osvobodil a odkopává na polovinu soupeře.
     
    45
    Centr z pravé strany od Peterky končí až za brankou Špita. Ten bude odkopávat a zřejmě to bude to poslední, co jsme v prvním poločase viděli.
     
    První poločas skončil.
     
    První půli jasně ovládl domácí Baumit poměrně jednoznačným rozdílem. Domácí jsou jasně lepší a směle míří do dalšího kola Poháru České pošty.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 17:01.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Oba týmy vstoupily do druhého poločasu beze změn. Sám jsem zvědav, jestli Baumit dokáže přidat nějaké branky a hlavně kolik.
     
    48
    Domácí drží míč na svých kopačkách a trpělivě kombinují na polovině hřiště. Dopředu se Jablonec zatím příliš nežene.
     
    49
    Třešňák přišel o balon po souboji s hostujícím Dvořáke. Ten ho o něj oloupil a přihrál svému spoluhráči Štrbákovi.
     
    50
    Jablonečtí mohli vést už o pět branek. Za obranou Ústí se zjevil volný Jablonský a pokoušel přihrát před branku Haurdićovi. K tomu ale přihrávka nakonec nedoputovala.
     
    51
    Kapitán Loučka fauloval na polovině hřiště Peterku a domácí museli balon odevzdat. Hráče v červených dresech to dopředu zatím netáhne.
     
    52
    Jablonec právě vstřelil branku!

    Debakl pokračuje i v druhém poločase. Hosté si nepohlídali osamoceného LUKÁŠE TŘEŠŇÁKA, který neměl větší problém z penaltového prostoru zakončit za záda Zachardy - 5:0.
     
    53
    Jablonečtí přidávají i šestou branku. Ta ale nemůže být uznána, protože střílející Vaněk stál v ofsajdu.
     
    55
    Hosté se mohli dostat do slibné pozice. To by ale centr Volka musel mít nějakou kvalitu a neskončit pouze v zámezí.
     
    56
    Od levé postranní lajny dokázal lépe odcentrovat Dvořák. Jeho pas však v poklidu zkrotil Špit a rychle rozehrál vpřed.
     
    57
    Samostatné sólo Třešňáka končí až za brankou Ústí. Tam se balon dostal po zblokované střele domácího dvougólového střelce.
     
    58
    Baumit ale nic z následného rohového kopu vytěžit nedokázal. Hosté se ubránili zásluhou Džubana, který odhlavičkoval do bezpečí.
     
    59
    Hostujíc Džuban inkasoval od Haurdiće jesle, což ocenila i hrstka fanoušků v jabloneckém kotli.
     
    60
    Hráči v červených dresech se v druhém poločase dostávají mnohem častěji před jabloneckou branku. Střela Hrošovského byla zblokována Loučkou.
     
    62
    Ústí poprvé střídá. Odchází Veverka, který přepustí své místo Hanichovi.
     
    63
    Dnešní utkání sleduje 658 diváků.
     
    65
    Jablonečtí fotbalisté jakoby v posledních minutách polevili. Už nejsou tak aktivní ve hře dopředu. U balonu se spíše zdržující fotbalisté hostujícího celku.
     
    66
    Hodně střelecky aktivní Moulise se opět ocitl u zakončení ústeckých hráčů. Znovu byl ale zblokován jedním z domácích obránců.
     
    67
    Volek táhl přečíslení 4 na 3. V poslední chvíli ale chyboval v rozehrávce na Moulise, který balon na hrací ploše již nezastihl.
     
    68
    Míč je v držení hráčů v červených dresech. Ti se teď neodhodlali přejíš do útoku a raději volili přihrávku zpět na Zachardu.
     
    70
    Druhý poločas už není tak výživný jako byl ten první. Vypadá to, že domácím vybudovaný náskok ke štěstí stačí. Více prostoru tak dostává ústecké mužstvo.
     
    71
    Domácí dostali výhodu po faulu na Třešňáka. Tou však pohrdli a odevzdali míč pouze soupeři.
     
    72
    Hosté podruhé střídají. Ze hry je stažen Volek, který je nahrazen Holkem.
     
    73
    Baumit také střídá. Čížek do hry a Kovařík ze hřiště.
     
    74
    Hosté zahrávali rohový kop. Ten sice doletěl až na hlavu Moulise, který se ale do hlavičky nepoložil ideálně a branku netrefil.
     
    75
    Přihrávka na nabíhajícího Jablonského byla až příliš dlouhá a končí v autu. Vhazovat bude Dvořák, který u vede míč znovu do hry.
     
    77
    Ústí se sice dostává do rychlý přečíslení, které byli volali alespoň po čestném zásahu. Hosté ale řeší finální přihrávku až moc naivně a do zakončení se ani nedostanou.
     
    78
    Střela Štrbáka z dobrý dvaceti metrů nemohla v žádném případě ohrozit branku Špita. Byla hodně nepřesná a skončila hodně mimo.
     
    79
    Haurdić se hezky ve vápně zbavil protihráče a posléze vypálil. Jen dobrý a pohotový zákrok Zachardy uchránil hosty od půltuctové branky.
     
    80
    Máme před sebou posledních deset minut. O postupujícím do čtvrtfinále je rozhodnuto. Poslední minutky se budou zřejmě už jen dohrávat.
     
    82
    Hráči v červených dresech zahrávali rohový kop. Ten ale Baumit nemohl ohrozit, protože včas odvrátil Kysela.
     
    83
    Zoubele se řítil do rodící se ho brejku. Na polovině byl však o míč oloupen hostujícím Hrošovským.
     
    85
    Moulis motal hlavy domácím bekům. Ti si ale nakonec dokázali poradit a ústeckého útočníka do střelecké příležitosti nepustili.
     
    86
    Zápas se už dohrává skoro ve stoje. Oba soupeři toho již příliš nenaběhají. Hra se odehrává převážně ve středu hrací plochy.
     
    87
    Ústecký Hanich přistižen v ofsajdu, který byl také odmáván a posléze odpískán.
     
    88
    Třešňák přihrál úplně volnému Jablonskému, který ihned z první vypálil. V nadějné pozici však pravou tyčku Zachardovi branky minul jen o kousek.
     
    89
    Jablonec mohl přidat posléze i další branku. Loučka se protáhl kolem bránících beků a z penaltového prostoru zakončil. Trefil však připravené rukavice hostující gólmana.
     
    90
    Na jabloneckou Chance arénu zatím padla hodně hustá mlha, ve které už není příliš vidět.
     
    Konec zápasu.
     
    Domácí jasně ovládli celé utkání a po zásluze postupují. Utkání rozhodl Baumit již v první poločase, kdy si vytvořil čtyřbrankový náskok. Jablonec je tak ve čtvrtfinále Poháru České pošty, kde se střetně s lepším z dvojice Hradec Králové/ Viktoria Plzeň. (17:49:37)

    Jakub Martínek


    Hledáme zpravodaje pro tým FK Jablonec. Více informací zde.

    Branky: 7. Třešňák, 27. Jablonský, 31. Haurdić, 33. Zoubele, 52. Třešňák


    FK Jablonec: Špit - Simerský, Kysela, Štochl, Kovařík (73. Čížek) - Loučka "K" - Zoubele, Vaněk, Haurdić, Jablonský - Třešňák.
    FK VIAGEM Ústí nad Labem: Zacharda - Dvořák "K", Džuban, Zeman, Folwarczny - Peterka, Štrbák, Hrošovský, Volek (72. Holek) - Moulis, Veverka (62. Hanich).

    Rozhodčí: Houdek - Urban, Hrabovský

    Diváci: 658
    bahis siteleri