Sparta – Chomutov 1:5 (kon.) | Havlíčkův Brod – Mladá Boleslav 1:3 (kon.)
konec
HC Rebel Havlíčkův Brod
1:3 (0:0, 1:2, 0:1)
BK Mladá Boleslav
Úterý 11.12.2012, 17:30Extraliga staršího dorostu
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Havlíčkobrodští Rebelové se neustále trápí na chvostu tabulky. Jejich bilance čítá 21 prohraných utkání v řadě. Naposledy se hokejisté z Kotliny utkali proti Českým Budějovicím, kterým na svém domácím ledě podlehli 0:5. Doma se mladí Rebelové představí znovu, tentokrát proti Mladé Boleslavi. Ta také zrovna nezažívá nejlepší sezónu, čemuž svědčí sedmá příčka. Na poslední Rebely má však náskok 18 bodů, nemá tedy co ztratit. Předchozích pět kol se Boleslavským nepodařilo uspět, čtyřikrát se s prázdnou vraceli z venku. Naposledy se střetli doma s Jihlavou, která si po výhře 4:0 odvezla všechny body.

    Rebelové se letos s Mladou Boleslaví utkali celkem třikrát. Středočeši byli ale vždy úspěšnější. Hned v prvním kole doma zvítězili těsně 2:1. Pak se hrálo v Kotlině, to se Bruslařský klub radoval z výhry 3:1. Posléze se dějiště přesouvalo opět do Mladé Boleslavi, zde však Rebelové nedokázali vstřelit jediný gól a z výhry 3:0 se tak radovali hráči se lvem na hrudi.

     
    Úvodní sestavy:

    HC Rebel Havlíčkův Brod: Vaněček (Novák Č.) - Cívka "A", Ludvík "C", Klofáč, Hlídek, Salát, Krajcigr, Polák, Nováček, Semrád M., Nguyen, Málek, Vala "A", Dupljaku, Mäki

    BK Mladá Boleslav: Ašenbrenner (kořínek) - Semrád F. , Nastoupil, Bašus, Plíšek "C", Průšek, Hercig, Nedbal, Černý, Krupička, Borovec "A", Ďurač, Eftimov, Brzák, Skořepa, Němec, Tržický, Groer "B", Sedmík

    Rozhodčí: Martin Homola - Martin Klouda, Petr Křivohlavý.
     
    Hezký podvečer z Kotliny, hráči se již tradičně pozdravili a myslíme, že po zaburácení pokřiků můžeme začít dnešní utkání.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    První buly vyhráli hokejisté hustujícího týmu, posléze ve svém pásmu rozehráli a do úniku se zkoušel pustit Borovec, jeho důrazné natlačení před branku mu nevyšlo.
     
    01:06
    Z mezikruží pálil na druhé straně Dupljaku, a to ihned dvakrát, hustující brankář ale věděl co se kolem něho děje a puk dokázal vyrazit.
     
    01:38
    Od modré zkousil padáčkem nahodit Průšek, ovšem velice nepřesně nikdo z jeho spoluhráčů nedokázal padající puk zkrotit. Nakonec se jej zmocnila domácí obrana.
     
    02:22
    Střelou z bezprostřední blízkosti se zkusil prosadit Eftimov, Vaněček byl připraven a včas přiložil betony k ledu. Posléze dotíral Krupička, ale ani on si na domácího gólmana z levého kruhu nepřišel.
     
    03:04
    Rebelům se vydařila rozehrávka přes střední pásmo a chvíli se drželi v útočném, pak se ale u červené utrhl Němec, který se zkusil proháčkovat do třetiny domácíh. Obránce Rebelů jej zastavil.
     
    03:33
    Rebelové budou hrát oslabení. Krajcigr (HBR) je vyloučen za držení hole.
     
    03:58
    Z pravého kruhu vyslal nebezpečný golf Ďurač, Vaněček puk viděl a vyrazil jej pryč.
     
    04:44
    Zatím to ale vypadá, že Rebelové si ve čtyřech počínají dobře. Podařilo se jim vyhodit a výrazná nepřesnost hostí jim šetří cenné vteřiny.
     
    05:23
    Václav Krupička nedokázal zachytit dlouhý pás, hra se tak po icingu přesouvá před klec Mladé Boleslavi.
     
    05:33
    Rebelové přežili početní nevýhodu a jsou v pěti.
     
    06:23
    Krásná spolupráce vycházející z rotace málem zavařila domácí obraně, když po nahrávce Tržického zkoušel pálit Eftimov, ten ale na puk nedosáhl.
     
    06:54
    Rebelové jdou opět do čtyř. Vala (HBR) hákoval a dostává menší trest.
     
    07:21
    Hosté se zatím drželi v útočném pásmu zuby nehty. Rebely posléze osvobodil Cívka, který dovezl puk až k útočné modré a napálil jej hostům na zadní mantinel.
     
    08:27
    Od modré to zkoušel zápěstím Tržický, ale sestřelil jen stínícího Rebela.
     
    08:54
    Rebelové jsou již v plném počtu. Mladé Boleslavi se nedaří rozehrávka.
     
    09:56
    Zpoza vlastní branky zkoušel Polák dopředu vyslat Málka, pro něj však byl puk příliš dlouhý, sudí pískají icing.
     
    10:56
    Z levé strany pálil u modré Nastoupil, který se do puku opřel se slušnou dávkou razance. Kotouč prosvištěl jako raketa kolem vaněčkovy hlavy.
     
    14:28
    Rebelové budou hrát přesilovku, Groer (MBL) jde pykat za loket.
     
    13:58
    Brodská družina se perfektně rozpohybovala a doslova vaří hosty v jejich pásmu.
     
    12:37
    Mladé Boleslavi se však podařilo dostat hru do středu kluziště, aby tak uspořila cenný čas.
     
    13:29
    Hosté oslabení přežívají a již jsou v plném počtu.
     
    13:52
    Ovšem ne na dlouho. Opět je vyloučen Groer (MBL), a to trestem 2 + 10 za vražení na hrazení. Menší trest odpykává Eftimov (MBL).
     
    14:23
    Zatím to ale nevypadá, že by Rebelové hráli početní výhodu. Soupeř je dostal pod silný tlak a celou akci před brankou musel uklidňovat pozorný vaněček.
     
    19:06
    Hned dva střelecké pokusy od modré musel likvidovat hostující brankář, když z levé strany střílel Krajcigr, po němž páli z protější strany Cívka. Ašenbrenner ale zasáhl.
     
    15:52
    Mladá Boleslav je v pěti.
     
    16:22
    Dost chladnokrevně si počínal Eftimov (MBL), který prostě nestíhal a svého soupeře okatě podrazil.
     
    17:45
    Havlíčkův Brod se po několika pokus o rozehrávku přecejenom dostal do útočné třetiny, kde následně vytvořil veliký tlak. Jeden z brodských útočníků ještě objel branku a bekhendem se pokusl překvapit přesouvajícího se brankáře.
     
    18:22
    Mladá Boleslav přežila oslabení a je v plném počtu.
     
    19:27
    Vypadá to, že se zbytek třetiny odehraje ve středním pásmu. Hra se totiž příliš nedostává do útočných třetin.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina nepřinesla příliš zajímavý vývoj, což se projevilo na jejím bezbrankovém výsledku. Oba soupeři měli možnost hrát několik početních výhod, ale ani jeden z nich se nedostal do žádné větší střelecké šance. Uvidíme co přinese další dějství, které nám začne za malou chvíli.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Úvodní vhazování si připisuje hostující centr, který rozehrál mezi své beky a ti po několika pokusech dokázali rozehrát dopředu.
     
    20:40
    Ne však nadlouho, Rebelové začali tlačit, což se jim málem vyplatilo.
     
    21:20
    Filip Nováček se utrhl a dostal se do samostatné akce, rozjetý dokázal v mezikruží tvrdě vypálit. Ašenbrenner však sklopi betony.
     
    22:17
    Na druhé straně vzal akci na své triko Vojěch Němec, jenž se proháčkoval skrz domácí obranu až před Vaněčka. Svým bekhendovým blafákem na něj nevyzrál.
     
    23:15
    Rebelové se po silném nátlaku soupeře osvobodili vyhozením přes všechny čáry. Následuje tak buly před Vaněčkem.
     
    23:45
    Rebelům se buly po icingu podařilo vyhrát a dostat se kupředu, veškeré snažení ale zmařil Cívka (HBR), který jde pykat za podražení.
     
    24:13
    Boleslav ale přesilovku nezvládá dle svých představ, výborná práce domácího útoku a obrany jí znemožňuje rozjet nějakou dobrou akci.
     
    25:05
    Mäki dotíral na bránícího Bašuse, puk mu vypíchl, ale asi jen na vteřinu. Hostujcí bek si oddychl, když dokázal dostat kotouč zpět na svou čepel a poslat jej mimo prostor před vlastní klecí.
     
    25:45
    Rebelové jsou v plném počtu.
     
    26:34
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku! Hostující celek své střelecké trápení přecejen přetavuje v branku. Během velikého důrazu před Vaněčkem se k černé pryži dostal STANISLAV BRZÁK, který neomylně procedil klečícího brankáře. Asistence Pavel Nastoupil, Tomáš Tržický
     
    28:34
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku! Po vstřeleném gólu se Mladá Boleslav dokázala dlouho držet v útočné třetině. Pak se ale kupředu vydala družina Rebelů. Tomáš Ludvík si z pravého kruhu vyčíhl v mezikruží jedoucího ONDŘEJE HLÍDKA, který se s tím, lidově řečeno, nepáral a golfem z první přesně pod víko vyrovnal stav. Asistence: Tomáš Ludvík
     
    30:07
    Hra dostává úplně jiný nádech. Přitvrdilo se a oba soupeři začali mnohem více bruslit. Touha po vstřelení gólu do vedení je na obou soupeřích více vidět.
     
    33:40
    Michal Semrád to zkoušel z kruhu zápěstím. Ašenbrenner odrazil puk pryč.
     
    34:54
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku! Průšek vyslal do brejku IVANA ĎURAČE, který se jako lev vrhnul středem hřiště do útočného pásma. Nejprve to vypadalo, že bude jeho snaha zmařena. Nakonec se však třemi rychlími kroky uvolnil a přesným příklepem procedil Vaněčka nad lapačkou. Asistence Milan Průšek, Tomáš Groer
     
    37:08
    Rebelové mají šanci na srovnání. Hercig (MBL) použil sekeru a dostává menší trest.
     
    37:50
    Golfem to zkoušel od modré klofáč, který Ašenbrennera málem zabil, střela to byla razantní, jenže do výstroje připraveného gólmana.
     
    39:08
    Mladá Boleslav se ubránila a je již v plném počtu.
     
    39:32
    Z mezikruží zkoušel překvapit Nguyen, který do nahrávky zpoza klece vložil hůl. Kotouč těsně minul prostor u Ašenbrennerovy tyče.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Větší nasazení, rychlejší bruslení a hlavně góly, takhle přesně vypadalo prostřední dějství. Skóre otevřeli hosté, a to zásluhou Stanislava Brzáka. Na to ale domácí rychle odpověděli, když se za necelé dvě minuty prosadil Ondřej Hlídek. Do kabin však odcházela šťatsnější Mladá Boleslav, která se po Ďuračově bleskové akci dostala zpět do vedení.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:20
    První buly vyhráli hosté, po mantinelu zkoušel svého spoluhráče vyslat Nedbal, který nahrálav najíždějcíímu kolegovi spíše ne záda. Ten puk nakonec nezpracoval.
     
    42:26
    Toto byla velmi nebezpečná akce Rebelů. Osou hřiště se kupředu protáhl Tomáš Ludví, který zkoušel ihned vypálit. Ašenbrenner měl se střelou značné potíže.
     
    43:05
    Hráčská lavice Mladé Boleslavi dostává dvouminutový trest za nesportovní chování. Trest odpykává Černý (MBL). Rebelové dostávají příležitost ke srovnání.
     
    43:56
    Havlíčkobrodští se pokoušejí rozehrát přesilovku. Cívka zavezl puk do útočné třetiny, kde se Rebelové následně usadili.
     
    44:29
    Vyšel z toho ale trest pro Rebely. Nováček (HBR) dostává dvě minuty za sekeru.
     
    45:07
    Mladá Boleslav je v plném počtu a zahajuje minutu a sedmáct vteřin dlouhou početní výhodu.
     
    45:55
    Rebelové si nevedou špatně, dokázali vyhodit a drží se na druhé straně kluziště.
     
    46:29
    V plném počtu už jsou také domácí. Velikým důrazem u Vaněčkovy pravé tyče se prezentoval Krupička. Brankář toto místo zabetonoval a znemožnil soupeřovi dorážet.
     
    47:54
    Z vrcholu levého kruhu zkoušel tvrdým golfem překvapit Nastoupil. Puk ale letěl do protějšího rohu třetiny.
     
    50:26
    Aktivně bruslící Václav Krupička nyní pořádně zavařil domácí obraně, hráč hostí dokázal setřást hned dva bránící hráče. Nakonec mu byl kotouč vypíchnut.
     
    51:46
    Obrovskou šanci měl na druhé straně Martin Polák, jenž se sám uvolnil v mezikruží a zápěstí vypálil k Ašenbrennerově pravé tyčce. Brankář byl ale bystrý, puk vyrazil do rohu.
     
    52:59
    Po vhazování v útočné třetině napřáhl na vrcholu levého kruhu Sedmík. Velice razantní dělovka prosvištěla před Vaněčkovýma očima.
     
    54:26
    S ubíhajícím časem přibývá na stgraně domácích silný důraz. Rebelolvé se snaží probojovat do útoku, delsdně bránící hosté jim to znemožňuje.
     
    56:01
    Výstavní strom z otočky uštědřil svému soupeři v mezikruží Cívka, hráč se po tvrdém hitu naštěstí jenom oklepal a hrál dál.
     
    57:46
    Ondřej Hlídek si povyjel na modrou a zkusil vystřelit tvrdého golfa, ale ani ten nemířil mezi dvě tyče.
     
    58:29
    Havlíčkův Brod tlačí jak se dá. Stále se mu ale nedaři koncovka.
     
    59:29
    Rebelové si nakonec ještě berou oddechový čas a vypadá to, že nastoupí bez brankáře.
     
    59:29
    Je to tak, Rebelové jsou v šesti, jejich klec zraje prázdnotou.
     
    59:36
    Mladá Boleslav se nedokázala osvobodit přesnější hrou, sudí píská icing.
     
    59:48
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku! Obrovská hrubka Rostislava Klofáče, který přesně namazal MILANU PRŮŠKOVI, zapříčinila třetí gól v domácí síti. Šťastný střelec se metr za modrou opřel do puku, který směřoval přesně do prázdné branky. Bez asistence
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Dnešní souboj zná vítěze. Dlouhou dobu se hrálo za jednogólového vedení Mladé Boleslavi. Rebelové se ke konci ještě snažili svého soupeře dotáhnout, když zvolili hru v šesti. Po chybě domácích se ke gólové střele před prázdnou klecí dostal Průšek a stanovil tak konečný stav zápasu.
     
    Já se s vámi z Kotliny loučím a přeji příjemný zbytek večera. (19:35:44)

    Luboš Vácha

    Branky a nahrávky: 29. Hlídek (Ludvík) - 27. Brzák (Nastoupil, Tržický), 35. Ďurač (Průšek, Groer), 60. Průšek


    HC Rebel Havlíčkův Brod: Vaněček (Novák Č.) - Cívka "A", Ludvík "C", Klofáč, Hlídek, Salát, Krajcigr, Polák, Nováček, Semrád M., Nguyen, Málek, Vala "A", Dupljaku, Mäki
    BK Mladá Boleslav: Ašenbrenner (Kořínek) - Semrád F. , Nastoupil, Bašus, Plíšek "C", Průšek, Hercig, Nedbal, Černý, Krupička, Borovec "A", Ďurač, Eftimov, Brzák, Skořepa, Němec, Tržický, Groer "A", Sedmík

    Rozhodčí: Martin Homola - Martin Klouda, Petr Křivohlavý
    bahis siteleri