Aston Villa – Bradford City 2:1 (kon.)
konec
Aston Villa FC
2:1 (1:0)
Bradford City AFC
Úterý 22.01.2013, 20:45 • Villa Park, Birmingham • Anglický Ligový pohár
Předzápasové kurzy
     
    Fotbalisté z hrabství Yorkshire se stávají vůbec prvním čtvrtoligovým celkem v anglické fotbalové historii, který dokázal postoupit do finále ligového poháru, v něm se představí proti úspěšnějšímu ze zítřejšího souboje Swansea s Chelsea. Šampióni loňského FA Cupu i Ligy mistrů v domácím prostředí podlehli nečekaně 0:2 a ve Walesu budou muset dotahovat výraznější ztrátu. To je pozvánkou k našemu přenosu, který nebude chybět ani z tohoto druhého semifinále. (22:46:55)
     
    Výraznou naději vlil do žil domácím fanouškům Christian Benteke, jenž se ve vzduchu přes soupeřovy beky zprvu prosazoval velmi snadno a v 24. minutě i otevřel skóre zápasu. Ve výpisu klíčových momentů nesmíme zapomenout ani na parádní projektil z kopačky N'Zogbii, kterému v cestě do sítě zabránil jen neméně povedený zákrok brankáře Duka. A protože domácí nedokázali proměnit řadu dalších šancí, byl poločasový výsledek velmi otevřený, 1:0 ve prospěch Aston Villy.

    Po změně stran domácí pokračovali v útočném náporu, ovšem chyběly jim vyložené střelecké příležitosti a hosté to dokázali potrestat. V 55. minutě si na rohový kop Gary Jonese naskočil James Hanson a nekompromisní hlavičkou pod břevno rozjásal na osm tisíc hostujících fanoušků. Jones si připsal už třetí přímou asistenci v tomto dvojzápase. Trenér domácích Lambert postupně poslal do hry Benta s Weimannem a Villans končili hrou takřka na čtyři útočníky, nicméně chyběla jim kvalita ve středové řadě a tím méně možností k ohrožení hostující branky. Na druhé straně naopak zahodil tisíciprocentní šanci Hanson, poté Thompson orazítkoval břevno a když už se Aston Ville podařilo skórovat, bylo to už příliš pozdě. V 90. minutě se prosadil rakouský náhradník Weimann, ovšem nastavený čas dokázal Bradford z větší části odehrát na útočné polovině a slaví senzační postup do finále.
     
    Historický moment ve Villa Parku! Aston Villa poráží Bradford pouze 2:1 a protože čtvrtoligový celek v úvodním zápase zvítězil v domácím prostředí 3:1, mohou hostující fotbalisté společně s mnoha tisíci fanoušky slavit postup do finále ligového poháru a londýnského Wembley!
     
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Už ale o míč přichází a Shay Given znovu žene všechno ve vínově-modrých dresech do útoku.
     
    90+3
    Hosté dokonce budou i zahrávat rohový kop.
     
    90+3
    Hosté získali míč a směrovali do rychlého protiútoku, Hanson ale raději odběhl s míčem k postranní čáře šetřit čas a to se mu povedlo dokonale, neboť po zákroku Delpha sudí Dowd vytahuje žlutou kartu a hosté mohou získat hned desítky sekund na útočné polovině.
     
    90+2
    Polovina druhé nastavené minuty ze čtyř, které signalizoval čtvrtý rozhodčí.
     
    90+1
    Po rohovém kopu Villans hlavičkoval Darren Bent, nedokázal ale nasměrovat míč na soupeřovu branku.
     
    90
    Míč je u brankáře Givena, jenž s ním vybíhá až ke středové čáře a žene všechny spoluhráče do pokutového území, Bentekeho ale domácí brankář nedokázal nalézt.
     
    90
    Aston Villa právě vstřelila branku!
    Z rychlého protiútoku domácích skóruje ANDREAS WEIMANN! Rakouský útočník využil vyhraného hlavičkového souboje Bentekeho, obešel McHugha i brankáře Duka a zakončil do odkryté branky! Další drama je na světě. Aston Villa potřebuje jednu branku k prodloužení.
     
    89
    Turgott se prohnal kolem bránícího Irelanda a od rohového praporku ještě stačil odcentrovat, míč ale kryje brankář Given.
     
    88
    Poslední střídání Bradfordu, Nahki Wells přepouští místo Turgottovi. Ten v prvním zápase krátce po svém příchodu na trávník nastřelil břevno soupeřovy branky.
     
    87
    Hosté si přesnými přihrávkami předávali míč ve středu hřiště a Clark může být velmi rád, že po ostrém skluzu pod Wellsovy nohy vyvázl bez karty, neboť jednu žlutou už v prvním poločase dostal. Připomínám, že v anglických soutěžích se žluté karty sčítají ve všech soutěžích dohromady a případná stopka by se mu přenesla do víkendového zápasu FA Cupu.
     
    86
    Někteří fanoušci Aston Villy už to nevydrželi a postupně opouští Villa Park.
     
    85
    Po dalším prudkém centru Jonese od rohového praporku už Vlaar dokázal Hansona ubránit a odhlavičkovat míč za protější postranní čáru.
     
    84
    Wells ve spolupráci s aktivním krajním obráncem Darbym získal další rohový kop pro Bradford.
     
    83
    Delphovi pořádně zkomplikoval rozehrávku napadající Hanson, domácí záložník přesto dokázal míč udržet.
     
    83
    Žlutou kartou za ostrý zákrok pod Goodovy nohy je potrestán Charles N'Zogbia.

    Tomáš Kohlmann

    Branky: 24. Benteke, 90. Weimann - 55. Hanson

    Karty:   22. Clark (ASV), 83. N'Zogbia (ASV) - 90+3. Delph (BDF)


    Aston Villa FC: Given - Lowton, Vlaar, Clark, Bennett - Ireland, Delph, Bannan, N'Zogbia - Benteke, Agbonlahor
    Bradford City AFC: Duke - Darby, McHugh, McArdle, Good - Hines, Jones, Doyle, Atkinson - Hanson, Wells

    Rozhodčí: Phil Dowd
    bahis siteleri