Chicago – Los Angeles 3:2 (kon.) | Minnesota – Detroit 3:2 (kon.) | Winnipeg – Boston 2:3 (kon.)
Dallas – Calgary 3:4 (kon.) | NY Rangers – Washington 2:1 (kon.) | Vancouver – St. Louis 3:4 (po s.n.)
NY Islanders – Philadelphia 0:7 (kon.) | New Jersey – Ottawa 1:2 (po s.n.) | Colorado – Nashville 6:5 (kon.)
konec
New York Islanders
0:7 (0:1, 0:3, 0:3)
Philadelphia Flyers
Pondělí 18.02.2013, 19:00NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:45
    Na ledě se strhla další šarvátka. Mezi Coburnem a znovu Martinem, který se dostal již do druhé bitky a i tentokrát měl navrch druhý zmiňovaný, když svého soupeře poslal velmi rychle k zemi.
     
    56:46
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Hřebíček do rakve přidává DANNY BRIERE, který obdržel přesný pas do středu kluziště. Následně zrychlil jako uragán a ujel po levé straně až k brance DiPietra, kterého dělovkou do levého horního růžku překonává. Asistence: Brayden Schenn, Wayne Simmonds.
     
    50:27
    A dochází ke střídaní v brance. Nabokova nahradí DiPietro.
     
    50:27
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Hosté přesilovou hru nakonec využívají. Couturier obdržel kotouč k levému kruhu. Nedá se přesněji říci, zda-li střílel, nebo přesně přihrál, nicméně puk se dostal k DANNYMU BRIEROVI, který vyčkával u pravé tyče a obdrženou přihrávkou zužitkoval na výbornou, když z první zakončil k bližší tyči. Nabokov se nestihl přemístit. Asistence: Sean Couturier, Gustaffson.
     
    48:31
    Ale teď už se bude vylučovat. Višňovský dostane dvě minuty za hákování.
     
    43:31
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Domácí měli obrovský tlak, místo toho ovšem znovu inkasují. Zolnierczyk přečetl rozehrávku domácích, převzal kotouč a po levé straně se řítil na branku Nabokova. Společně s ním se ale dokázal vrátti jeden z obránců. který ho vytlačil až za branku, nicméně Pronger dokázal fámozně i zpoza branky naservírovat puk ZACU RINALDOVI, jenž se z první prosazuje střelou mezi betony. Asistence: Harry Zolnierczyk, Brayden Schenn.
     
    38:29
    Za podražení dostává menší trest Zolnierczyk.
     
    35:12
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Z utkání se pomalu stává exhibice. CLAUDE GIROUX si vynahradil předchozí akci krásnou brankou. S pukem číhal u pravé tyčky. Nejprve si stahovačkou položil brankaře a následnou kličkou zpět k bližší tyči zesměšnil domácího gólmana. Asistence: Matt Read, Jakub Voráček.
     
    31:24
    Za vysokou hůl dostane menší trest Coburn.
     
    28:00
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Nedáš - dostaneš. Z následné protiakce ujel po levé straně BRAYDEN SCHENN, který tvrdou střelou nad vyrážečkou propálil Nabokova. Asistence: Jakub Voráček, Daniel Briere.
     
    26:05
    Okposo dostane menší trest za vražení na hrazení. Bude se hrát 4 na 4.
     
    21:00
    Na ledě se strhla šarvátka dvou sedmnáctek! Martin společně se Simmondsem sundal rukavice a oba hráči se do sebe ostře pustili. Navrch měl domácí hráč, jenž po dlouhé sérii výměn poslal svého soka k zemi.
     
    20:15
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Ale i začátek druhé části má obdobný průběh, jako ta první! Giroux poslal zpoza branky přesný pas na Grosmanna, který vypálil ostrý projektil na Nabokova. Ten jeho ránu vyrazil ramenem pouze před sebe, kde stál dezorientovaný obránce domácího celku, jenž omylem bruslí kotouč posunul dále na MATTA READA, který měl již lehkou práci a puk doklepl do prázdné branky. Asistence: Claud Giroux, Niclas Grossman.
     
    18:35
    Giroux si nejprve pohrál s obráncem, kterého objel a následnou střelou do levého horního růžku chtěl překvapit domácího brankaře. Ten ale vytáhl famózní atletický zákrok a lapačkou jeho střelu zlikvidoval.
     
    17:58
    Tavares byl až příliš aktivní a za hrubost míří na trestnou lavici.
     
    15:16
    Nicméně i při dvojnásobném oslabení dokázal Coburn zachytit rozehrávku a řítil si to sám na Nabokova, avšak v poslední chvíli se stihl vrátit jeden z obránců a čistým zákrokem mu překazil zakončení.
     
    13:52
    Avšak znovu je vše jinak. Domácí si zahrají přesilovou hru 5 na 3. Zároveň jsou vyloučeny Simmonds a Timonen. Velká příležitost ke srovnání pro Islanders.
     
    08:53
    Na druhé straně mohl zvýšit po přečíslení svého celku Zolnierczyk, ale Nabokova nepropálil!
     
    06:44
    Bailey vypálil z pravé strany. Jeho forhendová střela orazítkovala levou tyč! Bryzgalov vůbec nereagoval.
     
    05:20
    Jenže Philadeplhia se dostala do rychlého brejku. Knuble dorážel před brankou a dostal se minimálně ke třem dorážkám, jenže ani jednu nedokázal za záda Nabokova procpat.
     
    03:33
    Voráček dostal přesný pas k pravé straně a vypálil do odkryté části klece, avšak domácí brankař se na poslední chvíli stihl přemístit a jeho střelu vykrýt.
     
    02:53
    Útočná kombinace domácích končí vyloučením Tavarese za sekání.
     
    00:30
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Tak to je raketový start hostů! Téměř hned po vhazování se k puku dostal Read, jenž si najel do útočného pásma a přes dva obránce dokázal nahodit kotouč na CLAUDA GIROUXE, který zpracoval skákavý puk a následnou střelu z prostoru mezikruží nad lapačku Nabokova posílá hosty do vedení. Asistence: Matt Read, Jakub Voráček.

    Martin Doležal

    Branky a nahrávky: 1. Giroux (Read, Voráček), 21. Read (Giroux, Grossman), 28. Schenn (Voráček, Briere), 36. Girux (Read, Voráček), 44. Rinaldo (Pronger, Schenn), 51. Briere (Couturier, Gustafsson), 57. Briere (Schenn, Simmonds.)


    New York Islanders: Nabokov (DiPietro) - Višňovský, MacDonald, Boyes, Tavares, Moulson – Streit, Finley, Okposo, Nielsen. Bailey – Hamonic, Strait, McDonald. Aucoin, Grabner – Martin, Cizikas, Ulsstrom.
    Philadelphia Flyers: Bryzgalov (Leighton) - L. Schenn, Timonen, Foster, Grossman, Gervais, Coburn - Simmonds, Giroux, Read - Knuble, Briere, Fedotěnko - Voráček, B. Schenn, McGinn - Rinaldo, Couturier, Talbot.
    bahis siteleri