Žilina – Martin 1:2 (kon.) | Nitra – Skalica 4:2 (kon.) | Trenčín – Zvolen 1:4 (kon.)
Banská Bystrica – Košice 5:6 (kon.) | Piešťany – Poprad 3:4 (po s.n.)
konec
HK DUKLA Trenčín
1:4 (0:0, 1:1, 0:3)
HKM Zvolen
sk Úterý 19.02.2013, 17:30Tipos Extraliga (SR)
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 17:30.
     
    Príjemné sledovanie Onlajnov, vážení športoví priatelia. Dovoľte mi, aby som vás opäť privítal pri sledovaní hokejovej Tipsport extraligy. Bližšie sa pozrieme na zápas 50.kola medzi Duklou Trenčín a HKM Zvolen. Čo sa týka týchto dvoch súperov a postavenia v tabuľke, treba konštatovať, že Trenčania kotviaci na piatej priečky privítajú lídra spod Pustého hradu.

    Zverenci trénera Róberta Kalábera robia svojim fanúšikom určite v posledných týždňoch veľkú radosť. Od nového roka patria k najlepším mužstvám, celkovo prehrali iba trikrát a sú na druhom mieste v počte získaných bodov v novom roku doposiaľ s počtom 35. Trenčania hrajú veľmi dobre a po spackanom úvode ligy môžeme sledovať nárast ich formy pred blížiacim sa play-off, do ktorého začiatku ostáva odohrať ešte päť kôl základnej časti extraligy. Dukla bojuje o štvrtú priečku, na ktorej sú aktuálne Piešťany, ale bodová strata sa po poslednom kole zastavila na čísle štyri, takže Trenčania môžu ešte s úplnou vážnosťou na štvrtú priečku pomýšľať. Na tú si však brúsi zuby ešte aj šiesta Skalica. Záver základnej časti tak sľubuje ešte napínavý a dramatický boj.

    Ako sú na tom Zvolenčania? Lídra ligy netreba bližšie predstavovať. Zdá sa, že už nikto nepochybuje o tom, že rytieri spod Pustého hradu budú víťazmi základnej časti extraligy v sezóne 2012/2013 vzhľadom na ich veľký náskok pred druhou Nitrou. O tom však, že by mali Zvolenčania pred play-off nejakú veľkú formu, sa hovoriť nedá. Práve naopak. Posledné výsledky hovoria o tom, že Zvolenčania ako keby šetrili sily na vyraďovaciu súťaž a posledné tri zápasy v uplynulom týždni sa v riadnom hracom čase skončili remízou.

    V piatich vzájomných súbojoch oboch tímov je na tom lepšie Dukla, ktorá vyhrala až trikrát( dvakrát na domácom ľade, raz naposledy vo Zvolene), Zvolenčania sa tešili zo zisku bodov dva razy, a to v dvoch domácich vystúpeniach. V tom treťom body stratili, a tak sa to určite budú snažiť Trenčanom vrátiť. Potvrdí Dukla v tejto vzájomnej sérii zápasov zatiaľ svoju domácu neporaziteľnosť proti Zvolenu?
     
    00:01
    Stretnutie práve začalo.
     
    03:25
    Ospravedlňujeme sa vám za menší výpadok pre technické problémy. Už pokračujeme.
     
    03:48
    Hokej vidíme v Trenčíne zatiaľ vcelku slušný, na oboch stranách sme mohli sledovať náznaky šancí, ale ako Podkonického nahodenie, tak Klímova strela si cestu do bránky nenašla.
     
    04:37
    Teraz zaútočili hostia zo Zvolena a po strele Martina Ďalogu z ľavej strany sa puk obtrel o hokejku jedného z domácich obrancov a skončil na ochrannej sieti.
     
    05:42
    Tenčianska štvrtá formácia teraz spravila veľmi dobrý vietor pred zvolenskou bránkou. Pozník napokon vystrelil, respektíve nahadzoval puk z rohu klziska pred bránku, Šimko len vyrážal pred Rusnáka, ktorý puk nepretlačil za jeho výstroj.
     
    06:29
    Následne ďalšia dobrá príležitosť domácich. Rusnákovu prihrávku len Pardavý jemne tečoval hokejkou, puk však nemieril medzi tri žŕdky brankára Šimka.
     
    07:08
    Lelkeš sa dral do zakončenia s pukom na hokejke, no nedokázal zakončiť. Zdalo sa nám, že mu v tom zabránil nedovolený zákrok jedného z obrancov hostí, ale hlavný rozhodca si to tak nemyslel.
     
    07:51
    Na druhej strane závan pred Kristínom. Začal to Škvaridlo nepríjemnou strelou, ktorú Kristín vyrážal, dokončil zakončením z os klziska Lukáš Jurík. Kristín napokon na dvakrát odolal.
     
    08:50
    Hra začína naberať tempo, Zvolenčania však v poslednom čase kopia chybičku za chybičkou. Zatiaľ však vážnejšie potrestanie zo strany domácich neprišlo.
     
    09:26
    Pulišov nahodený puk pred bránku tečoval pred Kristínom Výborný, ale ten zmenil smer puku tak, že zaletel vysoko nad. Napokon sa Zvolen udržal v pásme a podkúril Kristínovi.
     
    09:51
    Bednárova obrovská chyba, Podkonický sa ocitol sám pred bránkou a Kristína zachránila horná žŕdka !
     
    10:14
    A Zvolenčania pokračujú v paľbe na domácu bránky. Prvá formácia zavalila Kristína lavínou striel, ten napokon odolal každej, no privodil si zrejme menšie zranenie.
     
    10:47
    Na druhej strane sa po vyhratom buly pekne zorientoval Bagin, našiel prihrávkou na druhej strane klziska Lelkeša, ktorý zakončil z prvej, ale netrafil puk ideálne.
     
    11:43
    Hra sa teraz v posledných sekundách trošku vyše upokojila, dôležitú úlohu zohráva stredné pásmo. Zatiaľ ho nemá pod kontrolou ani jeden z tímov.
     
    13:33
    Veľká chyba domácej obrany. Puku sa zmocnil na modrej Podkonický a gól ponúkol prihrávkou na os klziska Brabencovi, ktorý ale Kristína strelou zápästím neprekonal. Dobrý zákrok domáceho brankára.
     
    14:16
    Prečíslenie Dukly 2 proti 1. Sojčík prihrával ideálne Lelkešovi, ale ten si puk zastavil a potom sa mu zamotal pomedzi hokejku a korčule a bolo po akcii.
     
    15:09
    Ďalšia dobrá spolupráca na domácej strane. K puku sa dostal Tomáš Klíma v dobrom uhle na ohrozenie zvolenskej bránky, ale domáci útočník zaváhal, snažil sa ešte vymýšľal nejakú prihrávku a z ohrozenia Šimka zišlo.
     
    16:52
    Bagin prišiel o puk na zadnom mantineli, keď s ním až priveľmi vymýšľal. Po spleti súbojov sa napokon dostal na hokejku Novajovského, ktorého pokus ale Kristín pohodlne zastavil.
     
    17:23
    Sojčík si vypýtal prihrávku od Bednára na útočnú modrú a snažil sa efektne obhodiť si zvolenského obrancu, cez ktorého sa napokon nedokázal pretlačiť do zakončenia, hoci to nebolo až také márne zo stany útočníka Dukly.
     
    18:22
    Závar pred Kristínom po chybe domácej defenzívy. Do zakončenia sa dostal Kalla, ale Kristín si bližšie tyčku dobre pokryl. Napokon dokázal Filo vyviesť puk a zaútočiť.
     
    19:00
    Posledná minúta prvej tretiny.
     
    20:00
    Prvá tretina skončila.
     
    Úvodné zostavy:

    Dukla Trenčín: Kristín – Imrich, Bokroš, Bagin, Pozník, Bednár, Markovič, Holenda – Pardavý, Rusnák, Marosz – Mikula, Lelkeš, Sojčík – Otčenáš, T. Klíma, Filo – Hrazdira, Broska, Hudec – Adamec.

    HKm Zvolen: Šimko – Juraško, Tóth, Výborný, Novajovský, Hraško, Pichnarčík, Mančák, Murček – Podkonický, Brabenec, P. Zuzin – Čurilla, Kalla, Puliš – Ďaloga, L. Jurík, Škvaridlo – Čanky, M. Jurík, L. Zuzin.

    Rozhodca: Baluška - Kacej, Návratek.
     
    20:01
    Začala druhá tretina.
     
    20:38
    Od úvodu druhej tretine veľká príležitosť Dukly na otvorenie skóre. Maroszovu strelu vyrazil Šimko len pred Rusnáka, ktorý dorážku ale nezvládol ideálne a nechal Šimka vyniknúť !
     
    22:02
    Opäť zahrozili aj Zvolenčania. Treba povedať, že v dnešnom zápase sa to vcelku rovnomerne strieda, čo sa rozloženia šancí týka. Teraz si domáci mohli vyniknúť, že sa prihrávka spoza bránky nedostala na osamoteného Kallu pred ňou.
     
    22:49
    Hudecova strela spoza modrej narobila Šimkovi obrovské problémy. Puk brankár hostí vyrazil pred úplne voľného Hrazdiru, ktorý si v premiére na extaligovom ľade pripísať úvodný gól, ale v rozhodujúcom momente sa mu šmyklo.
     
    24:18
    V permanentnej pohotovosti musel byť teraz aj domáci brankár Kristín, ktorý ale nával striel a pokusov prevažne od modrej čiare zvládol. Všetko zakončil zákrokom lapačkou.
     
    25:27
    Po vyhratom buly vystrelil od modrej nebezpečne Michal Imrich a po teči v spleti tiel sa puk odráža od pravej žŕdky bránky hostí !
     
    26:06
    Domáci junior Dávid Hrazdíra opäť v akcii, ten si dnešnú extraligovú premiéru užíva. Ocitol sa sám pred bránkou Zvolena, kde sa snažil tečovať prihrávku z pravej strany útočného pásma. A síce sa mu to nepodarilo ideálne, Šimko si musel dať pozor.
     
    27:51
    Sojčíkova tutovka na úvodný gól. Domáci útočník dostal ideálnu prihrávku na útočnú modrú. rozbehol sa sám na Šimka a neprekonal ho až na dvakrát. Najskôr nebol úspešný pri prevedení krátkeho blafáku do bekendu a rovnako dopadla aj jeho dorážka !
     
    28:15
    Tentoraz pripravil Sojčík šancu pre zmenu spoluhráčovi Lelkešovi. Ten z prvej zakončoval jeho prihrávku spoza bránky, Šimko vyrazil len pred Mikulu, ale ten stál od puku príliš ďaleko na to, aby ho doklepol do bránky. Dukla stupňuje svoj tlak.
     
    29:04
    Klímova strela po prekorčuľovaní modrou, vynikla Šimkova lapačka.
     
    30:34
    Hra v týchto chvíľach patrí jednoznačne domácim hráčom, ktorí sa snažia o strelenie vedúceho gólu. Zatiaľ sa im to však najmä vďaka výbornému Šimkovi nedarí.
     
    31:18
    A ako to už v hokejku býva, Zvolenčania mohli teraz využiť pravidlo nedáš - dostaneš. Peter Zuzin naservíroval puk na hokejku Kamila Brabenca pred bránku, ale tomu sa zamotal medzi korčule a následne zasahoval Kristín.
     
    31:25
    Zvolen v ďalšej príležitosti. Hráč s pukom obkorčuľoval bránku a už by zasúval puk do opustenej domácej bránky nebyť skvelého presunu brankára Kristína !
     
    31:52
    Veľmi dobre mu však dnes sekunduje hlave Marek Šimko. Ten opäť vyšiel zo súboja proti domácim hokejistom víťazne, konkrétne Sojčíkovi. Tomu naservíroval puk Lelkeš z rohu klziska, Sojčík vypáli z prvej z ľavého kruhu, ale skvelý semafor Šimka zabránil radosti domácich !
     
    32:44
    Pekný hokejový moment. Filo chcel hrať puk, ale našiel pred sebou hradbu v podobe Petra Hraška, ktorý ho čistým bodyčekom zastavil.
     
    33:16
    Kamil Brabenec bol v bránkovisku Dukly až príliš aktívny a hlavný rozhodca hru vykázal do stredného pásma.
     
    34:04
    Minútka menších nepresností na oboch stranách.
     
    34:17
    No po chvíli opäť zaujímavý moment. Hraško naletel s pukom do pásma a napriahol príklepom presne do Kristínovej masky.
     
    34:46
    Spolupráca Lukáša Juríka a Martina Ďaloga bola veľmi nebezpečná, pretože druhý menovaný zakončoval po nálete pred bránku a prihrávku pred ňu, Kristín dnes taktiež však veľmi dobre chytá.
     
    36:41
    Škvaridlo dostal na ľavom krídle ideálnu prihrávku, puk si pohodil a vypálil príklepom, Kristín si pripisuje ďalší úspešný zákrok.
     
    36:51
    Zvolen dal gól!
    Úvodný gól stretnutia napokon strieľajú Zvolenčania. Po vyhratom buly vypálil nebezpečne od modrej Hraško. Kristín jeho strelu neudržal, vypadla mu a dobiehajúci LUKÁŠ JURÍK dorazil puk do bránky. Asistencia: Peter Hraško.
     
    37:21
    Následne ihneď veľká možnosť Dukly na vyrovnanie. Marosz išiel z pravej strany sám na Šimka, no neprestrelil ho !
     
    37:49
    Následne sa sám pred bránkou ocitol Rusnák a už dorážal puk do opustenej bránky, puk sa mu skĺzol z čepele a netrafil ho ideálne !
     
    38:22
    Drvivý tlak domácich. Lelkešovu prihrávku využíva na strelu z prvej Peter Sojčík a výborný presun Šimka !
     
    38:51
    Samostatný nájazd Ondreja Mikulu, ktorý ale triafa len vyrážačku brankára Šimka !
     
    39:06
    Trenčín dal gól!
    A drtivý tlak domácich sa skončil gólom. To zrejme ani inak dopadnúť nemohlo, pretože Zvolenčania nevedeli, kde im v posledných sekundách hlava stála. TOMÁŠ KLÍMA vyšiel z rohu klziska až na kruh, odkiaľ bekendom prestrelil Šimka. Bez asistencie.
     
    39:45
    Pozníkova bomba od modrej narobila Šimkovi veľké problémy. Puk mu vypadol a následne ihneď vznikla strkanica, po ktorej sa bude vhadzovať po pravici brankára Zvolena.
     
    40:00
    Druhá tretina skončila.
     
    40:01
    Začala tretia tretina.
     
    41:00
    Úvodná minúta tretej tretiny prebehla v pokojnom tempe, verme, že zahrievacom a hokejová kvalita náš ešte čaká.
     
    41:45
    Rovnakým tempom však pokračuje aj tá ďalšia. Bojuje sa o zisk stredného pásma, ale tá hra je od úvodu tretej časti hry viac-menej len rozlietaná. Ani jeden z tímov nechce spraviť zbytočnú chybu.
     
    42:29
    Teraz prišla nebezpečná strela Petra Zuzina z ľavej strany po vniknutí do pásma. Kristín nič nevidel, a tak išiel len reflexívne na ľad. Na jeho šťastie letel puk tesne nad bránku.
     
    43:16
    Zvolen dal gól!
    Zvolenčania sa dostávajú napokon do vedenia, keď dokonale využili zaváhanie domácich v obrannom pásme pri vyhodenom puku. Ten bol sklepnutý Lukášom Juríkom, následne niekoľkokrát vyslaný na Kristína a ujal sa pokus TOMÁŠA ŠKVARIDLA. asistencie: Marek Čurilla, Lukáš Jurík.
     
    43:49
    HKM, Novajovský, 2 min. držanie hokejky. Prvé vylúčenie v zápase.
     
    44:46
    Podkonický dokázal vyviesť puk po pravej strane a ujsť s ním, na kruhu si zaseknúť puk a vystreliť, ale nemieril presne.
     
    45:40
    Zvolen hrá navyše už s piatimi hráčmi.
     
    46:15
    Zvolenčania sa ubránili a teraz manévrujú s pukom v útočnom pásme, Napokon prišla ľahká strela, s ktorou nemá Kristín problém.
     
    46:35
    Zvolen dal gól!
    A hostia sa dostávajú do dvojgólového vedenia. Gól číslo tri bol však veľmi pekný z pohľadu hostí. Jeho autorom bol MICHAL JURAŠKO , ktorý strelou zápästím vymietol horný roh Kristínovej bránky. Asistencia: Kamil Brabenec
     
    47:52
    Dukla v okamžitom tlaku a Ondrej Otčenáš v gólovej šance. Ocitol sa s pukom sám pred bránkou a zakončil z otočky, Šimko len reflexívne puk vyrážal do rohu klziska !
     
    48:47
    Zvolen dal gól!
    A Tretia tretina je zatiaľ jasne v réžii Zvolena. Veľmi chyba Tomáša Bokroša, ktorú hostia potrestali štvrtým. Po vyšachovaní brankára Kristína dorážal puk do úplne odkrytej bránky ANDREJ PODKONICKÝ. Asistencie: Peter Zuzin, Kamil Brabenec.
     
    49:31
    V následnej šanci Trenčania, Ondrej Mikula ale sám pred prázdnou bránkou nedokázal trafiť letiaci puk do nej !
     
    53:06
    HKM, Lukáš Jurík, 2 min. zdržiavanie hry.
     
    53:13
    Bokrošov projektil od modrej, Šimko však všetko videl a vychutnal si strelu domáceho obrancu.
     
    54:27
    Lelkešov samostatný prienik sa neskončil úspešne, zastavil ho síce až Šimko, ale tomu pomohla aj jeho ľavá žŕdka z vonkajšej strany.
     
    55:07
    Dukla nejako výrazne neoslnila ani svojou druhou presilovou hrou, a tak sa Zvolen v poriadku a v pohode ubránil.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 1580 divákov.
     
    55:30
    Kallova strela z otočky ihneď po vhadzovaní v útočnej tretine, Kristín pozorný.
     
    56:10
    Zvolen má aj napriek vysokému náskoku stále útočnú chúťky, Trenčania nemajú moc príležitostí na to, aby sa do zápasu vrátili nejakým gólom.
     
    56:30
    Hoci teraz mohli, to by ale musela Sojčíkova prihrávka prejsť cez bránkoviska bez teču až na hokejku Lelkeša, ktorý tak len švihol svojou palicou do vzduchu.
     
    56:56
    Milan Jurík vystrelil spoza obrancu, ale puk bol po jeho strele tečovaný a skončil na ochrannej sieti. Vhadzovať sa bude ale na útočnej modrej Zvolena.
     
    58:00
    Posledné dve minúty tretej tretiny a s najväčšou pravdepodobnosťou aj celého zápasu.
     
    58:34
    Ešte Hudecov pokus od modrej zápästím, Šimko si tak vylepšuje štatistiky ďalším zákrokom.
     
    59:00
    Posledná minúta.
     
    60:00
    Koniec zápasu. (19:34:17)

    Tomáš Kyselica

    Branky a nahrávky: 40. Klíma - 37. Jurík (Hraško), 44. Škvaridlo (Čurilla, Jurík), 47. Juraško (Brabenec), 49. Podkonický (Zuzin, Brabenec)


    HK DUKLA Trenčín: Kristín – Imrich, Bokroš, Bagin, Pozník, Bednár, Markovič, Holenda – Pardavý, Rusnák, Marosz – Mikula, Lelkeš, Sojčík – Otčenáš, T. Klíma, Filo – Hrazdira, Broska, Hudec – Adamec.
    HKM Zvolen: Šimko – Juraško, Tóth, Výborný, Novajovský, Hraško, Pichnarčík, Mančák, Murček – Podkonický, Brabenec, P. Zuzin – Čurilla, Kalla, Puliš – Ďaloga, L. Jurík, Škvaridlo – Čanky, M. Jurík, L. Zuzin.

    Rozhodčí: Baluška - Kacej, Návratek

    Diváci: 1580
    bahis siteleri