Trenčín – Nitra 0:4 (kon.) | Skalica – Piešťany 2:3 (0:2 po s.n.)
konec
HK DUKLA Trenčín
0:4 (0:1, 0:1, 0:2)
HK Nitra
sk Úterý 12.03.2013, 18:00Tipsport Liga (SR) play-off
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 18:00.
     
    Príjemné sledovanie online prenosu, vážení priatelia. Dovoľte mi, aby som vás privítal a zároveň vám poďakoval hneď takto na úvod, že ste si na sledovanie 3.štvrťfinále medzi Duklou Trenčín a HK Nitra vybrali práve Onlajny.eu.


    Áno, budeme priamo na mieste. Na Zimnom štadióne Pavla Demitru, kde sa domáca Dukla pokúsi odčiniť dve prehry z Nitry. Má na to dva pokusy, no psychická výhoda je na strane hostí, ktorých sa chystá prísť do Trenčína povzbudiť aj početná skupina jej fanúšikov. Aby sme však urovnali podrobnosti, reči o niekoľkých stovkách Nitranov sú trošku prikreslené a pritiahnuté za vlasy. Oficiálne by malo zavítať do Trenčína oveľa menej fanúšikov, ako napovedali prognózy, no stále to bude dostatok na to, aby sa hralo Nitranom pod hradom Matúša Čáka veľmi dobre.


    Dukla, ako sme už naznačili a spomenuli vyššie, prehrala pod Zoborom oba duely. Prvý len tesne o gól v pomere 1:2, druhý síce o dva góly 0:2, ale výsledok bol taktiež len tesný, navyše gól číslo dva padol do prázdnej bránky. V tej trenčianskej sa prezentoval veľmi dobrými výkonmi brankár Adam Nagy, no na druhej strane sa nenechal zahanbiť ani skvelý Marek Laco.


    Trenčania deklarovali pred sériou, že poznajú zbrane Nitry. Vcelku dobre ich aj eliminovali, ale Roman Tománek je ako samostatná jednotka zrejme úplne nezastaviteľný. Nitra strelila Dukle v dvoch zápas štyri góly a tri z nich padli z hokejky rodeného kanoniera. Ten zažíva v bielo-modrom skutočne úžasnú sezónu.


    V utorok budeme svedkami tretieho zápasu. Dukla bude mať výhodu domáceho prostredia a ak chce so sériou niečo čo najrýchlejšie urobiť, mala by vyhrať. Na Nitru to doma vcelku vie, ale všetky zápasy a výsledky z nich sú tesné rovnako tak, ako boli vyrovnané prvé dva zápasy aj pod Zoborom. Očakávať preto môžeme tuhý a vyrovnaný boj až do konca. Uvidíme, kto bude nakoniec šťastnejší.
     
    Úvodné zostavy:

    Dukla Trenčín: A. Nagy – Imrich, Bokroš, Bagin, Pozník, Habšuda, Bednár, Markovič – Marosz, Rusznák, Pardavý – Mikula, Lelkeš, Sojčík – Otčenáš, Klíma, Filo – Mravík, Broska, Hudec – Nemček.

    HK Nitra: M. Laco – Bača, König, Trefný, Vantroba, Rais, Nádašdi, Ordzovenský, Vosátko – Pupák, Stümpel, Tománek – Podstavek, Piatak, Kmeč – Mašlonka, Hamrák, Jokila – Hrnka, Chrenko, Novák.

    Rozhodca: .
     
    00:01
    Stretnutie práve začalo.
     
    00:22
    Nitra sa snažila o prvú útočnú akciu, za bránkou sa však ďaleko nedostal s pukom Tománek. Následne sa črtala možnosť úniku pre Marosza, ale Bača ho stihol odstaviť.
     
    01:14
    Hostia vyviezli puk z obrannej tretiny do tej útočnej, ale tam ho iba odovzdali domácim hokejistom. Úvod stretnutia sa začal hrať v dobrej atmosfére.
     
    01:34
    Klíma vybojoval buly pre Bednára na modrej, ktorý to okamžite skúšal, ale Laco puk skryl vo výstroji.
     
    02:12
    Tretia útočná formácia domácich zahrala s pukom na zadnom mantineli, následne ho však stratila a pre Nováka s Chrenkom sa črtala možnosť prečíslenia, ale prvý menovaný prihrával puk zle.
     
    03:31
    Trošku nepresné momenty teraz mohli Duklu obrať o čistý puk v defenzíve, ale s prispením šťastia to Trenčania zvládli.
     
    04:03
    Lelkeš sa skoro sám teraz prepracoval až do zakončenia, v poslednej chvíli mu dokázal Rais v prechode pred Laca vypichnúť puk. Vyzeralo to nádejne, ale Dukla sa musí vrátiť k rozohrávke pred vlastnou bránkou.
     
    04:42
    Novák teraz získal puk po chybe Imricha v defenzíve, vyskúšal to príklepom, ale Nagy nemusel zasahovať.
     
    05:09
    Nitra, Podstavek 2 min. hákovanie. Prvá presilovka domácich.
     
    05:22
    Bagin však stratil puk po vyhratom buly a zaútočiť mohli hostia. Stumpel prihrával Tománekovi, ktorý to skúsil spoza obrancu, ale Nagy bol pozorný.
     
    05:38
    Bokroš sa snažil o rýchlu rozohrávku, keďže ho hráči Nitry napádali a unáhlil sa. Je z toho icing.
     
    05:51
    Prvej domácej formácii to však zatiaľ nejde, nemôžu sa dostať ani do útočnej tretiny.
     
    06:28
    Novák sa teraz dostával do čistej gólovej šance po chybe Dukly a Lelkeš ho perfektne a hlavne čisto zbúral dole ! Nádherný hit domáceho útočníka.
     
    07:00
    Otčenáš sa natlačil sám po pravom krídle do zakončenia, ale Laco puk vyrazil pohodlne do rohu klziska.
     
    07:41
    Nitra hrá už v plnom počte a je to cítiť, keďže teraz hostia zovreli domácich v pásme, ale k ohrozeniu Nagyovej bránky sa nedostali. Filo napokon vyhodil puk.
     
    09:01
    Tománek bol pekne nájdený prihrávkou z vlastnej modrej, ale perfektne odstavený Pozníkom a puk získala Dukla.
     
    09:15
    Rusnák prenechal pri zakončení Maroszovi, jeho pokus z uhlu kryje Laco.
     
    09:45
    Dukla získala v skrumáži v strednej tretine puk a mohla ísť do prečíslenia o dvoch hráčov, ale Rusnák pokazil prvú prihrávku.
     
    10:15
    Piatak sa efektívne uvoľnil po mantineli a aj zakončil po prechode útočnou modrou, ale Nagy nemusel zasahovať, strela letela mimo.
     
    11:07
    Klíma našliapol dopredu, hneď po prekorčuľovaní modrou vystrelil, ale Laco nestíhal zareagovať. Puk sa odrazil od zadného mantinelu späť pred bránku , no Otčenášova dorážka nebola presná.
     
    11:35
    Nitra dala gól!
    Nitra sa však dostáva do vedenia po tom, ako si z obrany Dukly spravil dobrý deň LUKÁŠ NOVÁK. Ten prešiel sám do pásma poľahky cez útočnú modrú medzi trojicu, či štvoricu brániacich hráčov Dukly, položil si Nagya a strieľa prvý gól Nitry. Asistencia: Peter Ordzovenský.
     
    12:58
    Mikula zaviezol puk do pásma, prihral puk na modrú Bednárovi, ktorý hneď nahadzoval puk a po teči Petra Sojčíka zvonila tyčka Lacovej bránky !
     
    13:49
    Dukla zapla na vyššie obrátky, no akurát v tejto chvíli je zahlásená reklamná prestávka.
     
    14:29
    Nitra získala puk v útočnej tretine, Kmeč s ním vykorčuľoval až na modrú , našiel výhodne postaveného Piataka, ale jeho pokus zápästím neznamenal problém pre Nagya.
     
    16:05
    Aj Nitra chybovala pri rozohrávke, keď sa hralo dlhšie bez prerušenia. Pardavému sa na ľavom krídle otvoril priestor, vystrelil príklepom. Laco puk vyrážal len pred dobiehajúceho Marosza, ktorý ale ani na dvakrát nezakončil a potom u ani nemohol, pretože bránka Nitry bola posunutá.
     
    16:24
    Sojčík vyhral buly pre Lelkeša vo výhodnom postavení, ktorý si puk ale najskôr zastavil, až potom vystrelil, no netrafil bránku.
     
    17:16
    Habšudova strela od modrej a opäť Laco len vyrazil puk pred seba. Mal šťastie, že Nemček nebol zorientovaný, inak by mal vážny problém.
     
    18:09
    Teraz to bola len prehadzovačka vyhodených a nahodených pukov v pásma Nitry. Čakáme na ďalší zaujímavejší moment.
     
    18:35
    Stumpel si teraz počínal pri mantineli trošku nedovolene s rukami vyššie, pocítil to Bokroš, ale nepískalo sa.
     
    19:00
    Posledná minúta prvej tretiny.
     
    20:00
    Prvá tretina skončila.
     
    20:01
    Začala druhá tretina.
     
    20:40
    Trenčania začali druhú tretinu aktívne, Mikula ostal ležať za bránkou Nitry, ale tento zákrok sa neklasifikoval ako faul.
     
    21:17
    Hnrka sa snažil o zakončenie priamo po vyhratom buly, ale Bagin ho dobre odstavil a znemožnil mu zakončenie.
     
    21:40
    Ten istý hráč však zakončoval aj tentoraz, a to už bolo nebezpečnejšie. Vystrelil po prechode do pásma po z ľavého krídla a veru dobre Nagyovi prevetral lapačku.
     
    22:24
    Kmeč sa ocitol s pukom sám na osi klziska po tom, ako mu ho Rusnák pristavil nešťastne korčuľami, ale toto by som strelou nenazýval, o čo sa Kmeč snažil.
     
    22:57
    Trenčania síce vyhrali buly, ale Bednár vyhodil puk nepochopiteľne na zakázané uvoľnenie.
     
    23:19
    Dukla, Habšuda, 5+DKZ. Domáci obranca poslal k ľadu Romana Tománka, ktorý sa teraz v rohu klziska zvíja v bolestiach.
     
    23:21
    A Tománek nemôže vstať z ľadu, napokon sa nejako postavil a za pomoci lekára a prešiel na striedačku.
     
    23:41
    Raisov pokus vyráža Nagy, následne Imrich posiela puk cez všetky čiary.
     
    24:09
    A máme tu oplácanie zo strany Jarma Jokilu, ktorý teraz sekerou do hlavy zrovnal Rusnáka. Dostal 2+2 minúty.
     
    24:16
    Bagin vypálil od modrej po prihrávke Marosza, Laco zasahovať nemusel.
     
    24:48
    Klíma sa dobre uvoľnil a skúsil svoju typickú strelu zápästím, len tesne minul horný roh Lacovej bránky.
     
    25:34
    Zápas sa nám rozprúdil aj do nervov a prebudili sa oba fanúšikovské tábory. Teraz sa prizerali ofsajdu domácich, po ktorom nemohol Sojčík zakončovať.
     
    26:25
    Sojčíkova ďalšia akcia, tentoraz individuálna spoza vlastnej bránky, ale ani v tomto prípade neuspel.
     
    26:58
    Stumpel hľadal pred bránkou Pupáka, ktorý sa jemne dotkol puku, ale Nagy jeho pohyb registroval a tak zakončil.
     
    28:00
    Hra 4 proti 4 sa nám o chvíľu skončí, pribudne tak viac hráčov o dvoch na ľad a priestoru bude menej.
     
    28:32
    Oba tímy v plnom počte. Chrenko sa dostal po chybe Bednára do pásma s pukom, ale skúsil to len príklepom z veľkej diaľky. Nagy mu zmenšil strelecký uhol a puk ešte vyrazil vyrážačkou.
     
    29:33
    Trenčania boli síce s pukom v pásme, ale vážnejšie Laca nedokázali ohroziť. Motajú sa väčšinou len po rohoch, odkiaľ sa ale góly nedávajú a aj preto je zatiaľ stav taký, aký je.
     
    30:26
    Tománek skúšal uniknúť, ale Bokroš sa stihol vrátiť a vyblokovať ho. Nakoniec prišla z hokejky ligového kanoniera len slabá strela, ktorú pokryl Nagy, ale za to sa opäť bude vylučovať.
     
    30:26
    Nitra, Bača, 10 min. osobný trest za nešportové správanie.
     
    30:34
    Nitra dala gól!
    Obrovsky nešťastný a smolný gól pre Duklu, ktorý si, žiaľ, strieľa Adam Nagy. Ten chytil puk, držal ho vo výstroji, ale nebol si istý, a tak sa začal vrtieť. A vrtel sa toľko, až mu vypadol a dokotúľal sa za bránkovú čiaru. Veľmi nešťastný moment. Autorom gólu je MATEJ HAMRÁK.
     
    31:09
    Obrovská šanca na zníženie. Filo pripravil stopercentnú gólovku pre Nemčeka, ktorý sám pred bránkou neprekonal strelou Laca !
     
    32:10
    Tentoraz veľká príležitosť na strane Nitry. V rovnakom postavení sa ocitol aj Jozef Stumpel, ale ani ten neprekonal Nagya.
     
    32:41
    Lelkeš sa obtočil okolo bránky Nitry, pekne našiel Sojčíka, ale ten ležiaceho Laca neprekonal a Mikula následne na puk nedočiahol. Ďalšia nevyužitá možnosť Dukly. Napokon sa však bude prezerať videozáznam hry.
     
    32:57
    Záznam videa sa prezerá už hodnú chvíľku. Žeby sme teda napokon predsa len mali dosiahnutý gól na domácej strane?
     
    32:57
    Gól napokon dosiahnutý nebol.
     
    33:26
    Hrnka pekne uvoľnil Chrenka, ktorý si z rohu klziska nakorčuľoval až pred bránku, ale bekendom neistého Nagya neprekonal.
     
    33:29
    Kmečova strela po buly, Nagy vyráža do rohu.
     
    34:21
    A Kmeč to opäť vyskúšal. Tentoraz však príklepom z druhej strane útočnej tretiny a Nagy opäť musel zasahovať. Aj tentoraz však zasiahol úspešne.
     
    35:02
    Sojčíkov bekend po priťuknutí od Mikulu, Laco sa puku síce nedotkol, ale musel sa za ním obracať. Napokon letel mimo bránku.
     
    35:10
    Druhá strana zase hovorí, že Tománek má chuť na gól. Skúsil to z otočky, ale Nagyova lapačka bola na mieste.
     
    36:22
    Pozník zo skúsil sám spoza bránky, natlačil sa do zakončenia, ale skulinku v hornom rohu bránky Nitry nenašiel.
     
    38:00
    Domáci si fans si práve uctili pamiatku Pavla Demitru , ale sledujú, ako Nitrania bojujú v útočnom pásme o puk a derú sa do šance.
     
    38:51
    Mravík sa ocitol na ľade pred vlastnou striedačkou, neviem však, čo sa presne stalo.
     
    39:00
    Posledná minúta druhej tretiny.
     
    39:55
    Lukáš Novák vo svojej ďalej gólovej šanci. Tentoraz samostatný nájazd nevyužil, skvelý Nagy.
     
    40:00
    Druhá tretina skončila.
     
    40:01
    Začala tretia tretina.
     
    40:40
    Úvodné sekundy jasne naznačili, akým štýlom Nitra vstúpila do tretej tretiny, domáci to budú mať veľmi ťažké.
     
    42:27
    Bagin si po vyhratom buly položil nabiehajúceho hráča Nitry, podišiel si s pukom k bránke a vystrelil, ale ani tento pokus neprekonal Laca.
     
    42:27
    Na ľade ostal ležať Erik Piatak a vyzerá to s ním skutočne nedobre, nemôže sa postaviť, a to vôbec.
     
    42:44
    Bača opäť len vyhodil puk, taktika Nitry je teda jasná. Icing hostí.
     
    42:57
    Sojčík netečoval ideálne Imrichovu strelu a dosť jednoznačne dal najavo svoju nespokojnosť s tým, že sa mu to nepodarilo.
     
    43:19
    Nitra dala gól!
    Nitra pridáva tretí gól a zrejme definitívne láme odpor Trenčanov, ktorí sú ale absolútne bezzubí vpredu. Konig ťahal útok po pravom krídle a keď sa mu nepodarilo zakončiť ani na tretíkrát, puk sa dostal na modrú čiaru k TOMÁŠOVI NÁDAŠDIMU, ktorý prestrelil Nagya. Asistencie: Miroslav Pupák, Jozef Stumpel.
     
    44:52
    Nitra hrá s pokojom na hokejkách, a to je v tejto chvíli veľmi vidno. Dukla sa dokonca dopustila zakázaného uvoľnenia.
     
    45:07
    Nitra, Podstavek, 2 min. hákovanie.
     
    45:16
    Ale keď to nejde, tak to nejde. Trenčania sa sami dostávajú z útočného pásma a následne sa do neho nevedia dostať.
     
    45:53
    A domáci fanúšikovia pri presilovke pískajú. Bagin spravil nepochopiteľnú vec a opäť je Dukla von z pásma.
     
    46:52
    Tak snáď teraz mohol Filo dorážať pokus Bednára od modrej, ale Laco aj napriek tomu, že puk vyrazil, svoj tím podržal.
     
    47:13
    Teraz to už nezvláda ani Ján Pardavý, ktorý dohral Raisa, a veruže veľmi nebezpečne. Dukla, Pardavý, 2 min. vrazenie na mantinel.
     
    47:33
    Dukla, Bagin, 2 min. nebezpečná hra so zdvihnutou hokejkou.
    Ďalší trest pre domácich, vylúčený je aj Bagin a presilovky Nitry o dvoch hráčov.
     
    48:45
    Nitra dala gól!
    Presilovka o dvoch hráčov je využitá a ešte ostane Nitre jedna. Nebolo to náročné, PETER KONIG domácim ukázal, ako sa to robí. Napriahol od modrej a presne vymietol pravý horný roh Nagyovej bránky. Asistencie: Tomáš Nádašdi, Tomáš Chrenko.
     
    49:46
    Dukla už v plnom počte, ale nič je to už asi nebude platné.
     
    50:44
    Spolupráca dvoch obrancov Dukly. Bagin v rohu útočného pásma nachádzal pred bránkou Pozníka, ale tomu teč nevyšiel.
     
    51:23
    Mikula zakombinoval s Mravíkom, no ale výsledkom toho bol len ďalšia nepresná akcia, ktorú prečítal Tománek a vzal domácim čistý puk.
     
    52:18
    Bokrošov nahodený puk tečoval Hudec, ale ani tento puk neskončil v sieti hostí.
     
    53:04
    Prečíslenie Nitry 2 proti 1, ktoré sám zakončoval Jarmo Jokila, ale jeho pokus skončil na pripravenom Nagyovi.
     
    53:41
    Ešte snaha domácich aspoň o čestný gól, ale Mikula sa po pravej strane síce presadil, no Laca neprekonal. Trenčania ukazujú, že dnes to jednoducho ale vôbec nepôjde.
     
    55:23
    Chrenkov pokus z ľavej strany vypadol Nagyovi z lapačky bez toho, aby o tom vedel, no puk letel mimo.
     
    56:17
    V závere ešte "pekná" sekera Koniga, ktorá nezostane nepotrestaná. Nitra, Konig, 2 min. seknutie.
     
    57:48
    Laco vyniká lapačkou, skvelý semafor. Od modrej pálil Tomáš Bokroš.
     
    58:00
    Posledné dve minúty tretej tretiny.
     
    58:20
    Nitra s piatimi hráčmi.
     
    58:31
    Ale nie dlho, ešte uvidíme jedno oslabenie hosti. Nitra, Vantroba, 2 min. nedovolené bránenie.
     
    60:00
    Koniec zápasu. (20:21:33)

    Tomáš Kyselica

    Branky a nahrávky: 12. Novák (Ordzovenský), 31. Hamrák (Podstavek), 44. Nádašdi (Pupák, Stumpel), 49. Konig (Nádašdi, Chrenko)


    HK DUKLA Trenčín: A. Nagy – Imrich, Bokroš, Bagin, Pozník, Habšuda, Bednár, Markovič – Marosz, Rusznák, Pardavý – Mikula, Lelkeš, Sojčík – Otčenáš, Klíma, Filo – Mravík, Broska, Hudec – Nemček.
    HK Nitra: M. Laco – Bača, König, Trefný, Vantroba, Rais, Nádašdi, Ordzovenský, Vosátko – Pupák, Stümpel, Tománek – Podstavek, Piatak, Kmeč – Mašlonka, Hamrák, Jokila – Hrnka, Chrenko, Novák.
    bahis siteleri