Malaga – Porto 2:0 (kon.) | Bayern – Arsenal 0:2 (kon.)
konec
Malaga CF
2:0 (1:0)
FC Porto
Středa 13.03.2013, 20:45Liga mistrů
Předzápasové kurzy
     
    STATISTIKY

    Střely celkem: 11:7
    Střely na bránu: 7:3
    Držení míče: 48% - 52%
    Rohové kopy: 8:2
    Ofsajdy: 6:4
    Fauly: 17:17
    Žluté karty: 3:5
    Červené karty: 0:1 (22:45:36)
     
    Viděli jsme atraktivní pyrenejské derby, na jehož konci slaví čtvrtfinálovou účast španělský nováček Ligy mistrů! Málaga si z Porta přivezla jednobrankový deficit, ten smazal v závěru prvního poločasu Isco a právě mladý záložník se stal hvězdou zápasu, když v 77. minutě po jeho rohovém kopu hlavou udeřil Roque Santa Cruz a vítěznou brankou rozhodl o postupu Málagy. K němu velmi výraznou měrou přispělo i vyloučení Defoura, belgický záložník se tak stal obětí festivalu žlutých karet, kdy jako jediný byl žlutě napomenut dvakrát.

    V souběžně hraném závěrečném osmifinále Arsenal zvítězil v Mnichově nad Bayernem 2:0, přesto to po domácí prohře 1:3 nestačilo anglickému celku k postupu a známe tak kompletní sestavu čtvrtfinalistů. To se bude losovat v pátek a oproti osmifinále již mohou proti sobě nastoupit celky ze stejné země i stejné základní skupiny.
     
    Po odraženém míči střílel James Rodriguez pouze do klubka hráčů před Caballerem a současně s hvizdem sudího Rizzoliho propuká v Málaze nefalšovaná fotbalová radost!
     
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Poslední standardní situace ve prospěch Porta z poloviny hřiště.
     
    90+4
    V úvodu poslední minuty avizovaného nastavení se do další střelecké pozice dral Isco, jeho ránu ale domácí obránci zablokovali.
     
    90+2
    Po střele Jamese Rodrigueze musel zasahovat Caballero, počínal si ale velmi jistě a míč ukryl do své náruče. Napětí v Málaze stoupá.
     
    90+1
    Isco se Santa Cruzem získali dostatek prostoru k rychlému protiútoku, snaha Isca ale byla záhy zbrzděna Danilem. V závěru celé akce se pak do zakončení dostal Isco, svoji střelu z hranice pokutového území ale zakončil pouze do Heltona.
     
    90
    Italský arbitr Nicola Rizzoli k dnešním devadesáti přidává čtyři nastavené minuty. Přesně tolik dělí Málagu k historickému postupu, hosté potřebují prohrát pouze o jednu branku.
     
    89
    Jackson Martínez také překonal brankáře Caballera, i on ale v momentu pasu Lucha Gonzáleze stál v ofsajdu a i jeho branka tak nemůže být uznána.
     
    89
    Hosté se usadili na útočné polovině, zatím ale vpřed postupují pouze velmi pomalu prostřednictvím autových vhazování na pravé straně hřiště.
     
    87
    Poslední střídání dnešního zápasu, Joaquín přepouští místo Ignaciu Camachovi.
     
    86
    Jeden vítězný chorál za druhým je slyšet z ochozů, k postupu ale přeci jen ještě domácím několik minut zbývá.
     
    86
    Antunes se snažil šetřit sekundy u útočného rohového praporku a v souboji s Lucho Gonzalezem vybojoval rohový kop.
     
    85
    Piazon si troufl na příliš naivní kličku do dvou protihráčů, o míč přišel, ovšem domácí jej po pár sekundách získávají zpět na své kopačky.
     
    84
    Další žlutou kartu zblízka vidí Eliaquim Mangala, hostující stoper.
     
    83
    Hosté i v deseti podle očekávání zvýšili aktivitu, Atsuova rána si ale neproklestila cestu až k brankáři Caballerovi.
     
    82
    Ofsajd i na druhé straně, přistižen v něm byl Roque Santa Cruz a ještě dostává od sudího Rizzoliho domluveno za odehrání míče k brankáři Heltonovi po odpískání.

    Tomáš Kohlmann

    Branky: 43. Isco, 77. Cruz

    Karty:   28. Saviola (MLG), 32. Gámez (MLG), 64. Toulalan (MLG) – 17. Otamendi (PRT), 24. Defour (PRT), 30. Sandro (PRT), 84. Mangala (PRT)   49. Defour (PRT)


    Malaga CF: Caballero - Jesús Gámez, Demichelis, Weligton, Antunes - Joaquín (87. Camacho), Toulalan, Iturra, Isco - Júlio Baptista (73. Santa Cruz) - Saviola (79. Piazon)
    FC Porto: Helton - Danilo, Otamendi, Mangala, Alex Sandro (70. Atsu) - João Moutinho (46. James Rodriguez), Fernando, González - Silvestre Varela (58. Maicon), Martínez, Defour

    Rozhodčí: Rizzoli - Stefani, Faverani

    První zápas: Porto - Malaga 1:0
    bahis siteleri