Švédsko – Česko 2:3 (kon.) | Kanada – USA 3:2 (2:1 po s.n.) | Rusko – Česko 3:1 (kon.)
USA – Finsko 4:2 (kon.) | Německo – Švédsko 2:3 (po pr.)
po prodl.
Německo
2:3 (2:1, 0:0, 0:1 - 0:1)
Švédsko
Středa 03.04.2013, 22:00 • Nepean Sportsplex • Mistrovství světa žen
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Zítra je na mistrovství světa žen v Ottawě volný den, o čtvrtfinalistech a účastnících skupiny o udržení se rozhodne až v pátek. Připomeňme, že české hokejistky se střetnou s Německem. Úvodní buly je plánováno na 18:00 SEČ zde v Nepean Sportsplex. To je ode mě pro dnešek z Kanady vše, děkuji vám za pozornost a přeji vám do České republiky dobrou noc. (00:29:56)
     
    Nejlepší hráčky:

    Německo – Jennifer Harssová
    Švédsko – Lisa Johanssonová
     
    Konec zápasu.
     
    60:53
    Švédsko právě vstřelilo branku!

    Je konec, bonusový bod si po zásluze připisují Švédky, které byly o něco aktivnější! Dnes skvěle chytající gólmanku Harssovou, jež byla jednoznačně nejlepší hráčkou svého týmu, překonala po nepřehledné skrumáži před brankou PERNILLA WINBERGOVÁ, jež se ujala odraženého puku a z mírného úhlu na pravé straně jej z otočky uklidila k přední tyčce, kam se Harssová nestihla přesunout! Bez asistence.
     
    60:55
    Při prodloužení se hraje 4 na 4. Na ledě se tak objeví více volného prostoru, uvidíme, zda toho některý z týmů dokáže využít ve svůj prospěch.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Po základní hrací době skončilo utkání nerozhodně 2:2, vítěz dnešního duelu si tak připíše do tabulky 2 body.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:35
    Skandinávky se ještě pokoušejí v závěrečných sekundách vstřelit branku, což by takřka s neochvějnou jistotou znamenalo jejich vítězství a plný bodový zisk.
     
    59:00
    Kotouč vypíchla švédským hráčkám v obranném pásmu Franziska Buschová, dobruslila až na útočnou modrou čáru a dalekonosnou ranou prověřila beton Sary Grahnové.
     
    57:50
    Švédsko stále nepolevuje ve své útoční aktivitě a obrana Německa má plné ruce s tím, aby udržela do konce základní části alespoň nerozhodný stav.
     
    57:00
    Obrovské štěstí teď stálo při německém výběru! Hned několik Švédek doráželo z bezprostřední blízkosti, ale brankářka Harssová se roztáhla ve svém brankovišti a zamezila jisté pohromě!
     
    56:27
    Němky se ujaly kotouče a dlouhým vyhozením jej posílají až do hájemství švédské gólmanky Grahnové.
     
    55:15
    Tanja Eisenschmidová (GER) obdržela dvouminutový trest.
     
    54:26
    Švédsko teď trápí občasné nepřesnosti, jež zabraňují delšímu tlaku a vytvoření nebezpečnější situace v blízkosti Jennifer Harssové. Čas na zisk vedení se hokejistkám ze severu Evropy pomalu krátí.
     
    53:09
    Skandinávky mají stále o něco více ze hry. Daří se jim kombinovat a na dlouhé časové úseky obléhat s pukem na holi německou bránu. Gólmanka Harssová je zatím pozorná.
     
    52:20
    Jenni Asserholtová nabrala rychlost, v situaci 2 na 2 si najela na vrchol kruhů a střelou, jež byla sražena německou hráčkou, poslala puk jen do rohu pásma.
     
    51:43
    Stejné nepřesnosti se po několika přihrávkách dopustily i Tři korunky. Kus černé gumy proletěl volným prostorem a po hvizdu sudího se bude vhazovat po levici Grahnové.
     
    51:00
    Švédsko má teď navrch, brankářka Harssová si nemůže ani na chvíli odpočinout. Nyní její spoluhráčky vyhodily na zakázané uvolnění. Fanoušci Švédska se teď hlasitě ozývají.
     
    49:39
    Švédsko právě vstřelilo branku!

    A je vyrovnáno, radost Švédek z prolomení střeleckého trápení proti gólmance Harssové je obrovská! Po Anně Borgqvistové doputoval puk k LISE JOHANSSONOVÉ, jež měla sama několik kroků od odkrytého prostoru u tyčky snadnou úlohu! Asistence: Anna Borgqvistová.
     
    49:39
    Sussan Götzová využila volného prostoru kolem sebe a v prostoru mezi kruhy se odhodlala ke střele. Puk však letěl jen doprostřed brány, kde si jej našla pozorná gólmanka Harssová.
     
    48:51
    Německo po zisku kotouče vyvezlo puk do útočného pásma, čehož využívá k tomu, aby na led poslalo čerstvé síly. Tlak Švédek teď trochu opadl.
     
    47:40
    Švédky stále diktují tempo hry, ale cestu za vyrovnáním jim značně komplikuje skvěle chytající gólmanka Harssová. Němky poctivě brání čekají na protiútoky.
     
    47:05
    Další rána přiletěla na německou branku a fanouškům v hale se nabídl dnes už poněkolikáté stejný obrázek v podobě spolehlivého zákroku Jennifer Harssové.
     
    46:25
    Švédky se vlastní nepřesností připravily o postavení v útočném pásmu, když na modré čáře zaspala Linnea Bäckmanová, jež si nezpracovala nahrávku.
     
    46:08
    Fanoušci spíše sledují dění na ledě, ale když už jsou aktivním hlasatelem vyzváni, tak řehtačkami a dalšími předměty dokáží udělat velmi slušnou atmosféru.
     
    45:00
    Svižnou ranou se prezentovala Monika Bittnerová, jež si najela do levého kruhu a zkusila štěstí na přední tyč. Mezírku mezi betony brankářky Grahnové však nenašla.
     
    44:40
    Po přerušení rozhodčího se bude vhazovat ve středním pásmu, blíže německé modré čáře. Problémy s časomírou se její obsluze stále nepodařilo vyřešit.
     
    43:30
    A doslova zarámovat by si mohla nechat ten, který předvedla proti Jenni Asserholtové, jež na ní střílela úplně sama z bezprostřední blízkosti. Opora mezi německými tyčemi pohotově zareagovala a ránu, jež mířila pod horní tyčku, lapačkou vytěsnila do bezpečí!
     
    43:00
    Švédky mají od začátku závěrečného dějství jednoznačně navrch. Častěji drží puk na svých holích a neustále dotírají na brankářku Harssovou, jež předvádí skvělé zákroky.
     
    42:10
    Gizela Blomová si počkala na přihrávku od svých spoluhráček a pokoušela se zakončovat z bezprostřední blízkosti, kde měla trestuhodně volný prostor. Puk však netrefila ideálně!
     
    41:33
    Organizátoři v Nepean Sportsplex už od druhé třetiny bojují s časomírou, jež se občas totálně porouchá a neukazuje nic. V lepším případě na ní ubíhá čas zhruba po pětisekundových intervalech.
     
    40:30
    Tohle vypadalo hodně nadějně na švédské vyrovnání! Anna Borgwvistová zavezla puk po pravé straně do pásma a předložila utěšenou nahrávku mezi kruhy na volnou Jenni Asserholtovou. Ta však nezpracovala puk, který jé utekl do rohu pásma!
     
    40:15
    Němky ještě dohrávají zbytek oslabení.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Všechny aktérky zápasu už jsou na ledové ploše a připraveny na třetí třetinu.
     
    Prostředí dvacetiminutovka je už minulostí. Branku jsme v ní ani na jedné straně neviděly. Před závěrečným dějstvím, jež začne zhruba ve 23:43, vede Německo nad Švédskem stále 2:1.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:35
    Anna Borgqvistová nahodila puk od modré čáry a Jenni Asserholtová ještě tečovala před brankovištěm bruslí, ale kus černé gumy si cestu do sítě nenašel, když proletěl podél levé tyčky Harssové.
     
    38:37
    V početní převaze si zahrají také Tre Kronor, dvouminutový trest od rozhodčích vyfasovala Jessica Hammerlová (GER).
     
    37:50
    Švédky se ubránily a na druhé straně ledové plochy mohla vyrovnat Elin Holmlovová, ale její projektil z mezikruží byl zblokován. Gólmanka Harssová zasahovat nemusela.
     
    36:00
    Švédsko je teď pod enormním tlakem, Němky si rychle vyměňují mezi sebou puk a neustále střílejí na brankářku Grahnovou. Ta drží švédské naděje vysoko.
     
    34:40
    Švédky to teď budou mít hodně těžké, po dalším vyloučení jdou do tří. Lisa Hedengrenová (SWE) – 2 minuty – držení protihráče.
     
    34:25
    Nyní odvedla čtveřice v modrých dresech obrovský kus práce, když dokázala nejen vyvézt puk do útočného pásma, ale také jej zde na chvíli podržet.
     
    33:48
    Gólmanka Grahnová zatím nemusela ve svém brankovišti vytahovat větší zákrok, Švédky si plní obranné úkoly svědomitě a drží nejtěsnější vedení.
     
    32:58
    Dobrou kontrolu kotouče a hokejovou chytrost teď prokázala Nina Kameniková, jež se ujala kotouče a natlačila se tělem před protihráčku. Sjela si až před branku, ale zde byla faulována. Dvouminutový trest dostává Johanna Fallmanová (SWE) za podražení.
     
    32:12
    Fridda Nevalainenová se opřela do puku na modré čáře a gólmanka Harssová vyrazila puk betony před sebe. Švédské útočnice se k ní okamžitě sjely jako vosy, ale německá gólmanka rychle schovala puk pod lapačkou.
     
    32:03
    Pernilla Winbergová si zpracovala puk na svou hůl, najela si mezi kruhy a zápěstím vypálila. Puk však zamířil jen doprostřed brány, kde byla náruč brankářky Harssové.
     
    31:18
    Hokejistky s černou orlicí na hrudi jsou v plném počtu a okamžitě začínají mít útočné choutky. Delší pobyt v blízkosti Sary Grahnové však střelou neskončil.
     
    30:44
    Němky se brání velmi zodpovědně. Nyní získaly znovu puk do své moci a postupnou cestou jej vyvezly až do útočného pásma, kde ušetřily cenné vteřinky.
     
    30:12
    Gólmanka Harssová musela dvakrát zasahovat betony. Ve druhém případě měla cloněný výhled, ale střelu Emmy Eliassonové od modré čáry schovala do náruče.
     
    29:05
    Před brankou Německa teď bylo hodně rušno, ale v nepřehledné skrumáži před Jennifer Harssovou byly silnější Němky, které vyhodily do bezpečí.
     
    28:34
    Na trestnou lavici usedá ke dvouminutovému trestu Kerstin Spielbergerová (GER) za sekání.
     
    27:58
    Švédsky se postupně tlačily do hodně zajímavé pozice mezi kruhy, ale jejich soupeřky získaly puk. Ten však hokejistky ze severní Evropy vybojovaly v rohu zpět a mezi kruhy mohla pálit Emma Eliassonová. Nezpracovala však puk.
     
    27:29
    Až teď méně záživnou pasáž hry přerušil dalekonosný projektil, který přiletěl z uctivé vzdálenosti na německou bránu. Jennifer Harssová nemohla mít s tímto pokusem problémy.
     
    26:47
    Oba týmy mají značné problémy s tím, aby přešly do útočného pásma na delší dobu. Útoky Švédek i Němek často končí na útočné modré čáře.
     
    26:00
    Tři korunky nakonec neudržely útočné pásmo, kde rozvíjely útočnou kombinaci. Hra se rychle přesouvá, kupředu se přes střed pole ženou Němky.
     
    25:00
    Slibné příležitosti na obou stranách. Monika Bittnerová se ocitla v dobré pozici, ale k nahrávce mezi kruhy se přes protihráčku neprobila. Na druhé straně střílela Elin Holmlovová, ale jen do betonů Harssové.
     
    24:10
    Obrázek hry se nemění. Ve sportovním komplexu Nepean přihlížíme vyrovnané a nepřesné partii. Nyní to potvrdily hokejistky Německa, jež vyhodily na icing.
     
    23:18
    Po získání kotouče v obranném pásmu se Skandinávky vydaly kupředu a znovu byl jejich postup kupředu kostrbatý. Ke střele se však dostala Pernilla Winbergová, jež z levé strany neprocedila puk k bližší tyčce.
     
    22:34
    Zatím sledujeme spíše oboustranně vyrovnanou partii. Oba týmy si sice hodně často vyměňují puk, ale brankářky jen nezúčastněně sledují dění před sebou. Dominují teď především pozorné obrany.
     
    21:48
    Švédsko přesunulo hru do útočného pásma, jenže k ohrožení Jennifer Harssové se nedostalo, protože po nepřesné přihrávce za bránou kotouč ztratilo.
     
    21:23
    Švédsky se ujaly kotouče, ale neporozuměly si při přechodu do útočného pásma. Dlouhé nahození končí jen na odpískaném zakázaném uvolnění.
     
    20:30
    Němky se nastěhovaly do útočného pásma, ale z jejich útoku nebylo nakonec nic, protože Kerstin Spielbergerová s pukem na holi za švédskou bránou uklouzla.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Oba týmy už naskakují na hrací plochu, prostřední část za pár okamžiků začne.
     
    V Nepean Sportsplex je za námi první dvacetiminutovka. Ve svém úvodu přinesla nápor Švédek, ale gólmanka Harssová zůstala nepřekonána. Naopak udeřilo hned dvakrát na druhé straně, když se trefily Sussan Götzová a Sara Seilerová. O odpověd se postarala Lisa Johanssonová, jež snížila na 1:2. Prostřední část začne asi v 16:57.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    17:40
    Švédsko právě vstřelilo branku!

    Jako kdybych to přivolal, Švédky prolomily střelecké trápení a snižují na nejtěsnější rozdíl! Hráčky v modrožlutých dresech se usídlily v útočném pásmu, Lina Westerová vystřelila z prostoru mezi kruhy a i když gólmanka Harssová puk vyrazila, na dorážku LISY JOHANSSONOVÉ z bezprostřední blízkosti byla už krátká! Asistence: Lina Westerová.
     
    17:08
    Seveřanky teď tahají za delší konec pomyslného provazu, ale stále se jim nedaří překonat pevnou zeď v podobě Jennifer Harssové, jež si připisuje jeden povedený zákrok za druhým.
     
    16:35
    Jenni Asserholtová dostala přesnou přihrávku do jízdy a z mírného úhlu na pravé straně prověřila pohotovou lapačku gólmanky Harssové. Buly v německém pásmu.
     
    15:00
    Německo právě vstřelilo branku!

    Tak tohle je studená sprcha pro Švédsko, které bylo v úplném úvodu utkání lepší! Němky vedou už o dvě branky, protože SARA SEILEROVÁ přidala ke gólové asistenci i přesnou trefu, když si sjela volným prostorem až před brankoviště a nekompromisně propálila Saru Grahnovou! Asistence: Maritta Beckerová.
     
    14:30
    Děj hry se teď odvíjí především poblíž středového kruhu, kde se oba týmy už dlouho přetahují o puk. Na vítěze tohoto urputného souboje stále čekáme.
     
    13:04
    Německo právě vstřelilo branku!

    Hokejistky ze střední Evropy přesilovku využívají a ujímají se vedení! Na konci kombinace stála SUSANN GÖTZOVÁ, jež se opřela na modré čáře do puku, který skončil až za zády gólmanky Grahnové! Asistence: Sara Seilerová.
     
    12:33
    Švédsky se ujaly odraženého puku a kotouč co nejrychleji vyhodily do bezpečí. Německo začíná nový útok z hloubi obranného pásma.
     
    12:06
    První přesilovka se nabízí hokejistkám z Německa. Linnea Bäckmanová (SWE) si odsedí dvě minuty na trestné lavici za hákování.
     
    10:30
    Kerstin Spielbergerová si najela do prostoru mezi kruhy a zkusila prostřelit švédskou brankářku střelou po ledě. Mělo to však jeden háček, kotouč proletěl kousek vedle tyčky.
     
    10:00
    Švédsko opět vytrvale tluče do obranného bloku svého soupeře, ale ten tlaku odolává. Problémem Tří korunek je zatím nepochybně nepřesná koncovka.
     
    09:34
    Sledujeme teď tuhý boj především o střed hrací plochy. Ani jednomu z týmů se teď nedaří získat na delší dobu puk do své moci a ohrozit branku.
     
    09:00
    Skandinávky znovu předvedly svou útočnou sílu, když zavřely své soupeřky v hloubi jejich obranného pásma. Gólmanka Harssová zatím předvádí spolehlivý výkon a stále drží čisté konto. Teď si poradila se střelou ze strany.
     
    07:45
    Hodně nebezpečný projektil vyslal ze své hole Julia Zornová, která zkusila štěstí z prostoru mezi kruhy, ale našla jen připravený beton Sary Grahnové!
     
    07:05
    Gólmanka Harssová stále odolává náporu na svou osobu, Německo zatím musí myslet především na zadní vrátka.
     
    06:00
    Němky jsou teď po vytrvalým tlakem, nedaří se jim získat puk do své moci. Švédsko neustále dotírá na gólmanku Harssovou, jež se musí ve svém brankovišti ohánět.
     
    05:38
    Nebezpečí také na druhé straně ledové plochy. Německo rychle přesunulo hru a svižnou střelou se prezentovala Nina Kameniková. Puk však poslala jen nad horní tyčku.
     
    04:39
    Švédská přesilovka je minulostí. Od modré čáry už při hře 5 na 5 pálila Lina Bäcklinová, ale trefila jen beton Jennifer Harssové. Švédsko zůstává u puku.
     
    04:00
    Kolem německé branky je neustále rušno. Hokejistky ze Skandinávie se stále tlačí do předbrankového prostoru. Problémem je pro ně zatím nepřesná střelba.
     
    03:00
    Německo se zatím brání bez problémů, Daří se mu pravidelně získávat kotouče a rychle je vyhazovat přes celé hřiště. Švédsko se zatím proti oslabenému soupeři trápí.
     
    02:36
    Vyloučena je Monika Bittnerová (GER) za nedovolené bránění.
     
    01:30
    Tři korunky jsou zatím aktivnější. Drží puk častěji na svých holích a daří se jim kombinovat v nebezpečném prostoru kolem brankářky Harssové.
     
    01:00
    Anja Weisserová zkoušela štěstí se svou střelou z levého kruhu, ale neseštelovala si dobře mířidla a poslal puk jen vedle pravé tyčky německé gólmanky.
     
    00:15
    Němky sice vyhrály úvodní vhazování ve středovém kruhu, ale u vlastní brány o puk přišly. Hrát může Švédsko, jež kombinuje v útočném postavení.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Až teď se reprezentace Švédska a Německa řadí na modrých čarách, zápas za malou chvíli začne.
     
    Po ledové ploše se zatím prohánějí jen rozhodčí, na hráčky obou mužstev stále čekáme.
     
    Úvodní sestavy:

    Německo: Harssová (Schröderová) – Fellnerová, Zornová, Eisenschmidová, Beckerová, Weisserová, Gleissnerová, Hammerlová, Richterová – Götzová "C", Delarbreová, Buschová – Spielbergerová, Lanzlová, Seilerová – Anwanderová, Eversová, Bittnerová – Kratzerová, Kameniková, Schusterová.

    Švédsko: Grahnová (Lizanaová) – Bäckmanová, Hedinová, Anderssonová, Nevalainenová, Fällmanová, Bäcklinová – Eliassonová, Ostbergová, Grahmová "C" – Holmlovová, Asserholtová, Hedengrenová – Westerová, Johanssonová, Borgqvistová – Winbergová, Löwenhielmová, Carlssonová – Blomová.

    Rozhodčí: Picavetová (FRA) – Caugheyová, Gagnonová (obě CAN).
     
    Oba týmy vyšly ve svých prvních utkáních turnaje naprázdno. Německo podlehlo 0:4 Rusku a Švédsko v napínavé bitvě nestačilo na českou reprezentaci.

    Minulý zápas:

    RUSKO – NĚMECKO 4:0 (1:0, 0:0, 3:0)

    Branky a nahrávky: 15. Solovjovová (Gavrilovová, Smolencevová), 53. Běljakovová (Vafinovová, Šibanovová), 55. Smolencevová (Šibanovová, Smolinová), 60. Tkačjovová (Pavlovová, Ďubanoková).

    Německo: Harrerová (Harssová) – Fellnerová, Götzová "C", Gleissnerová, Eisenschmidová, Hammerlová, Richterová, Weisserová – Zornová, Lanzlová, Buschová – Anwanderová, Eversová, Bittnerová – Beckerová, Spielbergerová, Seilerová – Kratzerová, Kameniková, Delarbreová – Schusterová.


    ŠVÉDSKO – ČESKO 2:3 (0:2, 2:1, 0:0)

    Branky a nahrávky: 28. Grahmová (Eliassonová), 29. Holmlovová (Asserholtová) – 9. Povová (Vopravilová), 15. Chmelová (Herzigová), 38. Holešová (Lédlová, Vanišová).

    Švédsko: Lizanaová (Grahnová) – Olofssonová, Bäckmanová, Anderssonová, Hedinová, Fällmanová, Bäcklinová, Nevalainenová – Eliassonová, Hedengrenová, Grahmová "C" – Westerová, Johanssonová, Borgqvistová – Winbergová, Löwenhielmová, Carlssonová – Holmlovová, Asserholtová.
     
    Příjemné středeční odpoledne, z Ottawy srdečně zdravíme naše čtenáře a vítáme vás u sledování zápasu Německo – Švédsko, jehož úvodní buly bude vhozeno ve 14 hodin místního času v Nepean Sportsplex, kde se hraje skupina B. Utkání začíná v 22:00.
    Marken.cz

    Ladislav Vácha

    Branky a nahrávky: 14. Götzová (Seilerová), 15. Seilerová (Beckerová) – 18. Johanssonová (Westerová), 50. Johansson (Borgqvist), 61. Winbergová


    Německo: Harssová (Schröderová) – Fellnerová, Zornová, Eisenschmidová, Beckerová, Weisserová, Gleissnerová, Hammerlová, Richterová – Götzová "C", Delarbreová, Buschová – Spielbergerová, Lanzlová, Seilerová – Anwanderová, Eversová, Bittnerová – Kratzerová, Kameniková, Schusterová.
    Švédsko: Grahnová (Lizanaová) – Bäckmanová, Hedinová, Anderssonová, Nevalainenová, Fällmanová, Bäcklinová – Eliassonová, Ostbergová, Grahmová "C" – Holmlovová, Asserholtová, Hedengrenová – Westerová, Johanssonová, Borgqvistová – Winbergová, Löwenhielmová, Carlssonová – Blomová.

    Rozhodčí: Picavetová (FRA) – Caugheyová, Gagnonová (obě CAN).

    Diváci: 291
    bahis siteleri