Švédsko – Rusko 0:4 (kon.) | Kanada – Finsko 8:0 (kon.) | Finsko – Německo 1:0 (kon.)
Česko – Švédsko 1:2 (0:1 po s.n.)
po s.n. (0:1)
Česko
1:2 (0:1, 0:0,1:0 - 0:0)
Švédsko
Sobota 06.04.2013, 22:00 • Nepean Sportsplex, Ottawa • Mistrovství světa žen
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Příjemný sobotní večer, z Nepean Sportsplex v kanadské Ottawě vás vítám u sledování zápasu Česko – Švédsko, které zahájí boj o udržení v elitní skupině. Utkání začíná v 22:00.
     
    Česko vstoupilo do turnaje přímo pohádkově, když zaskočilo favorizované Švédsko a vyhrálo 3:2. Vzápětí nestačilo na rozjeté Rusko (1:3) a v rozhodující bitvě o čtvrtfinále se muselo sklonit před Německem (3:6).

    Švédsko na úvod podlehlo České republice, ale ve hře o vyřazovací boje se udrželo vítězstvím nad Německem (3:2pp). Nakonec však v klíčovém utkání prohrálo s Ruskem (0:4).
     
    O udržení se hraje v sérii na dvě vítězná utkání. Druhý duel je na programu po dnu volna v pondělí od 18:00 SEČ. Pokud by nepřinesl jméno vítěze, rozhodne se v úterý 9.4. od 22:00 SEČ. Všechna utkání se hrají v Nepean Sportsplex.
     
    Úvodní sestavy:

    Česko: Lhotská (Bečevová) – Tejralová, Polenská "C", Herzigová, Horálková, Flachsová, Lásková, Kolowratová, Fialová – Křížová, Povová, Mrázová – Chmelová, Manhartová, Přibylová – Studentová, Holešová, Kaplanová – Lédlová, Vanišová, Vopravilová. Trenér: Karel Manhart.

    Švédsko: Grahnová (Lizanaová) – Hedinová, Bäckmanová, Fällmanová, Olofssonová, Nevalainenová, Anderssonová, Bäcklinová – Westerová, Johanssonová, Borgqvistová – Asserholtová, Winbergová, Löwenhielmová – Eliassonová, Grahmová "C", Blomová – Holmlövová, Ostbergová, Hedengrenová – Carlssonová. Trenér: Niclas Hogberg.

    Rozhodčí: Høveová (NOR) – Kúdelová (SVK), Tauriainenová (FIN).
     
    České hráčky už naskakují na ledovou plochu.
     
    A do ledového kolbiště už nabruslily také jejich soupeřky ze Švédska.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:15
    Ihned po úvodním vhazování se ujala puku Kateřina Mrázová a hnala se do útočného pásma. Okamžitě k ní ale hned na modré čáře přistoupily dvě Švédsky a znemožnily jí další postup.
     
    00:55
    Tak teď měly Češky obrovské štěstí! Po vyhraném vhazování Švédska se ocitla přímo před brankovištěm s pukem na holi Jenni Asserholtová. Ještě že jí puk sklouzl z hole!
     
    01:40
    Tři korunky se znovu nastěhovaly do útočného pásma a bylo z toho nebezpečí. Ze strany střílela bekhendem Gizela Blomová, ale trefila u přední tyčky jen beton gólmanky Lhotské.
     
    02:05
    České hráčky získaly puk, ale vyhodily jen jen na zakázané uvolnění. Z možného útoku tak nebylo nic, buly před Radkou Lhotskou.
     
    02:30
    Z dobré pozice před brankou pálila Pernilla Winbergová, ale trefila jen dobře postavenou Radku Lhotskou. Česká obrana potom zapracovala dobře, k žádným dorážkám nedošlo.
     
    03:00
    Česko se postupným útokem probilo až do útočného pásma. Zde na chvíli rozjelo kombinaci, ale nevytěžilo z ní nic nebezpečného. Švédky brzy získaly puk.
     
    03:57
    Skandinávky zatím mají jasně navrch. Českému týmu se vůbec nedaří získat na souvislejší časový úsek pod kontrolu a brankářka Lhotská se musí mít neustále na pozoru.
     
    04:35
    Seveřanky se znovu dostaly do blízkosti Radky Lhotské, ale jsou v prostoru, kde nemohou být pro českou maskovanou oporu nebezpečné. Za brankou jsou navíc přikryté protihráčkami.
     
    05:42
    Česká republika se chopila kotouče v blízkosti švédské brány, ale Švédky ji vytlačily do rohu pásma. Zde se odehrával dlouhý souboj, který přerušil až hvizd sudí.
     
    06:21
    Prvním vyloučenou hráčkou je Lucie Povová (CZE), jež si pomohla proti Lise Johanssonové ve středním pásmu podražením.
     
    06:21
    Švédky zatím mají navrch, své soupeřky k ničemu nebezpečnějšímu nepustily a samy několikrát nebezpečně zahrozily. Gólmanka Lhotská je zatím bezchybná.
     
    06:35
    Češky se postavily do obranného postavení a rychle vyhodily, když zablokovaly mezi kruhy střelu od modré čáry. Švédky musejí zpátky pro puk.
     
    07:10
    Tohle vypadalo nebezpečně! Švédky se nastěhovaly zpět do pásma, kde pálil z mírného úhlu na pravé straně Elin Holmlovová, ale trefila jen náruč české gólmanky!
     
    08:00
    Švédsko pokračovalo ve své převaze a dostalo se k dalšímu ohrožení branky. Od modré čáry pálila Emma Eliassonová a její spoluhráčky zkoušely tečovat. Puk však skončil v náruči Lhotské.
     
    08:30
    Češky se ubránily bez úhony a okamžitě zahrozily. Kotouče se chopila po návratu z trestné lavice Lucie Povová a z mezikruží provětrala lapačku brankářky Grahnové.
     
    08:50
    Cecilia Ostbergová se objevila ve velmi dobré střelecké pozici před brankou, ale Radka Lhotská byla znovu připravená předvést povedený zákrok!
     
    09:28
    Kateřina Flachsová (CZE) obdržela dvouminutový trest za bodyček.
     
    09:50
    České hokejistky brzy získaly puk a vyhodily se dlouhým vyhozením. Švédky si zatím žádný střelecký projektil nepřipsaly.
     
    10:05
    Až teď vypálila z prostoru pravého kruhu přes skrumáž Pernilla Winbergová, jež mířila na přední tyčku, ale puk proletěl jen nad břevnem.
     
    11:12
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Teď už se ale hokejistky ze severní Evropy radují z využité přesilovky a zisku vedení! Na střelu Liny Westerové z levé strany sice Radka Lhotská zareagovala, když ji vyrazila od přední tyčky betonem, ale na rychlou dorážku LISY JOHANSSONOVÉ už dosáhnout nemohla! Asistence: Lina Westerová, Emma Eliassonová.
     
    12:30
    A s Češkami to mohlo vypadat ještě hůře, když pálila z mezikruží úplně volná Linnea Bäckmanová, ale Radka Lhotská stihla střelu vytěsnit betony těsně vedle levé tyčky!
     
    13:45
    Švédsko má zatím na své straně značnou převahu. České hráčky se dostávají do blízkosti gólmanky Grahnové s pukem na holi jen minimálně.
     
    14:25
    Tak tohle mohlo být pro české barvy hodně nepříjemné! Olivia Carlssonová se po křídle natlačila až do mezikruží, ale zde jí puk naštěstí utekl!
     
    15:28
    Teď si vytvořily Češky obrovský tlak! V obrovské šanci se objevila Katka Kaplanová, jež z bezprostřední blízkosti vyprášila betony gólmanky Grahnové. Z dorážky pálila Eva Holešová, ale vedle!
     
    15:28
    Johanna Olofssonová (SWE) – 2 minuty – hákování.
     
    16:10
    Česko semklo svého soupeře v hloubi jeho obranného pole a kotouč se hodně nebezpečně potuloval kolem branky Sary Grahnové. Ta ale situaci ustála a Švédky vyhodily.
     
    17:05
    Český tým se v početní převaze trápí, nedaří se mu nic nebezpečného vymyslet a Sara Grahnová spíše jen nezúčastněně sleduje dění před sebou. Její spoluhráčky pravidelně vyhazují.
     
    17:45
    Česká přesilovka už je u konce a kupředu se znovu ženou Tři korunky. Češky zatím velmi dobře brání své pásmo a střeží prostor kolem Radky Lhotské zodpovědně.
     
    18:18
    Početní rovnováha na ledové ploše ale dlouho nevydržela. Za hákování míří na lavici hanby Kateřina Flachsová (CZE).
     
    18:55
    České hráčky se zatím brání velmi dobře, ke střele se probila jen Pernilla Winbergová, jež pálila z pravé strany do betonů Lhotské. Česká republika vyhazuje.
     
    19:45
    Velmi dobrou příležitost k navýšení švédského náskoku měla Lina Westerová, ale z mezikruží zazvonila jen na tyčku! Od modré čáry vzápětí zkusila štěstí Emma Eliassonová, ale Radka Lhotská puk viděla a schovala jej do lapačky.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina je za námi. Švédky vstoupily do boje o záchranu o něco lépe a svou herní převahu vyjádřily gólově, když je poslala do vedení přesnou trefou Lisa Johanssonová. Prostřední část začne přibližně v 22 53.
     
    Střely na branku:

    Česko: 3
    Švédsko: 13
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:13
    Čeští fanoušci od začátku zápasu velmi sympaticky podporují svůj tým. Skvělou atmosféru vytvářeli ale i v předchozích třech duelech.
     
    20:57
    České reprezentantky ještě dohrávaly zbytek svého oslabení, ale zvládly jej dobře. Nyní přesunuly hru do útočného pásma, kde se pokoušejí ohrozit Saru Grahnovou.
     
    21:15
    Michelle Lowenhielmová se hnala sama na brankářku Lhotskou, ale zezadu byla tísněna a nakonec zakončila velmi nepřesně!
     
    21:46
    Johanna Olofssonová (SWE) – 2 minuty – bodyček.
     
    22:30
    České hráčky se protlačily k několika nebezpečným projektilům, ale těm scházela potřebná přesnost. Švédsko se teď brání velmi dobře, pravidelně vyhazuje puky do bezpečí.
     
    23:00
    Jedna z českých hráček se pokoušela z bezprostřední blízkosti zasunout puk do švédské brány, ale Sara Grahnová byla na místě se svými betony!
     
    23:58
    Po chybě Kláry Chmelové, která ztratila puk v obranném pásmu, střílela z bezprostřední blízkosti Linnea Bäckmanová, ale jen do hrudi Radky Lhotské!
     
    24:20
    V obrovské šanci se objevila Lucie Povová, jež zakončovala několik kroků před švédským brankoviště, ale minula bránu!
     
    24:33
    Johanna Olofssonová (SWE) – 2 minuty – nedovolené bránění.
     
    25:45
    Švédky vyvezly kotouč do bezpečí v útočném pásmu a několikrát dokonce ohrozily gólmanku Lhotskou, jež drží skvělými zákroky české naděje na obrat.
     
    26:00
    Z velmi dobré střelecké pozice před brankou zakončovala Klára Chmelová, ale vyprášila jen betony dobře postavené gólmanky Grahnové!
     
    26:50
    Další gólovka Švédska! Jenni Asserholtová nahazovala z rohu pásma kotouč před branku, který propadl přes české hráčky až k Elin Holmlovové, jež zblízka úplně sama trefila dobře postavenou Radku Lhotskou!
     
    27:14
    Česká obrana teď byla dokonale vyšachována rozjetými Švédkami a ve vyložené příležitosti se ocitla Pernilla Winbergová, jež ale trefila z kruhu jen brankářku Lhotskou!
     
    28:00
    Další nebezpečí pro českou branku. Radka Lhotská maskou zasáhla proti razantní střele Jenni Asserholtové, jež se do puku opřela ihned po vhazování na modré čáře!
     
    28:40
    Česká reprezentace by nutně potřebovala dostat puk pod kontrolu a nastěhovat se s ním do útočného pásma. Švédky zatím hrají velmi dobře a svým soupeřkám toho moc nedovolují.
     
    29:35
    Česká obrana teď pracuje spolehlivě. Odrazila hned několik švédských útoků. Horší už to je ale po zisku kotouče s přechodem do útočného pásma.
     
    30:15
    Teď si vytvořily naše hráčky obrovský tlak. Nejdříve pálila v pádu z prostoru mezi kruhy Katka Kaplanová, ale puk proletěl nad horní tyčkou. Potom se před bránu nebezpečně tlačila Kateřina Flachsová a nebezpečná byla i střela Petry Herzigové z pravé strany, jíž schovala gólmanka Grahnová v náruči!
     
    31:16
    Zahanbit se nechce nechat ani Švédsko. Kupředu ujížděl rozjetá Cecilia Ostbergová, ale kotouč jí utekl z hole a brankářka Lhotská jej rychle schovala pod rukavici.
     
    31:40
    Z levého kruhu se prezentovala ranou švihem Erika Ghrahmová, ale gólmanka Lhotská měla dobrý výhled a i tentokrát vyšla ze souboje se švédskými hráčkami úspěšně.
     
    32:30
    Češky teď vehementně dobývaly útočné pásmo. Při druhém pokusu se do něj sice dostaly, ale neobešlo se to bez odpískaného postavení mimo hru.
     
    32:30
    Aneta Tejralová teď trochu poškádlila nervy českých fanoušků v ochozech, když vybojovala při švédském útoku puk a objížděla branku, zatímco Radka Lhotská byla vyjetá.
     
    33:00
    Denisa Křížová se nemazala s pukem na levé straně a z mírného úhlu jej napálila rychle na bránu. Sara Grahnová ale utěsnila prostor u přední tyčky.
     
    33:20
    Švédsko mohlo vést 2:0! Rychlé přečíslení vedla dvojice Pernilla Winbergová – Johanna Fallmanová, ale druhá jmenovaná po přihrávce před bránu pálila jen do Lhotské!
     
    33:31
    Švédky špatně vystřídaly a pykají za příliš mnoho hráček na ledě. Trest odpyká Anna Borgwvistová (SWE).
     
    34:45
    Švédská obranná čtveřice teď odvedla skvělou práci, když nejenže vyvezla puk do útočného pásma, ale ještě zde ušetřila cenné vteřinky z trestu.
     
    35:01
    Linnea Bäckmanová (SWE) – 2 minuty – podražení.
     
    35:30
    České hráčky se zatím hodně trápí. Nedaří se jim na delší dobu dostat puk do pásma a vytvořit si střeleckou příležitost. Švédky se často osvobozují.
     
    35:50
    Teď Češky pořádně zmáčkly své soupeřky v boji o záchranu, ale žádná z nich nedokázala z ideální střelecké pozice před brankou poslat kus černé gumy za záda Sary Grahnové!
     
    36:10
    Lucie Manhartová se natlačila z pravé strany až před branku, ale zde už dobře zakončit nestihla, protože byla švédskou obránkyní poslána k zemi.
     
    37:01
    Početní převaha Česka je u konce. Hraje se 5 na 5 a kotouč mají na holích Skandinávky, jež vyvážejí puk od své brány až do útočného pásma.
     
    37:35
    Kateřina Flachsová (CZE) se dopustila dalšího nedovoleného zákroku a od rozhodčích dostala 2 minuty. Komplikace pro české reprezentantky.
     
    38:15
    Hokejistky ze střední Evropy dvakrát v krátkém časovém sledu po zisku kotouče vyhodily. Teď se jim povedlo ukrojit část ze svého trestu, když zdrželi u švédské brány hru.
     
    38:35
    Johanna Olofssonová využila trochu volného prostoru na levé straně k tomu, aby se pokusila zaskočit ranou na přední tyč gólmanku Lhotskou. Neúspěšně.
     
    39:30
    Česko si počíná v početní nevýhodě velmi dobře. Hlídá nejnebezpečnější prostor před brankou a pravidelně získává kotouče, jež vyhazuje do bezpečí.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Prostřední část přesný zásah na té či oné straně nepřinesla, Tři korunky tak stále vedou zásluhou trefy Lisy Johanssonové z úvodní dvacetiminutovky. České hráčky si vytvořily několik slibných šancí, ale recept na Saru Grahnovou zatím nenašly. Závěrečné dějství začne asi v 23:50.
     
    Střely na branku (po dvou třetinách):

    Česko: 10
    Švédsko: 26
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Denisa Křížová ihned po vyhraném vhazování vzala kotouč na levé křídlo, odkud z nápřahu vypálila. Kotouč však proletěl daleko vedle vzdálenějšího horního rohu.
     
    40:54
    Švédky dvakrát nepřešly přes střední pásmo, kde si české hráčky počínaly důrazně a zahustily prostor. Nyní může kupředu vyrazit česká reprezentace.
     
    41:19
    Seveřanky se usídlily v blízkosti české brány a hned několikrát zakončovaly u pravé tyčky gólmanky Lhjotské, jež zde však utěsnila prostor a přerušila hru.
     
    42:00
    Velký tlak Švédek teď na chvíli otupil, když střelu od modré čáry zablokovala Vendula Přibylová a vyhodila kotouč do útočného pásma tak, aby nešlo o zakázané uvolnění.
     
    42:30
    Kotouč zatím drží na svých holích především Švédky, Češky se kupředu dostávají jen hodně ztěžka. Nyní se odvíjí děj hry především ve středním pásmu.
     
    43:18
    Denisa Křížová si připsala další střelecký pokus a znovu to bylo z levé strany útočného pásma. Neseštelovala si však přesně mířidla, navíc byla v tísni kvůli protihráčce. Švédky vyhodily vzápětí na icing.
     
    44:02
    Tak tohle by mohlo český tým hodně mrzet! Tereza Vanišová odvedla pořádný kus dobré práce, natlačila se až těsně před bránu a zblízka se snažila došťouchat puk za záda Grahnové, ale nakonec se jí to nepodařilo!
     
    44:20
    Další zákrok švédské gólmanky, která teď má plné ruce práce. Nyní si poradila se střelou z blízkosti modré čáry, jíž betony vyrazila do rohu pásma.
     
    44:45
    Na trestnou lavici míří za faul ve středovém kruhu na Denisu Křížovou Emma Eliassonová (SWE). Jejím trestem je podražení.
     
    45:10
    Obrovskou chybu znovu předvedla Klára Chmelová, jež trestuhodně namazala na hůl Michelle Lowenhielmové, jež se zjevila sama před Radkou Lhotskou, ale zvýšením skóre pohrdla, když poslala puk jen nad bránu!
     
    46:00
    Češky si vytvořily obrovský tlak, puk létal ve velké rychlosti kolem Sary Grahnové, ale znovu jej žádná z českých hráček neposlala do sítě! Gólmanka Lhotská při převaze svého týmu na chvíli dokonce odjela na střídačku a do hry naskočila šestá hráčka, ale ani to k vyrovnání nepomohlo!
     
    46:55
    Po vhazování napřáhla na modré čáře Petra Herzigová a kotouč proletěl kousek nad horní tyčkou. Brankářka Grahnová ale situaci zřejmě jistila lapačkou.
     
    47:30
    Gólmanka Lhotská dnes předvádí v brankovišti neuvěřitelné kousky! Nyní čelila tváří v tvář Anně Borgqvistové, jež mířila k tyčce, ale česká opora mezi tyčemi se rychle přesunula a puk na chvíli schovala mezi rukou a svým tělem!
     
    48:05
    Znovu o sobě dala vědět Petra Herzigová, jež po vhazování střílela od modré čáry, ale ani tentokrát jí střelecké štěstí nepřálo, když puk proletěl nad Grahnové bránou.
     
    48:28
    Linnea Hedinová (SWE) musela chtě nechtě srazit k zemi Simonu Studentovou, jež se dostala za švédskou obranu uháněla na Grahnovou. Trestem je sekání.
     
    49:15
    Švédsko se osvobodilo a daleko od své brány zdrželo hru, čímž ušetřilo ze svého trestu několik vteřin. Až teď se Češky probily do útočného pásma.
     
    49:56
    České hráčky se dnes v přesilovkách hodně trápí, le neskládají zbraně a i nadále bojují. Díky skvělým zákrokům Lhotské stále prohrávají jen o jednu branku.
     
    50:47
    Česko právě vstřelilo branku!
    Výborně! Jako kdybych to přivolal, v Nepean Sportsplex je vyrovnáno! Kotouč putoval po ose Denisa Křížová – Lucie Povová – ALENA POLENSKÁ, přičemž posledně jmenovaná nahodila od modré čáry kotouč na bránu a prostřelila gólmanku Grahnovou, jež zřejmě měla zakrytý výhled! Asistence: Lucie Povová, Denisa Křížová.
     
    50:51
    Lucie Manhartová (CZE) – 2 minuty – nedovolené bránění.
     
    51:50
    České hráčky se bránily s vypětím všech sil. Puk se dlouho toulal kolem gólmanky Lhotské, ale žádná ze Švédek jej neuklidila do sítě. Česko vyhodilo.
     
    52:35
    Naše hráčky se stále velmi statečně brání a Švédsko si s jejich pozornou obranou neví rady. Dostává se sice ke střelbě, ale ta je hodně nepřesná.
     
    53:45
    Vendula Přibylová využila chvíle času a volného prostoru mezi kruhy a vypálila. Střela jí však příliš nesedla a brankářka Grahnová zasáhla betony.
     
    53:55
    Po dalším přerušení je krátká přestávka. Musíme podotknout, že český výběr se dočkal vyrovnání zcela po zásluze, protože si vytvořil obrovský tlak.
     
    54:18
    Před českými reprezentantkami se znovu otevíral v útočném pásmu volný prostor, ale Švédky stihly počínající požár uhasit, když jedna z nich vypíchla soupeřkám puk do rohu pásma.
     
    54:50
    Výtečně Radka Lhotská! Teď chytila jasný gól, který měla na holi Elin Holmlovová, jež střílela z bezprostřední blízkosti. Česká gólmanka se roztáhla ve svém brankovišti a na poslední chvíli zamezila puku v přechodu za brankovou čáru!
     
    55:25
    Se svou troškou do mlýna přispěla na opačné straně ledové plochy i Lucie Manhartová, jež byla sice v obležení protihráček, ale i přesto mezi kruhy stihla vystřelit. Grahnová zasáhla betony.
     
    56:26
    Češkám neuvěřitelně narostla křídla! Po vyrovnání na ledě dominují a vytvářejí si jednu slibnou příležitost za druhou. Celá první lajna teď prověřila pozornost gólmanky Grahnové, jež se nenechala ve svém brankovišti přetlačit a přerušila hru!
     
    57:00
    Tak to je škoda. Jedna z českých hráček si při švédském útoku vypomohla v rohu pásma za hranicí pravidel, Skandinávky mají ponechanou výhodu.
     
    57:27
    Potrestanou hráčkou je Pavlína Horálková (CZE), jíž sudí udělila 2 minuty za bodyček. Doufejme, že české reprezentantky oslabení ubrání.
     
    58:00
    Na modrou čáru dostala dvakrát nabito Lina Bäcklinová. Nejdříve tvrdě vypálila těsně vedle, ve druhém případě jí puk sklouzl z hole a skončil v rohu pásma.
     
    58:41
    Švédky znovu obléhaly českou bránu a opět střílela od modré čáry Lina Bäcklinová. Skvěle proti ní ale vystoupila Vendula Přibylová, jež puk vytlačila do ochranné sítě.
     
    59:00
    Tak tohle hodně zavánělo gólem! Zblízka střílely neúspěšně Anna Borgqvistová a Pernilla Winbergová, potom ještě od modré čáry neuspěla Emma Eliassonová!
     
    59:50
    Češky byly pod obrovským tlakem, gólmanka Lhotská se opět roztáhla v brankovišti a zamezila několika gólovým příležitostem, když střely, jež zblízka vyletěly z nepřehledné skrumáže, do jedné zlikvidovala!
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Češky se v závěrečném dějství dočkaly vyrovnání a ustály i závěrečný tlak Švédek. Na řadu tak přichází prodloužení.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:26
    Lina Bäcklinová vyslala od modré čáry další ze svých dělovek, která však postrádala přesnost. Po další střele na přední tyč se za bránou rozsvítilo červené světlo a Švédky se dožadují gólu. Bude se volat videorozhodčí!
     
    60:26
    To by byla opravdu velká škoda, pokud by o porážce českých reprezentantek mělo rozhodnout video. Doufejme, že pro české barvy vše dobře dopadne.
     
    60:26
    Dobrá zpráva pro český výběr a všechny jeho příznivce! Rozhodčí branku neuznává!
     
    60:40
    Česká gólmanka zůstala po zákroku ležet ve svém brankovišti a od modré čáry napřáhla Linnea Hedinová, ale trefila jen hráčku před sebou.
     
    61:10
    kupředu se vydaly také Češky, ale Sara Grahnová mohl ve svém brankovišti nakonec zůstat klidná, protože Alena Polenská přes protihráčku puk na bránu z prostoru kruhů neprotlačila.
     
    61:50
    Lina Bäcklinová znovu zkoušela štěstí od modré čáry, ale její projektil byl spíš nahozením. gólmanka Lhotská i přesto, že puk dobře viděla, lapačkou jen vyrazila před sebe. Zde však byly jen její spoluhráčky, dobře to pro český tým dopadlo.
     
    63:04
    Českým tým měl ponechanou výhodu, Švédky se dopustily v útočném pásmu hodně okatého a zcela zbytečného faulu. Obrovská možnost se nabízí českému týmu. Karel Manhart si bere oddechový čas.
     
    63:04
    Jenni Asserholtová (SWE) – 2 minuty – podražení.
     
    63:25
    Alena Polenská vypálila od modré čáry a puk prosvištěl až na branku, kde však měla připravené své betony Jenni Asserholtová. Češky vykázány z pásma, Lucie Manhartová byla v brankovišti.
     
    63:50
    Švédky získali kotouč a okamžitě vyhazují.
     
    63:57
    tři korunky se teď hodně zlobí, ale z našeho pohledu to vypadalo na faul. Jen dobře pro český tým. Dvouminutový trest vyfasovala Lina Westerová (SWE).
     
    64:05
    Kateřina Mrázová střílela z prostoru mezi kruhy, kde měla dostatek času zamířit. trefila však jen hruď gólmanky Grahnové. Češky zůstávají v postavení a u puku.
     
    64:30
    Znovu Kateřina Mrázová, ale ani tentokrát z dobré pozice před bránou neuspěla.
     
    64:50
    Dominika Lásková ještě poslala projektil od modré čáry, který měl zřejmě mířit k přední tyčce, ale skončil jen nad horní tyčkou Sary Grahnové.
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    Na řadu přicházejí samostatné nájezdy, protože ani v prodloužení se nerozhodlo. Snad to nebude český výběr mrzet, protože v prodloužení hrál dlouho v početní převaze a nevyužil velké šance.
     
    Češky pojedou první.
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    Obě rolby už pomalu dokončují úpravu ledové plochy. Doufejme, že Česku bude přát i štěstí. Důležité budou nepochybně výkony obou gólmanek, ta česká, Radka Lhotská, si počínala po celý zápas fantasticky. Snad si přenese formu i do samostatných nájezdů.
     
    Petra Herzigová (CZE) se svým blafákem neuspěla – 0:0.
     
    Elin Holmlovová (SWE) si sjela až před bránu, ale Radka Lhotská nepustila puk za svůj beton – 0:0.
     
    Kateřina Mrázová (CZE) střílí jen do lapačky Sary Grahnové – 0:0.
     
    Pernilla Winbergová (SWE) trefuje jen betony Lhotské – 0:0.
     
    Vendula Přibylová (CZE) nenašla mezírku mezi betony brankářky Grahnové – 0:0.
     
    Emma Eliassonová (SWE) si krásně položila Radku Lhotskou na led a skóruje do odkrytého koutu brány – 0:1!
     
    65:00
    Samostatné nájezdy rozhodla EMMA ELIASSONOVÁ!
     
    Konec zápasu.
     
    Tak to je smutné. Češky nakonec prohrávají 1:2 po samostatných nájezdech. Těžko lze českým hráčkám něco vyčítat, bojovaly od začátku až do konce. Zítra je den volna, boj o záchranu pokračuje druhým zápasem až pozítří. Začínáme od 18:00 SEČ v Nepean Sportsplex. Děkuji za pozornost a přeji vám dobrou noc. (00:39:47)
    Marken.cz

    Ladislav Vácha

    Branky a nahrávky: 51. Polenská (Povová, Křížová) – 12. Johanssonová (Westerová, Eliassonová), rozh. náj. Eliassonová


    Česko: Lhotská (Bečevová) – Tejralová, Polenská "C", Herzigová, Horálková, Flachsová, Lásková, Kolowratová, Fialová – Křížová, Povová, Mrázová – Chmelová, Manhartová, Přibylová – Studentová, Holešová, Kaplanová – Lédlová, Vanišová, Vopravilová. Trenér: Karel Manhart.
    Švédsko: Grahnová (Lizanaová) – Hedinová, Bäckmanová, Fällmanová, Olofssonová, Nevalainenová, Anderssonová, Bäcklinová – Westerová, Johanssonová, Borgqvistová – Asserholtová, Winbergová, Löwenhielmová – Eliassonová, Grahmová "C", Blomová – Holmlövová, Ostbergová, Hedengrenová – Carlssonová. Trenér: Niclas Hogberg.

    Rozhodčí: Høveová (NOR) – Kúdelová (SVK), Tauriainenová (FIN).

    Diváci: 667
    bahis siteleri