Polsko – Estonsko 5:3 (kon.) | Rumunsko – Litva 2:1 (kon.) | Nizozemsko – Ukrajina 2:3 (po pr.)
konec
Rumunsko
2:1 (1:0, 0:1, 1:0)
Litva
Čtvrtek 18.04.2013, 15:30Mistrovství světa - I. B Divize
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    55:52
    Velká šance Litevců na srovnání! Opět to byl nejlepší hráč dnešního utkání bílého celku, Darius Pliskauskas. Střela z hranice kruhů jen o kousek přeletěla branku soupeře!
     
    49:16
    Rumunsko právě vstřelilo branku!
    Rumuni předvedli krásnou akci, jmenovitě Becze. Rumunský nejlepší hráč na tomto Mistrovství si vzal kotouč u modré čáry, přešel tři hráče Litvy a nahrál SZABOLCSI PAPPOVI, který ranou z voleje vymetl pavučinky Armalisovy svatyně! Asistence: Tihamer Becze.
     
    48:35
    Rumuni budou mít šanci na stržení vedení na svou stranu. Visockas (LIT) míří na dvě minuty za vysokou hůl.
     
    47:55
    Almas Fiscevas předvedl torzu fanoušků, že i hokejisté z Litvy umí pohledné technické kousky. Poté, co si vychutnal stahovačkou dva přihlížející zadáky Rumunů, vypálil těsně vedle Gatrinoiovy svatyně!
     
    39:19
    Máme tady další vyloučení na straně Rumunů. Endre Kosa (RUM) si jde podruhé odpočinout, tentokrát za zdržování hry.
     
    34:52
    Litva právě vstřelila branku!
    A přece se to Litevcům podařilo, vyrovnávají! Ihned po 13 sekundách nabil Kieras Vysniauskasovi, jehož následnou ránu důrazně dobil do branky ANDREJUS ZIDKOVAS. Litva má k dispozici ještě dlouho trvající přesilovou hru 5 na 4. Asistence: Tomas Vysniauskas, Mindaugas Kieras.
     
    33:54
    Také Litevci dostanou výhodu přesilové hry. Endre Kosa (RUM) putuje na dvě minuty za hákování.
     
    27:30
    Velká šance na zvýšení náskoku pro Rumuny! Moldovan a Szocs se ocitli v nájezdu 2 na 1. První jmenovaný se rozhodl pro samostatnou akci, kterou však obránce Kaminskas spolu s brankářem Armalisem zpacifikoval.
     
    24:21
    Největší šanci si Litva připravila v oslabení, paradoxně! Daniel Bogdziul měl na hokejce vyrovnání, ale jeho dorážku stačil vyrazit Gatrinoi Cornea mimo svatyni!
     
    23:09
    Kuliesius (LIT) fauloval a půjde si odpočinout na dvě minuty za podražení. Druhá přesilová hra Rumunů.
     
    12:23
    Bude se vylučovat a pro změnu na litevské straně. Andrius Kaminskas (LIT) si půjde posedět na dvě minuty za vysokou hůl.
     
    07:49
    Rumunsko právě vstřelilo branku!
    Rumuni se z první vážnější šance prosazují! ATTILA GOGA se po přihrávce od Viraga vydal na zteč a střelou z hranice kruhů dává svému celku vedení! Avšak nutno dodat, že Mantas Armalis mu svým nejistým zákrokem ulehčil. Brankář švédského klubu z Elitserien, Mory, propustil lehkou střelu pod rukou. Asistence: Csanad Virag.
     
    03:48
    Hra se prozatím přelévá nahoru dolů. Nyní však Litevci vybojovali přesilovou hru. Bogdziul byl při průniku faulován Borsem (RUM) a ten putuje na dvě minuty za držení.
     
    03:03
    Darius Pliskauskas se ocitl v největší šanci utkání, kdy se po pravém křídle řítil na Catrinoie Corneu zcela sám, ale vypálil pouze do jeho hrudi!

    Dominik Tobola

    Branky a nahrávky: 8. Goga (Virag), 50. Papp (Becze) – 35. Zidkovas (Vysniauskas, Kieras)


    Rumunsko: Catrinoi Cornea (Ruczus) – Papp, Goga, Nagy, Pisarenko, Kosa, Zsom. Molnar, Bors – Antal, Moldovan, Szocs – Zsol. Molnar, Virag, Mihaly – Flinta, Petres, Becze – Peter, Pascaru.
    Litva: Armalis (Dauksevičius) – Kieras, Alisauskas, Katulis, Kaminskas, Vysniauskas, Aliukonis, Vezelis, Kubilios – Pliškauskas, Bendzius, Bogdziul – Nauseda, Fiscevas, Visockas – Zidkovas, Kulevičius, Kulesius – Kazlauskas, Slikas, Jagelavičius.

    Rozhodčí: Andris Ansons (Lotyšsko) – Martin Korba (Slovensko), Ulrich Pardatscher (Itálie).

    Diváci: 915
    bahis siteleri