Košice – Zlaté Moravce 2:0 (kon.) | Trenčín – Nitra 4:0 (kon.) | Senica – Trnava 2:1 (kon.)
konec
AS Trenčín
4:0 (0:0)
FC Nitra
sk Sobota 13.07.2013, 17:30 • Na Sihoti • Niké liga
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 17:30.
     
    Náhoda chcela, že v úvodnom kole opäť žreb dal dokopy Trenčanov a Nitranov. Pred rokom, 14.7.2012, oba tímy na Sihoti otvárali svoje pôsobenie v Corgoň lige a podobne tak bude aj teraz.
     
    Trenčania skončili v minulej sezóne na treťom mieste. Zaujali dobrým herným prejavom a vybojovali si účasť v predkole Európskej ligy. Tam ich čaká švédsky tím IFK Goteborg. Počas letnej prestávky opustili tím dvaja kľúčoví hráči, útočník Kubík zamieril do Arsenalu Kyjev a záložník Lobotka do Ajaxu Amsterdam. V kádri sa objavili aj noví hráči. Srbský stopér Rundič, bosniansky stredopoliar Hajradinovič, či holandský útočník van Kessel. Jednou z hlavných zmien je tá na trénerskom poste. Úspešný kouč Adrián Guľa odišiel do Žiliny, na jeho mieste bude pôsobiť Ľubomír Nosický. Pod jeho vedením odohralo mužstvo 7 prípravných zápasov s bilanciou 4-2-1.
     
    Prípravné zápasy Trenčína:
    FK Senica – AS Trenčín 0:4, Góly: 11. a 34. Malec, 27. Frimmel, 62. Bednárik
    FK Senica – AS Trenčín 1:4, Góly: 13. Diarrassouba – 56. a 60. De Azevedo, 58. Holúbek, 82. Adi
    FC Hradec Králové – AS Trenčín 3:3, Góly: 25. Poděbradský, 64. Hock, 72. Zec (11 m) – 21. Poděbradský (vl.), 53. Malec, 75. Malec
    FC Vysočina Jihlava – AS Trenčín 2:3, Góly: 21. Šimonek, 67. Vaculík – 31. Malec, 40. Malec, 90. Adi
    AS Trenčín – Zbrojovka Brno 0:1, Gól: 21.Jukl
    AS Trenčín – Zbrojovka Brno 1:1, Góly: 73.Adi – 37.Pašek
    1. FC Slovácko – AS Trenčín 0:1, Gól: 44. Adi
     
    Nitra v minulom ročníku unikla hrobárovi z lopaty. Dlho to vyzeralo, že pod Zoborom budú musieť akceptovať vypadnutie do 2.ligy, avšak zlepšená hra i výsledky v jarnej časti priniesli obrat. Pod taktovkou trénera Vukušiča boli na jar Nitrania úspešní a tak si uchovali najvyššiu súťaž. V nej im už nepomôžu Zošák ani Tawamba, ktorí boli na jar v tíme len na hosťovaní. Tréner Vukušič dostal ponuku z Ružomberka a tak bude v Nitre na lavičke pôsobiť Ladislav Šimčo, ktorý v uplynulej sezóne trénoval práve „Ružu“. Cieľom klubu je umiestniť sa do 6.miesta, otázne je, ako mladí hráči nahradia odchádzajúcich skúsenejších. V príprave Nitra odohrala 5 stretnutí, dvakrát vyhrala, raz remizovala a v dvoch dueloch ťahala za kratší koniec.
     
    Prípravné zápasy Nitry:
    SV Mattersburg – FC Nitra 1:3, góly Nitry: Benčík, Šimončič, V. Kráľ
    1. FC Slovácko – FC Nitra 2:0
    FC Nitra – Sigma Olomouc 1:5, gól Nitry: Kutra
    Zlín – FC Nitra 1:2, góly Nitry: Turčák, Gajdoš
    FC Nitra – Zbrojovka Brno 2:2, góly Nitry: Ivančík, Franco
     
    V súbojoch Trenčína a Nitry padalo v minulom ročníku dosť gólov. V domácom prostredí Trenčania súpera rozstrieľali 5:0 a 3:0, v Nitre zaknihovali takisto víťazstvo – 2:1. Papierovým favoritom zápasu teda budú domáci, na ich víťazstvo stanovili stávkové kancelárie kurz 1,6.
     
    Úvodné zostavy:

    AS Trenčín: Volešák – Čögley, Kleščík, Rodriguez da Silva, Mazáň – Baéz, Holúbek, Mondek, Štefánik – William Alves de Oliveira, Adi

    FC Nitra: Chudý – Kolmokov, Hála, Mičic, Kaspřák – Šimončič, Nascimento, Ivančík, Šmehyl – Ševčík, Paukner

    Rozhodca: Valášek – Sluk, Chládek.
     
    Všetko je už pripravené na úvodný výkop novej sezóny v Trenčíne. Umelý trávnik na Sihoti výdatne pokropili, v hľadisku majú výdatnú podporu aj hostia z Nitry.
     
    Rozhodcovská trojica Valášek – Sluk -Chládek už privádza obe jedenástky na ihrisko. Domáci v bielom, hostia v belasých dresoch. Kapitáni Kaspřák a Volešák spolu s rozhodcom určili strany a výkop.
     
    1
    Stretnutie práve začalo.
     
    1
    Zahrali Trenčania, Baez hľadal centrom Čogleya, nitriansky obranca vo vzduchu odvrátil.
     
    3
    Hra sa odvíja v strede poľa, ani jeden tím zatiaľ nedostal svoju akciu do nebezpečnejšieho konca.
     
    4
    Adi začal akciu v strede poľa, poslal loptu na pravé krídlo na Mondeka, jeho center letel o chvíľu do šestnástky presne na hlavu Adiho, no jeho hlavička tesne minula žrdku nitrianskej bránky!
     
    6
    Trenčania dobre kombinovali na polovici súpera, Mondek sa snažil prejsť s loptou do nebezpečného priestoru, Mičic ho ale dokázal zastaviť.
     
    7
    Ramon da Silva sa snažil skrotiť dlhý center Nitranov, no lopta mu odskočila za bránkovú čiatru – roh.
     
    8
    Cleber zahral roh z pravej strany, nabiehajúci Ivančík len tesne nestihol hlavičkovať.
     
    9
    Nitrania v útoku, Ivančík dostal loptu medzi dvoch hráčov, skúsil zahrať pád a vymodliť si štandardku, rozhodca mu na to neskočil.
     
    10
    Faul tesne za stredovou čiarou. Loptu rozohral smerom do šestnástky Cleber, Ivančík ju hlavou jemne podvihol, no Volešáka to nemohlo prekvapiť.
     
    11
    Ramon da Silva s loptou na kopačke v strede poľa, potiahol, nemal komu prihrať a tak z 30 m skúsil strelu – vysoko nad.
     
    13
    Kleščík sa pokúsil dlhým pasom vysunúť na ľavom krídle Mazáňa, no loptu získal nitriansky obranca a odvrátil nebezpečenstvo.
     
    14
    Hlavičkový súboj pred šestnástkou domácich. Čogley a Cleber skákali na loptu, hosťujúci špílmacher ostal po súboji ležať na trávniku. Rozhodca opdískal štandardku v prospech Nitry.
     
    16
    Šmehyl z priameho kopu napálil len do pripraveného múra.
     
    16
    Okamžite po ubránenej štandardke sa vydali Trenčania na brejk. Baez posúval finálnu prihrávku spoluhráčovi do šestnástky, no brankár Nitry vybehol a skryl loptu v náručí.
     
    18
    Holúbek dostal prihrávku do šestnástky, podržal loptu a nabil nabiehajúcemu Štefánikovi. Jeho strela z uhla mierila mimo nitriasku bránku.
     
    20
    William posielal Holúbekovi za obranu, no ten bol v tesnom ofsajde, čo rozhodca správne posúdil.
     
    22
    Baez potiahol loptu, vysunul Mondeka na pravej strane, ten však pokazil center.
     
    23
    Kapitán hostí Kaspřák vzal loptu na polovici ihriska a vydal sa na samostatnú akciu. Prešiel dvoch hráčov a potom vypálil z väčšej vzdialenosti. Volešák jeho strelu kryl.
     
    25
    Mazáň sa snažil prejsť s loptou do šestnástky, no Hála ho zastavil faulom – priamy kop z 20 m z ľavej strany. Zahral ho Štefánik, zatočil loptu do šestnástky, no hostia stečovali na roh. Po rohu sa lopta odrazila k Mazáňovi, ten skúsil ďalekonosný pokus, no nebol dostatočne silný aby narobil Chudému problémy.
     
    27
    Nitrianski fanúšikovia robia problémy. Viacerí sa snažili provokovať a preliezť kovové zábrany. Nakoniec sa to jednomu z nich podarilo, bezpečnostná služba ho spacifikovala, čo ešte viac nahnevalo ostatných fanúšikov hostí.
     
    30
    Baez centroval z pravej strany, pred Adim v poslednej chvíli vyboxoval loptu brankár Chudý.
     
    31
    Šmehyl sa prebojoval s loptou až do šestnástky, dostal veľa priestoru od brániacich hráčov, nakoniec jeho strela zrazená na roh.
     
    33
    Hála skúsil potiahnuť nitriansku útočnú akciu, no stroskotal na obrane Trenčanov.
     
    34
    Mazáň prihrával dozadu Kleščíkovi, no loptu nakoniec získal hosťujúci Hála a rútil sa na Volešáka. Strelu, ktorú nakoniec z hranice šestnástky vyslal, dokázal domáci brankár vyraziť a výrazne tak podržal svoj tím!
     
    36
    Hála úspešný vzadu, dokázal postrážiť prihrávku Trenčanov a nepustil súpera k lopte.
     
    37
    Kaspřák sa pokúsil zaútočiť, Baez zozadu šmýkačkou vytiahol loptu spod jeho nôh. Založil aj akciu svojho tímu, no rozhodca ju necitlivo zastavil.
     
    39
    Nitra sa dostala do útočnej akcie 4 na 4. Ivančik oklamal telom obrancu a technickou strelou skúsil ohroziť bránku. Lopta skončila tesne nad brvnom.
     
    40
    Štefánik prenikal do šestnástky, hostia odohrali na roh. Po rohovom kope sa lopta dostala späť do vápna k Williamovi, no ten hlavičku absolútne nezvládol.
     
    42
    Štefánik zahral priamy kop takmer z polovice ihriska. Lopta zdanlivo letela až za bránkovú čiaru, no nakoniec padla na nohu Holúbeka tesne pri čiare, no ten už nedokázal nebezpečne odcentrovať.
     
    44
    Trenčania obliehali šestnástku hostí, William na hranici šestnástky sklepol loptu pre Baeza na krídlo, nebezpečný center však hostia odvrátili.
     
    44
    Dlhý center do šestnástky našiel hlavu Adiho, ten prehlavičkoval brankára Chudého a lopta skončila v sieti. Radosť domácim pokazila dvihnutá zástavka asistenta rozhodcu – domáci útočník bol v ofsajde.
     
    45
    Postupný útok Trenčanov v závere úspešný nebol a hvizd rozhodcu ukončil polčas.
     
    Prvý polčas skončil.
     
    Mužstvá sú už na hracej ploche pred začiatkom druhého dejstva. Tréneri nepripravili žiadne striedanie.
     
    Výkop v druhom polčase obstarajú hostia.
     
    46
    Začal druhý polčas.
     
    46
    Baez prenikal stredom, za dres ho potiahol Kolmokov.
     
    47
    Holúbek zahral priamy kop len do stojaceho obrancu.
     
    48
    Trenčín dal gól! Baez potiahol akciu z vlastného pásma, Trenčania dokázali prečísliť súpera. Baez posunul Samuelovi ŠTEFÁNIKOVI, ktorý mal dostatočne voľný priestor a prudkou strelou spoza šestnástky trafil. Lopta preletela ponad bezmocného brankára Chudého a od brvna sa odrazila za bránkovú čiaru.
     
    50
    Trenčanom gól dodal síl, ďalšiu akciu viedli po pravom krídle, no Kolmokov dokázal loptu dostať za čiaru.
     
    51
    Druhýkrát v krátkom čase hasil Kolmokov odkopom do autu.
     
    51
    Tlak Trenčanov narastá. Center do šestnástky odvrátil Hála na rohový kop. Z neho však nezahrmelo.
     
    52
    Nitra sa snaží oklepať. Útok sa pokúsil podporiť obranca Mičic, no lopta mu po prihrávke od spoluhráča ušla do autu.
     
    53
    Trenčín dal gól! Tlak domácich nakoniec priniesol aj druhý gól. Z ľavého krídla poslal presný center do šestnástky Holúbek. Našiel hlavu Baeza, ktorý bol osamotený na pravej strane, vrátil na stred Adimu, ktorý mal čas loptu si pristaviť a počkať na najvýhodnejšiu pozíciu na skórovanie. Fanendo ADI obstrelil brankára aj obrancov Nitry a zvýšil vedenie domácich.
     
    55
    Druhý gól rozvášnil opäť fanúšikov hostí. Tí už nejavia záujem o futbal, ale o to, ako zničiť oplotenie a napadnúť SBS.
     
    56
    Veľa nechýbalo a mohlo byť 3:0. Mondek prenikol z pravej strany do šestnástky, dostal sa s loptou až k bránkovej čiare, odkial sa pokúsil prihrať pred bránku. Hosťujúci hráč odrazil na roh.
     
    57
    Striedanie hostí. Nevýrazného Pauknera vymenil Turčák.
     
    57
    Ďalšia lavína sa valila na bránku Nitry. Čogley spracoval loptu v šestnástke, no jeho strela bola veľmi nepresná.
     
    59
    Nervy pracujú aj na striedačke Nitry. Loptu, ktorá mierila k nej, odpálil prudko jeden z členov realizačného tímu. Štvrtý rozhodca mu dohovára.
     
    60
    Čogley ťahal akciu po pravom krídle, Cleber ho dokázal odzbrojiť. Aj keď domáci hráč reklamoval faul, rozhodca posúdil zákrok ako čistý.
     
    61
    Aj keď mnoho Trenčanov je na festivale Pohoda, na štadion si našlo cestu 2320 divákov.
     
    62
    Trenčín dal gól! Pohoda už vládne aj v domácom tíme. Na hranici šestnástky sa presadil Fanendo ADI, dokázal si loptu posunúť do výhodnej pozície a prudkou bombou prekonať Chudého. Adi dáva svoj druhý gól.
     
    64
    Domáci sú na neudržanie. Teraz dobre zakombinovali v strede poľa, Williama zastavil faul až tesne pred šestnástkou. Bude z toho nebezpečná štandardka.
     
    65
    Štefánik skúsil z priameho kopu technickú strelu, no lopta mierila príliš vysoko.
     
    66
    Nitra skúša ďalšiu zmenu. Ivančika strieda Čery.
     
    67
    Volešák prvýkrát v druhom polčase v akcii, no len po propagačnom pokuse z veľkej vzdialenosti.
     
    68
    Nitra sa na chvíľu usadila na polovici súpera, no snahu hostí prekazila dobre postavená domáca defenzíva.
     
    69
    Aj Nitra pohrozila. Nový muž na ihrisku Čery vyskúšal strelu z hranice šestnástky, Volešák bol pozorný.
     
    71
    Strieda aj domáci tím. Po dobrom výkone odišiel William Alves de Oliveira, prvé minúty v ročníku si zapíše Frimmel.
     
    72
    Trenčín dal gól! Fanendo ADI dosiahol hattrick! Akciu začal Aldo Baez, ktorý zastavil na stredovej čiare prenikajúceho hráča Nitry, lopta sa dostala k Štefánikovi, ktorý bol pred šestnástkou nešetrne zrazený hosťujúcim hráčom, rozhodca ponechal výhodu a Adi sa zmocnil lopty a prestrelil z hranice šestnástky brankára hostí.
     
    74
    Hosťujúci "fanúšikovia" sa už zabávajú jedine kopaním do železného oplotenia. Jednému z nich sa noha zakliesnila v oplotení, čoi vyvolalo úsmev na tvárach domácich fanúšikov.
     
    75
    Adam Ševčík získal loptu na polovici ihriska, išiel na jediného obrancu Trenčanov, vedno spolu potom bojovali v šestnástke o loptu, úspešnejší bol domáci hráč.
     
    77
    Nitra sa snaží aspoň o čestný úspech. Cleber ťahal po ľavej strane, skúsil prekabátiť Čogleya, no ten si dal pozor. Hosťujúci hráč ešte skúsil pád tesne vedľa šestnástky, no rozhodca bol blízko.
     
    78
    Potlesk domácich divákov vyprevádza Holúbeka, na jeho miesto prichádza Ďuriška.
     
    79
    Tréner hostí Šimčo vystriedal aj poslednýkrát. Odišiel Mičic, nastúpil Le Giang.
     
    80
    Nitra vybojovala rohový kop.
     
    80
    Zahrával ho Cleber, hlavou odvrátil Adi. Ešte raz Nitra dostala loptu do ohňa, no cez hustú obranu lopta neprešla.
     
    82
    Da Silva vysunul Baeza, ktorý prekonal brankára, no ani tento gól neplatil pre postavenie mimo hry.
     
    84
    Štefánik roztlieskal domáce publikum strelou spoza šestnástky. Tá letela tesne nad bránku Chudého.
     
    85
    Viac ako futbal teraz divákov zaujalo dianie v sektore hostí. Agresivita výtržníkov Nitry sa stupňovala, snažili sa neustále prekonať oplotenie. 8 členov SBS hrdinsky odolávalo. Nakoniec vtrhli do sektora privolaní členovia policajných zložiek a Nitranov definitívne spacifikovali silou.
     
    87
    Aj domáci tréner využil posledné striedanie. Za potlesku publika odišiel hrdina stretnutia Adi, nahradil ho Malec.
     
    87
    Nitra v šanci. Šmehyl z ľavej strany nabil na hranicu šestnástky Cleberovi, no jeho strela mierila mimo.
     
    89
    Center Trenčanov do šestnástky vyriešil pohotovo brankár Chudý.
     
    90
    Nadstavia sa ešte dve minúty.Už je však dávno rozhodnuté.
     
    91
    Malec ešte skúšal prihrávku pred bránku na nabiehajúceho Mondeka, ten bol však dobre prikrytý obrancom.
     
    92
    Domáci fanúšikovia v závere odmenili svoj tím skandovaným potleskom.
     
    Koniec zápasu.
     
    Videli sme zaujímavý zápas prvého kola. Prvý polčas priniesol šance na oboch stranách, v tom druhom už jasne dominovali domáci futbalisti a po štyroch góloch sa tešia z prvého triumfu v novej sezóne. Fanendo Adi strelil hattrick a bude jedným z uchádzačov o korunu kráľa strelcov. Pre domáci klub je tento výsledok veľmi cenný aj z hľadiska blížiaceho sa štartu v Európskej lige, kde bude jeho súperom švédsky IFK Goteborg. (19:22:39)

    Marián Vychovalý

    Branky: 48. Štefánik, 53. Adi, 62. Adi, 72. Adi

    Karty:   46. Kolmokov (NIT)


    AS Trenčín: Volešák – Čögley, Kleščík, Rodriguez da Silva, Mazáň – Baéz, Holúbek, Mondek, Štefánik – William Alves de Oliveira, Adi (náhradníci: Šemrinec- Bednárik, Bariš, Malec,Frimmel, Mazan, Ďuriška)
    FC Nitra: Chudý – Kolmokov, Hála, Mičic, Kaspřák – Šimončič, Nascimento, Ivančík, Šmehyl – Ševčík, Paukner (náhradníci Stránsky, Čery, Le Giang, Dubeň, Kováč, Turčák, V.Kráľ)

    Rozhodčí: Valášek – Sluk, Chládek
    bahis siteleri