Prešov – Trnava B 7:0 (kon.) | Podbrezová – Pohronie 1:0 (kon.) | Bardejov – R. Sobota 0:0 (kon.)
Michalovce – Dubnica 3:0 (kon.)
konec
FC Tatran Prešov
7:0 (5:0)
FC Spartak Trnava B
sk Sobota 20.07.2013, 17:30 • Štadión Tatrana Prešov • MONACObet liga
     
    Po polčase to mali pred druhým pokračovaním domáci veľmi dobre rozohraté, k piatim gólom pridali ešte ďalšie dva a jasne zvíťazili. Na takýto futbal by si priaznivci iste radi zvykli. Dnes je to odo mňa všetko, ďakujem za pozornosť. (19:18:22)
     
    Koniec zápasu.
     
    88
    V mužstve zelenobielych dnes každý musí dostať najvyššiu známku. Obrana pracovala maximálne poctivo a stred zálohy spolupracoval s útokom tak, ako by si priaznivci klubu želali nielen v úvodnom kole. Výsledok o sedem gólov je najlepšou pozvánkou na 2. kolo.
     
    86
    Pri lopte sú naďalej prevažne domáci hráči, hostia túžia vsietiť aspoň čestný gól.
     
    84
    Duel sa bude zrejme už len dohrávať, pred chvíľou zišiel dole z ihriska momentálne najlepší strelec II. ligy Peter Nworah, čím si vyslúžil potlesk prítomných z úzkeho okruhu, ktorí sa dostali na dnešné stretnutie.
     
    81
    Nworah s Leškom ťahajú jednu ofenzívnu akciu za druhou, obaja teraz mohli Strapáka prekonať, ale v šanci tentoraz pohoreli. Obrana hostí si s námahou poradila a ďalšiu pohromu pre nich zneškodnila.
     
    79
    Prešov dal gól!
    Opäť lopta za obranu, opäť krásna akcia a opäť gól. Do behu sa dostal k nej NWORAH. Napálil ju tak, že Strapák ju len vyrazil k žrdi a tá sa už dokotúľala do siete. Nigérijský zakončovateľ vsietil teda hattrick.
     
    77
    Zachytal si aj Talian, po menšej chybičke musel hasiť strelu Zvolenského. Zvládol to ale na výbornú.
     
    74
    Leško mohol vsietiť ďalší gól, ale hattrick (zatiaľ) nedáva. Volej z prvej totiž poslal tesne nad bránu.
     
    71
    Obranu hostí vyzvŕtali opäť aktívni Nworah s Papajom, druhý menovaný pálil tesne nad.
     
    68
    Nworahov pokus tentoraz Strapáka nevystrašil, mieril značne vedľa žrde.
     
    65
    Hostia mohli znížiť, ale pekný center zakončoval hlavičkou Zvolenský len do miest, kde číhal Talian. Brankár Prešova predviedol peknú robinsonádu.
     
    62
    Protiútok do otvorenej obrany prezentoval tentoraz z ľavej strany Leško, ale ani nadvakrát sa mu Strapáka prekonať nepodarilo. Strelu k žrdi brankár kryl.
     
    58
    Prešov dal gól!
    Ďalší aktívny hráč dnešného stretnutia, ktorý si ešte pýtal gól je Jozef DOLNÝ. Veľmi pekne mu do behu nahral Nworah a šikovný útočník už sám zoči-voči Strapákovi nezaváhal.
     
    55
    Domáci hrajú, pochopiteľne, vo voľnejšom tempe, juniori z Trnavy hrajú hlavne o česť.
     
    54
    Prešov si musí dávať pozor aj na zadné dvierka, Bartek teraz v sklze v poslednej chvíli zabránil dobrej nahrávke do vápna od Schranza.
     
    51
    Center Banoviča však letel vysoko nad.
     
    50
    Trnava si vybojovala priamy kop.
     
    47
    Talian musel potvrdiť svoje kvality pri Schranzovej hlavičke zblízka, stav skóre sa teda nemení.
     
    46
    Výkop mal v druhom polčase Tatran.
     
    46
    Začal druhý polčas.
     
    Neuveriteľné predstavenie Prešovčanov v prvom polčase dáva tušiť jasné ciele postúpiť do najvyššej súťaže späť čo najskôr. Päťgólovú kanonádu si nemohli užiť diváci, ktorí majú dnes zákaz vstupu a to je zrejme jediná chybička prvých 45 minút. Tatran po úvodnej oťukávačke dával priestor najskôr súperovi, ale od 23. minúty nenechal na ňom ani jednu nitku suchú. Hostia nevedeli, kde im stojí hlava a v obrane ani nemali kedy zabrániť rýchlym akciám Prešovčanov. Postupne sa presadili v nevídanom gólostroji Jacko, Leško 2x a 2x aj Nworah. Zabezpečili vysoké skóre 5:0 a k tomu viac nie je čo dodať. Tešíme sa na druhý polčas.
     
    Prvý polčas skončil.
     
    46
    Prešov získal ešte priamy kop, ale Leško mieril nad.
     
    45
    Jacko po centri hlavičkou takmer pridal šiesty gól, ale Strapák ho vychytal.
     
    45
    Ešte v 38. minúte sa peknou strelou prezentoval aj Jacko, volejom však mieril len tesne nad. Túto informáciu sme Vám nemohli pre technické problémy poskytnúť online, za čo sa ospravedlňujeme.
     
    41
    Prešov dal gól!
    Zelenobiela kanonáda pokračuje, opäť sa po peknej akcie a cez zdecimovanú obranu prehnali traja-štyria Prešovčania a prepasírovali loptu voľnému NWORAHOVI. Ten mal toľko času, že si loptu prebral, počkal na vhodnú situáciu a zblízka dáva do prázdnej brány už piaty gól svojho mužstva.
     
    35
    Trnava zahrávala rohové kopy, ale obrana zelenobielych všetko bez pardonu vyriešila.
     
    34
    Od pohromy zachránil teraz Trnavu ofsajd, Dolný už pálil opäť celkom solídne.
     
    32
    Prešov dal gól!
    Gólostroj pokračuje, Prešov sa mstí Trnavy po športovej stránke tak, ako sa patrí. Ďalšiu akciu opäť z pravej strany potiahol Dolný. Našiel voľného LEŠKA, ktorý zdecimovanú obranu zblízka prekonal štvrtým gólom. Neuveriteľné veci na Šariši!
     
    30
    Prešov dal gól!
    Takto si to Prešovčania predstavovali aj pred takmer 2 mesiacmi proti Áčku Trnavy ešte v Corgoň lige. Do polhodiny vybaviť zápas a tešiť sa na novú sezónu. Žiaľ, teraz musí Tatran zbierať góly proti juniorke Spartaku, ale aj to sa počíta. Veľmi peknú loptu dostal do vápna NWORAH a prekonal Strapáka po peknom sóle okolo neho.
     
    28
    Prešov dal gól!
    Dolný potvrdzuje dobrú formu z prípravných duelov. Teraz vybojoval na pravej strane loptu, ktorú posunul Nworahovi. Nigérijčan pekne obišiel protihráča, našiel vo vápne LEŠKA a ten aj keď s tečom brankára dáva druhý gól slabšou strelou, ale predsa.
     
    26
    Schranz teraz takmer prekvapil Taliana lobom po jeho vybehnutí, ale strela z otočky mierila tesne nad.
     
    23
    Prešov dal gól!
    Akcia z pravej strany padá po strele z kopačky JACKA. Veľmi pekne mu nabil Leško a tvrdou, technickou strelou do vinkľa prešovský obranca otvára skóre.
     
    23
    Schranz si pýtal faul po úniku na prvej strane, ale rozhodca jeho prosby nevyslyšal.
     
    22
    Celkovo v radoch Prešovčanov cítiť menšiu nervozitu a z toho pramenia aj nepresnosti.
     
    20
    Nworah pre zmenu unikal po pravej strane rýchlym krokom, ale center na nabiehajúceho Leška presný neposlal.
     
    18
    Veľkú šanca Prešova! Avšak Papajov center zakončoval Leško len do stredu brány. Tam bol Strapák pripravený.
     
    16
    Opatrnú prvú štvrťhodinu máme za sebou, o čosi aktívnejšie pôsobia hráči hostí.
     
    15
    Štandardné situácie mali k dispozícii aj hostia, prvý nákop Talian zvládol bez ujmy, ten druhý už musel radšej vyrážať po nepríjemnej hlavičke Schranza. V červenočiernom drese ale nikto do siete nedoklepol a tak sa stav nemení.
     
    12
    Sledujeme zatiaľ typický, medzišestnástkový futbal plný súbojov v strede ihriska. Ani jeden brankár zatiaľ výraznú prácu nemal.
     
    9
    ...Leškov pokus však mieril vysoko nad a nikto z jeho spoluhráčov loptu nezasiahol.
     
    8
    Prešov získal priamy kop...
     
    5
    Oba tímy začali v bojovnom tempe, ktoré šancu zatiaľ nepriniesli ani na jednej strane.
     
    2
    Tatran nastupuje v nových dresoch, rozohrávali Trnavčania.
     
    1
    Stretnutie práve začalo.
     
    -3
    Náhradníci domácich: Barát, Kamenčík, Šafranko, Poliaček, Hruška, Luberda, D. Jacko.

    Náhradníci hostí: Solár, Korbelič, Djiby Ba, Richnák, Bočko, Korbelič
     
    -5
    Úvodné zostavy:

    1. FC Tatran Prešov: Talian, Kačala, P. Jacko, Papaj, Petráš, Dolný, Leško, Nworah, Katona, Bartek, Ivanko-Macej.

    FC Spartak Trnava B: Strapák, Habánek, Banovič, Schranz, Ciprys, Augustini, Šulc, Zvolenský, Rehák, Bališ, Galba.

    Rozhodca: Július Straka – Ondrej Brendza, Branislav Hrdlička.
     
    Za hrubé nešportové správanie divákov počas posledného kola Corgoň ligy v minulej sezóne si priaznivci úvod štartu II. ligy neužijú. Prvé kolo proti juniorke Trnavy sa teda bude hrať pred prázdnymi tribúnami.
    Tatran Prešov ukončil neúspešnú sezónu v Corgoň lige zápasom proti Spartaku Trnava prehrou 0:1. Minimálne na jeden rok tak bude účinkovať v nižšej súťaži. Čo čert nechcel, nový ročník otvorí zápasom opäť proti slovenskému Rímu. Tentoraz však pôjde o rezervu „červenočírneho“ klubu. Hostia sú v II. lige nováčikom, favorita by sme teda mali hľadať v tíme Kostelníkovcov.
    Z kádra opäť vypadlo torzo futbalistov. Naposledy boli do juniorky (III. liga) preradení dvaja skúsení „košičania“ Jaroslav Kolbas a Ján Novák. V zelenobielom drese tak budú hrať prevažne odchovanci. Výnimkou je kapitán Peter Petráš či Ján Papaj, ktorí patria medzi najskúsenejších.
    V bráne bude hájiť svätyňu navrátilec po štyroch rokoch Jozef Talian, útok pre zmenu posilnil Peter Nworah, ktorý hosťoval v Bardejov. Vrátil sa tiež Katona. V minulom ročníku hral v drese Rimavskej Soboty. K dispozícii pre tento duel však nebudú dvaja zranené opory Peter Lipták a Michal Krajník.
    Od 17:30 teda na štadión vybehnú súperi bez divákov, disciplinárna komisia Slovenského futbalového zväzu totiž uzavrela štadión na prvý zápas 2. ligy z dôvodu hrubého nešportového správania divákov počas záverečného zápasu predchádzajúcej corgoňligovej sezóny proti Spartaku Trnava. Dôvodom je aj fakt, že už predtým mal klub podmienku za nešportové reakcie na adresu hráčov čiernej pleti.
    Predtým udelený podmienečný trest zmenila teda disciplinárka na nepodmienečný. Na zápas tak bude mať umožnený vstup iba úzky okruh ľudí. Okrem delegovaných osôb a zástupcov klubu hostí sa ho môžu zúčastniť iba osoby podieľajúce sa na príprave a chode stretnutia, držitelia preukazu ZŤP a pracovníci masovokomunikačných prostriedkov.
    Úvodného výkopu sa už nevie dočkať aj hlavný tréner Jozef Kostelník: "Ja verím, že to bude nový a viem, že to bude aj veľký Tatran Prešov. Čo očakávam? Očakávam, že budeme hrať atraktívny futbal a diváci sa vrátia do hľadiska, pretože prešovský divák futbalu rozumie a neoklamete ho. A my ho ani klamať nechceme. Verím, že uveria v našu prácu a spolu to potiahneme a veľa toho povyhrávame. Týmto chlapcom proste verím. Každý jeden hráč si je tu schopný zastať svoju funkciu. A budeme s nimi aj ďalej pracovať. Sú tam ďalší chlapci v juniorke, ktorých potrebujeme spoznať. Ale toto je cesta. Tatran bol vždy známy tým, že odtiaľ vychádzali veľkí hráči a ja myslím, že takíto hráči sa môžu zrodiť aj teraz. Budeme sa to snažiť dokázať na ihrisku," uviedol pre web klubu.
    Fanúšikovia tak veria, že reflektory budú o rok svietiť opäť na prvoligový trávnik.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 17:30.

    Branky: 23. P. Jacko, 28. Leško, 30. Nworah, 32. Leško, 41. Nworah, 58. Dolný, 79. Nworah


    FC Tatran Prešov: Talian, Kačala, P. Jacko, Papaj, Petráš, Dolný, Leško, Nworah, Katona, Bartek, Ivanko-Macej.
    FC Spartak Trnava B: Strapák, Habánek, Banovič, Schranz, Ciprys, Augustini, Šulc, Zvolenský, Rehák, Bališ, Galba.

    Rozhodčí: Július Straka – Ondrej Brendza, Branislav Hrdlička
    bahis siteleri