Česko – Kanada 8:2 (kon.)
konec
Česko
8:2 (5:1, 3:1)
Kanada
Neděle 21.07.2013, 02:15Mistrovství světa v inline hokeji IIHF
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Hotovo. Mistři světa v inline hokeji organizace FIRS pro rok 2013 jsou z České republiky! Naše výprava dokonala v Anaheimu mistrovský double, po juniorech se radují také muži. A nutno dodat, že naprosto zaslouženě!
     
    39:16
    Česko právě vstřelilo branku!
    Mistři chtějí, aby poslední úder šampionátu patřil jim! Dalekonosnou střelou se v závěrečné minutě prosazuje PATRIK ŠEBEK a stvrzuje fantastické české vítězství – 8:2! Bez asistence.
     
    36:49
    Kanada právě vstřelila branku!
    Tak přece je tu druhá čestná radost kanadských hokejistů. V zadním poli posunul Thomas Woods puk DAVIDU HAMMONDOVI, který možná využil trochu zakrytého výhledu Brabce a snižuje na 7:2. Asistence: Thomas Woods.
     
    36:35
    Vyloučený Marek Loskot je už zpátky na hrací ploše, ale následuje ho další hokejista z českého týmu. Ještě jedno oslabení.
     
    36:06
    Patrik Šebek v oslabení vystihl přihrávku soupeře a hasil si to dopředu sám. Na blafák však už času nezbývalo a střelu zastavil brankář Jensen.
     
    35:14
    Moc jim ke druhému úspěchu nechybělo, skrytou střelu Druryho odrazila tyč.
     
    34:34
    Po dlouhé době přichází vyloučení na naší straně. Schválně, zda ještě Kanaďané dokáží něco předvést v tomto jednostranném finále.
     
    33:01
    Ben Frank nejprve hrubě dohrál českého hráče za bránou a pak se po dokončení útočné akce ještě pustil do křížku s gólmanem Brabcem! Chce to studený obklad, chlapče.
     
    28:26
    Vyloučeným hokejistou je Marcus Pryde a podle toho, že odjel rovnou do kabin, můžeme odhadovat vyšší trest. Z úst rozhodčího jsem slyšel "injury", náš hráč je tedy zraněný. Pět minut přesilovky pro český tým!
     
    26:50
    Česko právě vstřelilo branku!
    Nám ale můžou být kanadské fauly ukradené – pokud je tedy dokážeme trestat a tenhle fantasticky rozjetý zápas si nenecháme pokazit! O druhou využitou přesilovku se postaral výjezdem z rohu pásma MAREK LOSKOT a zlaté medaile už se nám pomalu houpou na krku – 7:1!
     
    26:40
    Ale ne na dlouho. Unikajícího Aleše Jiříka sekl jeden z protihráčů, což nám přináší další výhodnou příležitost. Obávám se, že to ze strany soupeřů ještě zdaleka není vše.
     
    23:48
    Kanaďané už jsou ze skóre trochu nervózní a není se jim vlastně co divit. Následuje další faul a přesilovka číslo čtyři pro české barvy.
     
    23:00
    Česko právě vstřelilo branku!
    Přišlo to až po přesilovce, což nám ale samozřejmě vůbec nevadí! Martin Vozdecký na sebe natáhl spoluhráče a pak libovou zadovkou našel ONDŘEJE VESELÉHO. Ten zakončil zlínsou spolupráci přesnou střelou mezi betony a vedeme už o pět gólů – 6:1! Asistence: Martin Vozdecký.
     
    21:58
    Ani tentokrát, z úplně stejné pozice, nebyl Patrik Šebek úspěšný!
     
    21:16
    Nacvičená spolupráce po ose Strýček – Kafka – Šebek, která nás včera v prodloužení poslala do finále, tentokrát ztroskotala na roztaženém Bradu Toppingovi.
     
    20:50
    Jeden z Kanaďanů nechal našemu hokejistovi v cestě hůl a potřetí si zahrajeme ve čtyřech proti třem. Výborná šance potvrdit náskok!
     
    18:33
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tak tohle je velká paráda, český expres už ujíždí Javorovým listům o parník! Proti první bombě Pavla Strýčka ještě vytáhl Topping krásný semafor, ale krátce po dalším buly už pálil nekompromisně PETR KAFKA – 5:1! Asistence: Pavel Strýček.
     
    18:18
    Kanaďané si ale někde pomohli nedovoleným zákrokem a dostáváme druhou přesilovku.
     
    17:46
    Už to mohlo být o čtyři, Lukáš Cik ale z velkého úhlu napálil tyčku!
     
    17:00
    Opaření Kanaďané si vybírají oddechový čas.
     
    17:00
    Česko právě vstřelilo branku!
    Nemusí nás to ale vůbec mrzet, přesně tři minuty před první sirénou totiž navyšujeme skóre již regulérní brankou! MAREK LOSKOT se s ohromnou lehkostí dostal až před brankáře, kterého snadno prostřelil kolem vyrážečky – 4:1! Bez asistence.
     
    15:38
    Situaci jsem přesně neviděl, ale naši hráči se radovali z gólu! Rozhodčí však nechali hru plynout.
     
    14:29
    Třetí branka nám dodala patřičného sebevědomí a také my si vyzkoušíme přesilovou hru. Tyler Roeszler pyká za vražení na hrazení.
     
    14:12
    Česko právě vstřelilo branku!
    Prvotřídní nedáš – dostaneš, Kanaďany za nevyužitou přesilovku okamžitě trestáme! Jeden z českých hokejistů z levého kruhu krásně vybídl PETRA KAFKU, jenž vložil do střílené přihrávky hokejku a Topping byl bezmocný – 3:1!
     
    13:33
    Fantastický Brabec! Na brankové čáře zneškodnil nejen Rhodesovu střelu, ale i dorážku Marcuse Prydea do úplně prázdné brány!
     
    11:14
    Mrštný Lorito si vysloužil nedovolený zákrok českého celku, jdeme poprvé v zápase do tří.
     
    10:52
    Marcus Pryde obdržel zpoza brány parádní přihrávku. Obětavý Michal Šimo ale Brabcovi skvěle vypomohl a vlastním tělem zastavil možná gólovou střelu.
     
    05:43
    Česko právě vstřelilo branku!
    Skvěle! Než byste řekli švec, čeští hokejisté otáčejí díky své aktivitě zápas. Ondřej Veselý přiťukl kotouč do pravé strany MARTINU VOZDECKÉMU. Ten se v podobných pozicích nemýlí, i tentokrát byla jeho rána přesná a je to 2:1! Asistence: Ondřej Veselý.
     
    04:56
    Marek Loskot měl v přečíslení na levé straně spoluhráče, ale v tísni musel střílet. Topping puk za záda nepustil.
     
    02:58
    Česko právě vstřelilo branku!
    Češi ale stíhají odpověď snad z prvního střeleckého pokusu na kanadskou branku! Z dálky přesně vypálil ADAM PŘIBYL a kotouč se dostal až za záda překvapeného brankáře – 1:1! Asistence: Michal Šimo.
     
    00:33
    Kanada právě vstřelila branku!
    Kanaďané nám připravují hodně nepříjemný začátek! THOMAS WOODS vtrhnul do pásma jako velká voda a když čeští zadáci nechali mezi sebou projet jednoho ze soupeřů, přišla mu přihrávka přesně na hokejku a Brabec byl bezmocný. Gól je však připsán Woodsovi – 0:1. Asistence: Bill Boyes.
     
    Problémy se nevyhýbají ani poslednímu zápasu. Finále odstartuje s menším posunem, zhruba ve 2:15 SELČ.

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 3. Přibyl (Šimo), 6. Vozdecký (Veselý), 15. Kafka, 17. Loskot, 19. Kafka (Strýček), 23. Veselý (Vozdecký), 27. Loskot, 40. Šebek – 1. Woods (Boyes), 37. Hammond (Woods)


    Česko: Brabec (Handl) – Tvrzník, Strýček, Vozdecký, Šebek, Cik, Bernad – Besser, Veselý, Loskot, Kafka, Šimo, Přibyl, Jiřík, Fiala.
    Kanada: Topping (Jensen) – Drury, Corbeil, Allan, Nishio, Rhodes – Woods, Lorito, Barrett, Pryde, Frank, Boyes, Boudreault, Roeszler.
    bahis siteleri