USA – Česko 3:1 (kon.) | Česko – Kanada 3:1 (kon.)
konec
USA
3:1 (2:0, 1:1)
Česko
Úterý 30.07.2013, 03:15 • HOCKEY COLISEUM, Cali • Světové hry – Inline hokej
Partner:
     
    Další informace o Světových hrách najdete na www.olympic.cz (04:23:44)
     
    Čeští hokejisté po prohře s USA za necelých 24 hodin nastoupí k zápasu o bronz, kde se střetnou s Kanadou. V něm budou obhajovat třetí místo z posledních Světových her na Taiwanu v roce 2009.

    S Kanadou Češi hráli již v základní skupině nerozhodně 3:3.

    Česká výprava má zatím na Světových hrách jednu medaili. Stříbro získal v salse taneční pár Michaela Gatěková a Jakub Mazůch.
     
    40:00
    Konec zápasu. Češi budou hrát o bronz.
     
    31:25
    Česko právě vstřelilo branku!
    PATRIK ŠEBEK snižuje skóre zápasu. Češi jsou velice aktivní a stále je čas srovnat skóre. Asistence: Petr Kafka.
     
    20:38
    USA právě vstřelilo branku!
    S Čechy to nevypadá vůbec dobře. Hned v úvodu nechala obrana několik dlouhých vteřin ITANA CHAVIRU na hraně brankoviště a ten na třetí pokus prostřelil českého gólmana. Asistence: James Cooke.
     
    20:01
    Začal druhý poločas.
     
    Čechům se první poločas semifinále Světových her vůbec nevydařil. Byli častěji u puku, ale nedokázali svoji herní převahu gólově zužitkovat.

    Američané hrozí hlavně z brejků. Jejich akcí "smrdí" góly výrazně častěji, než ty české.

    Veřme, že ve druhém poločase Česi srovnají mířidla a poperou se o postup do finále Světových her.
     
    20:00
    První poločas skončil.
     
    15:36
    USA právě vstřelilo branku!
    Česká obrana zaspala a nezachytila rychlý protiútok Američanů. STEPHEN CAMPBELL měl lehkou úlohu, když do prázdné branky usměrnil střílenou příhravku. Asistence: Travis Fudge.
     
    08:40
    USA právě vstřelilo branku!
    Američané využívají přesilovkovou kombinaci a ujímají se vedení. Vyloučení Davida Sema potrestal ITAN CHAVIRA. Asistence: Jose Cadiz.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Prvního finalistu již známe a je jím výběr Itálie, který ve svém semifinálovém boji porazil Kanadu 4:1.
     
    V Hockey Coliseum v Cali momentálně probíhá ještě první semifinále, které má těsně před koncem lepší stav pro Itálii, která vede nad Kanadou 3:0.
     
    Úvodní sestavy:

    USA: Maricic (Urbano) – Cadiz, Campbell, Itan Chavira, Juaquin Chavira, Cooke, Fudge, Hoar, Kane, Laricchia, Olinger, Rezac, Roux.

    Česko: Jirkův (Brabec) – Besser, Bezouška, Cik, Balázs, Fiedler, Kafka, Šebek, Sem, Simo, Strýček, Tvrzník, Vlček.

    Rozhodčí: Andrea Fonzari (ITA), Robert Engler (SUI).
     
    Cesta českého týmu turnajem
    Český výběr v základní skupině remizoval s Kanadou a Francií a porazil Lotyšsko. Ve čtvrtfinále ho pak čekal domácí kolumbijský tým.

    Hrálo se v úžasné atmosféře před vyprodaným hledištěm. Nadšení domácích hráčů však utnuly dva rychlé góly během úvodních tří minut. Češi dostali utkání zcela pod kontrolu a s přibývajícím časem narůstalo i skóre na konečných 9:1.

    „Před utkáním jsme se obávali frenetické atmosféry v hale, která dohnala Kolumbii k historickému vítězství na Švýcarskem 4:3. Našim cílem bylo v samotném úvodu utkání vstřelit góly a tím sebrat domácím podporu hlediště a to se povedlo,“ pochvaloval si trenér Martin Mecera.
     
    Místo konání Světových her 2013
    Cali, celým názvem Santiago de Cali, je s téměř dva a půl milionem obyvatel třetím největším městem Kolumbie. Leží v západní části země, asi 100 km od tichomořského pobřeží a je hlavním městem provincie Valle de Cauca.

    Cali bývá v Kolumbii nazýváno hlavním městem sportu. Sídlí zde dva tradiční prvoligové fotbalové kluby América de Cali a Deportivo Cali, na zdejším stadionu se konaly PanAmerické hry v roce 1971 i Světové hry 2013, město bude hostit mistrovství světa v cyklistice 2014. Hrály se zde také některé zápasy mistrovství světa v basketbale mužů 1982 a mistrovství světa ve fotbale hráčů do 20 let 2011.
    Problémem města je vysoká kriminalita. Operuje zde drogový Cali kartel i městská guerilla, v roce 2011 došlo na katastru města k 1870 vraždám, což činí z Cali jedno z nejnebezpečnějších míst na světě...
     
    Hezký den všem příznivcům inline hokeje. Na Světových hrách v Kolumbii, ve městě Cali, dospěl turnaj v inline hokeji do semifinále, ve kterém čeká na české reprezentanty výběr USA.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 03:15.

    Tomáš Houska

    Branky a nahrávky: 9. I. Chavira (Cadiz), 16. Campbell (Fudge), 21. I. Chavira (Cooke) – 32. Šebek (Kafka)


    USA: Maricic (Urbano) – Cadiz, Campbell, I. Chavira, J. Chavira, Cooke, Fudge, Hoar, Kane, Laricchia, Olinger, Rezac, Roux.
    Česko: Jirkův (21. Brabec) – Besser, Bezouška, Cik, Balázs, Fiedler, Kafka, Šebek, Sem, Šimo, Strýček, Tvrzník, Vlček.

    Rozhodčí: Andrea Fonzari (ITA), Robert Engler (SUI)
    bahis siteleri