USA – Česko 3:1 (kon.) | Česko – Kanada 3:1 (kon.)
konec
Česko
3:1 (1:0, 2:1.)
Kanada
Úterý 30.07.2013, 23:00 • Hockey Coliseum, Cali, Kolumbie • Světové hry – Inline hokej
Partner:
     
    Další informace o Světových hrách najdete na www.olympic.cz (00:22:29)
     
    Češi získali druhou medaili ze Světových her v Kolumbii. Svěřenci trenéra Martina Mecery tak obhájili bronzové medaile z posledních her na Taiwanu.
     
    40:00
    Konec zápasu.
     
    39:43
    Česko právě vstřelilo branku!
    Kanada zkusila hru bez brankáře, ale Češi jí odebrali puk a MICHAL ŠIMO ho dovezl do prázdné klece. Asistence: David Sem.
     
    29:51
    Česko právě vstřelilo branku!
    MICHAL BEZOUŠKA využívá přesilovou hru a vrací vedení českému týmu. Asistence: Patrik Šebek.
     
    28:28
    Kanada právě vstřelila branku!
    Češi výborně ubránili třetí oslabení, ale ANDREW RHODES pár vteřin po jeho uplynutí usměrnil střílenou nahrávku do branky. Asistence: Karlos Nishio.
     
    20:01
    Začal druhý poločas.
     
    Český tým měl herní převahu, kterou dokázal potvrdit výstavní brankou. Kanaďané byli nebezpeční pouze v přesilovkách, které měli hned dvě. Naši hráči si v početní výhodě nezahráli. Dobrou práci odvádí brankář Brabec. Ten čelil několika jedovatým střeleckým pokusům Kanady.
     
    20:00
    První poločas skončil.
     
    12:41
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tak to byla nádhera! David Sem elegantně objel dva hráče a naservíroval puk na hranu kruhů rozjetému MICHALU ŠIMOVI. Ten se nerozpakoval a golfákem vymetl levý roh kanadské branky.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Česko: Brabec (Jirkův) – Besser, Bezouška, Cik, Balázs, Fiedler, Kafka, Šebek, Sem, Šimo, Strýček, Tvrzník, Vlček.

    Kanada: Bradette (Topping) – Allan, Boudreault, Boyes, Ciotti, Corbeil, Frank, Hammond, Nishio, Pryde, Rhodes, Woods.

    Rozhodčí: Andrea Fonzari (ITA), Shane Peters (USA).
     
    Cesta českého týmu turnajem
    Český výběr v základní skupině remizoval s Kanadou a Francií a porazil Lotyšsko. Ve čtvrtfinále ho pak čekal domácí kolumbijský tým.

    Hrálo se v úžasné atmosféře před vyprodaným hledištěm. Nadšení domácích hráčů však utnuly dva rychlé góly během úvodních tří minut. Češi dostali utkání zcela pod kontrolu a s přibývajícím časem narůstalo i skóre na konečných 9:1.

    „Před utkáním jsme se obávali frenetické atmosféry v hale, která dohnala Kolumbii k historickému vítězství nad Švýcarskem 4:3. Našim cílem bylo v samotném úvodu utkání vstřelit góly a tím sebrat domácím podporu hlediště a to se povedlo,“ pochvaloval si trenér Martin Mecera.

    V semifinále český tým vyzval výběr USA, který se snaží napravit na Světových hrách pokažený domácí šampionát v Anaheimu, kde ani nehrál o medaile. Američané o svém vítězství 3:1 rozhodli už v prvním dějství a ve finále vyzvou Itálii. Český tým tak čeká druhý souboj na Světových hrách proti Kanadě, tentokráte o bronz. Poslední výhra nad Kanadou se datuje do Anaheimu, do finálového duelu, takže Kanaďané mají o motivaci postaráno, ale to i český tým, který obhajuje z posledních Světových her bronzové medaile.
     
    Místo konání Světových her 2013
    Cali, celým názvem Santiago de Cali, je s téměř dva a půl milionem obyvatel třetím největším městem Kolumbie. Leží v západní části země, asi 100 km od tichomořského pobřeží a je hlavním městem provincie Valle de Cauca.

    Cali bývá v Kolumbii nazýváno hlavním městem sportu. Sídlí zde dva tradiční prvoligové fotbalové kluby América de Cali a Deportivo Cali, na zdejším stadionu se konaly PanAmerické hry v roce 1971 i Světové hry 2013, město bude hostit mistrovství světa v cyklistice 2014. Hrály se zde také některé zápasy mistrovství světa v basketbale mužů 1982 a mistrovství světa ve fotbale hráčů do 20 let 2011.
    Problémem města je vysoká kriminalita. Operuje zde drogový Cali kartel i městská guerilla, v roce 2011 došlo na katastru města k 1870 vraždám, což činí z Cali jedno z nejnebezpečnějších míst na světě...
     
    Hezký úterní večer u sledování závěrečného vystoupení českých inline hokejistů na Světových hrách neolympijských sportů 2013 v Kolumbii. V utkání o bronz na světových hrách dojde na reprízu finále z posledního MS FIRS v Anaheimu, které skončilo před týdnem.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 23:00.

    Tomáš Houska

    Branky a nahrávky: 13. Šimo (Sem), 30. Bezouška (Šebek), 40. Šimo (Sem) – 29. Rhodes (Nishio)


    Česko: Brabec (Jirkův) – Besser, Bezouška, Cik, Balázs, Fiedler, Kafka, Šebek, Sem, Šimo, Strýček, Tvrzník, Vlček.
    Kanada: Bradette (Topping) – Allan, Boudreault, Boyes, Ciotti, Corbeil, Frank, Hammond, Nishio, Pryde, Rhodes, Woods.

    Rozhodčí: Andrea Fonzari (ITA), Shane Peters (USA)
    bahis siteleri