Vltavín – Most 0:0 (kon.) | Pardubice – Frýdek-Místek 1:1 (kon.) | Třinec – Sokolov 1:2 (kon.)
Táborsko – Varnsdorf 1:1 (kon.) | Zlín – Ústí n. L. 0:0 (kon.)
konec
FC Zlín
0:0 (0:0)
FK VIAGEM Ústí nad Labem
Sobota 03.08.2013, 19:00 • Letná • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.
     
    FK Ústí nad Labem vstoupilo do sezóny výtečně a doma si polehoučku poradilo s nováčkem soutěže z Vltavína. Postupující z ČFL byl z počátku utkání vyrovnaným soupeřem, ale postupně se převážily váhy jednoznačně na stranu Army, která po zápase mohla slavit oprávněnou výhru 3:0.

    Velké změny v letní pauze týmu zatím nijak velice neuškodily, spíše už je to tradicí. V Ústí skončilo hned osm hráčů a trenér Přemysl Bičovský. Novým trenérem se stal Lukáš Přerost a s ním přišla dokonce celá nová jedenáctka hráčů.

    Poslední zápas:
    FK Ústí nad Labem – Loko Vltavín, 3:0 (1:0).
    Branky: Veverka, Moulis, Zeman.
     
    FC Fastav Zlín prošel přípravou pouze s jednou porážkou, ale hned v úvodním kole narazil. Na hřišti neoblíbeného Sokolova se žluto-modrým vyvedl pouze začátek utkání. Zbytek zápasu se nesl v opratích domácího týmu. Ševci po zápase mohli pouze litovat úvodních neproměněných příležitostí a domů se vraceli bez bodů. Dvě žluté navíc inkasoval obránce Hájek.

    Na Letnou se po delší odmlce vrátil obránce David Hubáček a do týmu by měl přinést především velkou dávku zkušeností. Ševci se netají tím, že by chtěli po roce znovu zabojovat o postupové příčky. Druhým navrátilcem je Tomáš Hájek, který odehrál jaro v týmu sestupujícího Hradce Králové. Největší ztrátou je brankář Aleš Kořínek, který se ve Zlíně nedohodl na nové smlouvě. Své působení ukončil i Roman Dobeš a Bronislav Červenka.

    Poslední zápas:
    Sokolov – Zlín, 2:0 (1:0).
    Branky: Čada, Kobylík.
     
    V uplynulé sezóně ve vzájemných zápasech posbíral všech šest bodů Zlín. Na podzim doma rozstřílel Armu dokonce 5:0. Na hřišti Ústí padly tři branky, ale Zlínští dokázali vstřelit o jednu více a odvézt si důležité tři body.
     
    Vítejte u druhého kola Fotbalové národní ligy. V sobotu od devatenácti hodin se na zlínské Letné odehraje první domácí utkání nového ročníku. Ševci budou chtít zabojovat o první body do ligové tabulky, do cesty se jim postaví Ústí nad Labem.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Fastav Zlín: Dostál – Pazdera, Malý, Kubica, Hubáček – Železník, Polách, Bublák, Hruška – Poznar, Malcharek

    FK Ústí nad Labem: Novák – Zeman, Valenta, Švec, Dvořák – Peterka, Martykán, Jursa – Leibl, Smola, Moulis

    Rozhodčí: Orel – Pilný, Gallo.
     
    První utkání mistrovské sezóny 2013/2014 na zlínské Letné odstartuje za pár minut. Pikantní bude zápas zejména pro navrátilce David Hubáčka, který se po osmiletém působení v pražské Slavii vrací zpět do žluto-modrého dresu.
     
    Domácí ve žluto-modrých a hosté v červených dresech jsou připraveni k začátku utkání druhého kola FNL. Úvodní výkop obstarají hráči Zlína.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Ševci do zápasu vstoupili aktivně. Po dlouhém nákopu Malého se ujali míče a sevřeli soupeře na jeho vlastní polovině.
     
    2
    Kapitán Polách vybojoval rohový kop, který si i sám rozehrál. Brankář Radim Novák vyběhl a vyboxoval míč daleko od své branky.
     
    3
    Ševci se snaží napadat rozehrávku soupeře, který má problémy přejít s míčem na polovinu Zlína. Povedlo se to až dlouhým centrem, který posbíral faulovaný David Hubáček. Zlínští rozehrají míč zpět do hry.
     
    4
    Jan Martykán dlouho vymýšlel, co s míčem až mu jej odebral Lubomír Kubica. Stanislav Dostál tak stále čeká na první zásah.
     
    5
    Tomáš Poznar viděl dobře rozběhnutého Lukáše Železníka na pravé straně a poslal mu míč do prostoru. Radim Novák přečetl úmysl domácích a uhasil nebezpečí.
     
    6
    David Hubáček i proti přesile dokázal vybojovat míč. Míč přebral Tomáš Poznar, který mohl přihrát na lépe postaveného spoluhráče. Situaci řešil individuálně a jeho nedůrazná střela byla zblokovaná.
     
    8
    Lukáš Pazdera ukázal své ofenzivní schopnosti a přešel snadno přes obránce soupeře. Centr do vápna byl přesný, ale Radim Novák předskočil Poznara, kterému zamezil v zakončení.
     
    10
    Martin Hruška to vyzkoušel z dálky. Novák musel zasahovat, ale střela mu větší problémy nenadělala.
     
    11
    Hubáček překvapil soupeře a z poloviny vyslal centr na Malcharka. Zlínský útočník chtěl efektivně přiťuknout patičkou Poznarovi, ale tento úmysl obrana Ústí přečetla.
     
    12
    Stanislav Dostál musel daleko z branky. Míč napálil přímo do napadajícího Leibla a mohl být rád, že odraz směřoval ke krajnici.
     
    14
    Radim Novák měl velké problémy s pokusem zlínské zálohy. Střelu vyrazil jen před sebe a mohl být rád, že nikdo ve žluto-modrém dresu nedorážel.
     
    16
    Na zlínské Letné si fanoušci poprvé zakřičeli gól. Malcharkovo zakončení z ofsajdové pozice, ale platit nemůže a stav se nemění.
     
    17
    Pavel Moulis si zaběhl za obranu a dostal přihrávku. Míč potáhl k lajně a snažil se vybídnout spoluhráče ke skórování. Žádný z hráčů v červeném nedosáhl na balón a Dostál jen kontroloval dráhu míče.
     
    18
    Ústí se dostává do zápasu a několikrát ukázalo, že výhra 3:0 s nováček z Vltavína nebyla zadarmo. Hosté zatím hrozí především z nebezpečných brejků.
     
    20
    Michal Valenta vyslal centr na Michala Zemana. Záložník Ústí míč na hřišti zpracovat nestihl a Stanislav Dostál bude odkopávat od branky.
     
    22
    Lukáš Pazdera zvládl tvrdý souboj u lajny a vybojoval míč. Ševcům se nepovedlo založit rychlý protiútok a vzápětí znovu o balón přišli.
     
    23
    Pavel Moulis je na pravém kraji aktivní a snažil se vysunout Michala Leibla. Přihrávka za obranu Zlína byla nepřesná. Leibl by potřeboval rychlost Usaina Bolta, aby dosáhl na míč.
     
    25
    Hlavní sudí Orel přerušil hru a hráči se občerstvují u střídaček.
     
    27
    David Hubáček přešel přes soupeře a vybídl k zakončení ve vápně Pavla Malcharka. Útočník Zlína sice síť rozvlnil, ale pouze tu boční.
     
    28
    Michal Zeman to chtěl zkusit z dálky, ale v cestě mu stál Pavel Malcharek, který ve výskoku zblokoval zakončení soupeře.
     
    29
    Jan Peterka šel do souboje s Tomášem Poznarem a nedopadl nejlépe. Po ostrém loktu Poznara si chvíli odpočinul na trávníku.
     
    30
    Kubica příliš vymýšlel a přišel o míč. Hosté z rychlého protiútoku mohli otevřít skóre zápasu, ale poskakující míč před Dostálem nakonec nikdo nedokázal dotlačit za brankovou čáru. Následný rohový kop odvrátila obrana.
     
    32
    Pavel Moulis postupoval se spoluhráči proti obraně Zlína. Situaci vyřešil střelou z hranice vápna a pořádně protáhl Stanislava Dostála, který za svůj zákrok sklidil potlesk od diváků.
     
    33
    Kapitán Polách rozehrál přímý kop, ale signál domácím nevyšel. Novák si bezpečně vyběhl pro míč a uklidnil situaci.
     
    34
    Rozhodčí Orel poprvé vytáhl žlutou kartu. Pavel Moulis nejprve fauloval Polácha na polovině a po dalších protestech vyfasoval i tvrdší trest.
     
    35
    Poláchova rozehrávka nadělala Novákovi problémy a vyrazil za branku. Hruškův rohový kop postrádal přesnost a míč doputoval jen do zámezí.
     
    36
    Pavel Moulis byl faulován Hruškou a Zemanově rozehrávce si doběhl zpět pro míč. Po následné kombinaci hostů se píská další faul.
     
    38
    Tomáš Poznar se vřítil do útoku a mohl se tlačit do zakončení. Po zbytečné kličce o míč přišel a z nadějné situaci nebylo nic.
     
    39
    Stanislav Dostál vyboxoval centr a rovnou založil útok, který vedl Polách. Míč se dostal k Hruškovi, kde také akce po nevýrazném zakončení skončila.
     
    41
    Polách vybojoval solidní pozici k ohrožení branky ze standardní situace. Z pravé strany se k centru nadechuje znovu sám postižený.
     
    42
    Dobře zahraný signál a Polách pouze poslal míč do prostoru k rozběhnutému Hruškovi, který okamžitě pálil. Tvrdou střelu schytal obránce Ústí a Novák nemusel zasahovat.
     
    43
    Nepřesná kombinace obrany Zlína. Pazdera nestihl míč na hřišti a hosté vhodí aut.
     
    45
    Nastavuje se jedna minuta nad rámec hrací doby.
     
    45
    V závěru mohla padnout ještě branka. Pavel Moulis postupoval proti Hubáčkovi a v těsné blízkosti branky se snažil přihrát na střed. Hubáček míč srazil a před Dostálem to pořádně hořelo. Nakonec míč dokázal zkrotit těsně před čárou.
     
    První poločas skončil.
     
    Poločas je za námi, ale branka žádná. Hráči Zlína a Ústí zatím nepředvádí pohledný fotbal a hra se kouskuje častými fauly. Na domácí straně je nejvíce vidět Polách. Z týmu hostů se nejlépe jeví výkon Pavla Moulise, který dokázal několikrát zahrozit.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Ústí rozehrálo a brzy o míč přišlo. Jan Peterka šel do souboje s Železníkem až příliš ostře a pochopitelně obdržel za své počínání od sudího žlutou kartu.
     
    47
    Pavel Malcharek obešel protihráče na pravé straně, ale svou kličkou se dostal s balónem až za lajnu.
     
    48
    Martin Hruška se dostal za obranu a posunul na střed k volnému Malcharkovi, který postupoval sám proti Novákovi. Zakončení pod víko vytáhl Radim Novák mrštným švihnutím a rukavicí dostal míč nad břevno!
     
    49
    Nepřesnost v obraně Ústí a míč vhodí do hry Pazdera.
     
    50
    Tomáš Poznar bojoval s přesilou u rohového praporku a za každou cenu se snažil o získání možnosti rohového kopu. Po několika odrazech, ale míč doputoval až brankáři Novákovi, který pošle okamžitě míč zpět do hry.
     
    52
    Ševci kombinují na polovině a drží míč. Zbytek týmu pouze ve stoje sleduje, jak si obránci přihrávají.
     
    53
    Pazdera po pravé straně přešel s míčem až do vápna a stříleným centrem hledal někoho ze spoluhráčů ve vápně. Radim Novák centr vyrazil mimo nebezpečí.
     
    54
    Martin Hruška zastavil protiútok hostů jen za cenu faulu. Sudí Orel neváhal dlouho a vytáhl žlutou kartu.
     
    57
    Lukáš Železník se dral vpřed a Tomáš Jursa jej stáhl k zemi. Jursa je třetím potrestaným hráčem Ústí v dnešním zápase.
     
    58
    Martin Hruška rozehrál standardní situaci, na kterou si naběhl Tomáš Poznar. Vytáhlý útočník Zlína na míč nedosáhl a Novák v poklidu zasáhl.
     
    59
    Tempo hry se stupňuje a Železník z pravé strany poslal přízemní přihrávku. Diváci se už nadechovali k oslavám, ale ani tentokrát míč neprošel k volnému spoluhráči.
     
    61
    Železník se pokusil obtočit kolem obránce a vypálit. Střela šla těsně vedle branky a Novák nezasahoval.
     
    62
    Polách s Hruškou kombinuje a domácí se drží na polovině soupeře. Po několika přiťuknutích se před branku tlačil Železník, ale nakonec se do zakončení neprodral.
     
    63
    Jan Peterka raději uklidnil situaci a z poloviny vrátil míč až ke svému brankáři.
     
    64
    Železníka stáhl k zemi Švec. Sudí odpískal faul, ale až po dlouhém váhání vytáhl i žlutou kartu.
     
    66
    Martin Hruška rozehraje rohový kop.
     
    67
    Hruška centroval na přední tyč, kam sbíhal Tomáš Poznar. Ani tentokrát se k hlavičce nedostal a skóre utkání zůstává stále bezbrankové.
     
    68
    Hosté poprvé střídají. Ladislav Benčík nahrazuje Michala Leibla.
     
    69
    Dlouhý aut Lukáše Dvořáka došel až před Dostála, kde hlavičkoval jeden z hráčů v červeném dresu. Hlavička šla příliš vysoko a Dostál nezasahoval.
     
    70
    Železník se už napřahoval k centru do vápna z pravé strany, ale uviděl na trávníku ležícího soupeře v křečích. Nejlepší střelec loňského ročníku FNL v duchu fair-play zakopl míč do zámezí.
     
    71
    Po krátkém občerstvení se zase začne hrát.
     
    72
    Hosté podruhé střídají. Dvořák, jenž se v křečích svíjel na trávníku nemůže pokračovat a na jeho místo přichází Petr Šalda.
     
    73
    Řada nepřesností a míč se dostal až k brankáři Ústí nad Labem. Hráčům postupně dochází síly a z toho plyne i řada chyb na obou stranách.
     
    74
    Čtyři hráči Zlína bránili jednoho soupeře, i tak je z toho faul a ideální pozice pro hosty.
     
    75
    Zlínský kouč Kalivoda se rozhodl poprvé střídat. Aktivního Lukáše Železníka nahradí Pavol Ruskovský.
     
    77
    Ruskovský se ihned po nástupu ukázal v tom pravém světle a přešel přes soupeře u lajny. Další postup už přibrzdil obránce Ústí a domácí budou kopat roh.
     
    78
    Poláchův rohový kop prosvištěl pokutovým územím, ale branku neohrozil.
     
    79
    Ševci střídají podruhé v krátké době. Hruška odchází ze hřiště a nahrazuje ho čerstvý Petr Kurtin.
     
    80
    Míč skákal pokutovým územím až se dostal k Poznarovi. Střelec Zlína se obtočil kolem obránce, ale jeho zakončení šlo přes tribunu až do řeky Dřevnice.
     
    81
    V pokutovém území hostů to doslova hořelo. Nejprve Poznar přehlavičkoval obranu a jeho míč se už snášel do branky, na poslední chvíli jej z brankové čáry vyhlavičkoval obránce. Poté se dostal k zakončení znovu, ale ani napodruhé míč do sítě nedostal.
     
    83
    Šalda z levé strany poslal míč do vápna, ale nepřesně. Balón šel daleko mimo branku a Dostál je bez práce.
     
    85
    Pavel Moulis se ocitl naprosto osamocen před Dostálem. Ani on skóre zápasu neotevřel a bravurní zákrok zlínského brankáře udržel remízový stav. Míč skončil jen pár centimetrů vedle levé tyče.
     
    86
    Ševci rozjeli protiútok, ale po několika přihrávkách přišli o míč.
     
    87
    To jsou šance jako hrom na obou stranách. Pavel Moulis znovu sám před Dostálem a opět jen do skvěle postaveného zlínského brankáře, který se stává hrdinou posledních minut.
     
    88
    Polách odchází ze hřiště a nastupuje Jakub Linek. Ševci rozehrají rohový kop.
     
    90
    Nastavují se dvě minuty nad rámec hrací doby.
     
    90
    Hosté naposledy střídají a snaží se ušetřit každé vteřiny. Odchází skvěle hrající Pavel Moulis, který však branku dát nedokázal. Zahraje si Abid Mujagič.
     
    90+1
    Brankář Novák utržil v souboji zřejmě zranění a zůstává ležet na trávníku.
     
    90+2
    Zřejmě poslední útok pohřbili domácí už před pokutovým územím. Dnes ve Zlíně branka nepadne.
     
    Konec zápasu.
     
    Bezbrankové utkání je za námi. Fanoušci na zlínské Letné viděli velké množství šancí, ale gól si zakřičeli pouze po brance Malcharka z ofsajdu. Tropické počasí se zřejmě projevilo i na gólovém apetitu střelců, kteří dnes vyšli naprázdno.
     
    To je ze Zlína pro dnešek vše. Děkuji za pozornost a všem přeji hezký sobotní večer. (20:53:59)

    David Šimon

    Branky:

    Karty:   54. Hruška (ZLN) – 34. Moulis (UNL), 46. Peterka (UNL), 57. Jursa (UNL), 64. Švec (UNL)


    FC Zlín: Dostál – Pazdera, Malý, Kubica, Hubáček – Železník (75. Ruskovský), Polách (88. Linek), Bublák, Hruška (79. Kurtin) – Poznar, Malcharek
    FK VIAGEM Ústí nad Labem: Novák – Zeman, Valenta, Švec, Dvořák (72. Šalda) – Peterka, Martykán, Jursa – Leibl (68. Benčík), Smola, Moulis (90. Mujagič)

    Rozhodčí: Orel – Pilný, Gallo

    Diváci: 1357
    bahis siteleri