Vltavín – Most 0:0 (kon.) | Pardubice – Frýdek-Místek 1:1 (kon.) | Třinec – Sokolov 1:2 (kon.)
Táborsko – Varnsdorf 1:1 (kon.) | Zlín – Ústí n. L. 0:0 (kon.)
konec
FC Zlín
0:0 (0:0)
FK VIAGEM Ústí nad Labem
Sobota 03.08.2013, 19:00 • Letná • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA
Předzápasové kurzy
     
    90
    Hosté naposledy střídají a snaží se ušetřit každé vteřiny. Odchází skvěle hrající Pavel Moulis, který však branku dát nedokázal. Zahraje si Abid Mujagič.
     
    88
    Polách odchází ze hřiště a nastupuje Jakub Linek. Ševci rozehrají rohový kop.
     
    87
    To jsou šance jako hrom na obou stranách. Pavel Moulis znovu sám před Dostálem a opět jen do skvěle postaveného zlínského brankáře, který se stává hrdinou posledních minut.
     
    85
    Pavel Moulis se ocitl naprosto osamocen před Dostálem. Ani on skóre zápasu neotevřel a bravurní zákrok zlínského brankáře udržel remízový stav. Míč skončil jen pár centimetrů vedle levé tyče.
     
    81
    V pokutovém území hostů to doslova hořelo. Nejprve Poznar přehlavičkoval obranu a jeho míč se už snášel do branky, na poslední chvíli jej z brankové čáry vyhlavičkoval obránce. Poté se dostal k zakončení znovu, ale ani napodruhé míč do sítě nedostal.
     
    79
    Ševci střídají podruhé v krátké době. Hruška odchází ze hřiště a nahrazuje ho čerstvý Petr Kurtin.
     
    75
    Zlínský kouč Kalivoda se rozhodl poprvé střídat. Aktivního Lukáše Železníka nahradí Pavol Ruskovský.
     
    72
    Hosté podruhé střídají. Dvořák, jenž se v křečích svíjel na trávníku nemůže pokračovat a na jeho místo přichází Petr Šalda.
     
    68
    Hosté poprvé střídají. Ladislav Benčík nahrazuje Michala Leibla.
     
    64
    Železníka stáhl k zemi Švec. Sudí odpískal faul, ale až po dlouhém váhání vytáhl i žlutou kartu.
     
    59
    Tempo hry se stupňuje a Železník z pravé strany poslal přízemní přihrávku. Diváci se už nadechovali k oslavám, ale ani tentokrát míč neprošel k volnému spoluhráči.
     
    57
    Lukáš Železník se dral vpřed a Tomáš Jursa jej stáhl k zemi. Jursa je třetím potrestaným hráčem Ústí v dnešním zápase.
     
    54
    Martin Hruška zastavil protiútok hostů jen za cenu faulu. Sudí Orel neváhal dlouho a vytáhl žlutou kartu.
     
    53
    Pazdera po pravé straně přešel s míčem až do vápna a stříleným centrem hledal někoho ze spoluhráčů ve vápně. Radim Novák centr vyrazil mimo nebezpečí.
     
    48
    Martin Hruška se dostal za obranu a posunul na střed k volnému Malcharkovi, který postupoval sám proti Novákovi. Zakončení pod víko vytáhl Radim Novák mrštným švihnutím a rukavicí dostal míč nad břevno!
     
    46
    Ústí rozehrálo a brzy o míč přišlo. Jan Peterka šel do souboje s Železníkem až příliš ostře a pochopitelně obdržel za své počínání od sudího žlutou kartu.
     
    45
    V závěru mohla padnout ještě branka. Pavel Moulis postupoval proti Hubáčkovi a v těsné blízkosti branky se snažil přihrát na střed. Hubáček míč srazil a před Dostálem to pořádně hořelo. Nakonec míč dokázal zkrotit těsně před čárou.
     
    34
    Rozhodčí Orel poprvé vytáhl žlutou kartu. Pavel Moulis nejprve fauloval Polácha na polovině a po dalších protestech vyfasoval i tvrdší trest.
     
    32
    Pavel Moulis postupoval se spoluhráči proti obraně Zlína. Situaci vyřešil střelou z hranice vápna a pořádně protáhl Stanislava Dostála, který za svůj zákrok sklidil potlesk od diváků.
     
    30
    Kubica příliš vymýšlel a přišel o míč. Hosté z rychlého protiútoku mohli otevřít skóre zápasu, ale poskakující míč před Dostálem nakonec nikdo nedokázal dotlačit za brankovou čáru. Následný rohový kop odvrátila obrana.
     
    27
    David Hubáček přešel přes soupeře a vybídl k zakončení ve vápně Pavla Malcharka. Útočník Zlína sice síť rozvlnil, ale pouze tu boční.
     
    16
    Na zlínské Letné si fanoušci poprvé zakřičeli gól. Malcharkovo zakončení z ofsajdové pozice, ale platit nemůže a stav se nemění.

    David Šimon

    Branky:

    Karty:   54. Hruška (ZLN) – 34. Moulis (UNL), 46. Peterka (UNL), 57. Jursa (UNL), 64. Švec (UNL)


    FC Zlín: Dostál – Pazdera, Malý, Kubica, Hubáček – Železník (75. Ruskovský), Polách (88. Linek), Bublák, Hruška (79. Kurtin) – Poznar, Malcharek
    FK VIAGEM Ústí nad Labem: Novák – Zeman, Valenta, Švec, Dvořák (72. Šalda) – Peterka, Martykán, Jursa – Leibl (68. Benčík), Smola, Moulis (90. Mujagič)

    Rozhodčí: Orel – Pilný, Gallo

    Diváci: 1357
    bahis siteleri