Skalica – Francie 0:0 (17:00) | Poprad – Martin 3:2 (po pr.) | Třinec – Košice 4:3 (kon.)
Plzeň – Vladivostok 4:3 (2:1 po s.n.) | Žilina – Senica 4:5 (kon.) | Třebíč – Olomouc 1:1 (kon.)
Litvínov – Slavia 4:4 (kon.) | Jihlava – Znojmo 4:3 (kon.) | Mladá Boleslav – Kladno 3:2 (kon.)
Trenčín – Pavlodar 0:0 (17:30) | Benátky n/J – Litoměřice 4:3 (kon.) | SHK Hodonín – Piešťany 2:3 (1:2 po s.n.)
Nižněkamsk – K. Vary 1:5 (kon.)
po prodl.
HK Poprad
3:2 (0:0, 0:0, 2:2 - 1:0)
HK VITAR Martin
sk Úterý 06.08.2013, 17:00 • Zimný štadión mesta Poprad • Přípravné zápasy
Partner:
     
    Je dobojované!
    V predĺžení sa Martinčania dostali do oslabenia, čo im prinieslo inkasovanie gólu. Postaral sa o to Gáborčík, ktorý nekompromisnou delovkou prekonal bezmocného gólmana Dzubinu.
    Popradskí hokejisti si teda na svoje konto po dnešnom namáhavom zápase pripisujú psychicky dôležitý triumf pred ďalšími prípravnými stretnutiami.
    Martinčania nemusia byť sklamaní, keďže boli pre Popradčanov viac než vyrovnaní súperi.

    Dovidenia pri ďalších online prenosoch z popradského zimného štadióna.
    Lúči sa s Vami Tomáš Kovalský. (19:05:29)
     
    Koniec zápasu.
     
    61:44
    Poprad dal gól!
    Popradskí kamzíci dokázali využiť presilovú hru v predĺžení. Po skvelej prihrávke od Varholíka sa k puku dostal DÁVID GABORČÍK, ktorý svojou delovkou z pravého kruhu prekonal bezmocného gólmana Dzubinu, ktorý už nemal šancu na úspešný zásah. Asistenciu si pripisuje Tomáš Varholík.
     
    61:20
    Popradčania si v predĺžení zahrajú presilovú hru. Na dve minúty si za držanie odchádza sadnúť Ján Perniš.
     
    60:49
    Andrej Themár sa s pukom dobre presúval po pravej strane a následne ho poslal pred gólmana Sedlačka. Ten svojím betónom zakončenie zblokoval len na ochrannú sieť.
     
    60:06
    Úvodné vhadzovanie v predĺžení taktiež patrilo domácim Popradčanom, ktorí sa na malú chvíľu stiahli a následne sa snažia niečo ofenzívne vymyslieť.
     
    60:01
    Začalo predĺženie.
     
    V tretej tretine už padli góly a napokon boli až štyri. Najskôr v 42. minúte otvorili gólový účet tohto stretnutia domáci Popradčania, následne v 44. minúte a 46. minúte skórovali hostia, ktorí sa poslali do vedenia 2:1. 57. minúta priniesla gól do siete martinského gólmana Dzubinu v znení Matúša Paločka. Práve tento zásah bol vyrovnávajúci!

    Na rade je 5minútové predĺženie v znení hry štyroch na štyroch!
     
    60:00
    Tretia tretina skončila.
     
    59:55
    Martinčania držia puk pri vlastnej bráne a vyzerá to tak, že sa už nič vážne nestane.
     
    59:11
    Nagy tvrdo pálil z ľavej strany, no gólman Dzubina nemal veľa práce. Puk s prehľadom zblokoval do bezpečného rohu klziska.
     
    58:51
    Martinčania sa držia v útočnom pásme, no momentálne sú oveľa aktívnejší hráči domáceho celku. Uvidíme, či v tretej tretine padne ešte nejaký gól.
     
    58:11
    Z ďalšej útočnej vlny Popradu zakončoval Paločko, no jeho delovku gólman Dzubina videl veľmi dobre a puk pohodlne ukryl vo svojej lapačke!
     
    57:35
    Popradčania sa dostali do ďalšieho skvelého prečíslenia, keď po peknej prihrávke od Sýkoru zakončoval Drábek, no ten napokon trafil len žŕdku a ležiaceho Dzubinu!
     
    56:50
    Poprad dal gól!
    Nedáš? Dostaneš! Práve to sa potvrdilo tentokrát, keď Markovič nedokázal vsietiť gól! Z rýchleho protiútoku sa po skvelej prihrávke od Takáča dostal do zakončenia MATÚŠ PALOČKO, ktorý svojou delovkou z prvej nedal Dzubinovi žiadnu šancu! Asistencie si pripisujú hráči Samuel Takáč a Ondrej Kalus.
     
    56:28
    Z hranice ľavého kruhu tentokrát tvrdo pálil Markovič, no jeho delovku fantastickým zákrokom zneškodnil pozorný Sedlačko, ktorý sa dobre presunul a prevetral svoju vyrážačku!
     
    55:52
    Drábek tvrdo zakončoval spoza kruhov, no jeho projektil bol napokon neúspešný. Dzubina puk vyrazil na hokejky svojich spoluhráčov.
     
    55:01
    Popradčania sa dostali do útočného pásma, no momentálne sa im veľmi nedarí. Po delovke od Kuraliho sa k puku dostali len martinskí obrancovia.
     
    54:19
    Od modrej tentokrát tvrdo pálil Vojsovič, no jeho delovka bola napokon len veľmi nepresná a skončila na zadnom mantineli.
     
    53:52
    Popradskí hokejisti sa stále snažia niečo vymyslieť, no momentálne sa im veľmi nedarí. Martinčania sa bránia ukážkovo.
     
    53:24
    Tomáš Sýkora sa po skvelej prihrávke od Paukovčeka dostal k zakončeniu na ľavej strane, no jeho delovka z medzikružia bola napokon skrotená Dzubinovou hrudnou výstrojou!
     
    52:59
    Martinčania sa snažia ofenzívne presadiť prienikmi po stranách, no popradskí hráči sú v strehu a zatiaľ sa im darí zneškodňovať martinské úniky.
     
    52:19
    Martinskí hokejisti hrajú už v plnom počte a dokázali sa ubrániť bez väčších problémov aj v tomto oslabení.
     
    51:56
    Tentokrát sa do útočného pásma chcel dostať Takáč, no jeho delovka bola napokon nepresná a skončila len na pleksiskle za martinskou bránou.
     
    51:28
    Popradčanom sa v tejto početnej výhode zatiaľ veľmi nedarí, keďže Martinčania hrajú dobrú pozičnú hru a nič nenechávajú na náhodu.
     
    50:51
    Z ľavého krídla tentokrát nekompromisne pálil Kurali, no jeho delovku napokon gólman Dzubina videl a puk vyrazil svojou výstrojou do bezpečia.
     
    50:19
    Na rade je presilová hra pre Poprad. Na dve minúty si za nedovolené bránenie odchádza sadnúť Perniš.
     
    49:58
    Od modrej čiary tentokrát tvrdo zakončoval Škrak, no jeho delovka minula priestor popradskej brány aspoň o jeden meter.
     
    49:27
    Do fantastickej gólovej šance sa po prihrávke od Takáča dostal Kalus, ktorý sa obtočil okolo medzikružia a následne aj zakončil, no gólman Dzubina jeho strelecký pokus zachytil vo svojom náručí.
     
    48:51
    Z hranice ľavého kruhu to tentokrát skúšal Takáč, no jeho delovka napokon smerovala len tesne nad bránu martinského celku.
     
    48:01
    Škrak nahodil puk do útočného pásma, no následne sa k nemu dostali len popradskí obrancovia, ktorí zneškodnili ďalší náznak martinských šancí.
     
    47:15
    Gápa získal puk v útočnom pásme, no po krátkom potiahnutí na stranu ho aj stratil. Martinčania dnes bránia takticky a veľmi dobre.
     
    46:57
    Od modrej čiary tentokrát tvrdo pálil Beran, no gólman Sedlačko napokon zasahovať nemusel, keďže puk letel len mimo jeho brány.
     
    46:18
    Z pravej strany tentokrát tvrdo zakončoval Nagy, no jeho delovka napokon ku gólmanovi Dzubinovi už neprišla. Martinčania sa teda opäť dostávajú do útoku.
     
    45:58
    Popradskí hokejisti sa snažia rýchlo odpovedať, no momentálne sú poriadne zaskočení a nedarí sa im ofenzívne presadiť. Naopak Martinčania sú na hernom koni.
     
    45:16
    Martin dal gól!
    Martinčania využili chybičku v popradskej defenzíve a okamžite udreli v plnej sile. Po dobrej prihrávke od Markoviča napriahol svoju hokejku LUKÁŠ MATEJKA, ktorý z hranice kruhu svojou delovkou prekonal bezmocného gólmana Sedlačka. Asistenciu si pripisuje Jaroslav Markovič.
     
    44:44
    Martinčania sú pri puku v útočnom pásme, no domáci Popradčania ich zatiaľ veľmi dobre eliminujú. Uvidíme, či im to vydrží aj naďalej.
     
    43:58
    Hokejisti Martina sú po úvodnom góle nakopnutí a momentálne sa snažia pred Sedlačkom niečo vymyslieť, no Popradčania im zatiaľ veľmi dobre odolávajú.
     
    43:15
    Martin dal gól!
    Martinčania nenechali na seba dlho čakať a aj oni skórujú! Po skvelej prihrávke od Mateja Šugára z pravej strany sa k puku v medzikruží dostal ANDREJ THEMÁR, ktorý svojou nekompromisnou delovkou nedal gólmanovi Sedlačkovi žiadnu šancu na úspešný zákrok. Výraznú chybu však urobila popradská defenzíva, ktorá sa blysla nepresnou rozohrávkou. Asistenciu si pripisuje Matej Šugár.
     
    42:51
    Paukovček sa dobre presúval po pravom krídle a následne zakončoval z medzikružia, no gólman Dzubina bol v strehu a puk zachytil vo svojej výstroji.
     
    41:59
    Poprad dal gól!
    Domáci sa dostávajú do vedenia po peknej útočnej kombinácii, keď sa po prikrávke od Vokuliča dostal k puku hráč TOMÁŠ VARHOLÍK. Ten si puk potiahol na svoju čepeľ a následne z ľavej strany prekonal gólmana Dzubinu rutinérskym blafákom. Asistenciu si pripisuje Oliver Vokulič.
     
    41:13
    Popradskí hokejisti sa usadili pred martinskú bránu a poriadne pohrozili, no zakončenie Nagyho z medzikružia bolo napokon len veľmi nedôrazné a gólman Martina puk hravo chytil.
     
    40:54
    Drábek sa s pukom dobre presúval po pravej strane, no napokon bol neúspešný. Gólman Dzubina zasahovať nemusel, keďže puk smeroval len tesne mimo jeho brány.
     
    40:02
    Aj úvodné vhadzovanie v tretej tretine smerovalo na stranu domáceho Popradu, no Martinčania vyslali pred gólmana Sidora opäť intenzívny forčeking.
     
    40:01
    Začala tretia tretina.
     
    V druhej tretine sme opäť góly nevideli a celý herný prejav dvadsaťminútovky mal skôr defenzívny charakter. Viac šancí mali domáci hráči Popradu, ktorí však nedokázali nájsť ten správny recept na pozorného gólmana Dzubinu. Ten je dnes naozaj v dobrej forme a nemá problém s popradskými šancami. Na popradskej strane prišlo k zmene v brankárskom poste, keď v 31. minúte nastúpil do hry namiesto Dušana Sidora gólman Juraj Sedlačko. Ten si počínal, rovnako ako jeho kolega, veľmi dobre, no veľa práce zatiaľ nemal.

    Podarí sa jednému z celkov vsietiť v tretej tretine aspoň jeden gól alebo aj po 60 minútach hry bude na ukazovateli svietiť bezgólový výsledok?
     
    40:00
    Druhá tretina skončila.
     
    39:48
    Martinskí hokejisti hrajú už v plnom počte a vyzerá to tak, že v druhej tretine už nikto neinkasuje, keďže puk je pritlačený k bočnému mantinelu.
     
    39:16
    Kamzíci sú usadení v útočnom pásme a puk si veľmi dobre prihrávajú, no zatiaľ je to bez potrebných streleckých zakončení. Martinčania si zatiaľ držia svoj obranný štvorec.
     
    38:55
    Lenďák poslal puk do útočného pásma, no tam si ho napokon prevzali len martinskí obrancovia, ktorí upokojujú tempo hry. Uvidíme, čo sa domácim ešte v tejto presilovej hre podarí vymyslieť.
     
    38:21
    Popradskí hráči sa snažia v presilovej hre ofenzívne presadiť, no zatiaľ sa im veľmi nedarí, keďže pri puku sú Martinčania, ktorí ho následne pohodlne vyhadzujú do bezpečia.
     
    37:48
    Na rade je ďalšia presilová hra pre domáci Poprad. Na dve minúty si za nedovolenú hru so zdvihnutou hokejkou odchádza sadnúť Galamboš.
     
    37:15
    Martinčania sa snažili ofenzívne presadiť a nevyzeralo to vôbec zle, no napokon sa previnili postavením mimo hry, po ktorom sa vhadzuje v strednom pásme.
     
    36:59
    Domáci musia ďalší útok opäť zakladať spoza vlastnej brány, kde momentálne sídli Juraj Sedlačko. Ten zatiaľ veľa práce nemal, no aj on má čisté konto.
     
    36:28
    Momentálne sa hrá prevažne v strednom pásme, kde oba celky tuho bojujú o puk, no ani jeden z nich zatiaľ nemá navrch. Pri puku sú momentálne Martinčania.
     
    35:55
    Z ľavej strany tentokrát tvrdo pálil Beran, no jeho projektil napokon smeroval len tesne vedľa popradskej brány. Následne útočia Popradčania.
     
    35:21
    Od modrej čiary tentokrát nekompromisne pálil Mário Kurali, no jeho delovka napokon nesmerovala na popradskú bránu. Gólman Sedlačko teda veľa práce nemal.
     
    34:50
    Z ľavého kruhu tentokrát tvrdo pálil Takáč, no jeho delovka napokon Dzubinu nezaskočila. Pozorný martinský gólman puk ukryl vo svojej lapačke.
     
    34:14
    Po pravej strane sa veľmi dobre presúval Galamboš, no následne ho od puku odstavila až trojica domácich hráčov. Do útoku teda smerujú Popradčania.
     
    33:39
    Momentálne sú pri puku Martinčania, no popradský celok výborne forčekuje, čím eliminuje martinskú rozohrávku.
     
    32:54
    Ivan Liška sa natlačil pred popradskú bránu z pravého kruhu a následne chcel dorážať, no nepodarilo sa mu to, keďže gólman Sedlačko puk ukryl pod svojimi betónmi.
     
    32:28
    Hra sa momentálne presúva zo strany na stranu, no na oboch frontoch vidno veľmi dobrú defenzívnu hru. Potrebné šance a strely však tomuto zápasu zatiaľ chýbajú.
     
    31:47
    Popradskí hokejisti sa v tejto početnej nevýhode dokázali ubrániť a okamžite sa rozhodli zaútočiť. Martinská obrana sa však rýchlo zmobilizovala a pracuje veľmi dobre.
     
    31:28
    Domáci Paločko bol k ľadu nepríjemne zrazený hosťujúcim Themárom a následne si pýtal vylúčenia. Hlavný rozhodca Orolin mu však jasne dal najavo, že to nepôjde a následne ho napomínal.
     
    30:54
    Popradskí hokejisti výborne forčekujú a tým zneškodňujú martinskú rozohrávku. V neposlednom rade sa však aj veľmi dobre bránia.
     
    30:17
    Ani Martinčanom sa v početnej výhode nedarí tak, ako by chceli. Tentokrát sa jednému z hostí podarilo posunúť Sedlačkovu bránu a hra sa teda presúva do stredného pásma.
     
    30:01
    Do popradskej brány namiesto Dušana Sidora nastúpil Juraj Sedlačko!
     
    29:47
    Na rade je aj prvá presilová hra pre Martinčanov. Pri zadnom mantineli bol k ľadu nekompromisne zoslaný martinský Lukáš Škrak. Následne obdržal dvojminútový trest za hru na zemi Peter Gápa.
     
    29:21
    Ištocy sa s pukom chcel natlačiť pred popradskú bránu spoza nej, no napokon bol neúspešný, keďže mu puk ušiel a už zakončovať nestihol.
     
    28:54
    Spoza pravého kruhu tentokrát nekompromisne pálil Fujerík, no gólman Sidor zasahovať nemusel, pretože táto delovka letela len nad jeho bránu.
     
    28:10
    Martinskí hokejisti hrajú opäť v plnom počte a hneď sú usadení v útočnom pásme. Tam sa však veľmi dobre bránia pozorní Popradčania.
     
    27:41
    Paločko sa chcel s pukom preštrikovať do medzikružia a zakončiť, no napokon bol neúspešný, keďže ho dvojica Martinčanov bleskovo odstavila od puku.
     
    26:55
    Ani v tejto početnej výhode to Popradčanom neklape tak, ako by malo. Momentálne majú puk len za vlastnou bránou, odkiaľ sa snažia niečo vymyslieť. Hostia sa však bránia excelentne.
     
    26:10
    Je tu ďalšia presilová hra pre Popradčanov. Na dve minúty si za seknutie odchádza sadnúť Ištocy.
     
    25:58
    Hokejisti Martina hrajú už v plnom počte a okamžite sa dostali do stredného pásma, odkiaľ sa snažia takticky zaútočiť.
     
    25:25
    Martinskí hokejisti hrajú v tomto oslabení naozaj veľmi dobre. Tentokrát sa k puku dostal Novotný, ktorý puk vyhodil cez všetky čiary až ku gólmanovi Sidorovi.
     
    24:59
    Tentokrát sa Martinčania rozhodli aj zaútočiť, no napokon puk len podržali za Sidorovou bránou a následne sa snažia niečo vymyslieť.
     
    24:21
    Domácim kamzíkom sa v tejto presilovej hre zatiaľ veľmi nedarí, keďže Martinčania sa bránia naozaj veľmi dobre a forčekujú už na popradskej obrannej modrej čiare.
     
    23:58
    Popradskí hráči si zahrajú v početnej výhode. Dvojminútový trest za príliš veľa hráčov na ľadovej ploche si odchádza odpykať Cíger.
     
    23:26
    Popradčania sú síce pri puku, no momentálne s ním ordinujú len pred vlastnou bránou. Martinčania forčekujú priam ukážkovo a poriadne ničia popradskú rozohrávku.
     
    22:53
    Domáci sa dostali do útoku, no následne im hostia puk uchmatli. Mierne si však nerozumeli v rozohrávke a predviedli zakázané uvoľnenie, po ktorom sa bude vhadzovať po Dzubinovej pravici.
     
    22:25
    Ištocy získal puk na útočnej modrej čiare, no následne ho poslal len na zadný mantinel a odchádza striedať. Pri puku sú teda opäť Popradčania.
     
    21:55
    Dzubina má momentálne kus práce, keďže z pravej strany sa na neho hrnie mnoho striel. Tentokrát to skúšal Vojsovič, no martinský brankár puk ukryl medzi svojími betónmi.
     
    21:26
    Popradský Lenďák tvrdo pálil z hranice pravého kruhu, no jeho delovka napokon skončila len vo výstroji pozorného Dzubinu, ktorý si ustrážil svoje čisté konto.
     
    20:55
    Martinčania sa dostali do útočného pásma, kde nepríjemne napádajú popradskú rozohrávku. Domáci sú však stále v strehu a nič nenechávajú na náhodu.
     
    20:08
    Aj úvodné vhadzovanie v druhej tretine získali na svoju stranu hráči Popradu. Po rýchlom úniku cez ľavé krídlo sa snažil zakončovať Sýkora, no jeho delovka napokon minula martinskú bránu.
     
    20:01
    Začala druhá tretina.
     
    Prvá dvadsaťminútovka tohto prípravného zápasu nepriniesla žiadne góly, no dá sa povedať, že aktívnejší boli domáci Popradčania, ktorým však robila poriadne problémy martinská defenzíva na čele s pozorným gólmanom Dzubinom. Na druhej strane sa však niekoľkokrát zaskvel aj gólman Sidor, ktorý nedal svojim súperom žiadnu šancu, a tak si spolu so svojim náprotivkom drží čisté konto.

    Podarí sa jednému z celkov gólovo presadiť alebo sa siete bránok nerozvlnia ani v druhej tretine?
     
    20:00
    Prvá tretina skončila.
     
    19:53
    V závere prvej tretiny sme mohli vidieť niekoľko tvrdých súbojov dohrávaných pri mantineloch, no väčšia gólová, či strelecká šanca už neprišla. V prvej dvadsaťminútovke sa teda už asi nič vážne nestane.
     
    19:05
    Gápa sa dostal s pukom pred gólmana Dzubinu, no napokon nedokázal prekonať jeho dobre osadené betóny. Následne to skúšal aj Vojsovič, no toho Dzubina vychytal svojou hokejkou.
     
    18:54
    Martinčania hrajú už v plnom počte a okamžite sa snažia zaútočiť. Popradčania sa však stále bránia veľmi dobre a inkasovať nechcú.
     
    18:18
    Kamzíci sú stále pred bránou gólmana Dzubinu, no zatiaľ sa im veľmi nedarí. Martinská defenzíva hrá poriadne do tela, čo sa jej zatiaľ vypláca.
     
    17:59
    Popradčania vsietili gól, no ten bol napokon regulérny nebol! Takáč nahodil puk na martinskú bránu a Paločko ho s vysokopoloženou hokejkou doťukol za Dzubinov chrbát. Napokon sa všetci pousmiali a museli hrať ďalej.
     
    17:24
    Popradskí hokejisti sa v presilovej hre zatiaľ držia v útočnom pásme, no nedarí sa im niečo zaujímavé vymyslieť. Uvidíme, ako to bude pokračovať ďalej, no Martinčania sa bránia veľmi dobre.
     
    16:54
    Na rad prichádza ďalšia presilová hra pre domácich Popradčanov. Na trestnú lavicu si za seknutie odchádza sadnúť hráč s číslom 16 – Miroslav Markovič.
     
    16:21
    Situácia sa na krátku chvíľu vymenila, keď sa museli brániť Martinčania, no napokon získali puk. Gápa však veľmi dobre forčekoval a sympaticky zabavil martinských defensemanov.
     
    15:52
    Momentálne sa hrá pred gólmanom Sidorom, no puk majú v moci prevažne hráči Popradu, ktorí sa snažia niečo zaujímavé vymyslieť. Martinčania však dobre forčekujú.
     
    15:16
    Tentokrát v defenzíve dobre zapracovali aj domáci Popradčania, ktorí zlikvidovali dobrý útok Ištocyho, ktorý sa rýchlo presúval po ľavom krídle.
     
    14:55
    Domáci sa opäť dostali do útočného pásma, no Martinčania dnes bránia veľmi dobre a zákroky na hraniciach faulov sú dnes očividne povolené. Pri puku sú teda opäť hostia.
     
    14:26
    Pred Sidorovou bránou sa tentokrát nervozita mohla aj krájať. Hosťujúci Cíger sa natlačil do popradského bránkoviska a následne položil gólmana Sidora na ľad. To sa nepáčilo ani jemu a ani ostatným Popradčanom, a tak sme videli náznak potýčky.
     
    13:55
    Martinský hráč Cíger sa natlačil s pukom do medzikružia a následne tvrdo vystrelil, no gólman Sidor bol v strehu a veľmi dobre zasiahol svojími pozornými betónmi.
     
    13:28
    Napokon sa však domáci kamzíci do útočného pásma dostali, keďže jeden z Martinčanov sa zaskvel zakázaným uvoľnením. Vhadzovať sa bude po Dzubinovej pravici.
     
    12:55
    Popradčania majú momentálne mierny problém s prechodom do útočného pásma. Martinskí hokejisti veľmi dobre forčekujú a ukážkovo bránia svoju obrannú modrú čiaru.
     
    12:19
    Na druhej strane sa do dobrej šance dostal hosťujúci Fujerík, ktorý však strelou z ľavej strany nedokázal zaskočiť pozorného gólmana Sidora. Ten mal svoje betóny aj tentokrát na správnom mieste.
     
    11:55
    Pred Dzubinom to tentokrát skúšal Paločko a aj Takáč, no gólman martinského celku bol v strehu a puk ukryl pod sebou. Následne bola hra prerušená.
     
    11:24
    Kalus nekompromisne pálil z ľavej strany, no gólman Dzubina zasahovať nemusel. Popradský útočník nasmeroval puk po ľade len mimo martinskej brány.
     
    10:57
    Popradskí hokejisti sú stále oveľa aktívnejší, no martinská defenzíva ich zatiaľ má dobre prečítaných. Uvidíme, či im to vydrží aj počas ďalších minút.
     
    10:22
    Z ľavého kruhu tentokrát tvrdo pálil Paločko, no jeho delovka bola napokon zblokovaná a už nedokázala trafiť priestor martinskej svätyne.
     
    09:57
    Martinský Leško skvele zapracoval v defenzívnej činnosti v strednom pásme, získal puk a následne ho chcel aj dokorčuľovať, no to sa mu už nepodarilo, keďže ho dvojica Popradčanov pri mantineli odstavila.
     
    09:20
    Martinčania sa dostali do útočného pásma, no následne poslali puk len na popradské hokejky. Tie ho expresne poslali cez všetky čiary, z čoho plynie jasné zakázané uvoľnenie.
     
    08:44
    Popradčania majú puk vo svojej moci, no momentálne sídlia len pred gólmanom Sidorom, kde ich Martinčania vysoko napádajú. Uvidíme, či bude tento forčeking úspešný tak, ako by to hostia chceli.
     
    07:59
    Na druhej strane to tentokrát skúšala dvojica Paločko a Gáborčík, no ani jeden z nich nedokázal proti skúsenému Dzubinovi uspieť. Ten v oboch prípadoch dobre zasiahol svojimi betónmi.
     
    07:24
    Martinčania to teraz vymysleli naozaj skvele! Po skvelej prihrávke z ľavej strany od Berana sa k puku na pravom krídle dostal nebránený Themár, ktorý tvrdo zakončil, no gólman Sidor sa skvele presunul a puk vyrazil na ochrannú sieť!
     
    06:56
    Hra sa začína pomaly, ale isto v týchto fázach prvej tretiny kúskovať. Momentálne sme mohli vidieť postavenia mimo hry na oboch stranách, po ktorých sa hra presúva do stredného pásma.
     
    06:29
    Vilkovič získal puk na hranici ľavého kruhu a tvrdo pálil, no gólman Dzubina bol v strehu a puk ukryl vo svojej výstroji. Následne sa bude vhadzovať po jeho pravici.
     
    05:38
    Martinčania sú už v plnom počte a môžu tak naplno konkurovať domácim kamzíkom, ktorí sú dnes pri hernej chuti.
     
    05:16
    Martinskí hokejisti majú puk vo svojej moci a chcú niečo zaujímavé vymyslieť, no zatiaľ sa musia len brániť. Hrajú stále v početnej nevýhode.
     
    04:59
    Takáč stratil puk na útočnej modrej a následne poslal svojho súpera Dvořáka do protiútoku, no gólman Sidor sa dobre presunul a zakončenie spomínaného Martinčana vyrazil na zadný mantinel.
     
    04:22
    Popradčania sa držia v útočnom pásme, no zatiaľ sa im veľmi nedarí. Martinčania sa veľmi dobre bránia a nič nenechávajú na náhodu.
     
    03:38
    Na rade je prvá presilová hra pre domáci celok. Na dve minúty si za hákovanie odchádza sadnúť Martinčan Cíger.
     
    03:28
    Popradčan Drábek sa zo stredného pásma pretlačil až k martinskej bráne a následne aj z medzikružia zakončoval. Jeho projektil však gólman Dzubina úspešne poslal do rohu klziska.
     
    02:58
    Jeden z martinských útočníkov sa zaplietol do súboja pred popradskou bránou a následne ju stihol aj posunúť. Hra sa teda musí prerušiť a vhadzovať sa bude v strednom pásme.
     
    02:28
    Daniel Brejčák napriahol svoju hokejku na ľavom kruhu, no napokon mu puk mierne nesadol a s jeho projektilom si Dzubina hravo poradil. Puk ukryl na svojej výstroji.
     
    01:58
    Martinčania sa snažia ofenzívne presadiť, no zatiaľ sa im veľmi nedarí. Popradská defenzíva je v úvodných minútach bezchybná, a tak gólman Sidor veľa práce nemá.
     
    01:13
    Vojsovič to tentokrát skúšal z otočky na ľavom kruhu, no jeho projektil napokon neohrozil gólmana Dzubinu. Ten s prehľadom puk skrotil svojím ľavým betónom.
     
    00:59
    Po peknej prihrávke od Takáča získal puk na hranici modrého kruhu Nitriansky a následne pálil, jeho delovku však gólman Dzubina skvele zachytil vo svojej lapačke!
     
    00:08
    Úvodné vhadzovanie v tomto zápase získali na svoju stranu hráči domáceho Popradu, ktorí sú však okamžite napádaní intenzívnym martinským forčekingom.
     
    00:01
    Stretnutie práve začalo.
     
    Domáci hráči Popradu sa v dnešnom zápase predvedú vo svojich klasických dresoch z kolekcie RETRO pod taktovkou trénera Milana Jančušku.

    Martinčania budú hrať v dresoch bielych a koučovať ich bude nový tréner Daniel Babka.
     
    Srdečne Vás vítam pri v poradí prvom predsezónnom prípravnom zápase domácich, no rovnako aj hostí!
    V tomto online prenose Vám budem pravidelnými príspevkami približovať aktuálne dianie z popradského zimného štadióna, kde si od 17:00 zmerajú sily domáci "kamzíci" – tím HK Poprad, proti ktorému nastúpi celok MHC Mountfield Martin.

    Domáci celok HK Poprad sa v základnej časti minulej sezóny umiestnil na siedmom – postupovom extraligovom mieste, no napokon vypadol už v štvrťfinále, kde po sérii 3:4 nestačil na výber svojho odvekého rivala – káder HC Košice. Bolo to derby play-off, aké malo byť, no Košičanom napokon pomohlo, že hrali štyri zápasy na svojom ľade a napokon o svojom postupe do semifinále aj rozhodli v Steel Aréne.
    Čo sa týka aktuálneho klubového zloženia, tak mnoho hráčov z Popradu odišlo do iných európskych klubov (napr. Peter Klouda – Vipiteno Broncos (Taliansko), Sabahudin Kovačevič – Sary-Arka Karaganda (Kazachstan), Lukáš Hvila – Atyrau (Kazachstan), Michael Vandas – HC Vítkovice). Do svojho hokejového domova sa však vrátila popradská hokejová legenda – Arné Kroták, ku ktorému pribudne aj Tomáš Sýkora zo Žiliny a Lukáš Paukovček z Liptovského Mikuláša.

    Hosťujúci tím MHC Mountfield Martin sa v minuloročnej extraligovej sezóne umiestnil na nepriaznivej desiatej priečke, keď jeho hráči vyhrali len 17 z 56 ligových zápasov a v určitej dobe boli tímom, na ktorom sa len získavali body. Napokon sa však v extraligovej baráži zachránili, keď zdolali Bardejov v sérii 4:3 na zápasy.
    V Martine by mali v novej sezóne z opôr pôsobiť Markovič, Galamboš, Dzubina, Novotný, Themár, Važan i kapitán Michal Beran. V Turci chcú do tímu dotiahnuť aj Františka Skladaného a podľa slov Daniela Babku pracujú na tom, aby sa do mužstva vrátil Jaroslav Török.
    Najväčšou zmenou v Martine je výmena trénera Róberta Pukaloviča (odišiel do fínskeho Kalajoki) za Daniela Babku, ktorý je odchovancom MHC a bývalým obrancom Martina, no aj mnohých slovenských a českých tímov, či slovenskej reprezentácie. Naposledy účinkoval vo francúzskom Rouene, kde po sezóne 2011/2012 ukončil svoju kariéru a následne trénoval v Rouene mládež.

    Ktorému z extraligových tímov sa podarí v prvej predsezónnej zápasovej konfrontácii uspieť?
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 17:00.

    Branky a nahrávky: 42. Varholík (Vokulič), 57. Paločko (Takáč, Kalus), 62. Gáborčík (Varholík) – 44. Themár (Šugár), 46. Matejka (Markovič)


    HK Poprad: Sidor (31. Sedlačko) – Sýkora, Paukovček, Drábek, Brejčák, Kurali – Paločko, Takáč, Kalus, Lenďak, Nitriansky – Gapa, Vojsovič, Nagy, Varholík, Gáborčík – Vojtaššák, Vokulič
    HK VITAR Martin: Dzubina (Šúrek) – Matejka, Tupý, Novotný, Perniš, Dvořák, Slávik, Škrak, Filo – Markovič, Galamboš, Cíger – Themár, Beran, Šugár – Važan, Fujerík, Pokrivčák – Liška, Leško, Ištocy.

    Rozhodčí: Orolin – Bednár, Šoltés
    bahis siteleri