Skalica – Francie 0:0 (17:00) | Poprad – Martin 3:2 (po pr.) | Třinec – Košice 4:3 (kon.)
Plzeň – Vladivostok 4:3 (2:1 po s.n.) | Žilina – Senica 4:5 (kon.) | Třebíč – Olomouc 1:1 (kon.)
Litvínov – Slavia 4:4 (kon.) | Jihlava – Znojmo 4:3 (kon.) | Mladá Boleslav – Kladno 3:2 (kon.)
Trenčín – Pavlodar 0:0 (17:30) | Benátky n/J – Litoměřice 4:3 (kon.) | SHK Hodonín – Piešťany 2:3 (1:2 po s.n.)
Nižněkamsk – K. Vary 1:5 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
4:3 (1:0, 2:0, 1:3)
HC Košice
Úterý 06.08.2013, 17:00 • Werk aréna Třinec • Přípravné zápasy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Hezký úterní podvečer z třinecké Werk arény! Byť venku panují tropické teploty, na ledě třineckého stadionu dnes Oceláři sehrají přípravné klání. Mezi jejich mantinely dnes zavítal slovenský vicemistr z Košic. Druhý přípravný duel Slezanů před nadcházející sezónou začíná od 17 hodin.
     
    Oceláři po loňské sezóně, kterou zakončili v semifinále a konečným čtvrtým místem, udělali několik změn v sestavě. Netknutý nezůstal ani post hlavního kouče. Josefa Turka na této pozici vystřídal Jiří Kalous, který bude Třinecké trénovat společně s Pavlem Markem. Průvan nastal ale také v kabině. V týmu Ocelářů již nefigurují Květoň, Hrňa, Klimenta, Klouček. Nejistá je situace také kolem rekordmana ligy Martina Růžičky. Tomu u Ocelářů skončila smlouva, sedmadvacetiletý hráč usiluje o angažmá v NHL. Oceláři se ale nevzdávají nadějí na pokračování tohoto snajpra v třineckém dresu.
     
    Košičtí v loňské sezóně dokráčeli až do finále, v něm ale podlehli bezkonkurenčnímu Zvolenu. Po sezóně se vedení Košic rozhodlo ukončit spolupráci s hlavním koučem Stašem. "S vedením klubu máme na koncepci, složení a vhodné doplnění mužstva rozdílný názor, proto jsme se rozhodli ukončit naši spolupráci," řekl pro klubový web odstupující kouč. Na jeho místo byl jmenován Anton Tomko. Změny se ale týkaly také hráčského složení kádru. Košice opustili Marcel Haščák, Štěpán Novotný, Patrik Svitana a Samuel Mlynarovič. Na východní Slovensko se naopak přesunuli Peter Bartoš, Peter Sojčík, Rastislav Konečný, Matej Češík, Tomáš Hrnka a českým fanouškům známý Jiří Bicek, jenž se do Košic přesouvá z Karlových Varů.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Šimboch) – Foltýn, Roth, Galvas, Roupec, Kania, Krejčí, Běhal, Gewiese – Adamský, Polanský, Gorškov – Rufer, Marosz, Ostřížek – Orsava, Růžička Marek, Matuš – Hampl, Kindl, Ižacký

    HC Košice: Hylák (Riečický) – Cebák, Štrbák, Kolba, Macejko, Novák, Šeda, Chovan, Takáč – Spilar, Pašek, Jenčík, Bicek, Marcinko, Sojčík, Jokel, Češík, Konečný, Slovák, Hrnka, Gmitter, Hindoš

    Rozhodčí: Trombik – Mikler, Puczok.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:08
    Úvodní buly pro Oceláře. Kotouč se poté dostal k Foltýnovi, ten ale poslal kotouč na icing. Buly před Hrubcem.
     
    00:49
    Po dvou nepřesných přechodech střední třetiny se do další akce hnali Košičtí. Také oni ale spadli do icingové pasti.
     
    01:42
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři rychle otevírají skóre zápasu! Krejčí se nejprve bombou od modré neprosadil, akce domácích ale pokračovala a skončila úvodní brankou! Marek Růžička namazal JAKUBU IŽACKÉMU, který střelou k tyči nedal Hylákovi žádnou šanci! Asistence: Marek Růžička.
     
    02:19
    Na druhé straně se do slibné pozice dostal hostující Hrnka, než ale stačil vystřelit, byl zablokován pozornou domácí obranou.
     
    02:54
    Ostřížek sebral kotouč na vlastní modré, rozjel se vstříc hostující brance. Kousek za modrou nabil z druhé vlny najíždějícímu Rothovi, ten ale pouze vyprášil Hylákovu výstroj.
     
    03:24
    Hra se opět bleskurychle přenesla na druhou stranu. Hrubcovu pozornost vyzkoušel Bicek, třinecký gólman však byl připraven.
     
    04:03
    Velká šance domácích! Rozjetý Jakub Orsava přesprintoval hostující obranu, před brankou namazal Radimu Matušovi! Ten ale stál v příliš ostrém úhlu, ležícího Hyláka nepřekonal!
     
    04:36
    Hostům se povedlo otočit hru a dokonce se dostat do přečíslení dvou proti nikomu! Akci zakončoval Rastislav Konečný, třinecký brankář Hrubec se famózně přesunul a zastavil hostující akci!
     
    05:30
    Hra nabrala na tempu, dlouho se nepřerušovalo. Přerušení přinesla až šance Paška a následný zákrok Hrubce.
     
    06:00
    Pašek opět v akci, tentokráte v pozici nahrávajícího hráče. Pašek vyslal do útočné třetiny Jenčíka, ten ale ztroskotal na dobře zformované třinecké defenzívě.
     
    06:44
    Košičtí po inkasované brance přidali na obrátkách, Slezané se nemohou propracovat za červenou čáru.
     
    07:16
    Tlak hostů je na chvíli přerušen. Oceláři se po icingu Košic zadarmo přesouvají před Hyláka.
     
    07:38
    Obrovská šance Denise Kindla! Třinečtí po buly dlouho drželi kotouč, až se po Ižackého pasu před Hyláka dostal Kindl! Ten nejprve udělal kličku, na dlouhou ruku ale zavěsit nedokázal!
     
    08:20
    Dvě šance Martina Adamského. Třinecký rychlík nejprve tváří v tvář nedokázal propálit Hyláka mezi betony, pak po pasu Gewieseho netrefil branku.
     
    08:47
    Uvidíme první přesilovku zápasu. Na trestnou lavici usedá hostující Oliver Jokel, jenž se provinil hákováním.
     
    08:57
    Ostřížek hledal volného Rotha, jeho pas ale byl zblokován hostujícím Takáčem. Ten poté osvobodil svůj tým.
     
    09:28
    Ve vlastním oslabení se vstříc Hrubcově svatyni vydal Pašek. Hostující forward si nabruslil k vrcholu kruhu pro vhazování, pak ale přestřelil.
     
    10:00
    Oceláři se s menšími obtíží dostali do útočné třetiny, tam zatím bojují o kotouč v rohu kluziště...
     
    10:29
    Puk se nakonec dostal na modrou, z první mohl pálit Galvas. Tomu ale kotouč lehce poskočil, třinecký bek ještě na poslední chvíli dokázal zachránit útočné pásmo.
     
    10:47
    Hosté jsou kompletní. V závěru přesilovky se do vyložené šance dostal Jakub Orsava, ten ale střelou z mezikruží jen orazítkoval pravou tyč hostující branky!
     
    11:28
    Hostům se povedlo přenést hru před Hrubce, tam ale nic převratného vymyslet nedokázali. Následný pokus Ocelářů o rychlý přechod střední třetiny končí ofsajdem.
     
    11:54
    Ofsajd zastavuje také nadějně se rodící šanci Košic.
     
    12:13
    Adamský ve střední třetině přenechal kotouč rozjetému Polanskému. Třinecký kapitán si po levé straně nabruslil až do střelecké pozice, střelou švihem ale jen vyprášil Hylákovy chrániče.
     
    13:01
    Matúš chtěl přihrát rozjetému Ostřížkovi, přihrávka ale nebyla přesná a kotouč skončil na hostujících holích.
     
    13:57
    Jakub Orsava se svou rychlostí dokázal natlačit před bránícího Marka Kolbu. Ten, ve snaze zabránit vyložené šanci Třince, sáhl po nedovoleném zákroku. Rozhodčí jej posílá sedět, Kolba odpyká dvě minuty za držení.
     
    14:26
    Oceláři dlouho drželi kotouč na svých holích, k zakončení se nakonec odhodlal Matúš, z bezprostřední blízkosti ale Hyláka nepřekonal. Hosté se poté osvobodili.
     
    15:10
    Ocelářům se v přesilovce příliš nedaří. Třineckým vázne rozehrávka, hosté se opět osvobodili.
     
    15:35
    Do dobré pozice se probojoval Gorškov, se střelou ale trochu otálel, nakonec jeho pokus byl zblokován do ochranné sítě.
     
    16:00
    Hosté jsou kompletní. Třinecká první formace ještě drží kotouč, k ohrožení Hylákovy svatyně se už ale nedostanou
    .
     
    16:44
    Slezané převzali aktivitu na své hole. Hylák teď předvedl dva dobré zákroky, stav proto zůstává nezměněn.
     
    17:05
    Po střetu Šedy a Matúše kotouč vyletěl pod střechu. Pak přistál u nohou nic netušícího Češíka, ten ale zakončit nemohl, stál totiž v ofsajdu.
     
    17:50
    Na Hyláka se řítil Orsava, třinecký forward ale zavěsit nedokázal.
     
    18:12
    V podobné šanci jako před chvíli Orsava se teď ocitl Denis Kindl. Ten, na rozdíl od Orsavy, dokázal trefit branku, proti ale byl levý beton gólmana Hyláka.
     
    18:27
    Kindl objel hostující branku, namazal mezi kruhy stojícímu Hamplovi. Ten ještě potáhl kotouč do strany, pak ale trefil jen Hylákovy betony.
     
    18:53
    V nepřehledné situaci před hostující brankou se nejlépe orientoval Matúš, ani tak ale Hyláka propálit nedokázal.
     
    19:22
    Před Hrubcem dobře stál Gabriel Spiklar. Na jeho holi nakonec přistál přesný pas, v tísni ale nedokázal trefit branku.
     
    19:35
    Po střetu s Adamem Ruferem zůstal na ledě ležet hostující Marek Kolba. Rozhodčí přerušil hru, Kolba už ale opustil ledovou plochu a vypadá to, že bude v pořádku.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Zásahy brankářů v první třetině: 2 – 9.

    Střely na branku v první třetině: 10:2.

    Máme za sebou úvodních dvacet minut dnešního přípravného střetnutí. O jednu branku jsou zatím lepší domácí Oceláři. Třinecké do vedení poslal parádní střelou Jakub Ižacký, jenž se prosadil již ve druhé minutě tohoto klání. Po zbytek první třetiny byli aktivnější domácí, žádnou další akci ale v gól přetavit nedokázali. Druhá třetina začne přibližně v 17:46.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:37
    Roth se z pozice beka vydal do útočné třetiny. Kličkou chtěl objet bránícího Paška, ten ale jeho úmysl přečetl a zastavil třineckou akci.
     
    21:04
    Rufer nahazoval kotouč před branku, tam najížděl Marosz. Byť byl Ruferův pas přesný, Marosz z bezprostřední blízkosti zakončit nedokázal.
     
    21:32
    Hosté přenesli hru na druhou stranu. Před Hrubce si nabruslil Sojčík, střelou mezi betony ale neuspěl. Oceláři poté odpálili kotouč na icing.
     
    22:04
    Košičané drželi útočnou třetinu, do další šance se ale propracovat nedokázali.
     
    22:29
    To stejné platí i v případě Ocelářů. O přechod střední třetiny se pokusil Orsava, jeho postup ale zastavil ofsajd.
     
    22:51
    Dva dobré zásahy Šimona Hrubce. Třinecký gólman nejprve zastavil výpad Hrnky, poté i střelu Martina Chovana.
     
    23:17
    Sám na Hrubce se řítil hostující Richard Jenčík! Hostující forward nakonec pálil po ledě, jeho pokus ale našel jen připravený beton domácího brankáře!
     
    24:00
    Polanský se ve spolupráci s Adamským dostal až k zakončení, svou střelou ale nedokázal trefit branku.
     
    24:09
    Třinec právě vstřelil branku!
    Akce Ocelářů ale pokračovala a na jejím konci je druhá branka v Hylákově síti! Alexandr Gorškov od hrazení našel hůl zcela nehlídaného MARTINA ADAMSKÉHO, jenž střelou z první propálil přesunujícího se Hyláka mezi betony! Asistence: Alexandr Gorškov, Michael Foltýn.
     
    24:56
    Oceláři pokračují v aktivitě. V další šanci se ocitl Rufer, ten svou střelou ale trefil jen rameno gólmana hostů.
     
    25:25
    Košice se dokázaly propracovat až za třineckou branku. Tam o kotouč bojovala hned trojice hráčů v modrých dresech, úspěšnější nakonec byli domácí obránci, kterým se povedlo přenést hru do střední třetiny.
     
    26:04
    Tam se kotouče opět zmocnili hosté a znovu se propracovali až před Hrubce. Třinecký brankář nakonec zasahovat nemusel, dvě střely z hostujících hokejek netrefily branku.
     
    26:26
    Po menší šarvátce u hrazení se vhazovalo před Hrubcem. Buly dopadlo lépe pro Oceláře, ti se však vlastní minelou připravili o držení puku, neboť poslali černý nesmysl na zakázané uvolnění.
     
    26:56
    Další pokus o přechod do útočné třetiny už byl v podání domácích mnohem lepší. Hylákovu pozornost otestoval Orsava, třinecký forward ani tentokráte úspěšný nebyl.
     
    27:16
    Hra se opět přenesla na druhou stranu. Kotouč vedl Bicek, jenž se nakonec rozhodl pro individuální zakončení. Svým pokusem do Hrubcovy lapačky alespoň vybojoval vhazování v útočné třetině.
     
    27:45
    To ale Oceláři zvládli a postoupili před Hylákovu svatyni. Po pasu Polanského mohl od modré pálit Foltýn, jeho střela ale trefila pouze Hylákovu vyrážečku.
     
    28:12
    Od ní se kotouč odrazil k hostujícím hokejkám, Košice ale rozehrály nepřesně, poslaly kotouč na icing.
     
    28:40
    Oceláři drží útočnou třetinu. Z otočky střílel Ostřížek, jeho nebezpečný pokus Hylák na poslední chvíli dokázal vyrazit.
     
    29:12
    Puk poté zůstal i nadále v držení domácích hokejistů. Před Hyláka se dokázal natlačit Marosz, pozorného gólmana hostů ale propálit nedokázal.
     
    29:38
    V rohu hostující třetiny zůstal na ledě ležet jeden z třineckých hráčů. Na ledovou plochu je přivolán lékař domácího týmu.
     
    29:38
    Postiženým hráčem domácích je Jakub Orsava. Na ledovou plochu byla přivezena nosítka, která nakonec nemusela být použitá, Orsava za doprovodu dvou spoluhráčů sám odjel do kabiny. Orsava vypadá otřeseně, dnešní zápas pro něj s největší pravděpodobností skončil.
     
    30:06
    Po icingu domácích a vhazování před Hrubcem se ke kotouči dostal Štrbák, od modré ale poslal kotouč jen do Hrubcovy lapačky.
     
    30:30
    Polanský naslepo hledal volného Gorškova. K tomu se ale kotouč nakonec nedostal, vypíchl jej jeden z hostujících beků.
     
    31:03
    Košičtí se po rychlé kombinaci probojovali do útočné třetiny. Tam nakonec hosté nic nevymysleli, dostávají ale další šanci. Oceláři se osvobodili jen za cenu icingu.
     
    31:27
    Ani napodruhé se slovenský vicemistr nedostal k ohrožení třinecké branky. Ocelářům se pak povedlo zmocnit kotouče, dostat se k Hylákovi, do střelecké pozice se ale domácí probojovat nedokázali.
     
    31:59
    Další pokus o přechod modré čáry v podání domácích končí neúspěchem, a to ofsajdem.
     
    32:18
    Daniel Krejčí sebral kotouč ve vlastní třetině, vyhnul se forčekujícímu protihráči, nabruslil k modré čáře a tvrdou ranou otestoval Hyláka. Hostující brankář měl co dělat, aby odražený kotouč vypíchl do rohu před dojíždějícím Kindlem.
     
    32:56
    Po buly před Hrubcem se do šance dostal Adamský. Třinecký rychlík však místo střely zvolil přihrávku najíždějícímu spoluhráči, tento úmysl se ale hostům povedlo vystihnout a získat puk na své hole.
     
    33:40
    Košičtí se dostali do dvou slibných příležitostí, ani jednou ale nedokázali trefit branku. Další postup před Hrubce hatí ofsajd.
     
    33:50
    Obrovská šance Košic! Po buly ve střední třetině se před Hrubce natlačil Tomáš Marcinko, hostující forward ale ani nadvakrát nedokázal propálit ležícího Hrubce!
     
    34:10
    Další zákrok domácího brankáře, tentokráte zastavil pokus Šedy.
     
    34:27
    Hampl zavezl kotouč do útočné třetiny, zbrzdil hru a namazal najíždějícímu Roupcovi. Třinecký bek pálil z první, příklepem ale přestřelil.
     
    34:51
    Na druhé straně se ve slibné šanci ocitl Jokel, také on ale nechal vyniknout Šimona Hrubce.
     
    35:24
    Ostřížek vybojoval kotouč u vlastní modré čáry, středem kluziště jej zavezl až do útočné třetiny a vypálil. Hylák chytá kotouč do lapačky, buly před hostující brankou.
     
    35:52
    Spilar obkroužil domácí branku a namazal volnému Paškovi. Hostující forward pálil bez přípravy, jeho pokus se ale nevešel mezi tři tyče.
     
    36:14
    Třinec právě vstřelil branku!
    To domácí MAREK RŮŽIČKA byl přesnější! Třinecký mladík si nabruslil podél levého mantinelu, tvrdou ranou však trefil jen spojnici hostující svatyně! Kotouč se ale poté odrazil zpět k dojíždějícímu Růžičkovi, jenž bez obtíží zasunul kotouč do odkryté branky! Bez asistence.
     
    36:50
    Košičtí se po inkasované brance dostali před Hrubcovu svatyni, třineckého brankáře ale zatím ohrozit nedokázali.
     
    37:20
    Ocelářům se povedlo zmocnit puku a dopravit jej do útočné třetiny. Tam sice o kotouč přišli, nemusí však smutnit. Košičtí zahráli icing, hra se vrací k Hylákovi.
     
    37:41
    Gorškov projel skrz polovinu kluziště a dostal se ke střele z mezikruží. Ruský forward v třineckém dresu však nedokázal trefit branku.
     
    38:16
    Stejně dopadlo i počínání Davida Ostřížka. Ten byl v ještě výhodnější pozici než Gorškov, po kličce ale přestřelil.
     
    38:55
    Hosté mají problémy s přechodem vlastní modré, Oceláři drží kotouč daleko od své branky.
     
    39:29
    Pašek se po buly před vlastní brankou zmocnil kotouče, zavezl jej za červenou čáru a nahodil puk na Hrubce. Třinecký brankář raději ukryl kotouč do lapačky a přerušil tak hru.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Zásahy brankářů ve druhé třetině: 9:6.

    Střely na branku v utkání: 18:11.

    Také po čtyřiceti minutách jdou do kabin mnohem spokojenější domácí hráči. Ocelářům se v průběhu druhé dvacetiminutovky povedlo navýšit vedení na rozdíl tří branek. Nejprve se ve dvacáté páté minutě prosadil Adamský, za dalších dvanáct minut Hyláka propálil Růžička. Závěrečná perioda započne přibližně v 18:37.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:45
    Úvod poslední třetiny se nese v poměrně poklidnějším duchu. Oceláři nejprve odpálili kotouč na zakázané uvolnění, pak se Polanskému nepovedlo projít modrou čáru.
     
    41:10
    Nepřesná rozehrávka domácích znamená další icing a buly před Hrubcem.
     
    41:45
    Ocelářům se povedlo usadit před Hylákem a svou aktivitou si vypracovat další přesilovku. Na trestnou lavici usedá hostující Marek Kolba, jenž se provinil držením.
     
    41:57
    Ke střele z otočky se dostal Hampl, svým překvapivým pokusem však pouze vyprášil Hylákovu výstroj.
     
    42:08
    Další pokus Ocelářů, tentokráte v podání Růžičky, opět skončil na pozorném Hylákovi.
     
    42:44
    Gewiese vybojoval kotouč pro Polanského, ten v dobré pozici však dlouho otálel, nakonec se třineckému forwardovi nepovedlo ani vystřelit. Hosté se zmocnili kotouče a poslali jej do střední třetiny.
     
    43:20
    Marosz se od vlastní branky prokličkoval až k zakončení, střelou k tyči ale Hyláka překonat nedokázal.
     
    43:45
    Košice jsou kompletní. V závěru přesilovky se do šance dral Ostřížek, ani on ale úspěšný nebyl.
     
    44:30
    Radim Matúš se středem kluziště prokličkoval až před brankáře Hyláka, toho ale ani nadvakrát propálit nedokázal!
     
    45:07
    Tlak Slezanů se stupňuje, hosté se brání jen za cenu icingu.
     
    45:19
    Kindl obkroužil hostující branku a už se chystal ke střele z otočky. Kotouč mu ale v poslední chvíli odskočil od čepele a doklouzal do rohu kluziště. Tam jej sebral Ižacký, nabil na modré stojícímu Roupcovi, který ale trefil jen Hylákovu lapačku.
     
    45:55
    Košičtí se po kratší odmlce podívali před Hrubce. O střelu se pokoušel Hindoš, branku Ocelářů ale trefit nedokázal.
     
    46:30
    Košice vstřelily branku!
    Menších zmatků v domácí defenzívě dokázaly Košice přetavit v první branku! Kotouč se po několika odrazech dostal k DUŠANU PAŠKOVI , který z bezprostřední blízkosti propálil marně se natahujícího Hrubce. Asistence: Juraj Cebák.
     
    47:10
    Oceláři se dostali do útočné třetiny, tam ale nic kloudného vymyslet nedokázali. Puk putuje do střední třetiny.
     
    47:31
    Tam jej sebral hostující Jokel, který si to ale namířil do trojice bránících hráčů. Joklovi se sice povedlo přejít modrou čáru, dál se ale nedostal.
     
    48:19
    Marosz si u červené čáry počkal na rozjetého Martina Chovana a čistým hitem jej poslal k ledu.
     
    48:50
    Do dobré šance se dostal Matuš, tvrdou ranou ale přestřelil.
     
    48:58
    Třinec právě vstřelil branku!
    Akce domácích pokračovala a končí čtvrtou brankou v Hylákově síti! David Roupec přesně našel u tyče stojícího MARKA RŮŽIČKU, který měl dostatek času a prostoru na to, aby zametl kotouč za záda bezmocného Hyláka! Asistence: David Roupec.
     
    49:36
    Oceláři se dostali do přečíslení dvou proti jednomu. V zakončení se ocitl Hampl, který ale uspět nedokázal. A to proto, že jej sekl vracející se Dušan Pašek.
     
    50:00
    Gewiesemu se nepovedlo udržet modrou čáru, Oceláři musí začít od vlastní branky.
     
    50:32
    Vladimír Roth se rozjel od vlastní branky, předal kotouč najetému Rostislavu Maroszovi. Třinecký forward pálil mezi Hylákovy betony, hostující gólman měl co dělat, aby Maroszův tvrdý pokus zastavil.
     
    50:55
    Slezanům trochu vázne rozehrávka, nemohou se dostat za modrou čáru.
     
    51:36
    Marek Růžička měl na holi hattrick! Po odražené Galvasově střele stál Růžička tváří v tvář Hylákovi, ten, byť v leže, dokázal zastavit pokus domácího forwarda!
     
    52:07
    Od modré pálil Cebák, jeho pokus ale letěl vysoko nad. Hosté nakonec ještě dokázali zastavit puk v útočné třetině.
     
    52:29
    Košice vstřelily branku!
    Hosté se nakonec propracovali ke druhé brance! Puk se dostal na modrou čáru, odkud pálil Martin Štrbák! Před Hrubcem ještě DUŠAN PAŠEK dokázal změnit dráhu letu kotouče tak, že černý nesmysl zaplachtil pod horní tyčku třinecké branky! Asistence: Martin Štrbák.
     
    53:14
    Oceláři šli do přečíslení tří proti dvěma. Akci vedl Gorškov, který se však chytl do ofsajdové pasti.
     
    53:32
    Košice si zahrají první přesilovku v utkání. Na trestnou lavici putuje Denis Kindl, který se provinil hákováním.
     
    53:52
    Košice dlouho kombinovaly, nakonec se ale samy vyhnaly do střední třetiny.
     
    54:20
    Košickým se přesilovka vůbec nedaří. Kotouč se dostal za domácí branku, tam jej sebral Roth a odpálil jej do střední třetiny.
     
    55:00
    Hosté jsou nastěhováni v třinecké třetině, na Hrubce zatím vystřelit nedokázali...
     
    55:25
    A v přesilovce se jim to už s největší pravděpodobností nepovede. Oceláři se zmocnili puku a poslali jej do střední třetiny.
     
    55:44
    Slezané jsou kompletní. Do šance se dral Adamský, ten tvrdou ranou ale pouze vyprášil Hylákovy betony.
     
    56:06
    Za hostující brankou dobře operoval Gorškov, kterému se nakonec povedlo namazat Krejčímu. Bek Ocelářů pálil bez přípravy, Hylák byl pozorný.
     
    56:44
    Ve vzájemném souboji o kotouč se ocitli domácí Kindl a hostující Slovák. Vítězně z něj nakonec nevyšel nikdo, černý nesmysl si to namířil na domácí střídačku.
     
    57:01
    Adamský se chtěl procpat za hostující obrannou linii, dvojice bránících hráčů jeho postup ale dokázala zastavit.
     
    57:37
    Nepřehlednou situaci před Hylákem dokázal využít Rufer. Tomu se povedlo vystřelit na branku, hostujícího gólmana ale překonat nedokázal.
     
    58:02
    Růžička se opět pokusil o kompletaci hattricku, jeho tvrdá střela ale letěla těsně nad hostující branku.
     
    58:43
    Postup Košic vstříc domácí brance zastavuje hvizd čárového rozhodčího, který viděl Gmittera v ofsajdovém postavení.
     
    58:55
    Opět stejná písnička. Sudí píská ofsajd, opět se v něm ocitl Gmitter. Tentokráte bylo postavení mimo hru posouzeno jako úmyslné.
     
    59:17
    David Ostřížek se natlačil před brankáře Hyláka, toho ale ani nadvakrát překonat nedokázal! Po Ostřížkově šanci se před brankou strhla šarvátka, sudí bude vylučovat.
     
    59:17
    Tresty padly následovně:

    Za hosty je vyloučen Martin Štrbák (4 minuty – hrubost).

    Za domácí za katr putuje Adam Rufer (2 minuty – hrubost).

    Oceláři dohrají zápas v početní výhodě.
     
    59:28
    Ve velké šanci stál Adamský, přesunujícího se Hyláka ale propálit nedokázal.
     
    59:38
    Košice vstřelily branku!
    Hosté ještě korigují skóre zápasu na rozdíl jediné branky! Ve vlastním oslabení se do úniku dostal JIŘÍ BICEK! Ten, byť faulován, dokázal propálit Hrubce a dát tak svému týmu naději na srovnání stavu! Bez asistence.
     
    59:38
    Oddechový čas pro hosty.
     
    59:50
    Polanský vyhrál buly, Oceláři kontrolují závěr zápasu.
     
    00:01
    V posledních vteřinách utkání ještě mohl třinecké vítězství potvrdit Adamský, ten ale tváří v tvář brankáři Hylákovi neuspěl.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Oba týmy se ještě dohodly na doplňkových samostatných nájezdech.
     
    Jako první se rozjel Rostislav Marosz. Třinecký forward se pokusil rozhýbat Hyláka, po ledě ale nedokázal zasunout puk do branky.
     
    Jako první za hosty jel Tomáš Marcinko, který střelou mezi betony propálil brankáře Hrubce.
     
    Na straně domácích jel Marek Růžička. Ten chtěl po kličce do bekhendu zasunout puk mezi Hylákovy betony, hostující gólman si ale tuto skulinu pohlídal.
     
    Jako druhý za Košice jel Peter Sojčík, který střelou k tyči nedal Hrubcovi žádnou šanci.
     
    Posledním nájezdníkem byl Jiří Polanský, třinecký kapitán ale trefil pouze tyč hostující svatyně.
     
    Nájezdy končí, Košice v nich vítězí 2:0.
     
    Skončilo dnešní přípravné klání mezi Oceláři Třinec a týmem HC Košice. V utkání byli lepší domácí Oceláři, kteří zaslouženě zvítězili v poměru 4:3. V doplňkových nájezdech se pak radovali hosté ze Slovenska, kteří vyhráli 2:0.
     
    Z mé strany to je pro dnešek vše, u dalších přenosů z přípravných duelů se s Vámi těším, na počtenou! (19:17:01)

    Daniel Ježek

    Branky a nahrávky: 2. Ižacký (Růžička), 25. Adamský (Gorškov, Foltýn), 37. Růžička, 49. Růžička (Roupec) – 47. Pašek (Cebák), 53. Pašek (Štrbák), 60. Bicek


    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Šimboch) – Foltýn, Roth, Galvas, Roupec, Kania, Krejčí, Běhal, Gewiese – Adamský, Polanský, Gorškov – Rufer, Marosz, Ostřížek – Orsava, Růžička Marek, Matuš – Hampl, Kindl, Ižacký
    HC Košice: Hylák (Riečický) – Cebák, Štrbák, Kolba, Macejko, Novák, Šeda, Chovan, Takáč – Spilar, Pašek, Jenčík, Bicek, Marcinko, Sojčík, Jokel, Češík, Konečný, Slovák, Hrnka, Gmitter, Hindoš

    Rozhodčí: Trombik – Mikler, Puczok
    bahis siteleri