Sparta – JYP 5:4 (1:0 po s.n.) | Chomutov – Kuopio 6:5 (3:2 po s.n.) | Kärpät – Plzeň 1:3 (kon.)
Jokerit – IFK Helsinky 2:0 (kon.) | Pardubice – TPS 1:4 (kon.) | HC Slovan – Linköping 4:2 (kon.)
Liberec – Tappara 6:4 (kon.) | Luleå – Kometa Brno 5:1 (kon.) | Eisbären – Mountfield HK 4:1 (kon.)
Hamburg – Salzburg 5:0 (kon.) | Fribourg – Brynäs 3:2 (po pr.) | Bern – Djurgården 3:2 (po pr.)
Zürich – Färjestad 1:2 (kon.) | Zug – Frölunda 3:7 (kon.)
konec
Bílí Tygři Liberec
6:4 (1:0, 3:1, 2:3)
Tappara Tampere
Pátek 30.08.2013, 18:30 • Tipsport arena, Liberec. • European Trophy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Bílí Tygři si v European Trophy připisují první vítězství, po boji přemohli na svém kluzišti finskou Tapparu. Domácí však měli namále, soupeř od poloviny zápasu převzal otěže zápasu na své hole. Z utkání udělal drama, ale vyrovnat už hosté nestihli. Z města pod Ještědem přeji příjemný zbytek večera. (20:53:50)
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:48
    Liberec právě vstřelil branku!
    Je rozhodnuto, JIŘÍ HUNKES vybojoval ve vlastním pásmu kotouč a přes celé kluziště jej neomylně poslal do opuštěné klece. Bez asistence – 6:4.
     
    59:06
    Víšek pouze vyvezl kotouč do středního pásma, svůj tým alespoň osvobodil ze sevření a našetřil několik cenných vteřin.
     
    58:51
    Icing Bílých Tygrů, buly po Schwarzově levici. Hosté stále hrají v šesti, na vyrovnání mají ještě přes minutu.
     
    58:26
    Tlačenice před Schwarzem! Brankář zůstal otřesený na ledě, rozhodčí musel hru přerušit. Oddechový čas si vyžádala také liberecká střídačka.
     
    58:18
    Tappara hraje v šesti. Brankář Metsola odjel na střídačku a hosté vsadili všechno na jednu kartu. Zatím protivníka svírají, v útočném pásmu si rychle vyměňují přihrávky.
     
    57:32
    Hosté si vyžádali oddechový čas, necelé tři minuty před koncem základní hrací doby se rázem dostali na dostřel.
     
    57:32
    Tappara právě vstřelila branku!
    Schwarz znovu loví puk ze své sítě! JARKKO MALINEN kompletuje hattrick, v ponechané výhodě trefil přesně z pravého kruhu. Brankář měl zakrytý výhled a reagoval až pozdě. Domácí ještě protestují, dle jejich výroku stáli hosté v brankovišti. Branka však platí. Asistence: Nick Bailen – 5:4.
     
    55:39
    Tappara právě vstřelila branku!
    Finský tým nakonec dvojnásobnou početní převahu využívá. Závěr zápasu nabídne drama. Malinův pokus brankář pouze zbrzdil, kotouč ale zůstal ležet u levé tyče, odkud ho do sítě doklepl pohotový KRISTIAN KUUSELA. Asistence: Jarkko Malinen, Philip McRae – 5:3.
     
    55:13
    Hosté v náporu, ale Tygři se brání dobře. Dvakrát napřáhl na modré čáře McrRae. Nejprve trefil Schwarzův beton, poté napálil před sebou stojícího hráče.
     
    54:01
    Vampola obdržel menší trest za hrubost a k tomu osobní trest za nesportovní chování. Liberec jde tedy do tří!
     
    53:41
    Čutta dostal trest pětiminutový + do konce utkání za vražen na hrazení. A navrch dvě minuty za hrubost, Erkinjuntti vyfasoval pouze menší trest za hrubost. Suma sumárum, Tappara si zahraje pětiminutovou přesilovku.
     
    53:41
    Bitka! V rohu hřiště zahodil rukavice Čutta a Erkinjuntti. Domácí obránce odchází ze souboje jako vítěz, soupeře povalil na zem.
     
    53:28
    Liberec právě vstřelil branku!
    Bílí Tygři nechtějí připustit žádné drama, KOBA JASS střílí branku na 5:2. Lotyšského útočníka našel výbornou přihrávkou z rohu kluziště Nedvěd, Jass už měl z těsné blízkosti jednoduchou úlohu. Asistence: Petr Nedvěd, Jiří Hunkes.
     
    52:15
    Tappara má nadále navrch. Hosté jsou častěji u puku, ale do výraznějšího náporu se nedostávají. Liberecké obraně se zatím daří soupeře včas od kotouče odstavit.
     
    50:22
    Tappara právě vstřelila branku!
    JARKKO MALINEN měl před brankovištěm příliš mnoho prostoru. Kotouč si srovnal na holi a zamířil do horní poloviny Schwarzovy klece. Finové snižují na rozdíl dvou branek, devět minut do konce základní hrací doby. Asistence: Kristian Kuusela – 4:2.
     
    49:13
    Úmyslný ofsajd Bílých Tygrů. Hráči se už staví na vhazování po levici libereckého gólmana, Tappara poslala na led čerstvé síly.
     
    47:54
    Liberečtí fanoušci si žádají "bůra". Ale domácí jsou spíše pod mírným tlakem, Schwarz však zasahovat nemusí. O černou pryž se sice bojuje v blízkosti jeho brány, převážně však u hrazení.

    Lukáš Šonský

    Branky a nahrávky: 2. Nedvěd (Bartek, Hunkes), 25. Kica (Psota, Dušek), 35. Dušek (Voráček), 39. Bulík (TS), 54. Jass (Nedvěd, Hunkes), 60. Hunkes – 33. Malinen (Kuusela), 51. Malinen (Kuusela), 56. Kuusela (Malinen, McRae), 58. Malinen (Bailen)


    Bílí Tygři Liberec: Schwarz (Stejskal) – Derner, Hunkes, Čakajík, Voráček, Výtisk, Kolmann, Čutta, Říha – Jass, Nedvěd, Bartek – Víšek, Bulík, Vampola – Bulíř, Filippi, Zacha – Kica, Dušek, Psota.
    Tappara Tampere: Metsola (Hetenyi) – Puistola, Aalto, Kankaanperä, Bailen, Saravo, Tabaček, Mäkinen – Connolly, Mcrae, Erkinjuntti – Nieminen, Malinen, Kuusela – Järvinen, Plíhal, Palola – Kaksonen, Ilomäki, Peltola.

    Diváci: 1 492
    bahis siteleri