Švédsko – Finsko 0:5 (kon.) | Česko – Rusko 2:1 (kon.)
konec
Švédsko
0:5 (0:1, 0:3, 0:1)
Finsko
Neděle 01.09.2013, 13:00 • ČEZ Arena, Pardubice • Euro Hockey Tour
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:48
    Dokonají Finové pověstné "bůra"? Šanci budou mít díky vyloučení Dicka Axelsson (SWE), jenž dostává dvě minuty za hrubost.
     
    45:19
    Budeme svědky další početní výhody, zahrají si ji Finové. Za zbytečný faul v útočné třetině je za katr odkázán Viktor Arvidsson (SWE). Jeho trest je definován jako podražení.
     
    39:44
    A něco pro diváky! Pardubická ČEZ Arena byla svědky bitky mezi Ville Lajunenem (FIN) a Pärem Arlbrandtem (SWE). Lépe to dopadlo pro finského hráče, oba jsou ale vyloučeni na pět minut + do konce utkání.
     
    31:02
    Švédové mají šanci zkorigovat nepříznivý stav. Oskar Osala (FIN) obdržel menší trest za hákování.
     
    21:20
    Unikajícího finského hráče zastavil hákováním Staffan Kronwall (SWE), který tím oslabuje svůj tým a dává celku Suomi možnost navýšit vedení.
     
    19:07
    V závěru první periody přichází přesilová hra pro Švédy. Jere Sallinen (FIN) tak dostává finský výběr znovu do problémů.
     
    14:17
    Finové půjdou na šest sekund do tří. K Lepistömu usedá za stejný přestupek Oskar Osala (FIN).
     
    12:23
    Nyní bude mít Švédsko příležitost na srovnání, bude totiž hrát přesilovou hru. Hůl příliš vysoko zvedl Sami Lepistö (FIN) a za svůj přestupek odchází na trestnou lavici.
     
    07:03
    Po sedmi odehraných minutách nás čeká již třetí vyloučení. Finský protiútok zastavil drobným háčkem Nicklas Persson (SWE), který po právu usedne k časoměřičům.
     
    04:13
    První přesilová hra nyní čeká také Švédy. Za katr se za sevření puku rukou posadí Jyri Marttinen (FIN).
     
    00:39
    Nyní to bude ale přesně naopak. Již v první minutě zápasu uvidíme přesilovou hru Suomi, na trestnou lavici putuje Dick Axelsson (SWE), který se provinil hrou vysokou holí. Podaří se zatím neomylným Finům znovu dostat do vedení?
    Marken.cz

    Petr Dejnožka

    Branky a nahrávky: 11. Komarov (Koskiranta, Savinainen), 22. Osala, 34. Salminen (Lehterä, Lepistö), 38. Jormakka (Ramstedt), 59. Osala (Lepistö, Lehterä)


    Švédsko: Ullmark (Karlsson) – Kronwall, Nilsson, Andersen, Fath, Viklund, Fransson, Ahnelöv – Hjalmarsson, Sjögren, Arlbrandt – Klasen, Ullström, Axelsson – Aslund, Rosén, Arvidsson – Kempe, Persson, Brodin – Janmark-Nylén, Rasmussen
    Finsko: Engren (Koskinen) – Lepistö, Hietanen, Mäntylä, Kousa, Korpikari, Lajunen, Marttinen, Ohtamaa – Osala, Lehterä, Salminen – Komarov, Koskiranta, Savinainen – Mankinen, Ramstedt, Jormakka – Koivisto, Sallinen, Pakarinen – Wirtanen

    Rozhodčí: Hribik, Jeřábek – Gebauer, Lederer

    Diváci: 3757
    bahis siteleri