Švédsko – Finsko 0:5 (kon.) | Česko – Rusko 2:1 (kon.)
konec
Švédsko
0:5 (0:1, 0:3, 0:1)
Finsko
Neděle 01.09.2013, 13:00 • ČEZ Arena, Pardubice • Euro Hockey Tour
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Finsko vyhrává České hokejové hry!
     
    58:58
    Finsko právě vstřelilo branku!
    A je to tu! Rychlá a smrtelná akce v početní výhodě znamená pátý gól ve švédské síti! Nahození od modré čáry tečoval do šibenice Ullmarkovy svatyně OSKAR OSALA – 0:5! Asistence: Sami Lepistö a Jori Lehterä.
     
    58:48
    Dokonají Finové pověstné "bůra"? Šanci budou mít díky vyloučení Dicka Axelsson (SWE), jenž dostává dvě minuty za hrubost.
     
    57:26
    Další finská útočná akce byla odměněna potleskem. Brankář Ullmark společně s obránci netušili, kde mají po střele Kousy kotouč, ten byl úplně volný na brankovišti. Nikdo z Finů ho ale doklepnout do sítě nestihl!
     
    51:02
    Nenápadná akce na druhé straně končí na břevně! Iiro Pakarinen dostal kotouč do jízdy, po stahovače vypálil mezi nohama obránce a trefil horní tyč!
     
    49:06
    Obrovská šance Švédska nekončí čestným gólem! Viktor Arvidsson krásně prošel po pravé straně a vypálil. Engren vyrazil puk pouze před sebe a dal tak možnost dorážet Davidu Ullströmovi, který snad natřikrát nedokázal poslat puk do branky!
     
    47:16
    Nyní se tam již vrátili a byla z toho velmi dobrá příležitost! Mikko Kousa si velmi chytře sjel od modré čáry a dostal přihrávku. První jeho střela se k němu ještě vrátila, následná dorážka se sice kutálela podél brankové čáry, pátým gólem ve švédské síti ale neskončila!
     
    45:19
    Budeme svědky další početní výhody, zahrají si ji Finové. Za zbytečný faul v útočné třetině je za katr odkázán Viktor Arvidsson (SWE). Jeho trest je definován jako podražení.
     
    43:41
    Do samostatného úniku se dostal finský Leo Komarov, svoji střelu tahem ale mezi tři tyče nenasměroval!
     
    39:44
    A něco pro diváky! Pardubická ČEZ Arena byla svědky bitky mezi Ville Lajunenem (FIN) a Pärem Arlbrandtem (SWE). Lépe to dopadlo pro finského hráče, oba jsou ale vyloučeni na pět minut + do konce utkání.
     
    39:40
    Po hrubé chybě ve finské obraně šel sám na branku Simon Hjalmarssona, zkusil ruský blafák mezi betony, ale na skvěle chytajícího Engrena si nepřišel!
     
    37:15
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Celek Suomi si již dělá prakticky, co chce. Přesná kombinace začala u Ramstedta, jenž posunul puk na střed na PEKKU JORMAKKU, který nadvakrát ze vzduchu a zády k brance doklepl kotouč za záda bezmocného Ullmarka – 0:4! Asistence: Teemu Ramstedt.
     
    33:31
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Ihned po vhazování se Finové vrhli dopředu a ukázali svoji extratřídu! Ukázkově provedený protiútok táhl Lehterä, který přesně našel SAKARIHO SALMINENA, jemuž stačilo poslat kotouč do prázdné švédské branky – 0:3! Asistence: Jori Lehterä a Sami Lepistö.
     
    33:02
    Vyloučený Osala byl již na ledě, kdy měl nadějnou příležitost útočník první formace Simon Hjalmarsson. Dostal hodně prostoru, sjel si až na mezikruží, ale prudkou ranou o kousek přestřelil břevno Engrenovy branky!
     
    31:02
    Švédové mají šanci zkorigovat nepříznivý stav. Oskar Osala (FIN) obdržel menší trest za hákování.
     
    21:39
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Přesilová hra byla využita velmi rychle! Po devatenácti vteřinách se Finové prosazují podruhé, hodně jim k tomu však pomohlo štěstí. OSKAR OSALA byl s pukem za brankou, o nohu švédského brankáře ho však dostal za brankovou čáru – 0:2! Bez asistence.
     
    21:20
    Unikajícího finského hráče zastavil hákováním Staffan Kronwall (SWE), který tím oslabuje svůj tým a dává celku Suomi možnost navýšit vedení.
     
    20:59
    Nyní měl gól na hokejce David Ullström, na hranici brankovišti ale trefil pouze beton přesouvajícího se Engrena!
     
    20:48
    A hrají ji velmi sympaticky! Simon Hjalmarsson vyslal dvě nepříjemné střely na Engrena, finský brankář se má na začátku druhého dějství co ohánět!
     
    19:07
    V závěru první periody přichází přesilová hra pro Švédy. Jere Sallinen (FIN) tak dostává finský výběr znovu do problémů.
     
    18:53
    Zajímavý závar před Ullmarkem se snažil několika dorážky ukončit Iiro Pakarinen, ani natřikrát ale přes ležícího brankáře puk z hranice brankoviště do sítě nepropasíroval!
     
    14:17
    Finové půjdou na šest sekund do tří. K Lepistömu usedá za stejný přestupek Oskar Osala (FIN).
     
    13:55
    Vzápětí ale přišel rychlý přechod přes střední pásmo, mezi obránce si najel Dick Axelsson, jenž prudkou střelou po zemi poslal puk do bočního oblouku branky Atteho Engrena!
     
    12:23
    Nyní bude mít Švédsko příležitost na srovnání, bude totiž hrát přesilovou hru. Hůl příliš vysoko zvedl Sami Lepistö (FIN) a za svůj přestupek odchází na trestnou lavici.
     
    10:31
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Nedůslednost Švédů před jejich brankou přináší tvrdý trest! Z nenápadného přečíslení vyplynula střela Koskiranty, kterou ještě zvládl Ullmark vyrazit, nicméně na dorážku z bezprostřední blízkosti již nestačil. Autorem branky je LEO KOMAROV – 0:1! Asistence: Jarno Koskiranta a Veli-Matti Savinainen.
     
    07:03
    Po sedmi odehraných minutách nás čeká již třetí vyloučení. Finský protiútok zastavil drobným háčkem Nicklas Persson (SWE), který po právu usedne k časoměřičům.
     
    04:13
    První přesilová hra nyní čeká také Švédy. Za katr se za sevření puku rukou posadí Jyri Marttinen (FIN).
     
    03:32
    Jenže se znovu blýskalo na druhé straně! Pekka Jormakka měl na hokejce vedoucí branku, po střele z protiútoku dva na jednoho se dostal ještě k dorážkám, jedna z nich skončila na tyči Ullmarkovy branky!
     
    00:39
    Nyní to bude ale přesně naopak. Již v první minutě zápasu uvidíme přesilovou hru Suomi, na trestnou lavici putuje Dick Axelsson (SWE), který se provinil hrou vysokou holí. Podaří se zatím neomylným Finům znovu dostat do vedení?
    Marken.cz

    Petr Dejnožka

    Branky a nahrávky: 11. Komarov (Koskiranta, Savinainen), 22. Osala, 34. Salminen (Lehterä, Lepistö), 38. Jormakka (Ramstedt), 59. Osala (Lepistö, Lehterä)


    Švédsko: Ullmark (Karlsson) – Kronwall, Nilsson, Andersen, Fath, Viklund, Fransson, Ahnelöv – Hjalmarsson, Sjögren, Arlbrandt – Klasen, Ullström, Axelsson – Aslund, Rosén, Arvidsson – Kempe, Persson, Brodin – Janmark-Nylén, Rasmussen
    Finsko: Engren (Koskinen) – Lepistö, Hietanen, Mäntylä, Kousa, Korpikari, Lajunen, Marttinen, Ohtamaa – Osala, Lehterä, Salminen – Komarov, Koskiranta, Savinainen – Mankinen, Ramstedt, Jormakka – Koivisto, Sallinen, Pakarinen – Wirtanen

    Rozhodčí: Hribik, Jeřábek – Gebauer, Lederer

    Diváci: 3757
    bahis siteleri