Nijmegen – Feyenoord 3:3 (kon.) | Kerkrade – Breda 1:5 (kon.) | Alkmaar – GA Eagles 3:0 (kon.)
Heerenveen – Groningen 4:2 (kon.) | Utrecht – Waalwijk 2:1 (kon.)
konec
SC Heerenveen
4:2 (0:1)
FC Groningen
Neděle 15.09.2013, 14:30 • Abe Lenstra Stadion, Heerenveen • Nizozemská Eredivisie
Předzápasové kurzy
     
    Rozhodčí Makkelie ukončil dnešní utkání, které bylo velmi zajímavé. První poločas byl spíše nudný, ale druhý poločas byl opakem a bavil i nezaujatého diváka. Po poločase vedli hosté 0:1, když ve 31. minutě proměnil gól z penalty Velden. Nicméně domácí tým se nevzdal a ve druhém poločase dominoval. V 52. minutě vyrovnal na 1:1 střídající Wildschut a o 3 minuty později otočil skóre Otigba, jenž dal gól na 2:1. To však nebyl konec a v 56. minutě nastala zápletka, na 2:2 totiž vyrovnal Kappelhof. Heerenveen se opět nevzdal a i nadále bojoval. Finnbogasson v 72. minutě proměnil pokutový kop a poslal domácí tým opět do vedení, no a na 4:2 kosmeticky upravil skóre v 90. minutě opět Finnbogason. Domácí tým si vítězství zasloužil a raduje se z tříbodového zisku. Děkuji Vám za pozornost a přeji hezký zbytek dne. (16:25:04)
     
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Groningen podnikl útočnou akci, ale ze vstřeleného gólu se neradoval. Kostić si výborně zpracoval míč a vystřelil zpoza vápna, avšak jeho pokus branku minul asi o metr.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o 2 minuty.
     
    90
    Heerenveen právě vstřelil branku!
    V rozehrávce chyboval van der Velden a ALFRED FINNBOGASON vyrazil do protiútoku. Ve velkém vápně obehrál bránícího protihráče a s míčem se dostal až do malého vápna, kde nasadil Bizotovi jesle a upravil stav skóre na 4:2.
     
    90
    Wildschut a van La Parra měli gól na kopačkách, ale protihráči dokázali vždy výtečně zasáhnout a střely zablokovali. Nicméně domácí fotbalisté zůstávají u míče.
     
    89
    Nick van der Velden zastavil svého protihráče za cenu faulu a sudí ho potrestal žlutou kartou.
     
    87
    Domácí fotbalisté rozehráli nakrátko a postupně se prokombinovali až do velkého vápna, avšak svému soupeři žádné nebezpečí nepřipravili.
     
    87
    Aktivní Finnbogason vybojoval rohový kop a FC Groningen se musí bránit.
     
    86
    FC Groningen dohrává dnešní utkání od 78. minuty v devíti hráčích.
     
    81
    Kouč Marco van Basten a také trenér Erwin van de Looi udělali poslední změny v sestavě. Heerenveen opustil van Anholt, kterého vystřídal Kum. To Groningen opustil Mognasco, kterého nahradil de Leeuw.
     
    78
    Hosté podnikli zajímavou útočnou akci a mohli se radovat ze vstřeleného gólu, ale Chery ve vápně fauloval svého protihráče a sudí mu udělil žlutou kartu, kterou dnes uviděl už podruhé, a tak musel opustit hrací plochu a předčasně odejít do sprch.
     
    76
    Finnbogason dostal přihrávku do velkého vápna, kde obehrál protihráče a z otočky vystřelil, ale jeho pokus se mezi tři tyče nevešel a branku asi o metr a půl minul
     
    74
    Wildschut obehrál tři protihráče a s míčem se dostal až do vápna, ale střela mu nesedla a chyběla jí potřebná razance. Brankář Bizot tedy neměl potíže a balon odkopl do bezpečí.
     
    73
    Hrací plochu opustil Rasmus Lindgren, kterého nahradil sedmnáctiletý Richairo Zivkovic.
     
    72
    Heerenveen právě vstřelil branku!
    ALFRED FINNBOGASON ze své kopačky vyslal jedovatou střelu a proměnil pokutový kop. Brankář Bizot si sice na míč sáhl, ale inkasovanému gólu zabránit nedokázal.
     
    71
    Marco Bizot za faul na svého protihráče vyfasoval žlutou kartu a bude čelit zmiňovanému pokutovému kopu.
     
    71
    Pokutový kop bude zahrávat tým SC Heerenveen.
     
    70
    SC Heerenveen má k dispozici ještě jedno střídání. FC Groningen může vystřídat ještě dvakrát.

    Lucie Rapantová

    Branky: 52. Wildschut, 55. Otigba, 72. Finnbogason (pen.), 90. Finnbogason – 31. Velden (pen.), 56. Kappelhof

    Karty:   18. Berg (HEE), 37. Finnbogason (HEE), 65. Parra (HEE) – 18. Chery (GRO), 50. Magnasco (GRO), 71. Bizot (GRO), 89. Velden (GRO)   78. Chery (GRO)   30. Dijks (HEE) – 11. Letschert (GRO)


    SC Heerenveen: Vandenbussche ─ van Anholt (81. Kum), Otigba, Kruiswijk, Dijks ─ Eikrem, Ziyech (46. de Roon), van den Berg ─ Slagveer (46. Wildschut), Finnbogason, van La Parra.
    Náhradníci: Kum, Nwofor, de Kamps, Wildschut, de Roon, Zomer, Kramer.

    FC Groningen: Bizot ─ Kappelhof, Eric Botteghin, Letschert, Wijnaldum ─ Kieftenbeld, Chery, Lindgren (73. Zivkovic) ─ Kirm (16. Magnasco), (81. de Leeuw), van der Velden, Kostić.
    Náhradníci: Burnet, de Leeuw, Hiariej, Luciano, Magnasco, Zivkovic, Zeefuik.

    Rozhodčí: Makkelie ─ van Dongen, Geutjes
    bahis siteleri