Zenit – Austria 0:0 (kon.) | Porto – Atlético 1:2 (kon.) | Ajax – AC Milán 1:1 (kon.)
Celtic – Barcelona 0:1 (kon.) | Basilej – Schalke 0:1 (kon.) | FCSB – Chelsea 0:4 (kon.)
Dortmund – Marseille 3:0 (kon.) | Arsenal – Neapol 2:0 (kon.)
konec
FC Porto
1:2 (1:0)
Atlético Madrid
Úterý 01.10.2013, 20:45 • Estádio Do Dragão (Porto) • Liga mistrů
Předzápasové kurzy
     
    89
    Bleskurychlé střídání Porta, ze hřiště odběhl Mangala, kterého nahradil Ghilas.
     
    86
    Atlético právě vstřelilo branku!
    Fantasticky zahraný signál Atlética a tak také třetí dnešní branka padla z přímého kopu. Domácí obrana čekala buďto přímou střelu nebo centr, ale Gabi chytrou přihrávkou na ARDA TURANA naprosto překvapil všechny a Turan následně sám před Heltonem nezaváhal a tvrdou dělovkou pod břevno posouvá španělský tým blízko vítězství.
     
    85
    Nejdříve to vypadalo na rychlý brejk, jenže Atlético celou akci přibrzdilo. I tak se však podařilo hostům soupeře zatlačit a Mangala (PRT) nakonec vše vyřešil faulem, za který vidí žlutou kartu.
     
    79
    Avizované střídání je zde, zápas skončil pro zraněného Garcíu, kterého nahradil Óliver Torres (ATM).
     
    76
    Obrana Porta naprosto zapomněla na Raúla Garcíu, který se tentokrát už ke střele dostal a pouze pohotový zákrok Heltona zabránil Atléticu dokonat obrat ve skóre.
     
    74
    Baptistão (ATM) odchází ze hřiště a na jeho místo se již zařadil Koke.
     
    70
    Míč si nakonec postavil Quintero (PRT) a jeho střela nebyla vůbec špatná, dělovka však pouze tak prosvištěla kolem levé tyče.
     
    68
    Porto ještě před rozehráním střídá, za potlesku odchází Lucho González, kterého nahradí Quintero.
     
    62
    Tak toto Juanfran opravdu přehnal, poslal právě novému muže na hřišti Licu (PRT) tvrdě k zemi a vidí za to žlutou kartu.
     
    60
    Ještě před tím dochází ke střídání. Ze hřiště odešel Josué a nahradil jej Licá (PRT).
     
    58
    Atlético právě vstřelilo branku!
    Také druhý gól utkání přichází po standardní situaci a na tomto vyrovnání má jistý podíl viny i brankář Helton, který vyběhl a chtěl míč vyboxovat. Byl však v souboji později než DIEGO GODÍN, který hlavou uklidil míč do sítě.
     
    55
    Rohový kop nic nepřinesl a naopak na druhé straně se píská žlutá karta, kterou uviděl Tiago (ATM), jenž se nestíhal vracet se svým soupeřem.
     
    53
    No Filipe Luis (ATM) to vzal na sebe a jeho tvrdá dělovka z dálky byla zřejmě ještě tečována, Atlético totiž bude zahrávat rohový kop. Střela Luise musela domácího brankáře Heltona vystrašit.
     
    46
    V poločasové přestávce došlo na jednu změnu,v dresu Atlética již nepokračuje Villa, kterého nahradil Rodriguez.
     
    43
    Obrovská chyba však přišla při rozehrávce na druhé straně. Už v první chvíli mohla přijít střela, ale ani přiťuknutí míče na Varelu (PRT) nebylo špatné. Varela hned z první vypálil a pouze famózní zákrok Courtoise zabránil vstřelení druhé branky zápasu.
     
    41
    Gabiho míč na přední tyč neměl vůbec špatné parametry a Helton měl opravdu co dělat, aby jej dokázal vyrazit z nebezpečného prostoru.
     
    33
    Arda Turan (ATM) dostal míč na hranici šestnáctky a jeho střela mohla mít rozhodně i lepší parametry. Turan však zamířil vysoko nad a tak nadějnou pozici svého týmu v žádném případě nevyužil.
     
    29
    Rohový kop nic nepřinesl a navíc po zbytečném faulu ve středu hřiště vidí Josué (PRT) žlutou kartu. Řekl bych, že se to Josuému sečetlo za sérii předchozích zákroků a tento poslední už rozhodčího definitivně přesvědčil.
     
    16
    Porto právě vstřelilo branku!
    Míč si na místo přestupku postavil Josué, který přesným centrem našel nabíhajícího JACKSONA MARTÍNEZE, který i v pádu dokázal hlavou usměrnit míč k pravé tyči a nedal Courtoisovi šanci.

    Jozef Valenčík

    Branky: 16. Martínez (Josué) – 58. Godín (Gabi), 86. Turan (Gabi)

    Karty:   29. Josué (PRT), 85. Mangala (PRT) – 55. Tiago (ATM), 62. Torres Juanfran (ATM)


    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 7:5. Střely mimo: 7:6.
    FC Porto: Helton (C) – Danilo, Otamendi, Mangala (89. Ghilas), Sandro – Defour, Fernando, González (C) (68. Quintero) – Josué (60. Licá), Martínez, Varela.
    Náhradníci: Fabiano – Maicon, Fucile, Herrera, Licá, Quintero, Ghilas.

    Atlético Madrid: Courtois – Torres Juanfran, Godín, Miranda, Filipe – Raúl García (79. Ó. Torres), Gabi (C), Tiago, Turan – Baptistão (74. Koke), David Villa (46. C. Rodríguez).
    Náhradníci: Aranzubia – Alderweireld, Insúa, Koke, C. Rodríguez, Guilavogui, Ó. Torres.

    Rozhodčí: Webb – Mullarkey, Cann
    bahis siteleri