Jaroslavl – Vladivostok 4:0 (kon.) | Čerepovec – Chabarovsk 3:2 (kon.) | Mytišči – Novokuzněck 2:1 (kon.)
Petrohrad – Novosibirsk 1:2 (1:2 po s.n.) | CSKA Moskva – Čeljabinsk 1:3 (kon.) | Minsk – Záhřeb 2:3 (po pr.)
Riga – Ufa 2:5 (kon.) | HC Slovan – Magnitogorsk 4:3 (po pr.) | Lev – Nižněkamsk 2:0 (kon.)
konec
Severstal Čerepovec
3:2 (2:0, 0:2, 1:0)
Amur Chabarovsk
Středa 09.10.2013, 17:00 • Ice Palace, Čerepovec. • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Do statistik se z českých hráčů zapsal pouze Jakub Petružálek, jenž asistoval u přesilovkové trefy Muršaka. Podíl na výhře Severstalu má však bezesporu i Jakub Štěpánek, přeji příjemný zbytek dne. (19:25:30)
     
    Duel je u konce, Čerepovec ukončil svoji sérii porážek a ve vyrovnaném klání přetlačil Chabarovsk 3:2. Domácí vedli o dvě branky, ale svůj náskok v prostřední části ztratili. Rozhodující trefu vstřelil Vadim Berdnikov dvanáct minut před koncem.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:52
    Kotouč je u opuštěné klece Amuru, odkud se Chabarovsk nemůže vymanit. Severstal chytře celou zónu uzavřel a je nesmírně blízko od vítězství.
     
    59:18
    Time-out i na druhé straně poté, co si Štěpánek poradil s poskakujícím pukem u vlastního brankoviště. Hosté mají na ledě šest hráčů, buly v jejich útočné třetině.
     
    58:55
    Trenér Amuru si vyžádal oddechový čas. Murygin už na chvilku z branky odjel, jenže musí se do ní alespoň na čas vrátit. Vhazuje se totiž ve středním pásmu.
     
    58:01
    Ohlášeny poslední dvě minuty třetí třetiny. Amur diktuje tempo hry, avšak soka rozhodně výrazným způsobem nepřehrává. Domácí zalezli do obranné ulity a všechny nálety spolehlivě odráží.
     
    56:03
    Už se hraje zase u Štěpánka. Tarasov v roli dispečera rozdal několik přihrávek, k brankovišti si posléze sjížděl obránce Vladimir Loginov. K puku se ale nedostal.
     
    54:40
    Gogolev teď drze naboural do hostujícího gólmana, před kterým se následně strhla menší šarvátka. Vylučovat se však nebude, hosté už hrají v plném počtu.
     
    54:02
    Více než polovina přesilovky je minulostí. Čerepovec se snaží být aktivní a přidat důležitý čtvrtý gól. Jenže černá pryž klouže daleko Muryginovy svatyně, respektive převážně v rozích. K přímému ohrožení branky se domácí nedostávají.
     
    52:36
    Arťom Sedunov oslabil svůj tým, za svůj prohřešek už pyká na trestné lavici a Chabarovsk se bude muset dvě minuty bránit ve čtyřech.
     
    51:40
    Čerepovec nic složitého nevymýšlí, soupeř šlápl na plyn a domácí už poněkolikáté poslali kotouč po hrazení do středního pásma. Fisenko teď musí s útokem začít znovu až z vlastní třetiny.
     
    50:27
    Zakázané uvolnění domácích. Chabarovsk posílá na led elitní útok s Petružálkem na křídle, který po vhazování okamžitě obsadil útočnou třetinu. Zatím si ovšem hosté jen přihrávají.
     
    48:56
    Chabarovsk musí znovu dotahovat, marně se však probíjí do pásma. Šiškanov to zkoušel individuálně, u hrazení se mu ale do cesty postavili dva protivníci.
     
    47:54
    Čerepovec právě vstřelil branku!
    Severstal svému sokovi těsně odskakuje. VADIM BERDNIKOV byl nejdůraznější u brankoviště, Murygin neudržel předchozí střelu ve výstroji a Berdnikov dorážel z těsné blízkosti do prázdné branky. Bez asistence – 3:2.
     
    46:58
    Po dalším přerušení hry následuje komerční přestávka. Hostující kouč využil delší pauzu na týmovou poradu, svolal své svěřence ke střídačce a uděloval pokyny.
     
    45:11
    Bumaginův útok kroužil před Muryginem, slabý pokus z nevýhodné palebné pozice si ale hostující muž s maskou pohlídal a hráči už se staví na vhazování u jeho klece.
     
    44:30
    Severstal hraje v plném počtu, Amur další přesilovkový zásah nepřidal. Čáslava už krouží na ledové ploše a domácí jsou kompletní.
     
    43:33
    Nikoncev si vysloužil od domácích příznivců potlesk, dojel vyhozený puk a u mantinelu se o něj přetahoval s protihráčem. Kotouč sice nezískal, zato však ukrojil několik vteřin z vlastního oslabení.

    Lukáš Šonský

    Branky a nahrávky: 19. Videll (Bušujev, Nikoncev), 20. Kovyršin (Kazakovcev), 48. Berdnikov – 21. Muršak (Petružálek), 21. V. Loginov (Litovčenko, A. Loginov)


    Severstal Čerepovec: Štěpánek (Artemjev) – Laakso, Kiselevič, Čáslava, Jevsejenko, Stasenko, Andersén, Popov – Bušujev, Videll, Nikoncev – Antipov, Bumagin, Berdnikov – Kazakovcev, Kovyršin, Bučněvič – Mons, Fedosejev, Gogolev – Dedunov.
    Amur Chabarovsk: Murygin (Jerjomin) – Reese, Ježov, V. Loginov, Těrjajev, Sedunov, A. Loginov, Bilalov – Korotkov, Junkov, Petružálek – Fisenko, Muršak, Šiškanov – Tarasov, Lugin, Litovčenko – Dubinin, Smurov, Klimčuk.

    Rozhodčí: Bukin, Karabanov – Zacharenkov, Putilin.
    bahis siteleri