Jaroslavl – Vladivostok 4:0 (kon.) | Čerepovec – Chabarovsk 3:2 (kon.) | Mytišči – Novokuzněck 2:1 (kon.)
Petrohrad – Novosibirsk 1:2 (1:2 po s.n.) | CSKA Moskva – Čeljabinsk 1:3 (kon.) | Minsk – Záhřeb 2:3 (po pr.)
Riga – Ufa 2:5 (kon.) | HC Slovan – Magnitogorsk 4:3 (po pr.) | Lev – Nižněkamsk 2:0 (kon.)
konec
Severstal Čerepovec
3:2 (2:0, 0:2, 1:0)
Amur Chabarovsk
Středa 09.10.2013, 17:00 • Ice Palace, Čerepovec. • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Do statistik se z českých hráčů zapsal pouze Jakub Petružálek, jenž asistoval u přesilovkové trefy Muršaka. Podíl na výhře Severstalu má však bezesporu i Jakub Štěpánek, přeji příjemný zbytek dne. (19:25:30)
     
    Duel je u konce, Čerepovec ukončil svoji sérii porážek a ve vyrovnaném klání přetlačil Chabarovsk 3:2. Domácí vedli o dvě branky, ale svůj náskok v prostřední části ztratili. Rozhodující trefu vstřelil Vadim Berdnikov dvanáct minut před koncem.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:52
    Kotouč je u opuštěné klece Amuru, odkud se Chabarovsk nemůže vymanit. Severstal chytře celou zónu uzavřel a je nesmírně blízko od vítězství.
     
    59:18
    Time-out i na druhé straně poté, co si Štěpánek poradil s poskakujícím pukem u vlastního brankoviště. Hosté mají na ledě šest hráčů, buly v jejich útočné třetině.
     
    58:55
    Trenér Amuru si vyžádal oddechový čas. Murygin už na chvilku z branky odjel, jenže musí se do ní alespoň na čas vrátit. Vhazuje se totiž ve středním pásmu.
     
    58:01
    Ohlášeny poslední dvě minuty třetí třetiny. Amur diktuje tempo hry, avšak soka rozhodně výrazným způsobem nepřehrává. Domácí zalezli do obranné ulity a všechny nálety spolehlivě odráží.
     
    56:03
    Už se hraje zase u Štěpánka. Tarasov v roli dispečera rozdal několik přihrávek, k brankovišti si posléze sjížděl obránce Vladimir Loginov. K puku se ale nedostal.
     
    54:40
    Gogolev teď drze naboural do hostujícího gólmana, před kterým se následně strhla menší šarvátka. Vylučovat se však nebude, hosté už hrají v plném počtu.
     
    54:02
    Více než polovina přesilovky je minulostí. Čerepovec se snaží být aktivní a přidat důležitý čtvrtý gól. Jenže černá pryž klouže daleko Muryginovy svatyně, respektive převážně v rozích. K přímému ohrožení branky se domácí nedostávají.
     
    52:36
    Arťom Sedunov oslabil svůj tým, za svůj prohřešek už pyká na trestné lavici a Chabarovsk se bude muset dvě minuty bránit ve čtyřech.
     
    51:40
    Čerepovec nic složitého nevymýšlí, soupeř šlápl na plyn a domácí už poněkolikáté poslali kotouč po hrazení do středního pásma. Fisenko teď musí s útokem začít znovu až z vlastní třetiny.
     
    50:27
    Zakázané uvolnění domácích. Chabarovsk posílá na led elitní útok s Petružálkem na křídle, který po vhazování okamžitě obsadil útočnou třetinu. Zatím si ovšem hosté jen přihrávají.
     
    48:56
    Chabarovsk musí znovu dotahovat, marně se však probíjí do pásma. Šiškanov to zkoušel individuálně, u hrazení se mu ale do cesty postavili dva protivníci.
     
    47:54
    Čerepovec právě vstřelil branku!
    Severstal svému sokovi těsně odskakuje. VADIM BERDNIKOV byl nejdůraznější u brankoviště, Murygin neudržel předchozí střelu ve výstroji a Berdnikov dorážel z těsné blízkosti do prázdné branky. Bez asistence – 3:2.
     
    46:58
    Po dalším přerušení hry následuje komerční přestávka. Hostující kouč využil delší pauzu na týmovou poradu, svolal své svěřence ke střídačce a uděloval pokyny.
     
    45:11
    Bumaginův útok kroužil před Muryginem, slabý pokus z nevýhodné palebné pozice si ale hostující muž s maskou pohlídal a hráči už se staví na vhazování u jeho klece.
     
    44:30
    Severstal hraje v plném počtu, Amur další přesilovkový zásah nepřidal. Čáslava už krouží na ledové ploše a domácí jsou kompletní.
     
    43:33
    Nikoncev si vysloužil od domácích příznivců potlesk, dojel vyhozený puk a u mantinelu se o něj přetahoval s protihráčem. Kotouč sice nezískal, zato však ukrojil několik vteřin z vlastního oslabení.
     
    42:29
    Hosté vstoupili do závěrečné periody aktivněji a vynutili si další přesilovku. Na trestnou lavici usedl Petr Čáslava, provinil se vysokou holí.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Chabarovsk využil ve druhé části hry obě nabídnutý přesilovky a srovnal na 2:2. Nejprve se trefil Muršak a brzy zacílil přesně i Vladimir Loginov. Amur měl i nadále mírnou převahu, ale potřetí se hosté zatím neprosadili.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:31
    S důrazem to nyní přehnal Videll. Střelec první branky utkání si za domácí brankou nevěděl rady a snažil se překvapit Murygina rychlým výpadem před brankoviště. Ale neuspěl, k zemi navíc skácel celou domácí klec.
     
    37:49
    Bučněvič protihráče ze zad nesetřásl, přesto dokázal poslat přesnou přihrávku Nikoncevovi. Murygin si připsal dva úspěšné zákroky, v obou případech ho ale puk trefil do betonů.
     
    36:27
    Navíc se domácí na chvilku usadili u Murygina. Střela Berdnikova ale úspěch neslavila, útočník měl před sebou hradbu těl a sražený puk skončil jen v rohu hřiště.
     
    35:40
    Tarasov nikoho z hlídkujících spoluhráčů nenašel, a tak zajel zpět do hloubi vlastní třetiny. Čerepovec teď zhustil střední pásmo a snaží se vysoko napadat.
     
    34:15
    Amur je aktivnější, dvě přesné trefy v prostřední části dodaly hostům sebevědomí. Štěpánek musel ve svém brankovišti hasit další nebezpečí, na druhé straně si posléze připsal střelecký pokus Andersén.
     
    32:45
    Domácí hrají v plném počtu. Soupeř obětavou čtveřici trápil, ovšem do větší šance se nedostal. Fedosejev se rovnou zapojil do hry.
     
    31:17
    Vladimir Loginov zkusil znovu sílu své rány, jeho ostrý projektil však nyní orazítkoval jen zadní mantinel. Nicméně Chabarovsk dále obléhá Štěpánkovu tvrz.
     
    30:44
    Fedosejev už vydechuje na trestné lavici, provinil se hákováním. Čerepovec se bude znovu bránit ve čtyřech.
     
    28:41
    V hostujícím táboře mohlo být ještě veseleji. Muršak si vyměnil puk s Fisenkem, jenž vzápětí ostřílenému centrovi přihrávku vrátil. Muršak ihned pálil, ale už stál příliš blízko ke Štěpánkovi a trefil jen jeho betony.
     
    20:29
    Chabarovsk právě vstřelil branku!
    A je to gól! Amur si v pásmu vytvořil tlak, domácí se sice na chvilku osvobodili, ovšem nestihli vystřídat. Litovčenko našel u mantinelu VLADIMIRA LOGINOVA, jehož příklep od modré čáry prolétl až do sítě. Štěpánek měl zakrytý výhled a nestihl reagovat. Asistence: Vjačeslav Litovčenko, Alexandr Loginov – 2:2.
     
    26:52
    Tentokrát se vylučuje na domácí straně a Chabarovsk má šanci srovnat v přesilovce. První nabídnutou početní výhodu hosté využili, jak si povedou tentokrát? Mons dostal dvě minuty za vysokou hůl.
     
    25:27
    Petružálek patří bezesporu k nejaktivnějším hráčům Chabarovsku. Před malým okamžikem pozdravil svého krajana Štěpánka lehkou střelou zprava, puk skončil v brankářově výstroji a v útočném pásmu Amuru se teď bude také vhazovat.
     
    23:57
    Litovčenko je zpět na ledě, Severstal si tuto přesilovku rozhodně za rámeček nedá. Hosté hrají v plném počtu a Dubinin už se pere o kotouč u hrazení.
     
    22:03
    Domácí ještě ve hře proti oslabenému sokovi nic nevymysleli. Chvíli si v pásmu vyměňovali přihrávky, ale Chabarovsk se dokázal osvobodit a našetřil i několik cenných vteřin v okolí Štěpánkovy svatyně.
     
    21:47
    Hosté se ale nyní budou muset bránit, Litovčenko dostal menší trest za hákování. Čerepovec má k dispozici první přesilovou hru.
     
    20:29
    Chabarovsk právě vstřelil branku!
    Amur dohrával přesilovku z předchozího dějství, kterou dokázal rychle využít. Petružálek míchal s pukem na kruhu, nakonec si vybruslil až na modrou čáru a jeho následné nahození neudržel Štěpánek ve výstroji. Na brankovišti operující JAN MURŠAK už měl z dorážky jednoduchou úlohu. Asistence: Jakub Petružálek – 2:1.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Zahajovací část je u konce, osmnáct minut jsme sledovali nepříliš atraktivní hokej. Pak ale domácí dvakrát udeřili, nejprve se trefil Videll a v oslabení vzápětí navýšil Kovyršin.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:13
    Čerepovec právě vstřelil branku!
    Domácí se bránili v oslabení, ale i ve čtyřech dokázali podruhé udeřit. Loginov bude mít svým spoluhráčům o přestávce co vysvětlovat, při kombinaci v útočné třetině mu totiž kotouč odskočil a soupeř vlétl do přečíslení. Kazakovcev poslal puk před brankoviště, odkud jej za přesouvajícího se gólmana došťouchl JEVGENIJ KOVYRŠIN. Asistence: Nikolaj Kazakovcev – 2:0.
     
    18:55
    Domácí bek Teemu Laakso vyfasoval menší trest za drobný prohřešek, po diskuzi s hlavním sudím však obdržel i trest do konce utkání a putuje předčasně do sprch!
     
    18:37
    Čerepovec právě vstřelil branku!
    Severstal jde v závěru první třetiny do vedení. Nikoncev odvedl velký kus práce, za brankou si nenechal sebrat puk a vybídl ke střele na levém kruhu operujícího Bušujeva. Už jeho pokus měl nebezpečné parametry, v síti ale skončila až dorážka LINUSE VIDELLA. Asistence: Nikolaj Bušujev, Anatolij Nikoncev – 1:0.
     
    17:00
    Zakázané uvolnění se nepíská. Reese musel hodně přidat, aby dostihl volný puk. Na záda mu totiž dýchal protihráč. Hostující zadák vzápětí v tísni nepřesně rozehrál.
     
    15:38
    Sedunov si v blízkosti Štěpánkovy branky dlouho rozmýšlel přihrávku a nakonec černou pryž ztratil. Severstal ihned vystartoval do protiútoku a hostující gólman musel likvidovat dloubnutí Bučněviče.
     
    14:10
    Čiperný Mušak přebruslil domácí obránce, protáhl se kolem hrazení a na spodní části kruhu si už rovnal kotouč na střelu. Jenže selhal, bez cizího zavinění podklouzl a padl k zemi. Puk má Čerepovec.
     
    12:40
    Gogolev se vydal na odvážnou cestu za soupeřovu bránu. Ustál několik soubojů a nakonec nabil na modrou čáru Čáslavovi, jehož střela přistála Muryginovi na hrudi.
     
    11:48
    V akci se zjevil Andersén, jenže v útočné třetině si neporadil už s prvním bránícím protihráčem. Domácí jsou však spíše pasivní, protivník má střeleckou převahu. Štěpánek ovšem čelí jen lehkým střelám z dálky.
     
    10:29
    Čerepovec nevyřešil situaci dva na dva nejlépe, Vidella přerušil s pukem na holi čárový sudí – ofsajd.
     
    09:20
    Chabarovsk ztratil puk ve středním pásmu, z čehož mohl těžit Fedosejev. Útočník přejel modrou čáru a švihem přes beka vypálil, jeho střela byla ale sražená vysoko nad branku.
     
    08:23
    Muršakova letka je hodně nebezpečná. Centr druhého hostujícího útoku nejprve vypálil z úhlu a poté vybídl k zakončení beka Reeseho. Ten si sjel do výhodnější pozice, ale Štěpánek mu dobře zmenšil střelecký úhel.
     
    07:50
    Štěpánek musel zasahovat, na kruhu se dokázal uvolnit Petružálek a svoji střelou orazítkoval jen Štěpánkův beton. Vhazuje se po levici domácího muže s maskou.
     
    06:30
    Hokejisté Amuru jsou mírně aktivnější. Častěji drží puk na svých holích, ale v kombinaci si místy počínají hodně kostrbatě. Obraně soupeře se daří všechny útoky likvidovat již v zárodku.
     
    04:48
    Vzruch na ledové ploše ale teď přinesl Muršak, jenž si vybruslil na hranici vrcholu kruhů a švihem vyzkoušel brankářovu pozornost. Domácí ihned otočili hru a Murygin musel likvidovat příklep Anderséna.
     
    03:57
    K vidění je hodně ospalý začátek střetnutí, borci se o kotouč přetahují převážně u hrazení a k vidění je minimum střeleckých pokusů. Brankáři jsou zatím takřka bez práce.
     
    01:28
    Úspěšný zákrok má za sebou i hostující brankář Murygin. Třetí formace Severstalu si v pásmu vytvořila tlak a Bučněvičovu střelu musel gólman Chabarovsku nadvakrát likvidovat.
     
    00:48
    Opatrný začátek střetnutí, ani jeden z týmů se dlouho neudrží na puku. Gólman Štěpánek už má však za sebou první zákrok, z pravého křídla ho prověřil Muršak.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Ruská hymna dozněla, vše už je připraveno k úvodnímu vhazování.
     
    Na ledové ploše se představí celkem tři čeští hráči. Do domácí branky nastoupí Jakub Štěpánek, před kterým bude ve druhé obranné dvojici operovat bek Petr Čáslava. Dres Chabarovsku zase oblékne střelecký fantom Jakub Petružálek.
     
    Úvodní sestavy:

    Severstal Čerepovec: Štěpánek (Artemjev) – Laakso, Kiselevič, Čáslava, Jevsejenko, Stasenko, Andersén, Popov – Bušujev, Videll, Nikoncev – Antipov, Bumagin, Berdnikov – Kazakovcev, Kovyršin, Bučněvič – Mons, Fedosejev, Gogolev – Dedunov.

    Amur Chabarovsk: Murygin (Jerjomin) – Reese, Ježov, V. Loginov, Těrjajev, Sedunov, A. Loginov, Bilalov – Korotkov, Junkov, Petružálek – Fisenko, Muršak, Šiškanov – Tarasov, Lugin, Litovčenko – Dubinin, Smurov, Klimčuk.

    Rozhodčí: Bukin, Karabanov – Zacharenkov, Putilin.
     
    Ve vzájemných duelech loňské sezony je však Čerepovec stoprocentní. Na soupeřově půdě nejprve uspěl v bojovném utkání 3:1 a Chabarovsk porazil i o pár měsíců později na domácím ledě. Tentokrát ale jednoznačně 7:1.
     
    Ani jeden z týmů se nemůže pyšnit vítěznou formou, hokejisté Severstalu prohráli v základní hrací době tři utkání v řadě a v Západní konferenci jsou s třinácti body předposlední. Amur zahájil svůj aktuální trip porážkou v prodloužení na půdě Petrohradu, na cizím hřišti vyhrál Chabarovsk od začátku sezony pouze jednou.
     
    Příjemné středeční odpoledne při sledování online přenosu z KHL. V Čerepovci je dnes na programu duel mezi domácím Severstalem a Chabarovskem.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

    Lukáš Šonský

    Branky a nahrávky: 19. Videll (Bušujev, Nikoncev), 20. Kovyršin (Kazakovcev), 48. Berdnikov – 21. Muršak (Petružálek), 21. V. Loginov (Litovčenko, A. Loginov)


    Severstal Čerepovec: Štěpánek (Artemjev) – Laakso, Kiselevič, Čáslava, Jevsejenko, Stasenko, Andersén, Popov – Bušujev, Videll, Nikoncev – Antipov, Bumagin, Berdnikov – Kazakovcev, Kovyršin, Bučněvič – Mons, Fedosejev, Gogolev – Dedunov.
    Amur Chabarovsk: Murygin (Jerjomin) – Reese, Ježov, V. Loginov, Těrjajev, Sedunov, A. Loginov, Bilalov – Korotkov, Junkov, Petružálek – Fisenko, Muršak, Šiškanov – Tarasov, Lugin, Litovčenko – Dubinin, Smurov, Klimčuk.

    Rozhodčí: Bukin, Karabanov – Zacharenkov, Putilin.
    bahis siteleri