Znojmo – Příbram 3:0 (kon.) | Olomouc – Slovácko 2:2 (kon.) | Jihlava – Jablonec 3:2 (kon.)
konec
SK Sigma Olomouc
2:2 (1:2)
1.FC Slovácko
Sobota 26.10.2013, 17:00 • Andrův stadion Olomouc. Kapacita: 12.566 míst. • Gambrinus liga
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    1. FC SLOVÁCKO: Že by se mužstvo z Uherského Hradiště mohlo chlubit výsledky, které doposud v ligovém ročníku zaznamenalo, to se určitě říci nedá. Stejně jako Sigmu, tak i Slovácko trápí výkyvy ve svých vlastních výkonech. Kupříkladu v září se povedlo Slovácku uhrát ze tří zápasů jen dva body za remízy s Příbramí a Baníkem Ostrava. Naprostým překvapením však skončilo utkání posledního, kdy tým trenéra Svatopluka Hubance pokořil silný Slovan Liberec 4:2!

    Slovácko čeká proti Sigmě důležité střetnutí, protože kdyby na Hané dokázalo zvítězit, dostalo by se právě před Olomouc. Slovácko je aktuálně na devátém místě, na svém kontě má 12 bod. Se čtyřmi zásahy jsou na prvním místě střelecké produktivity týmu Milan Kerbr a Václav Ondřejka.
     
    SK SIGMA OLOMOUC: Hanáci v probíhající sezóně podávají zatím velice nekonstantní výkony. Před minulým kolem měla „Modrá lavina“ na svém kontě tři vítězná utkání v řadě, co se ligových duelů týče. Svěřenci Martina Kotůlka totiž dokázali porazit Jihlavu (4:3), Bohemians 1905 (2:0) a také Zbrojovku Brno (2:0). Následovaly však dvě velké rány. Nejprve Sigma doma vybouchla v poháru České pošty s Jihlavou (0:4), což Olomouckým hodně oddálilo jejich sen o evropských pohárech. Po reprezentační přestávce se Olomouc vydala do Příbrami, kde se dokonce dostala do dvoubrankového vedení, nakonec však dokázali domácí otočit vývoj utkání a vyhráli 3:2.

    Sigma se tak nyní se 14 body nachází na osmém místě ligové tabulky. Hráč, kterému se zatím z olomouckého celku daří střelecky nejvíce je vysoký útočník Martin Doležal, jenž rozvlnil síť soupeře celkem v pěti případech.
     
    Gabrinus liga má před sebou už 12. kolo. V sobotu má česká nejvyšší fotbalová soutěž bohatý program a jeho součástí bude i zápas na Andrově stadionu v Olomouci. Domácí SK Sigma Olomouc vyzve sousedící v tabulce 1. FC Slovácko. Utkání startuje v 17:00.
     
    Úvodní sestavy:

    SK Sigma Olomouc: Blaha – Vidlička, Koutný, Škerle (C), Vepřek – Varadi, Ordoš, Houska, Šindelář, Navrátil – Doležal.
    Náhradníci: Zlámal – Javůrek, Falta, Karaš, Wijlaars, Schulmeister, Lietava.

    1. FC Slovácko: Melichárek – Reinberk, Rada, Košút, Šimko – Biolek, Valenta, Daníček, Petr, Kerbr – Došek (C).
    Náhradníci: Heča – Kubáň, Mezlík, Trousil, Martan, Havlík, Ondřejka.

    Rozhodčí: Franěk – Vlasjuk, Kotlík.
     
    Oba celky už jsou na hrací ploše, za pár okamžiků začínáme.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Rozehrávku měli domácí fotbalisté, kteří v prvním poločase budou hrát zleva do prava. Sigma zatím kombinujen a vlastní polovině hřiště.
     
    1
    Do výskoku se tlačil nepříliš vysoký Navrátil, dlouhým odkopem však nebezpečí pro Slovácko zažehnal Reinberk.
     
    2
    První velká šance utkání a v ní Jan Navrátil! Balon se snesl přímo do míst penaltového puntíku, domácí křídelník měl ideální pozici pro střčelu z voleje. Míč se mu ale nepodařilo trefit.
     
    3
    Olomouc je v prvních momentech utkání aktivnější než jeho soupeř. Ordoš odcentroval z levé strany, v pokutovém území však nalezl jen ostujícího beka Radu.
     
    4
    Na druhé straně se ukázali poprvé v zápase hosté. Jakub Petr jenž je ve Slovácku na hostování právě ze Sigmy, nahrával do pokutového území. O zakončení se snažil Došek, střela ve skluzu ale nemířila mezi tři tyče.
     
    5
    Vysoký míč od kopačky Tomáše Rady doletěl až k domácímu kapitánovi Aleši Škerlemu. Ten si míč zpracoval na prsa a nahrál Houskovi, který rozvíjí další útok Sigmy.
     
    6
    Jakub Petr chtěl vysunout do útoku Kerbra, jeho úmysl ale včas přečetl Vidlička.
     
    7
    Další útok hostujícího celku. Biolek z pravé strany nacetroval až do pokutového území, kde nalezl hlavu Doška. Jeho pokus byl ale hodně nepřesný.
     
    8
    Jan Navrátil byl těsně před pokutovým územím faulován! Dobrá šance pro Sigmu.
     
    8
    K míči se postavil středopolař David Houska, který technickou střelou nadělal brankáři Slovácka velké potíže. Po zákroku Melichárka se bude kopat od rohového kopu.
     
    9
    Míč se odrazil před šestnáctku na nohu Václava Koutného. Jeho střelecký pokus ovšem gólmana hostů neohrozil.
     
    10
    Michal Ordoš si prohodil míč kolem jednoho z obránců Slovácka, druhý jej musel zastavit nedovoleným způsobem. Dobrá příležitost pro Olomouc, jak otevřít skóre!
     
    11
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Míč si k exekuci stejně jako před chvíli postavil DAVID HOUSKA. Tentokrát se z téměř totožné situace parádně trefil do levého horního rohu branky Slovácka. Melichárek se sice zavěsil do vzduchu, jeho tygří skok ale k zabránění první branky zápasu nestačil.
     
    12
    Patrik Šimko donutil Blahu k jeho úvodnímu zákroku. Domácí brankář si bez větších potíží dokázal poradit.
     
    13
    Hanáci jsou i v následujích minutách na vlně. Doležalův průnik byl odvrácen na roh.
     
    14
    Jakub Petr byl autorem centru ze strandartní situace. Kapitán Olomouce Škerle jeho centrovaný míč odhlavičkoval na rohový kop.
     
    15
    Petr Reinberk (SLO) vidí za zbytečný zákrok na útočné polocině hřiště žlutou kartu. Nyní si to tak bude muset až do konce zápasu dávat v osobních soubojích pozor.
     
    17
    Nechybělo moc a Adam Varadi mohl jít sám na brankáře. Ordošova nahrávka byla ale na poslední chvíli zblokována obráncem Šimkem.
     
    18
    Slovácko mělo výhodu standardní situace. Z míst, kde se nachází rohový praporek, centroval Kerbr. Blaha schoval míč do rukavic a posílá svůj celek do útoku.
     
    19
    Do voleje se na druhé straně zavěsil obránce Vidlička. Po ráně vyprodukované z jeho kopačky zůstal však zadákovi Sigmy jen ironický úsměv na tváři. Rána mířila hodně vedle.
     
    21
    Slovácko se poslední vteřiny drží na polovině Olomouce. Ke střele se přibližně z třiceti metrů dostal Košút. Blaha ale nemusel předvést zákrok.
     
    22
    Míč dostal až k pokutovému území Doležal, následně nahrál na Navrátila, který ještě celou akci vyšperkoval pasem na Ordoše. Ten se opřel do rány, ta však nebyla vůbec přesná.
     
    24
    Střetnutí se poslední minuty začíná vyrovnávat. Oba celky se dokáží dostat na polocinu soupeře, v koncovce je zatím aktivnější Sigma.
     
    25
    Vidlička poměrně zbytečně zahrál balon na rojhový kop. To by mohla být pro Slovácko dobrá příležitost.
     
    25
    A taky že ano! Valenta se neobtěžoval s centrováním a rovnou se rozhodl míč zatočit do branky. Martin Blaha však výborným reflexem zabránil míči prijít za brankovou čáru.
     
    26
    Varadimu se podařilo šikovně na vlastní půli hřiště vybojovat míč, celou akci však zkazil nepřesnou nahrávkou, která měla najít adresáta jménem Jan Navrátil.
     
    27
    Další přímý kop hostů, které měl na svědomí ex-olomoucký Jakub Petr. Vysoký míč se snášel do branky, Martin Blaha však v této chvíli dokázal využít svých centimetrů.
     
    28
    Michal Ordoš mohl rozjet další akci Sigmy, ani on se však neprezentoval dostatečně kvalitním pasem.
     
    29
    Varadi se snažil s míčem u nohy dosáhnout individuálního průniku. První hráč mu cestu nezkřížil, druhý už ale dovoleným způsobem ano.
     
    30
    Slovácko právě vstřelilo branku!
    Jako blesk z čistého nebe teď udeřilo Slovácko! Od rohového kopu našel Valenta přesným míčem hlavu MILANA KERBRA, který se v pokutovém území Sigmy vyšplhal nejvýše ze všech. Balon šel přímo do šibenice, kam nemohl Blaha dosáhnout.
     
    32
    Slovácko právě vstřelilo branku!
    Hosté během dvou minut otáčí skóre utkání ve svůj prospěch. Další přesný centrovaný pas měl tentokrát na svědomí Reinberk, ovšem autor branky je stejný. MILAN KERBR byl už sice ve velkém úhlu, přeci jenom však dokázal vypálit, což stačilo. Přesouvající se Blaha si totiž srazil míč do sítě sám!
     
    32
    Gól padl z ponechané výhody. Předtím totiž žlutě fauloval Jan Navrátil (OLO).
     
    35
    Hanáci se snaží o rychlou odvetu. Zatím se jim ale v okolí hostující branky příliš nedaří kombinovat.
     
    36
    Martin Blaha nebyl při svém výskoku příliš jistý, Míč se mu však nadvakrát podařilo ukočírovat.
     
    37
    Vidlička chtěl vysunout Navrátila, obrana Slovácka byla ale u míče rychleji. Konkrétně odpálil míč Rada.
     
    38
    Jan Navrátil dnes zatím patří mezi nejaktivnější hráče Sigmy. I když teď na kluzkém trávníku dvakrát upadl, přeci jen vybojoval míč a následně se prezentoval i jedovatou střelou. Ta však jen těsně minula pravou tyčku.
     
    39
    Olomouc chce za každou cenu ještě před koncem první půle srovnat. Doležal dostal pěkný míč od Vidlički. Po pravém křídle se Doležal dostal až do pokutového území, jeho prudká rána však lízla síť branky Slovácka jen zvenku.
     
    40
    Michal Ordoš se zlobí na své spoluhráče. Ti mu zatím nejsou schopni dát přesný pas do nohy, který by zkušený útočník Hanáků potřeboval.
     
    41
    Houska posunul ze středu hřiště míč na rozběhnutého Vidličku. Ten si míč zpracoval, ale přes krajního beka nepřešel. Sigma však i nadále zůstává u míče.
     
    43
    Varadiho hlavička v záklonu nemohl znamenat pro hostující branku žádné nebezpečí.
     
    43
    Martin Doležal se prodíral do pokutového území. Ještě před ním byl ale nedovoleně zastaven Jakube Petrem.
     
    44
    Nyní se k rozehrání celé standardky Michal Vepřek, obranná zeď však zafungovala víc než dobře.
     
    45
    Milan Kerbr mohl slavit hattrick! Jeho dělovka z levé strany byla ovšem zastavena pohotovým zákrokem domácího brankáře!
     
    45+1
    V první půli nastavuje hlavní rozhodčí Pavel Franěk jednu minutu nad rámec řádné hrácí doby.
     
    První poločas skončil.
     
    Olomouc byla v první fázi prvních pětačtyřiceti minut lepším mužstvem. Díky skvěle zahranému přímého kopu Davida Housky se taky dostala do jednobrankového vedení. Do kabin však jdou s lepší náladou hosté, kteří udeřili dvakrát během dvou minut, a to v rozmezí 30. a 32. minuty. O oba zásahy Slovácka se postaral Milan Kerbr.

    Druhá půle začne přibližně v 18:04 .
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Během přestávky udělal trenér Kotůlek změnu v sestavě. Ze hřiště odešel Adam Varadi, toho nahradil Jan Schulmeister.
     
    47
    Doležal zůstal po jednom ze soubojů ležet v pokutovém území Slováka. V těchto chvílích už je ošetřován za postranní čárou.
     
    48
    Biolkův centrovaný míč z pravé strany se sice Škerlemu podařilo odkopnout do bezpečí. Měl však štěstí, že netrefil jednoho z napadajících hráčů.
     
    49
    Melichárek při dalším vysokém balonu z kopačky Vidličky neměl příliš mnoho problémů.
     
    50
    Michal Ordoš se výborně vrátil až na svou polovinu hřiště, kdy zabránil v úniku Valentovi, jenž si předtím vyměnil míč s Doškem.
     
    51
    Martin Doležal dostal výborný míč do vápna, k dosažení na kulatý nesmysl mu však chyběl minimálně krok. Po tomto souboji zůstal na trávníku ležet brankář Melichárek. Sudí však hru nepřerušil, což byla šance pro Sigmu. Ke střele se dostal Michal Vepřek, odkrytou branku ale z úhlu nedokázal trefit!
     
    52
    Melichárek byl poměrně dlouho ošetřován, nakonec se však postavil zpět na nohy a bude znovu chytat.
     
    54
    Šindelář se prodíral středem hřiště, v osobním souboji se však nedokázal udržet na kopačkách.
     
    54
    Kroucenou střelu měl teď na svědomí Jan Navrátil. Balon minul pravou šibenici jen o pár centimetrů.
     
    55
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Stav utkání je znovu srovnán! Skvěle načasovou přihrávkou vybídl David Houska k úniku MICHALA ORDOŠE, který se dostal za hostující obranu, posléze až před brankáře Melichárka. Přízemní střelou rozradostnil olomoucké fanoušky.
     
    57
    Hanáci budou na útočné polocině hřiště zahrávat standardní situaci. Vyvoleným, který uvede míč do hry, bude Michal Vepřek.
     
    58
    Jeho cent byl zablokován, Sigma však zůstane u míče. Bude se totiž kopet od rohového praporku.
     
    59
    I když byl Ordoš tísněn hostujícím zadákem Košútem, dokázal hlavičkovat. Svůj pokus ale domácí forvard nedokázal usměrnit do prostoru tří tyčí.
     
    60
    Schulmeister se provinil faulem. Slovácko bude zahrávat přímý kop zhruba třicet metrů od branky Olomouce.
     
    61
    Do pokutového území šel vysoký míč, na který si vyskočil Košút. Martin Blaha si ve vzduchu nebyl vůbec jistý a jen díky nepřesné hlavičce hostujícího beka hosté neslavili.
     
    62
    Vzápětí kontroval Jan Schulmeister, jeho přízemní rána ovšem Melichárka nepřekvapila.
     
    63
    Olomouc se několik vteřin nemůže dostat ze své poloviny hřiště. Slovácko je v napadání velice aktivní.
     
    65
    Martin Doležal měl na kopačce branku! Navrátil unikl po levé straně, odkud adresoval míč do míst pokutového puntíku právě na Doležela. Olomoucký útočník ale nedokázal letící balon trefit!
     
    66
    Tlak Sigmy graduje. Houskova střela se odrazla pouze k Vidličkovi, jeho rána byla takže zblokována jedním z hostujících hráčů. Následuje tedy rohový kop.
     
    Dnešní utkání sleduje 4168 diváků.
     
    68
    V další šanci Hanáků znovu Doležel. I nyní mu však k zakončení chyběl krok, Melichárek tak byl i tentokrát u míče dříve než domácí hráč.
     
    69
    Před Doška se dokázal procpat Koutný, který svou hlavičkou odrací míč na kopačky Olomouckých.
     
    70
    Matěj Biolek (SLO) je dalším žlutě potrestaným fotbalistou dnešního mače.
     
    71
    Poprvé v utkání střídá i Slovácko. Kmenového hráče Sigmy Jakuba Petra nahrazuje Marek Havlík.
     
    72
    Doležal a jeho další šance! V těsné blízkosti před brankářem Melichárkem se musel s míčem otočit kolem vlastní osy. Do jeho následné rány se vložili dva hráči Slovácka, kteří tak svému brankáři usnadnili práci.
     
    73
    Hanáci jsou poslední minuty lepší a lepší. To se promítá i na divácké podpoř, která jde slyšet čím dál více.
     
    74
    Košút musel míč odkopnout do autu, jinak by hrozilo, že se do šance dostane dnes velice nebezpečí Doležal.
     
    75
    O chvíli později se však dostl ke střele Vepřek, Melichárek ale jeho střelecký pokus lapil do připraveného koše.
     
    75
    Hostující mužstvo podruhé v utkání míchá svou sestavou. Petra Reinberka nahradí na trávníku Radek Mezlík.
     
    77
    Olomouc svého soka mačká na jeho obranné polovině. Kombinace ale zatím není příliš silnou stránkou domácího družstva.
     
    78
    Martin Doležal dnes odvedl velký kus práce, za který sklízí potlesk domácích tribun. Jako žolík by měl zafungovat Ivan Lietava.
     
    79
    Ivan Lietava ihned po svém příchodu na hřiště mohl vybojovat penaltu pro svůj tým. Rozhočí ale zůstal v této situaci klidným.
     
    80
    Kopalo se od rohového praporku. Míč se snesl až k Šindelářovi, ten se však své šance zalekl.
     
    80
    Na listinu hráčů potrestaných žlutou kartu přibyl Libor Došek (SLO).
     
    82
    Souboj dvou vytáhlých hráčů mezi Šinledářem a Doškem skončil faulem domácího defenzivního štíta.
     
    82
    Jeden z hostujících hráčů se teď ocitl v ofsajdovém postavení.
     
    83
    Marek Havlík (SLO) po odpískání zbytečně šťouchl do Koutného. Rozhodčí to trestá žlutou kartou.
     
    84
    Vidličkova slibná přihrávka našela jen rukavice Melichárka. Lietavovi chybělo lepší načasování.
     
    85
    Schulmeister svou dalekonosnou ránou sice neohrozil domácí branku, vybojoval alespoň roh.
     
    86
    Milan Kerbr mohl s trochou štěstí rozhodnout tento zápas. To by však musel být v zakončení daleko přesnější.
     
    88
    David Houska byl poslán na zem Jiřím Valentou (SLO). Ten za svůj zákrok inkasuje žlutou kartu.
     
    89
    Šimon Falta nahrazuje na poslední minuty Davida Housku.
     
    90
    Rozhodčí nastavuje nad rámec klasických 45 minut jen dvě minuty, což se nelíbí ani jednomu z táborů fanoušků.
     
    90+1
    Balon se odrazil k Valentovi, jeho rána ale letěla přesně do míst, kde byl Martin Blaha.
     
    Konec zápasu. (18:51:36)

    David Jahoda

    Branky: 11. Houska, 55. Ordoš (Houska) – 30. Kerbr (Valenta), 32. Kerbr (Reinberk)

    Karty:   32. Navrátil (OLO) – 15. Reinberk (SLO), 70. Biolek (SLO), 80. Došek (SLO), 83. Havlík (SLO), 88. Valenta (SLO)


    SK Sigma Olomouc: Blaha – Vidlička, Koutný, Škerle (C), Vepřek – Varadi (46. Schulmeister), Ordoš, Houska (89. Falta), Šindelář, Navrátil – Doležal (78. Lietava).
    Náhradníci: Zlámal – Javůrek, Falta, Karaš, Wijlaars, Schulmeister, Lietava.

    1.FC Slovácko: Melichárek – Reinberk (75. Mezlík), Rada, Košút, Šimko – Biolek, Valenta, Daníček, Petr (71. Havlík), Kerbr – Došek (C).
    Náhradníci: Heča – Kubáň, Mezlík, Trousil, Martan, Havlík, Ondřejka.

    Rozhodčí: Franěk – Vlasjuk, Kotlík

    Diváci: 4168
    bahis siteleri