Košice – Prešov 2:0 (kon.) | Slovan Bratislava – Žilina 2:0 (kon.)
konec
MFK Košice
2:0 (0:0)
FC Tatran Prešov
sk Středa 06.11.2013, 13:30 • Štadión Lokomotívy Košice • Slovenský pohár - Slovnaft cup
     
    Stretnutie sa skončilo. Aj keď diváci v jeho väčšej časti veľa futbalovej krásy nevideli, v samom závere sa všetko zmenilo a Novák dvomi gólmi rozhodol o domácom víťazstve.

    Od nás je to pre dnešok všetko, za pozornosť ďakuje Veronika Pancuráková. (15:18:57)
     
    Zápas je na konci, do semifinále postupuje MFK Košice!
     
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Napokon by obaja zranení hráči mali byť v poriadku.
     
    90+1
    Hostia ešte v obrovskej príležitosti, ale lopta letela iba tesne vedľa brány. Na zemi ostávajú ležať domáci brankár a jeden z hráčov hostí, snáď už stretnutie nebude mať zbytočne škaredý koniec.
     
    90
    Nadstavovať sa bude 1 minúta.
     
    89
    Domáci futbalisti mohli pridať ďalší presný zásah! Šinglár v dobrej pozícii v šestnástke v páde ale zakončoval iba tesne vedľa. Následne si ešte z Taliana urobil poriadnu srandu, keď pätičkou chrbtom otočený zastavil jeho rozohrávku.
     
    88
    Stretnutie sa už iba dohráva. prešov na útočnej polovici, do zakončenia sa chcel natlačiť Petráš, ale hlavičkový súboj nevhyral.
     
    87
    Domáci fanúšikovia už pokrikom "derby je naše" jednoznačne dávajú najavo ako sa tento zápas skončí.
     
    86
    Košice dali gól!

    A stav je razom 2:0! Domáci hrdina JÁN NOVÁK vypálil po zemi z hranice šestnástky a loptu zastavila až sieť za Talianom.
     
    85
    Hosťujúci kapitán Petráš bol napomínaný žltou kartou.
     
    83
    Posledné striedanie v domácom tíme v tomto stretnutí. Haskiča nahradil Kubík.
     
    83
    Košice dali gól!

    Tak predsa len! Hostia neustrážili dvojicu Šinglár – Novák a o víťazovi stretnutia je zrejme rozhodnuté. Šinglár vysunul Nováka, ktorého najskôr síce Talian zbrzdil, ale následná strela z otočky z vnútra šestnástky v podaní JÁNA NOVÁKA už presný zásah priniesla.
     
    82
    Prešov vybojoval štandardku po menšom faule v strede trávnika, ale Petrášovi rozohrávka nevyšla.
     
    81
    Prešovčania si vzali loptu na svoje kopačky a pokúsili sa dostať až pred Tofiloskiho. Ich pokus stroskotal na útočnej polovici, odkiaľ nedokázali presne odcentrovať.
     
    80
    Do konca riadnej hracej doby ostáva už iba približne 10 minút a na trávniku to stále nevyzerá na akúkoľvek zmenu skóre.
     
    79
    Domáci Oumar Diaby zakončoval z dobrej pozície! V bezprostrednej vzdialenosti pred bránkovou čiarou sa ale v zakončení pošmykol a v páde mieril iba nad brvno.
     
    78
    2200 divákov si podľa miestneho hlásateľa v tomto netradičnom čase našlo cestu priamo na štadión. Vstup je grátis, takže číslo zrejme nebude celkom presné.
     
    77
    Nový muž na trávniku sa hneď predviedol. Do šestnástky sa predral Dolný a mieril až k zakončeniu, ale Kavka ho telom čistým spôsobom odstavil.
     
    76
    Druhé striedanie v domácom tíme. Odchádza Hovančík, stretnutie dohrá Kavka.
     
    75
    Na útočnej polovici Katona vysunul niektorého zo spoluhráčov, ale hosťom sa vôbec nedarí v zakončení.
     
    74
    Prvé striedanie v domácom tíme. Z ihriska odchádza Pačinda a jeho miesto nahradí Skvašík.
     
    73
    Domáci Diaby šprintoval po lopte v dobre pozícii, predbehol ho však brankár Talian a šancu mu zmaril.
     
    72
    Spoza rohu šestnástky získali domáci výhodu štandardky. Pačinda poslal loptu do vápna, tam ju vyboxoval Talian. Spoza šestnástky ešte strieľal Novák, ale obetavo sa lopte do dráhy hodil niekto z hostí.
     
    71
    Domáci získali rohový kop a zahrali ho k vzdialenejšej žrdi. Bezprostredne po štandardke k ohrozeniu Taliana nedošlo a v podstate ani potom. Hovančík síce strieľal, no iba do bočnej siete.
     
    70
    Na opačnú polovicu ale vzápätí šprintoval Pačinda. Rútil sa do dobrej príležitosti, ale loptu smerujúcu iba za postrannú čiaru dobehnúť nestihol.
     
    69
    Lopta z Poliačikovej kopačky letela k bližšej žrdi, kde sa o ňu ale postaral iba Košičan Diaby.
     
    69
    Hostia získali rohový kop.
     
    68
    Z vlastnej obrannej polovice rozohrával loptu Petráš, no nikoho zo svojich spoluhráčov v blízkosti Tofiloskiho šestnástky nenašiel.
     
    67
    Domáci po aute na útočnej polovici vnikli do šestnástky, ale Novák tam s pokusom o strelu vôbec nepochodil.
     
    66
    Prešovčania podržali loptu na vlastnej útočnej polovici, ale nedokázalii ju odcentrovať do priestoru pred Tofiloskim.
     
    65
    Hra sa prelieva zo strany na stranu, ale futbal je celkovo nezáživný, bez nebezpečného zakončenia na jednu či druhú bránu.
     
    64
    Na opačnej polovici rýchly protiútok Košíc. Novák chcel ešte v lepšej pozícii nájsť Diabyho, ale lopta bola zblokovaná a k menovanému sa ani nedostala.
     
    63
    Katona pred šestnástkou našiel Dolného, ten ale do lepšej príležitosti loptu neprepasíroval nikomu zo svojich spoluhráčov.
     
    62
    Na opačnej polovici ale takisto žiadne ohrozenie brankára neprišlo. Prešovčania si nerozumeli a o loptu sa pripravili sami.
     
    61
    Domáci futbalisti sú opäť o čosi aktívnejší, ale bez zakončenia sa im skórovať nepodarí. Po lopte centrovanej do vápna ani nik z košických hráčov nešiel.
     
    60
    Po hodine hry môžeme stále konštatovať, že diváci sa baviť nemôžu. Na trávniku nevidíme súvislý tlak, ani súvislé akcie a to ani na jednej strane.
     
    59
    Hra bola na malý moment prerušená, na trávniku sa v bolestiach zvíjal niektorý z domácich hráčov. lekári ale zasahovať nemuseli.
     
    58
    Tofiloski rýchlo rozohral a lopta letela až na opačnú polovicu trávnika! Tam bol pri nej najrýchlejšie Novák a vo vápne ju ešte priťukol do čistej šaance Haskičovi. ten nepochopiteľne z bezprostrednej vzdialenosti pálil úplne, úplne mimo priestoru troch žrdí.
     
    57
    Hra sa presúva zo strany na stranu, ani jeden z brankárov zasahovať nemusí.
     
    56
    Na opačnej polovici trávnika hostia vypálili tesne nad brvno Tofiloskiho, skóre sa stále nemení.
     
    56
    Domáci vybojovali ho rohový kop. zahral ho Novák, no pri vzdialenejšej žrdi Talianovej brány nebol nik, kto by zakončoval.
     
    55
    Prvé striedanie v stretnutí. Využili ho hostia. Ihrisko opustil Jacko, nahradil ho Bartek.
     
    54
    Košickí futbalisti vytlačili súpera zo svojej polovice, ale nie nadlho. Lopta lieta z kopačky na kopačku, zakončenie nevidíme.
     
    53
    Hosťujúci Hruška chcel v šestnástke vysunúť niekoho zo spoluhráčov, ale nik tam nebol. Loptu si iba poľahky prevzal Tofiloski.
     
    52
    Na opačnej strane sa Prešov márne snaží, mizéria pokračuje aj po zmene strán. A to, žiaľ, na oboch stranách.
     
    51
    Teraz si už ale hosťujúci brankár na loptu siahol, nebolo to však nič nebezpečné. Sekulič veľmi nepodarene centroval priamo do brankára, ktorý nemal nad čím rozmýšľať a loptu schoval v rukaviciach.
     
    50
    Lopta sa ešte odrazila späť k Novákovi a ten vypálil spoza vápna, ale mieril iba vysoko nad. brankár Talian zasahovať nemusel.
     
    49
    Košičania získali na útočnej polovici štandardku po menšom faule. Novákov center bol ale nízky, v šestnástke sa jeho spoluhráči k zakončeniu nedostali.
     
    48
    Futbal do týchto chvíľ skutočne veľa krásy neponúkol a nič nenasvedčuje ani tomu, že by sa tak malo udiať po prestávke.
     
    47
    Prešov sa znova vrátil pred Tofiloskiho, ale ani tam diváci nevideli nič zaujímavé.
     
    46
    Prešov sa ihneď dostal na útočnú polovicu, ale tam Dolný po Leškovej prihrávke sám nepochodil. Na opačnej polovici Košičania po rýchlom protiútoku takisto neboli úspešní.
     
    46
    O úvodný výkop druhého polčasu sa postarali futbalisti z Prešova.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Hlavný rozhodca Chmura nenadstavil ani minútu a prvý polčas je minulosťou. Diváci v ňom veľa futbalovej krásy nevideli, rovnako ako nevideli ani žiaden presný zásah. V Košiciach teda počas prebiehajúcej prestávky počuť skôr šomranie a neslušné slová ako opis radosti zo zápasu. Navyše sa aj pomerne dosť ochladilo, zamračilo a tak sa fanúšikom vlastne ani niet čo čudovať.

    Druhý polčas začne približne o 14:30.
     
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45
    Lopta ešte stále na útočnej polovici domácich futbalistov, ale talian zasahovať nemusí. Súperi ho nevedia priamo strelecky ohroziť.
     
    44
    Domáci Hovančík mal loptu na kopačkách v dobrej pozícii pred šestnástkou súpera, ale ťažko povedať, komu chcel nahrávať. V priestore, kam ju nasmeroval, totiž nikto z jeho spoluhráčov nebol.
     
    43
    Čas do konca prvého polčasu sa neúprosne kráti, ale my na trávniku nevidíme nič, čo by nasvedčovalo ešte zmene stavu do prestávky.
     
    42
    Prešov sa opäť presunul až do šestnástky pred Tofiloskiho. Tou preletel lopta po slabom streleckom zakončení hostí, ale vôbec nesmerovala do priestoru troch žrdí.
     
    41
    Brankár Tofiloski rozohral loptu až za polovicu trávnika, ale tam ju jeho spoluhráči na svojich kopačkách dlho neudržali.
     
    40
    Na opačnej polovici opäť rýchly protiútok Prešova. Leško to z ľavej strany skúšal vysokým oblúkom, ten smeroval iba tesne vedľa brány Tofiloskiho.
     
    39
    Pred Talianom síce boli domáci futbalisti, ale hosťujúceho gólmana neohrozili. Novák sa vo vápne k hlavičke po centri z ľavej strany k hlavičke nedostal, následná strela spoza vápna letela úplne mimo priestoru troch žrdí.
     
    38
    Loptu od rohovej zástavky zahrával Poliaček, ale pri bližšej žrdi jeho spoluhráči nezakončili presne a Tofiloski nemusel zasahovať.
     
    37
    Hatok sa ale k lopte dostal opäť a domáci mu ponúkli rovnaký priestor ako pred chvíľou. Tentokrát Hatokov center vybojoval pre hostí aspoň roh.
     
    36
    Na opačnej polovici dostal priveľa priestoru Hatok, ale jeho center z ľavej strany k bližšej žrdi adresáta z tímu hostí nenašiel.
     
    35
    Domáci sa rýchlo dostali pred Taliana! Novák potiahol loptu po pravej strane a servíroval ju Diabymu, ale ten bol rýchlejší ako samotná lopta.
     
    34
    Prešovčania chceli prejsť do útoku, ale Dolný ostal po menšom faule ležať na trávniku. Našťastie ale nešlo o nič vážne a môže pokračovať v hre. Prešov po rozohrávke o loptu prišiel.
     
    33
    Domáci získali po menšom faule výhodu štandardky z boku trávnika z niečo viac ako 20 metrov. Novák centroval do vápna, ale tam bol najrýchlejší Talian, ktorý loptu vyboxoval mimo šestnástky.
     
    32
    Košičania ostávajú na útočnej polovici, kam sa už stiahli aj hráči ich súpera.
     
    31
    Ale teraz sa im to mohlo vypomstiť! Domácim sa črtalo prečíslenie, lenže Haskič situáciu zobral na seba a namiesto prihrávky na stranu volil pokus o samostatný prienik. Ten úspešný nebol.
     
    30
    Prešovskí futbalisti v posledných minútach akoby ožili a úplne zmenili herný prejav, držia loptu a tlačia sa do zakončenia.
     
    29
    Po Diabyho faule centroval Poliaček až do šestnástky. Tam Košičania zrazili loptu iba na rohový kop. Po ňom Tofiloski zasahovať nemusel.
     
    28
    Ďalšia žltá karta. Tentokrát si ju vyslúžil hráč domáceho celku Oumar Diaby.
     
    27
    Po štandardke letela lopta od rohovej zástavky k bližšej žrdi, tam ju zastavil iba domáci Diaby a hostia sa tak k zakončeniu nedostali.
     
    26
    Na opačnej polovici sme ale v zápätí videli rýchly protiútok! Bol to pravdepodobne Katona, kto po rýchlom prenesení hry pred Tofiloskiho pálil z hranice šestnástky, no domáci gólman jeho pokus v páde iba vytlačil na rohový kop.
     
    25
    Košičania získali autové vhadzovanie v blízkosti brány. Novák loptu poslal až do šestnástky, tam ale nikoho zo svojich spoluhráčov nenašiel.
     
    24
    Domáci Novák posunul v útočnej tretine loptu na Viazanka, ale spravil to veľmi prudko. Druhý menovaný už nedokázal odcentrovať podľa svojich predstáv.
     
    23
    Domáci fanúšikovia si pokrikom "my chceme gól" žiadajú presný zásah, ale prejav žiadneho z celkov tomu v týchto chvíľach nenasvedčuje.
     
    22
    Košickí futbalisti síce majú loptu na svojich kopačkách, ale nevedia sa prebojovať cez stred trávnika.
     
    21
    Presne to je spôsob, akým by mohli Prešovčania svojho súpera šokovať. Aktívnejší domáci si situáciu vysvetľujú medzi sebou.
     
    20
    A po následnej rozohrávke domáca obrana svojmu brankárovi vôbec nepomohla! Hruška posielal rýchly center do šestnástky z ľavej strany a nabiehal naň úplne voľný Leško. Domáci brankár loptu zaujímavo odrazil a tá mu spätne so šťastím dopadla do náruče.
     
    20
    Prešov však loptu vybojoval a do protiútoku s ňou na kopačke šprintoval Hruška. Vybojoval faul hneď za stredovou čiarou.
     
    19
    V týchto chvíľach sa na trávniku nedeje nič dôležité. Pri lopte sú iba domáci futbalisti, ktorí majú značnú prevahu, no nedarí sa im strelecky ohroziť brankára Prešova.
     
    18
    Rýchly Novák sa o preniknutie pokúsil opäť, ale opäť neúspešne. Proti nemu sa postavil Hatok a loptu mu vzal.
     
    17
    Pačinda zatočil loptu do vápna, ale tam v hlavičkovom súboji zvíťazili iba hostia a Talian tak zasahovať nemusel.
     
    16
    Domáci Novák sa popri pravej postrannej čiare pokúšal preniknúť až pred Taliana, ale bol zastavený za cenu faulu. Košičania budú zahrávať štandardku.
     
    15
    Košičanom sa to podarilo a opäť raz okupujú útočnú polovicu. Tam by ale diváci určite radi privítali strelu a tá neprichádza.
     
    14
    Hra sa presunula do okolia stredového kruhu, odkiaľ sa domáci pokúšajú znovu prebojovať pred Taliana.
     
    13
    Prvá žltá karta v stretnutí. Za faul v strede trávnika si ju vyslúžil hosťujúci Lipták.
     
    12
    Tentokrát už lopta letela k vzdialenejšej žrdi. Tam nádherný futbalový moment predviedol Oumar Diaby, ktorý zakončoval nožničkami, za aké by sa nemuseli hanbiť ani v popredných zahraničných ligách. Lopta však letela pár desiatok centimetrov od pravej žrde.
     
    12
    Domáci ho zahrali nacvičeným signálom po zemi na hranicu šestnástky, odkiaľ strieľal Bašista, no jeho pokus bol zblokovaný a roh sa zopakuje.
     
    11
    Košičania si svojou aktivitou vybojovali ďalší rohový kop.
     
    10
    Košičania neustále ostávajú na útočnej polovici v okolí Talianovej brány. Diváci ale žiadnu presnú strelu nevideli, lopta sa iba striedavo pohybuje medzi kopačkami hráčov.
     
    9
    Na opačnej strane skončil Viazankov center po hlavičke niektorého z hostí iba za čiarou a nasledoval rohový kop. Po Šinglárovej rozohrávke žiadne ohrozenie brány neprišlo.
     
    8
    Hostia z Prešova sa vysoko vysunuli a nedovoľujú domácim vôbec rozohrať.
     
    7
    Košickí futbalisti ostali nasťahovaní na útočnej polovici pred šestnástkou. Na hranici vápna si loptu vypýtal Šinglár, ale k strele sa už nedostal. Zblokovala ho prešovská obrana.
     
    6
    Domáci kapitán Šinglár z pravej strany nakopával dlhú loptu do vápna pred Taliana, ale tam sa jeho spoluhráči do zakončenia nedostali. Menovaný gólman sa včas hodil po lopte a zmaril tak akékoľvek nádeje súpera.
     
    5
    Po Tofiloskiho rozohrávke sa Košičania ďaleko nedostali. Už v strede hracej plochy ich zastavil menší faul. Po následnej rozohrávke sa s loptou po pravej strane pokúšal dopredu prebojovať Viazanko, ale vôbec sa mu to nevydarilo.
     
    4
    Košičania ešte na malý moment ostali na útočnej polovici, ale nie nadlho. Hovančík menším faulom poslal k zemi Dolného a Prešov sa ihneď po rozohrávke presunul na útočnú polovicu. tam spoza šestnástky vypálil Poliaček, ale mieril iba vysoko nad brvno.
     
    3
    Naopak, domáci futbalisti nezaváhali a okamžite ju nakopli na útočnú polovicu, až pred brankára Taliana. Tam nabiehal Novák, no tesne pred ním zasiahla hosťujúca obrana.
     
    2
    Zatiaľ sa hrá bez akéhokoľvek ohrozenia jednej či druhej strany. Hostia získali tesne za stredovou čiarou autové vhadzovanie, no Hatok v situácii príliš nepochodil a Prešov o loptu prišiel.
     
    1
    Košickí futbalisti sa hneď stiahli na vlastnú obrannú polovicu a odtiaľ sa pokúsili založiť útočnú akciu. Nakopávanú loptu však v strede trávnika zachytil Poliaček a úmysel domácich zmaril.
     
    1
    Zápas sa začal výkopom domácich futbalistov.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    -1
    Po tradičnom podaní rúk čakáme už iba na úvodný výkop.
     
    -2
    Hráči oboch celkov už v sprievode rozhodcovskej trojice prichádzajú na trávnik. Domáci futbalisti v žlto-modrej kombinácii, ich súperi z Prešova v bielo-zelených dresoch.
     
    -8
    Už aj zverenci trénera Látala odišli do útrob štadióna, pomaly začínajú prichádzať aj hlúčiky domácich priaznivcov. Sektor hostí je prázdny a tak to s najväčšou pravdepodobnosťou aj ostane.
     
    -10
    V metropole východu dnes počasie príznačné pre toto ročné obdobie futbalu praje. Štadión je aktuálne zaliaty slnkom, fúka mierny vietor a teplomer ukazuje 10 °C. Prešovčania už ukončili predzápasovú rozcvičku a pobrali sa do šatní, košickí futbalisti sú ešte stále na trávniku.
     
    -15
    Srdečne pozdravujeme všetkých futbalových fanúšikov futbalu priamo z košického Štadióna Lokomotívy. Odvetný štvrťfinálový duel medzi domácimi Košicami a hosťujúcim Prešovom, teda veľké východniarske derby, sa začne už o niekoľko minút. Na štadióne sa aktuálne nachádza iba pár desiatok verných fanúšikov, ktorí by o takomto čase mali byť pravdepodobne v práci alebo školách, usporiadatelia a hŕstka novinárov. Vy si vďaka nášmu portálu Onlajny.eu už teraz môžete pozrieť úvodné zostavy, v akých oba tímy nastúpia.
     
    -20
    Úvodné zostavy:

    MFK Košice: Tofiloski – Sekulič, Ostojič, Pačinda, Šinglár (C), O. Diaby, Viazanko, Haskič, Novák, Bašista, Hovančík

    1. FC Tatran Prešov: Talian – Jacko, Papaj, Petráš (C), Dolný, Leško, Lipták, Poliaček, Katona, Hruška, Hatok


    Na lavičkách budú pripravení náhradníci:

    MFK Košice: Ružinský – Skvašík, Kubík, Kavka, Gáll, Urban, C. Diaby

    1. FC Tatran Prešov: Barát – Šafranko, Benes, Baran, Micherda, Bartek, Luberda

    Zápas povedú rozhodcovia: Chmura – Vorel, Kubačka.
     
    Vážení fanúšikovia slovenského futbalu, vítame vás pri sledovaní štvrťfinálovej odvety našej najvyššej pohárovej súťaže. V metropole východu dnes Košičania v derby zápase privítajú Prešov, a to vo veľmi netradičnom a nevhodnom čase – v strede pracovného týždňa už o 13.30. Ak sa stretnutia nemôžete osobne zúčastniť, práve pre vás je tu prichystaný textový prenos webu Onlajny.eu. Hneď v jeho úvode si povedzme niečo o aktéroch tohto duelu.

    Domáci MFK Košice je účastníkom najvyššej slovenskej súťaže Corgoň ligy. Mužstvo vedené trénerom Radkom Látalom sa momentálne po šestnástich kolách nachádza až na desiatej z dvanástich priečok v tabuľke. Košičania doposiaľ v ligových dueloch zvíťazili päťkrát a štyrikrát remizovali, čo im zabezpečilo zisk 19 bodov.

    Hosťujúci 1. FC Tatran Prešov sa v uplynulej sezóne v našej najvyššej futbalovej súťaži neudržal, a preto v ročníku 2013/2014 bojuje o body už iba v 2. lige. Zverenci trénera Jozefa Kostelníka nepodávajú stabilné výkony a aktuálne im patrí štvrtá priečka v tabuľke. Po šestnástich odohratých dueloch majú na svojom konte 26 bodov, ktoré vybojovali za osem víťazstiev a dve remízy.

    Ako vyzerala cesta Slovnaft Cupom z pohľadu oboch tímov?
    • Košice ako corgoňligový tím začínali až v druhom kole. V tom sa predstavili na trávniku TJ Baník Ružiná, kde zvíťazili pomerne hladko 3:1. V ďalšom zápase narazili na ŠKF Sereď a po víťazstve 2:1 na pôde súpera sa tešili z postupu do štvrťfinále.
    • Prešov odohral oproti svojmu dnešnému súperovi v aktuálnom ročníku slovenského pohára o jeden zápas viac. Prešovčania v prvom kole zdolali Čadcu na jej trávniku jednoznačne 3:0, v nasledujúcom pohárovom stretnutí doma zvíťazili nad Partizánom Bardejov 1:0, aby v zápase 3. kola takisto pred vlastnými divákmi porazili corgoňligovú Dunajskú Stredu a tešili sa tak z postupu medzi osmičku najlepších.

    Žreb štvrťfinálových dvojíc potešil fanúšikov na východnom Slovensku, vzájomné súboje Košíc a Prešova totiž boli vždy pre fanúšikov lákadlom. Za nami je už jeden zápas, ktorý sa odohral v Prešove. 22. októbra zhliadli diváci v treťom najväčšom meste Slovenska zaujímavý duel. Košičania doň vstúpili úspešne a už po desiatich minútach hry vyhrávali zásluhou Oumara Diabyho. Po prestávke však z ich strany prišla nelogická chyba – Ostojičov faul v šestnástke, za ktorý si menovaný hráč vyslúžil červenú kartu a hlavný rozhodca Horváth k nej, samozrejme, pridal aj penaltu v prospech domácich. Loptu si na biely bod postavil Jozef Dolný, brankára súpera poslal do opačnej strany a bolo vyrovnané – 1:1. Košickí futbalisti navyše hrali aj v oslabení o jedného muža, no v konečnom dôsledku im to vadiť nemuselo. V 74. minúte sa k lopte, ktorú prešovský brankár Talian po ťažkej strele iba vyrazil pred seba dostal opäť Oumar Diaby a pohodlne ju doklepol do siete. Košičania teda v prvom štvrťfinálovom zápase zdolali Prešov na jeho trávniku pomerom 2:1.

    Toto odvetné stretnutie je aj v ponuke stávkových kancelárií. Tie sa prikláňajú na stranu víťazstva favorizovaných Košíc, na ktoré vypísali kurz 1,55. Na výhru hostí z Prešova je kurz až približne 5,3 a na remízu po deväťdesiatich minútach hry 3,6.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 13:30.

    Veronika Pancuráková

    Branky: 83. Novák, 86. Novák

    Karty:   28. O. Diaby (KOS) – 13. Lipták (PRE), 85. Petráš (PRE)


    MFK Košice: Tofiloski – Sekulič, Ostojič, Pačinda, Šinglár (C), O. Diaby, Viazanko, Haskič, Novák, Bašista, Hovančík
    Náhradníci: Ružinský – Skvašík, Kubík, kavka, Gáll, Urban, C. Diaby

    FC Tatran Prešov: Talian – Jacko, Papaj, Petráš (C), Dolný, Leško, Lipták, Poliaček, Katona, Hruška, Hatok
    Náhradníci: Barát – Šafranko, Benes, Baran, Micherda, Bartek, Luberda

    Rozhodčí: Chmura – Vorel, Kubačka

    Diváci: 2200
    22.10.2013
    Prešov - Košice 1:2

    Branky: 61. Dolný (pen.) – 10. O. Diaby, 74. Oumar Diaby

    Karty:   67. Krajník (PRE) – 38. Šinglár (KOS), 81. Duda (KOS), 85. Tofiloski (KOS)   60. Ostojič (KOS)

    bahis siteleri