Olomouc – Vsetín 11:2 (kon.) | Jihlava – Č. Budějovice 4:1 (kon.) | K. Vary – Sparta 1:3 (kon.)
Kometa Brno – Třinec 4:3 (kon.)
konec
HC Olomouc
11:2 (3:1, 2:0, 6:0)
VHK ROBE Vsetín
Pondělí 18.11.2013, 17:30 • Zimní stadion Olomouc. Kapacita: 5.300 míst. • Extraliga staršího dorostu
Partner:
     
    Vítám vás u on-line přenosu dohrávky 22. kola RAKO extraligy staršího dorostu, ve kterém se proti sobě postaví týmy HC Olomouc a VHK Vsetín. V pondělním střetnutí se proti sobě postaví aktuálně šestý a osmý celek tabulky.
     
    HC Olomouc

    Starší dorostenci Olomouce se zatím vezou na tří zápasové vítězné šňůře, když svěřenci Jana Tomajka postupně porazili Vítkovice, Havířov a v pátek na svém ledě vyhráli v divoké přestřelce na nájezdy proti Porubě.

    Nejproduktivnější hráči:
    1. Jan Kropáč – 20 bodů (12+8)
    2. Václav Melichárek – 14 bodů (10+4)
    3. David Janás – 12 bodů (5+7)
     
    VHK Vsetín

    Valaši jsou však úplně v opačném rozpoložení, když mají na kontě již pět prohraných utkání v řadě. Poslední vítězné utkání si vsetínští dorostenci připsali právě proti Olomouci, kterou na svém ledě dokázali porazit 5:2.

    Nejproduktivnější hráči:
    1. Jindřich Abdul – 21 bodů (7+14)
    2. Ondřej Grygar – 19 bodů (6+13)
    3. Josef Mikula – 10 bodů (5+5)
     
    V dosavadním průběhu RAKO extraligy staršího dorostu se proti sobě Olomouc a Vsetín postavili ve třech utkáních, když první dva zápasy zvládla lépe Mora, která vyhrála ve Vsetíně 7:2 a následně doma 6:5. Poslední vzájemné střetnutí však dopadlo lépe pro Valachy, kteří druhé utkání na svém ledě zvládli poměrem 5:2.
     
    Utkání má naplánované úvodní vhazování v 17:30 na zimním stadionu v Olomouci.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Olomouc: Urbisch (Šoustal M.) – Rašner, Nesvadba, Škoda, Tomek, Hes, Klvaňa, Hrabica, Spurný – Janás, Šoustal T., Horák J. – Heža, Kuba, Melichárek – Zelený, Kropáč, Štefka – Marek, Dittrich, Malý.

    VHK Vsetín: Gottwald (Bechný) – Metelka, Gazda, Lejska, Svozílek, Hohl (C) – Rýpar, Hořanský, Lainka, Weintritt, Mikula, Janošek, Kovář, Tydlačka, Grygar, Miko, Blahunek, Strmiska.

    Rozhodčí: Kika – Kašík, Nazád.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    01:22
    Střelu Heži zblokoval jeden z obránců hostujícího týmu do ochranné sítě.
     
    02:22
    Po nahrávce od Metelky se hnal úplně sám na Urbische Blahunek, ale tváří v tvář domácímu brankáři nakonec vsetínský útočník nedokázal uspět.
     
    03:26
    Máme tu první vyloučení v utkání, když na dvě minuty za hákování je vyloučen domácí David Nesvadba (OLO).
     
    03:48
    Rašner vybojoval puk v rohu kluziště a následně jej vyhazuje přes všechny čáry.
     
    04:17
    Gazda vypálil od modré čáry a puk následně tečoval některý z hráčů před bránou, kde se nakonec odrazil na hůl Strmiska, který měl před sebou zcela prázdnou bránu, ale jeho střela byla velmi nedůrazná a Urbisch svým tygřím skokem zachránil svůj tým.
     
    05:35
    Domácí v plném počtu.
     
    05:59
    Spurný nahodil puk směrem na Gottwalda, který jeho nahození vůbec neviděl a hostující brankář může být nakonec rád, že pokus domácího obránce putoval těsně vedle levé tyče.
     
    08:05
    Mora bude hrát přesilovou hru. Na trestnou lavici je poslán hostující Daniel Gazda (VSE) na dvě minuty za pád pod nohy.
     
    08:40
    Rašner se dostal do výborné pozice, odkud napřáhnul a jeho tvrdá rána nakonec letí mimo tři tyče vsetínské klece.
     
    09:59
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Mora využívá přesilovou hru! Po krásné kombinaci se dostal puk na pravou stranu k Janásovi, který nahrál mezi kruhy DAVIDU NESVADBOVI , a ten svou ránou vymetl všechny pavouky v bráně Gottwalda. Asistence: David Janás, Alex Rašner.
     
    10:35
    Domácí se hnali do dalšího útoku, který byl však zastaven hvizdem hlavního rozhodčího, protože Malý skončil až v bráně hostů.
     
    12:32
    Miko se dostal s pukem až do útočného pásma, kde nakonec vypálil směrem na Urbische, ale ten jeho střelu s přehledem chytá do své lapačky.
     
    12:49
    J. Horák udělal před přechodem do útočného pásma ještě kličku navíc a jeho hráči s tímto úmyslem nepočítali, a tak je domácím pískán offside.
     
    14:09
    Gottwald si připisuje další zákrok, když na něj z pravé strany vystřelil Kropáč a hostující brankář tento pokus vyráží svým levým betonem.
     
    14:52
    Na druhé straně opět zahrozil útok Vsetína, když se k zakončení dostal Strmiska, ale jeho střela letěla přímo doprostřed brány a Urbisch puk ukrývá ve své výstroji.
     
    15:38
    Škoda si narazil puk z čárovým rozhodčím a následně vystřelil ze středního pásma na Gottwalda, který raději puk ukrývá v lapačce.
     
    16:15
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Rašner se dostal k puku na modré čáře, odkud si krásně vybruslil až před Gottwalda, kterého ještě vymíchal, ale následně nedokázal trefit zcela odkrytou branku. Naštěstí pro domácí se puk odrazil k J. Horákovi, a ten jej poslal na hůl TOMÁŠI ŠOUSTALOVI, který jej již uklidil do prázdné klece. Asistence: Jiří Horák, Alex Rašner.
     
    16:39
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Zelený vypálil směrem na Gottwalda, který puk vyrazil před sebe, kam si najel JAN ŠTEFKA, a na dvakrát procpal puk do brány přes ležícího vsetínského brankáře. Asistence: Dominik Zelený.
     
    18:04
    Urbisch si teď připsal pár velice dobrých zákroků, když se na něj valila jedna střela za druhou, a domácí brankář tak stále drží čisté konto.
     
    18:44
    T. Šoustal se krásně prokličkoval až mezi kruhy odkud vypálil velice jedovatou střelu, ale jeho pokus nakonec těsně myjí pravou tyč hostující brány.
     
    18:58
    Rašner se opět dostal mezi kruhy, odkud svou přihrávkou ještě hledal T. Šoustala, který však nedokázal usměrnit puk do zcela prázdné brány.
     
    19:05
    Blahunek už jel skoro znovu sám na Urbische, ale tentokrát jej domácí obrana dojela, vsetínský útočník tak jen vystřelil z větší vzdálenosti a Urbisch tento pokus kryje.
     
    19:53
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Tak přece jenom se hosté radují z gólu, když se po sérii odrazů dostal puk k ONDŘEJI GRYGAROVI, který jej poslal již do prázdné klece. Domácí ještě reklamují kopnutí puku, ale hlavní rozhodčí je opačného názoru. Asistence: Petr Strmiska, Daniel Gazda.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Máme za sebou první část utkání mezi Olomoucí a Vsetínem, po které mohou být nakonec více spokojení svěřenci Jana Tomajka, když se postupně dostali do vedení 3:0 po trefách Nesvadby, Tomáše Šoustala a Štefky. Vsetín ještě dokázal zkorigovat stav utkání v samotném závěru, když se prosadil Grygar.

    Další třetina začne přibližně v 18:15.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:43
    Nesvadba vypálil ze středního pásma směrem na Gottwalda, který si myslel, že má puk schovaný někde ve své výstroji, ale kotouč nakonec ležel vedle brankáře Vsetína a naštěstí pro hostující tým se k ležícímu puku dostal dříve Metelka, který jej odklidil daleko od své brány.
     
    21:58
    Melichárek se po pravé straně prodral až do zakončení a Gottwald měl plné ruce práce, aby dokázal chytit střelu olomouckého útočníka.
     
    22:58
    Štefka nahrál pod sebe na modrou čáru najíždějcímu Hesovi, který svou střelou z první minul bránu hostujícího týmu.
     
    23:16
    Dominik Hohl je vyloučen na dvě minuty za držení protihráče, a Mora tak bude hrát svou druhou přesilovou hru v utkání.
     
    23:51
    Vsetínští hráči vyhazují puk do středního pásma.
     
    24:38
    Jiří Horák si vyjel až před bránu Gottwalda, odkud se snažil překvapit hostujícího brankáře, ale jeho střela nakonec končí v rohu kluziště.
     
    24:54
    Nesvadba se dostal k puku na modré čáře, odkud vypálil tvrdou ránu na vsetínského brankáře, a ten nakonec utlumil střelu pod svým betonem.
     
    25:16
    Hosté v plném počtu.
     
    26:04
    Kropáč nahrál před bránu na hůl Štefkovi, který však svou střelou nechal pouze vyniknout Gottwalda.
     
    26:43
    Dittrich se zcela uvolnil na pravé straně kluziště, kde nakonec zavezl puk do útočného pásma a svou střelou vyzkoušel pozornost hostujícího strážce vsetínské klece.
     
    28:24
    Nesvadba objel skoro celé útočné pásmo až se dostal na modrou čáru, kde jen nahodil puk na Gottwalda, a ten jej raději ukrývá pod svou lapačkou před dojíždějcími útočníky Olomouce.
     
    29:08
    Puk končí až za mantinelem, kam jej sráží jeden ze vsetínských útočníků. Vhazovat se bude ve středovém kruhu.
     
    29:58
    Tydlačka si krásně najel až mezi kruhy, odkud do zkusil velice nepříjemnou střelou, ale jeho pokus letí nad bránu domácích.
     
    30:18
    Jan Štefka (OLO) je vyloučen na dvě minuty za hákování, a Vsetín má tak příležitost vstřelit kontaktní gól.
     
    30:18
    Domácí však vyhodili puk přes všechny čáry.
     
    30:59
    Ve vlastním oslabení se skoro až ke Gottwaldovi prokličkoval Rašner, ale tři hráči Vsetína byli přece jenom na olomouckého obránce moc.
     
    31:30
    A další obrovská šance Olomouce ve vlastním oslabení. Dva na jednoho ujížděli Heža a Kuba a první jmenovaný to nakonec zkoušel přímo střelou a Gottwald jeho pokus vyráží do rohu kluziště.
     
    31:57
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Tak do třetice už je to přece jenom gól v oslabení pro domácí! JAKUB HEŽA vyhrál souboj o puk v útočném pásmu a v následném souboji tváří v tvář proti Gottwaldovi uspěl se svou kličkou do backhandu. Asistence: Matěj Tomek, Miroslav Kuba.
     
    33:17
    Domácí jsou již několik okamžiku v plném počtu a nadále svého soupeře svírají v jeho obranném pásmu.
     
    34:37
    Urbisch si po delší pauze připisuje další zákrok, když svými betony likviduje lehké nahození Mikuly.
     
    34:59
    Olomouc právě vstřelila branku!
    J. Horák nahrál LUKÁŠI SPURNÉMU na střed hřiště, který svou střelou mezi betony Gottwalda vstřeluje pátý gól Olomouce, a naděluje tak hostujícímu týmu nepopulárního bura. Asistence: Jiří Horák, Tomáš Šoustal.
     
    35:55
    A olomoučtí hokejisté jsou očividně při chuti. Další střelu Nesvadby musela tentokráte likvidovat vsetínská obrana.
     
    36:39
    Jakub Heža (OLO) zcela zbytečně podrazil protihráče ve středu hřiště, a na dvě minuty tak oslabuje svůj tým.
     
    36:49
    Mikula nahrál mezi kruhy Grygarovi, který svou střelou protáhnul Urbische v olomoucké bráně.
     
    36:59
    Hohl vypálil tvrdou ránu od modré čáry a Urbisch si připisuje na své konto další úspěšný zákrok.
     
    37:53
    Ve vlastním oslabení vybojoval faul T. Šoustal, kterého hákoval hostující Daniel Gazda (VSE), a je tak vyloučen na dvě minuty.
     
    38:45
    Domácí v plném počtu.
     
    39:05
    Vsetín vyhazuje puk přes všechny čáry až za bránu Urbische.
     
    39:30
    A puk znovu končí ve středním pásmu po vyhození jednoho ze vsetínských.
     
    39:54
    Hosté v plném počtu.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina nám přinesla další dva góly v síti hostujícího Gottwalda, když je překonali domácí Jakub Heža ve vlastním oslabení a Spurný svou střelou mezi betony. Olomouc měla průběh druhé třetiny zcela pod svou kontrolou a nepouštěla hostující tým do příliš mnoha zakončení.

    Zřejmě poslední část začne přibližně v 18:53.
     
    Vsetínský hlavní trenér nasazuje do poslední části druhé brankáře Daniela Bechného, který tak nahrazuje Adama Gottwalda.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:50
    A Bechný si připisuje svůj první zákrok, když dokázal zlikvidovat střelu J. Horáka svým levým betonem.
     
    41:52
    Hostující tým se špatně domluvil při střídání a v jednom okamžiku bylo na ledě šest bruslařů Vsetína, čehož si všimli rozhodčí a udělují dvouminutový trest hráčské lavici, který odsedí Miroslav Janošek (VSE).
     
    43:07
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Mora využívá přesilovou hru! Rašner si opět vybruslil až před Bechného, kde následně poslal puk pod sebe před bránu, který se nakonec odrazil k TOMÁŠI ŠOUSTALOVI, a ten jej již posílá do zcela odkryté klece. Asistence: Alex Rašner, David Janás.
     
    43:31
    První zákrok ve třetí třetině si připisuje Urbisch, který likviduje střelu Janošeka.
     
    43:43
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Lainka vystřelil z pravého kruhu směrem na Urbische, kde nakonec puk trefil tyč a následně zůstal ležet na brankovišti, kde jej do brány doklepnul MIROSLAV JANOŠEK. Asistence: Petr Lainka, Ivo Blahunek.
     
    45:35
    Kropač se prokličkoval až před Bechného, který nakonec likviduje zakončení domácího útočníka svou lapačkou.
     
    45:43
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Rašner opět zužitkoval své zkušenosti z prvoligového áčka,když nahrál před bránu na zcela volného TOMÁŠE ŠOUSTALA, který neměl problém vstřelit puk do prázdné klece, a dokončit tak svůj hattrick. Asistence: Alex Rašner
     
    46:50
    Vsetínští hokejisté hráli znovu v šesti bruslařích v poli a rozhodčí si tohoto prohřešku opět všimnuli. Další dvě minuty za příliš mnoho hráčů na ledě odsedí Jiří Weintritt (VSE).
     
    47:00
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Mora využívá přesilovou hru! Weintritt si na trestné lavici poseděl pouhých deset sekund, když se prosadil VÁCLAV MELICHÁREK, ke kterému se odrazil puk po střele Kuby a domácí útočník měl dostatek času, aby přehodil beton ležícího brankáře. Asistence. Miroslav Kuba.
     
    47:46
    Olomouc právě vstřelila branku!
    A je tu další branka domácích. Kropáč nahrál puk z rohu kluziště přesně na hokejku DOMINIKA ZELENÉHO, který navyšuje vedení svého týmu. Asistence: Jan Kropáč.
     
    48:42
    Blahunek se opět hnal sám na Urbische, ale ani na dvakrát nedokázal uspět proti domácímu brankáři.
     
    49:10
    Janás jel zcela sám na Bechného a svým zakončením nakonec trefuje pravou tyč za zády vsetínského brankáře.
     
    49:49
    Štefka nahrál mezi kruhy na volného J. Horáka, který střelou do středu hřiště nechal vyniknout Bechného.
     
    50:36
    Urbisch si připisuje další úspěšný zákrok po střele Strmiska, a vhazovat se bude po pravé straně olomouckého brankáře.
     
    51:35
    Kovář s Blahunkou dva na jednoho a druhý jmenovaný nedokázal snad dnes počtvrté opět nechal vyniknout Urbische.
     
    52:02
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Mora se dočkala i desátého gólu v síti Vsetína, když se prosadil DOMINIK MAREK, který měl před sebou úplně odkrytou bránu. Asistence: Jan Kropáč, Pavel Dittrich.
     
    54:25
    Utkání se již víceméně dohrává.
     
    54:46
    Rýpar vypálil od modré čáry, ale jeho pokus zblokoval jeden z domácích hráčů do ochranné sítě.
     
    55:09
    Jan Štefka (OLO) je vyloučen na dvě minuty za podražení.
     
    56:15
    Mora vyhazuje puk až za bránu Bechného.
     
    56:31
    Končí přesilová hra Vsetína, když na dvě minuty za podražení putuje na trestnou lavici hostující David Kovář (VST).
     
    57:10
    Domácí v plném počtu.
     
    58:31
    Hosté v plném počtu.
     
    59:09
    Olomouc právě vstřelila branku!
    TOMÁŠ ŠOUSTAL se krásně uvolnil přes posledního hráče hostí a následně si i lehce poradil s Bechným, a vstřeluje tak svůj čtvrtý gól v dnešním utkání.
     
    60:00
    Konec zápasu. (19:32:42)

    Jan Matúš

    Branky a nahrávky: 10. Nesvadba (Janás, Rašner), 17. Šoustal T. (Horák J., Rašner), 17. Štefka (Zelený), 32. Heža J. (Tomek, Kuba), 35. Spurný (Horák J., Šoustal T.), 44. Šoustal T. (Rašner, Janás), 46. Šoustal T. (Rašner), 47. Melichárek (Kuba), 48. Zelený (Kropač), 53. Marek (Kropáč, Dittrich), 60. Šoustal T. (Nesvadba) – 20. Grygar (Strmiska, Gazda), 44. Janošek (Lainka, Blahunek)


    HC Olomouc: Urbisch (Šoustal M.) – Rašner, Nesvadba, Škoda, Tomek, Hes, Klvaňa, Hrabica, Spurný – Janás, Šoustal T. (C), Horák J. – Heža, Kuba, Melichárek – Zelený, Kropáč, Štefka – Marek, Dittrich, Malý.
    VHK ROBE Vsetín: Gottwald (41. Bechný) – Metelka, Gazda, Lejska, Svozílek, Hohl (C) – Grygar, Strmiska, Mikula – Hořanský, Tydlačka, Miko – Janošek, Lainka, Blahunek – Rýpar, Weintritt, Kovář.

    Rozhodčí: Kika – Kašík, Nazád
    bahis siteleri