Everton – Liverpool 3:3 (kon.) | Arsenal – Southampton 2:0 (kon.) | Fulham – Swansea 1:2 (kon.)
Hull City – Crystal Palace 0:1 (kon.) | Newcastle – Norwich 2:1 (kon.) | Stoke – Sunderland 2:0 (kon.)
West Ham – Chelsea 0:3 (kon.)
konec
West Ham United
0:3 (0:2)
Chelsea FC
Sobota 23.11.2013, 18:30 • Upton Park, London • Anglická Premier League
Předzápasové kurzy
     
    90+3
    Domácí fotbalisté vyslali v závěru utkání svoji první střelu na branku, ale Čech si počínal bez potíží a O'Brienův pokus zneškodnil.
     
    90+3
    Teď se však Chelsea odhodlala k zajímavé útočné akci, která skončila neuznaným gólem. Přihrávku za obranu obdržel Ba, jenž pohodlně překonal Jääskeläinena, avšak sudí tuto branku neuznal. Ofsajd to byl velmi těsný.
     
    85
    Essien ze své pravačky vyslal tvrdou střelu, ale jeho pokus Jääskeläinen zneškodnil a další gól neinkasoval. Essienovi přihrával Schürrle, který je na hrací ploše teprve krátce.
     
    85
    Střídání v týmu Chelsea FC: ze hřiště odchází Eden Hazard, přichází Michael Essien.
     
    83
    Máme tu avizované střídání. Ze hry odchází Oscar, kterého nahrazuje Schürrle.
     
    82
    Chelsea právě vstřelila branku!
    FRANK LAMPARD se raduje z dnešní druhé branky a Chelsea vede už o 3 góly. Collins selhal a svého protihráče neuhlídal. LAMPARD se napřáhl ke střele a nádhernou trefou zpoza vápna poslal balon za Jääskeläinenova záda.
     
    80
    Ivanović si připsal další úspěšný obranný zákrok a zabránil soupeři skórovat. Ke vzdálenější tyči přilétl výborný centr, ale právě Ivanović odvrátil balon na rohový kop a soupeře ke střele nepustil.
     
    79
    Hrací plochu opouští Eto'o, kterého nahrazuje Ba.
     
    76
    Poslední změna v sestavě domácích: ze hry odešel Nolan, nahradil ho Jarvis.
     
    64
    Velký kus práce odvedl na pravém křídle Demel, jenž obešel čtyři protihráče a s míčem se dostal až do vápna. Poté přihrál ke vzdálenější tyči, kde byl volný Maïga, jenž se ocitl v obrovské příležitosti, ale odkrytou branku z bezprostřední blízkosti netrefil.
     
    53
    Chelsea mohla přidat třetí branku, ale nepodařilo se jí to. Po rozehrání rohového kopu se ke střele dostal Cahill, ale jeho pokus byl zastaven protihráčem na brankové čáře.
     
    52
    V obrovské šanci se ocitl Oscar, jenž se uvolnil ve vápně a nepříjemně vystřelil. Nicméně výborně teď zasáhl Collins a střelecký pokus zblokoval na rohový kop.
     
    42
    Eto'o to neměl jednoduché, ale přesto vystřelil. Nicméně Jääskeläinen byl velmi pozorný a jedovatý pokus zneškodnil, střela mířila do pravého horního rohu.
     
    40
    Máme tady dvojí střídání. Ze hry odešli J. Cole a Collison, které vystřídali Diamé a Maïga.
     
    34
    Chelsea právě vstřelila branku!
    OSCAR obdržel míč od Hazarda, který ho vyslal do stoprocentní příležitosti a OSCAR ji proměnil. Brazilský hráč si navedl míč na pravačku, obehrál Collinse a poté přesnou trefou k tyči nedal Jääskeläinenovi šanci.
     
    23
    Lampard si mohl připsat dnešní druhý gól, ale Jääskeläinen mu to tentokrát nedovolil. Oscar vyhrál souboj s O'Brienem a poté okamžitě přihrával právě Lampardovi, ten vystřelil z 16 metrů, ale brankář West Hamu si poradil.
     
    21
    Chelsea právě vstřelila branku!
    FRANK LAMPARD bezpečně proměnil pokutový kop a poslal hosty do vedení. Brankář Jääskeläinen byl bez šance a inkasovanému gólu neměl šanci zabránit.
     
    20
    Chelsea bude zahrávat pokutový kop! Demel si nerozuměl s Jääskeläinenem a druhý jmenovaný poté fauloval ve vápně Oscara.
     
    19
    V obrovské šanci se ocitl Cole, jenž mířil z hranice malého vápna, ale jeho pokus trefil pouze bránícího protihráče.

    Lucie Rapantová

    Branky: 21. Lampard (pen.), 34. Oscar (Hazard), 82. Lampard (Hazard)


    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 1:7. Střely mimo: 3:5.
    West Ham United: Jääskeläinen – Demel, Collins, Tomkins, O´Brien – Downing, Collison (40. Maïga), Morrison, Noble, Cole (40. Diamé) – Nolan (C) (76. Jarvis).
    Náhradníci: San Miguel – McCartney, Jarvis, Taylor, Diamé, Maïga, Cole.

    Chelsea FC: Čech – Ivanović, Cahill, Terry (C), Azpilicueta – Ramires, Mikel, Oscar (83. Schürrle), Lampard, Hazard (85. Essien) – Eto´o (79. Ba).
    Náhradníci: Schwarzer – Cole, Essien, Schürrle, Willian, Mata, Ba.

    Rozhodčí: Foy ─ Beswick, McDonough
    bahis siteleri