Manchester City – Tottenham 6:0 (kon.) | Cardiff – Manchester Utd. 2:2 (kon.)
konec
Cardiff City FC
2:2 (1:2)
Manchester United
Neděle 24.11.2013, 17:00Anglická Premier League
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Dobré odpoledne, vítám Vás u onlajn přenosu z nejlepší fotbalové ligy světa – Premier League. Na programu je dvanácté kolo a to nám nabízí duel mezi Cardiffem a Manchesterem United. Utkáním, které začíná v 17:00 Vás bude provázet Radim Sochor.

    Utkání povede třiačtyřicetiletý sudí Neil Swabrick, na čarách mu budou asistovat Simon Bennett a Stephen Child. Jako čtvrtý rozhodčí byl na dnešní duel povolán Jon Moss.

    Cardiff City se nachází na 15. místě se ziskem dvanácti bodů a záporným skóre 9:15. Stále má všam zápas k dobru, na desátou Swansea má ztrátu pouhé tři body. V minulém utkání podlehl Cardiff venku na hřišti Aston Villy svému soupeři 2:0. Dnešním soupeřem bude loňský mistr Manchester United, který se již dostal do lepší formy a stoupá stále výše v tabulce. Nyní mu patří 6. místo se ztrátou 8 bodů na prvenství, avšak s výhodou jednoho zápasu k dobru. Minulé kolo přineslo hráčům Manchesteru obrovskou psychickou podporu, když doma dokázali porazit první Arsenal, který si v letošní sezóně připsal teprve druhou prohru. O zápase rozhodl jediným gólem Robin Van Persie. Manchester má na svém kontě dvacet bodů s kladným skóre 18:13.
     
    Úvodní sestavy:

    Cardiff City FC: Marshall – Théophile-Catherine, Turner, Caulker (C), Taylor – Mutch, Medel, Campbell, Whittingham, Cowie – Odemwingie.
    Náhradníci: Lewis – Hudson, Kim, Noone, Gunnarsson, Cornelius, Bellamy.

    Manchester United: de Gea – Smalling, Evans, Ferdinand, Evra (C) – Valencia, Fellaini, Cleverley, Januzaj – Hernández, Rooney.
    Náhradníci: Lindegaard – Büttner, Anderson, Giggs, Young, Nani, Welbeck..
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Míč do hry uvedli domácí hráči, na stadionu panuje od začátku skvělá atmosféra.
     
    2
    Fellaini se na středu hřiště provinil nedovoleným zákrokem, Neil Swabrick kartu nevytáhl.
     
    3
    Mutch poslal k zemi Januzaje, akce Manchesteru tedy bude muset začít znovu.
     
    3
    Přízemní centr Evry adresáta ve vápně nenašel, Ďáblové však stále zůstávají u míče.
     
    4
    Domácí se poprvé dostanou k míči, otázkou je na jak dlouho.
     
    4
    Chicharito se nabíhal za obranu Cardiffu, ale křižný centr nedoběhl. Míč putoval pouze do zámezí.
     
    5
    David de Gea nyní podržel Manchester. Před bránu letěl krásný centr, ke kterému se málem dostal Campbell, ale právě brankář Manchesteru vyběhl a míč mu těsně před zakončením ukradl.
     
    6
    Rooney se dostal ve vápně k zakončení, ale v cestě mu stál jeden z obránců, který střelu zablokoval.
     
    7
    První zakončení v podání Cardiffu. Střílený centr doputoval až k brankáři hostů, který jej uklidil do rukavic.
     
    8
    Rooney byl za velmi zbytečný zákrok odměněn žlutou kartou.
     
    11
    Hosté nyní pouze drží míč na svých kopačkách kolem středového kruhu. Zblokovaná dlouhá přihrávka mířená na Chicharita doputovala na rohový kop. Ten se Manchesteru podařil, ale branku z něj nevytěžili. Skvěle sehraný signál se snažil zakončit Januzaj, ale trefil pouze protihráče.
     
    13
    Hosté opět kombinují po celém hřišti, ale stále nemohou přijít na recept, který by jim pomohl k překonání domácí obranné řady.
     
    15
    Manchester United právě vstřelil branku!
    Caulker předvedl neuvěřitelnou chybu v rozehrávce, které využil Valencia. Ten poslal nádherný centr do vápna na Chicharita, který přiklepl míč na volného WAYNA ROONEYHO. Anglický reprezentant za pomoci mírné teči Medela překonal domácího brankáře.
     
    17
    Domácí se snažili o rychlé vyrovnání, ale centr před hostujícího brankáře nedoletěl.
     
    19
    Manchester má výhodu zkráceného rohového kopu. Exekutorem bude Adnan Januzaj.
     
    20
    Januzajův centr našel téměř v malém vápně hlavu Fellainiho, který donutil Marshalla vytáhnout skvělý reflexivní zákrok. Následoval rohový kop, kterého se hosté nezhostili příliš dobře. Cleverleyho střela z dálky skončila pouze na kopačkách domácích obránců.
     
    22
    Fellaini se dopustil dalšího malého faulu. Nyní přichází důrazná domluva rozhodčího, který stále nevytáhl žlutou kartu pro belgického obra.
     
    23
    Januzaj se snažil příliš o velkého sousto, když se pokusil prodrat mezi dvěma hráči Cardiffu. Cowie ho o míč připravil, následně jej poslal před branku, kde byl Odemwingie, ten však branku trestuhodně přestřelil.
     
    25
    Nyní domácí zamkli Manchester v pokutovém území a naléhají na branku španělského talentovaného brankáře. Pevná obrana Manchesteru však neustupuje a stále drží hráče Cardiffu v téměr bezpečné vzdálenosti od branky.
     
    27
    Hráči Manchesteru jsou stále pod obrovským tlakem a potřebovali by hru uklidnit, což se jim v poslední době nedařilo.
     
    28
    Až nyní si obránci Manchesteru několikrát v poklidu přihráli, míč však nezůstal na kopačkách Ďáblů příliš dlouho, Fellainiho nepřesnou přihrávku vystihl jeden z hráčů Cardiffu.
     
    29
    Evra poslal před Marshalla přízemní centr, který Caulker odklidil dalekým odkopem.
     
    32
    Rooney po menší odmlce rozehrál útočnou akci, ta však nevedla k žádnému ohrožení Marshallovi branky. Míč totiž šel pouze do zámezí.
     
    33
    Cardiff právě vstřelil branku!
    A je vyrovnáno! Milimetrový pas za obranu Manchesteru našel FRAIZERA CAMPBELLA, který byl před hostujícím brankářem sám a také toho využil. David de Gea neměl nejmenší šanci tuto střelu chytit.
     
    36
    Hra byla nyní mírně rozháraná. Campbell se po centru ze středu hřiště ocitl v obrovské šanci, ale branku z bodu pro pokutový kop přestřelil.
     
    38
    Januzaj našel na křídle Evru, který se prodral až do vápna. Tam však po střetu s jedním z obránců Cardiffu upadl. Rozhodčí nechal hru pokračovat...
     
    39
    Přízemní centr do vápna vyslal Taylor. Nejdříve se k míči dostal Don Cowie, který však branku přestřelil. Stav zůstává neměnný.
     
    40
    Mutch je nyní velmi smolným hráčem. Již třetí ostřejší faul na domácího středopolaře.
     
    41
    Whittingham se pokusil o zakončení z velmi těžké pozice, střela také podle toho dopadla. Míč končí vysoko nad.
     
    42
    Chris Smalling díky své bojovnosti získal míč na kopačky hostujícího týmu. Manchester si ihned vypracoval útočnou akci, ale Januzaj po zákroku jednoho z obránců upadl. Swabrick nechal hru pokračovat.
     
    43
    Chicharito dostal míč do vápna a snažil se o efektivní přehození jednoho z obránců, což mu vůbec nevyšlo.
     
    45
    Chicharito si poradil s dvěma obránci, z čehož následně vznikla výhoda rohového kopu pro Manchester.
     
    45
    Manchester United právě vstřelil branku!
    Wayne Rooney poslal před branku Marshalla nádherný centr, na který si naskočil PATRICE EVRA. Francouzský krajní obránce hlavičkou nedal brankáři šanci. Manchester se tedy dostává do vedení v samém závěru první půle.
     
    45
    Nastavovat se bude 1 minuta.
     
    První poločas skončil.
     
    Manchester United přeci jen vyhrál první poločas. První branku vstřelil již v patnácté minutě Wayne Rooney. Vyrovnání přišlo v minutě třiatřicáté, když po milimetrové přihrávce Mutche vyrovnal Campbell. V samém závěru však přišla výhoda rohu pro Manchester, ze kterého se hostům podařilo vytěžit branku. Patrice Evra byl právě tím, který udělal ve skóre jednobrankový rozdíl. Druhá půle začne přibližně v 18:03.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Manchester hned ze začátku druhého poločasu zahrával rohový kop. Na centr Rooneyho vyskočil nejvýše Fellaini, ale jeho hlavičkový pokus skončil mimo.
     
    50
    Hra nenabrala to správné tempo ve druhé půli. Hráči jakoby se stále viděli v kabinách.
     
    51
    Caulker velmi zbytečným skluzem poslal Januzaje k zemi, za což vidí žlutou kartu.
     
    52
    Rooney vyslal nádherný centr na hlavu Fellainiho. Manchester mohl vést již 1:3, ale brilantní robinzonáda Marshalla byla proti. Následoval rohový kop. Smalling v obrovské příležitosti hlavičkoval k tyčce, ale domácí brankář přišel s dalším neuvěřitelným zákrokem! Z dalšího rohu se již hostům nepodařilo ohrozit brankáře.
     
    53
    Whittingham vidí žlutou kartu a ve zbytku utkání bude muset hrát s větší opatrností.
     
    54
    A obrovská šance i na druhé straně! Campbell se dostal ke střele v pokutovém území, ale jeho technický pokus, na který de Gea neměl šanci dosáhnout skončil na břevně!
     
    57
    Skvělá defenzivní práce Januzaje! Mladičký super talent nyní zkušeně odzbrojil svého soupeře.
     
    58
    Valencia připravil svého soupeře o míč, ale rozhodčí hru přerušil pro faul. Domácí tedy budou moct založit útočnou akci znovu.
     
    59
    Rooney si udělal místo ve vápně, když Valencia poslal krásný centr před branku. Hlavička Angličana však skončila nad branou.
     
    60
    Campbell se nyní velmi zlobí na rozhodčího, nutno dodat, že oprávněně. Cardiff měl totiž zahrávat rohový kop, ale rozhodčí ukazuje odkop.
     
    Dnešní utkání sleduje 28 016 diváků!
     
    64
    Hra je nyní značně rozháraná, oba týmy se prezentují obrovským množstvím chyb a nepřesných přihrávek. Oba gólmani nyní mohou být v klidu.
     
    65
    Střídání v týmu Cardiff City FC: ze hřiště odchází Peter Odemwingie, přichází Craig Noone.
     
    66
    Cleverley si nyní vyměnil s Januzajem několik přihrávek. Následně byl do akce zapojen i Evra, který se pokusil nacentrovat, ale míč ze vzduchu sebral Marshall.
     
    67
    Střídání v týmu Manchester United: ze hřiště odchází Adnan Januzaj, přichází Danny Welbeck.
     
    69
    Hráči Manchesteru již nikam nespěchají. Několika přihrávkami na vlastní polovině mírně zdržují čas. Cenné vteřinky pomalu, ale jistě utíkají.
     
    70
    Evra nyní hrál rukou, Cardiff bude zahrávat zkrácený rohový kop. Exekutorem bude Whittingham.
     
    73
    Stadionem to jen zahučelo! Do centru se hlavou opřel Cleverley a těsně nad brankou jej poslal na rohový kop. Z rohu se domácím také nepodařilo udeřit, míč vyboxoval do dálky David de Gea. Minutu poté si Cardiff vypracoval další výhodu rohového kopu. Ani tentokrát však domácí neskórovali.
    Manchester bude střídat...
     
    73
    Střídání v týmu Manchester United: ze hřiště odchází Javier Hernández, přichází Ryan Giggs.
     
    75
    Na stadionu je jako již tradičně i legenda Manchesteru, Sir Alex Ferguson.
     
    75
    Welbeck dostal milimetrový pas za obranu a mohl běžet sám na brankáře, ale zpracování míče se mu vůbec nepodařilo. Mladý forvard Manchesteru je často kritizován, nutno dodat, že většinou oprávněně. Jeho letošní sezóna nepatří mezi povedené.
     
    77
    Střídání v týmu Cardiff City FC: ze hřiště odchází Jordon Mutch, přichází Bo-Kjung Kim.
     
    80
    Cleverley srazil k zemi Campbella a nabídl domácím výhodu standardní situace, které se však Cardiff nezhostil dobře.
     
    81
    Spolupráce Rooney – Welbeck neklapla, Manchester přišel na útočné polovině o míč.
     
    83
    Campbell je na hřišti ošetřován, hra je přerušena...
     
    84
    Střídání v týmu Cardiff City FC: ze hřiště odchází Fraizer Campbell, přichází Andreas Cornelius.
     
    85
    Manchester zahrával rohový kop, ale nedokázal z něj udeřit. Do konce utkání zbývá něco málo přes 7 minut, včetně nastavení.
     
    85
    Do vápna Manchesteru letěl nadýchaný centr, ale Ferdinand jej odklidil dalekým odkopem na polovinu soupeře.
     
    86
    Fellaini si na půli počínal nedovoleně, ani tentokrát nepřišla žlutá karta.
     
    86
    Cleverley tvrdě sestřelil Whittinghama, za což viděl žlutou kartu.
     
    88
    Na hřišti se začíná přiostřovat. Tvrdý zákrok jednoho z obránců Cardiffu neunikl očím rozhodčího. Výhoda volného přímého kopu pro Manchester.
     
    88
    Rooney se ocitl v ofsajdovém postavení, čehož si pomezní rozhodčí ihned všiml a hru nechal přerušit.
     
    89
    Smalling se nyní velmi zlobí poté, co Noone značně přihrál po kontaktu pád a rozhodčí hru přerušil pro faul.
     
    89
    Cardiff zahrává standardní situaci z velkého úhlu.
     
    89
    Standartka se bude opakovat, rozhodčí si k sobě přivolal Fellainiho a Medela.
     
    90
    Nastavovat se budou 4 minuty.
     
    90+1
    Cardiff právě vstřelil branku!
    Cardiff vyrovnává v samém závěru! Postaral se o to svojí první brankou v letošní sezóně KIM BO-KYUNG! Hosté nevěří svým očím.
     
    90+1
    Kim za oslavu viděl žlutou kartu.
     
    90+2
    To snad ne... Wayne Rooney běžel sám na brankáře po fantastickém pasu Giggse, ale snažil se o nesmyslnou přihrávku zpět na Welbecka, což se mu nepovedlo. Anglický reprezentant se drží za hlavu.
     
    90+3
    Smalling se ve vápně dostal ke střele, ale branku o metr, možná dva netrefil.
     
    90+4
    Theophile-Catherine vidí žlutou kartu v samém závěru utkání.
     
    Konec zápasu.
     
    Zápas je u konce. Cardiff dokázal v nastavení vyrovnat po brance Kima a na domácí půdě tedy zůstane jeden bod! Nutno dodat, že utkání to bylo pro diváky velmi atraktivní. Tímto se s vámi loučím, přeji Vám příjemný zbytek nedělního večera. Na přečtenou.

    Branky: 33. Campbell (Mutch), 90+1. Kim (Whittingham) – 15. Rooney (Hernández), 45. Evra (Rooney). (18:58:40)

    Radim Sochor

    Branky: 33. Campbell (Mutch), 90+1. Kim (Whittingham) – 15. Rooney (Hernández), 45. Evra (Rooney)

    Karty:   51. Caulker (CDF), 53. Whittingham (CDF), 90+1. Kim (CDF), 90+4. Théophile-Catherine (CDF) – 8. Rooney (MAN), 86. Cleverley (MAN)


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 2:5. Střely mimo: 9:5.
    Cardiff City FC: Marshall – Théophile-Catherine, Turner, Caulker (C), Taylor – Mutch (77. Kim), Medel, Campbell (84. Cornelius), Whittingham, Cowie – Odemwingie (65. Noone).
    Náhradníci: Lewis – Hudson, Kim, Noone, Gunnarsson, Cornelius, Bellamy.

    Manchester United: de Gea – Smalling, Evans, Ferdinand, Evra (C) – Valencia, Fellaini, Cleverley, Januzaj (67. Welbeck) – Hernández (73. Giggs), Rooney.
    Náhradníci: Lindegaard – Büttner, Anderson, Giggs, Young, Nani, Welbeck.

    Rozhodčí: Swabrick – Bennett, Child – Moss

    Diváci: 28016
    bahis siteleri