Benátky n/J – Beroun 5:0 (kon.) | Motor ČB – Havlíčkův Brod 1:2 (kon.) | Jihlava – Havířov 4:2 (kon.)
Most – Litoměřice 1:4 (kon.) | Mladá Boleslav – Šumperk 4:0 (kon.) | Ústí n/L – Kadaň 3:0 (kon.)
Olomouc – Třebíč 3:1 (kon.)
konec
HC Dukla Jihlava
4:2 (2:0, 2:0, 0:2)
AZ Havířov
Sobota 30.11.2013, 17:30 • Horácký zimní stadion • 1. liga (ČR)
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Vítejte u našeho online přenosu! V rámci první hokejové ligy přivítá Dukla Jihlava celek AZ Havířov. Hosté prožívají úspěšné období, po postupu do první ligy se nováčkovi daří, prozatím okupuje osmou pozici tabulky. Jihlavští hokejisté patří rovněž k celkům, jejichž forma se dá považovat za vynikající. Druhá příčka tomu budiž důkazem. Poradí si svěřenci Petra Vlka se svým sokem, nebo bude favorit zaskočen? Úvodní buly bude na Horáckém zimním stadionu vhozeno v tradičních 17:30.
     
    AZ Havířov

    Nováček soutěže má v poslední době formu jako hrom. Zvládl předchozí tři duely, přičemž zdolal také velmi silné soupeře. Nejprve si poradil na domácí půdě s Olomoucí, poté uspěl po prodloužení v Berouně. Šestadvacáté kolo pak bylo pro AZ opět výtečné, před bouřlivým publikem zdolal Motor České Budějovice 4:2.

    Nejproduktivnějším hráčem mužstva je Jan Daneček, který má na svém kontě 16 bodů za 5 branek a 11 asistencí. Mezi obránci si nejlépe vede třináctibodový Jaroslav Koma. Brankoviště Havířova hájil nejčastěji Lukáš Daneček, jenž má průměr 2,71 branky na zápas. V kolonce úspěšnosti zásahů pak svítí číslo 91, 31.

    Havířovský celek navázal úzkou spolupráci s extraligovým Třincem, což dává AZetu jisté výhody. Produktem této dohody je například příchod Petera Hamerlíka. Ano, slyšíte správně, slovenského mága, který ještě relativně nedávno přiváděl k šílenství nejostřílenější extraligové borce. Do branky se postavil v posledních dvou vyhraných duelech. Za zmínku pak stojí další posila z kádru Ocelářů, a to šikovný forvard Erik Hrňa. Již před sezonou pak posílil mužstvo zkušený obránce Lubomír Vosátko.

    Na Horáckém zimním stadionu se přestaví také několik hráčů, kteří mají zkušenost s dresem jihlavské Dukly. V krajském městě Vysočiny působil Petr Punčochář, útočné linie červenožlutých pak vyplňoval Miroslav Škumát, který se do paměti fanoušků zapsal nejen svými výkony na ledové ploše, ale také úsměvným momentem. Při jednom z utkání byl totiž hlasatelem označen za Miroslava Muškáta.
     
    HC Dukla Jihlava

    Družina pod taktovkou Petra Vlka se pomalu, ale jistě vrací na výsluní. Marodka je stále rozshálá, avšak lapálie v podobě absence klíčových borců jsou minulsotí. Tomu odpovídají také výsledky. Dukla deklasovala při domácím utkání Kadaň, poté urvala bonusový bod v Litoměřicích, kde zvítězila po prodloužení. Poslední domácí souboj pak vyzněl pro červenožluté kladně, výhrou 3:2 poslali domů Beroun, na jehož střídačce se představil v Jihlavě velmi dobře známý Petr Novák.

    Statistiky jihlavského celku mají jediného lídra, kterým je Tomáš Čachotský. Kapitán mužstva a miláček tribun nasbíral zatím rovných 40 bodů za 13 branek a 27 asistencí. Zároveň je nejproduktivnějším hráčem celé soutěže. S osmi body pak vévodí obráncům stálice Jiří Dobrovolný. Jedničkou v brankovišti je David Rittich, který se může pochlubit 91,6% úspěšností zásahů. Průměr obdržených branek na zápas se pak zastavil na čísle 2,34.

    Jihlavský celek byl vinou četmých zranění rovněž nucen sáhnout ke střídavým startům. Z Pardubic má vyřízené působení zadák Zdeněk Čáp. Opačným směrem pak poputuje v případě potřeby Adam Zeman. Totožná situace je u Patrika Urbance. Do Zlína pak může naskočit Vojtěch Zadražil. Dukla také čeká na návrat Viktora Ujčíka. Ostřílený forvard léčí zraněné koleno a návrat pochopitelně nechce uspěchat.
     
    Vzájemné zápasy

    V letošním ročníku zatím dnešní soupeři sehráli dvě střetnutí, příčemž z obou vyšla vítězně Dukla Jihlava. V úvodním utkání nového prvoligového ročníku získala pomyslné vavříny na Horáckém zimním stadionu těsně 2:1. V Havířově pak bylo k vidění více branek, a to hned osm. Jihlavští hokejisté zvízětili v poměru 5:3. Kdo se bude radovat nyní?
     
    Úvodní sestavy:

    HC Dukla Jihlava: Rittich (Sáblík) – Zadražil, Mocek, Dobrovolný, Podlipnik, Čáp, Kaláb, Štebih – Hubáček, Vysloužil, Haluza, Zeman, Kuřítko, Mikeš, Velecký, Kadlec, Prokš, Čachotský, Důras

    AZ Havířov: Matoušek. (Daneček L.) – Bezuška, Vosátko, Roupec, Punčochář, Graca, Krisl, Klimíček – Kanko, Maruna, Sztefek, Rimmel, Marosz, Klimša, Haas, Jakúbek, Daneček J., Šlahař, Hrňa, Škumát, Říčka

    Rozhodčí: Blecha – Čížek, Křivohlavý.
     
    Na ledové ploše již krouží arbitři dnešního duelu, rovněž také maskot jhilavské družiny. Za necelých pět minut bude vhozeno úvodní buly.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:36
    Po jihlavském neúpěšném vpádu do útočné třetiny se vydali vstříc Rittichovi hosté. Hrňovu ránu ale domácí strážce svatyně vytěsnil do ochranné sítě. Vhazovat se tak bude po jeho pravici.
     
    01:29
    Snažení Havířova nyní zastavuje postavení mimo hru, které neuniklo pozornému pomezínmu sudímu. Buly v neutrální zóně. Posléze se červenožlutým nepovedla rozehrávka, a tak následoval icing.
     
    01:50
    Kanko odzbrojil vyjíždějící Zadražila, načež přes obránce vypálil. Rittich byl ale pozorný a stihl zasáhnout. Domácí si budou muset dávat na tyto zbytečné minely pozor.
     
    02:47
    Hosté jsou aktivnější, Marosz se prodral podél hrazení až před jihlavskou branku, avšak nedokázal zakončit. Dukla je zatím v defenzivě.
     
    03:52
    Podlipnik přihrál do jízdy Michalu Veleckému, který ihned po přejetí útočné modré vypálil. Matoušek ale tuto střelu lapil bez větších obtíží. Dukla alespoň vybojovala útočné pásmo.
     
    04:38
    Praktický poprvé se ocitili domácí v soustavnějším tlaku. Ke střeleckému pokusu se ale ale dostal pouze Jakub Kadlec, který minisouboj s brankářem hostí opět prohrál.
     
    05:40
    Velká příležitost Dukly! Marek Prokš se prohnal do pásma, načež z hranice levého kruhu poslal pas Čachotskému. Jihlavský kapitán pak tváří v tvář Matouškovi bekhendem neuspěl.
     
    05:57
    Dukla právě vstřelila branku!
    Domácí jdou do vedení, i když s notnou dávkou štěstí. RADEK HUBÁČEK vybruslil z rohu před branku, odkud doslova silou vůle překonal hostujícího brankáře. Červenožlutý centr oplývá v poslední duelech dobrou formou. Asistence: Michal Důras.
     
    06:37
    Svěřenci Petra Vlka si zahrají první přesilovou hru v utkání. Za nedovolené bránění odchází pykat Jiří Krisl (HAV). Jak domácí družina naloží s touto výhodou?
     
    07:19
    Radek Hubáček tečoval Čápovu ránu od modré, leč Matoušek stihl reflexně zareagovat a vyrazit ji. Poté hosté vyhodili přes všechny čáry.
     
    07:48
    Opět příležitost jihlavské Dukly, Petr Haluza předvedl netypickou přesilovkou akci, když individuálně prošel až před Havířovskou bránu. Jedovatá střela ale domácímu forvardovi nesedla, puk zamířil těsně nad.
     
    08:25
    Dukle se nedaří usadit v útočném pásmu, závěr početní výhodu si domácí za rámeček rozhodně nedají.
     
    09:28
    Tomáš Čachotský vyslyšel Prokšovu výzvu a vydal se skrz dva beky hostí. To se mu podařilo, ale ve finální fázi příprav ke střele mu obětavý hostující útočník vypíchl touš.
     
    10:24
    Matoušek dloho váhal, zda rozehrát. Nakonec uviděl dojíždějícího Haluzu a raději přerušil hru. Vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    11:15
    Přesilovou hru okusí také havířovský celek. Jakub Kadlec (JIH) obdržel dvě minuty za nedovolené bránění, jehož se dopustil u vlastní střídačky. AZ má možnost vyrovnat.
     
    11:38
    Dukla ve vlastnéím oslabení hrozí. Nejprve nedosáhl na přihrávku Adam Zeman, posléze pálil z mezikruží mimo Tomáš Čachotský. Dobré střídaní mužstva z krajského města Vysočiny.
     
    12:25
    Nyní již ale úřadují hosté, kteří ale po velkém závaru před Rittichem nedokázali doklepnout kotouč za brankovou čáru. Poté domácí vyhodili přes všechny čáry, AZ bude muset započít své snažení znovu.
     
    13:38
    Kadlec se hned po návratu zapojil do útoku, který ale gólem neskončil, Největší příležitost měl Zdeněk Čáp, který ale od modré zamířil těsně mimo.
     
    14:55
    Kuřítko vybojoval puk v levém rohu, ale nedokázal přihrá nikomu ze svých spoluhráčů. Dukla se však stále drží v útočné třetiny. Nakonec se přece jenom musel Matoušek ohánět, dělovku Veleckého poslal vysoko nad. Buly po rpavé ruce havířovského mága.
     
    15:07
    Zprvu se zdálo, že hosté poputují do přečíslení dvou na jedno. Vrátit se ale stihl Roman Mikeš, který pokryl borce s kotoučem, který tak nemohl na najíždějícího spoluhráče přihrát.
     
    16:21
    Rittich musel znovu zasahovat. Podruhé se postavil vstříc Eriku Hrňovi, jehož bekhend neměl potřebnou razanci a přesnost. Havířov alespoň vybojoval útočné pásmo.
     
    17:11
    Michal Velecký se nyní chytil do ofsajdové pasti. Vhazovat se bude v neutrální zóně.
     
    18:13
    Dukla právě vstřelila branku!
    Poněkud ospalé tempo domácí utnuli druhou brankou. Puk se dostal k na modré čáře stojícímu MIHU ŠTEBIHOVI, který golfovou ránou překona Matouška. Hostující gólman nyní nemá čisté svědomí, neboť střelu viděl. Asistence: Petr Haluza.
     
    18:39
    Hnedle vzápěté mohla Dukla skórovat znovu, avšak Čachotského pokus z úhlu hostující brankář lapil do své rukavice.
     
    18:59
    Další přesilovka, kterou si domácí vybojovali svou aktivitou. Petr Punčochář (HAV) je potrestán za hákování.
     
    19:10
    Havířov vyhazuje přes všechny čáry, Dukla se bude muset znovu usadit v útočném pásmu, což se jí posléze také daří.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Je za námi úvodní dějství, které přineslo spíše ospalý hokej. Vedení se ale ujala domácí Dukla, která dokázala skórovat hned dvakrát, nejprve se prosadil Radek Hubáček, v závěru dějství pak rozvlnil síť Miha Štebih. Jaký průběh bude mít následujících čtyřicet minut? Sledujte náš on-line přenos!
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:21
    Dukla právě vstřelila branku!
    Vynikající úvod druhé části v podání domácí družiny. Přesilovková kombinace skončila modré čáře u Zdeňka Čápa, jehož tvrdou ránu tečoval za Matouškova záda ADAM ZEMAN. Asistence: Zdeněk Čáp, Tomáš Čachotský.
     
    21:27
    Jihlavští hokejisté pokračují v útočném snažení, Roman Mikeš se proháčkoval až do pásma, kde jej ale přípravě střely zajistili hostující obránci. Následný protiútok AZ pak Rittich bez potíží zastavil.
     
    22:25
    Klimšovu střelu srazil Zadražil do středního pásma, hosté jsou zatím neškodní, chybí jim především finální fáze.
     
    23:46
    Haluza nezpracoval přihrávku Kalába, čímž adresoval kotouč Hrňovi. Velmi aktivní forvard ale po přejetí modré čáry trefil pouze zadáka červenožlutých který srazil touš do ochranné sítě.
     
    24:30
    Tempo utkání opět ustává, objevuje se celá řáda nepřesností. Mužstvům chybí především aktivní pohyb.
     
    25:51
    Havířov nyní zastavuje ofsajd. Utkání v právě probíhajících minutách rozhodně nepřipomíná první ligu, nýbrž spíše okresní přebor.
     
    26:20
    Po delší odmlce letěl kotouč na Matouška, Kaláb dal ráně velkou razanci, avšak neslavil úspěch. Protiútok Havířova končí zakázaným uvolnění, které vrací hru zpět před hostujícího brankáře.
     
    27:01
    Domácí uháněli do přečíslení dvou na jednoho, leč Marek Prokš nedokázal zkrotit skákavý puk. V tomto stavu pak touš doputoval k Tomáši Čachotskému, který do něj alespoň stihl vložit brusli. Odraz ale čtvrtou branku v síti Matouška neznamenal.
     
    28:00
    Pokus Škumáta z úrovně pravého kruhu končí v lapačce Ritticha. Pro domácího brankáře byl tento kotouč bonbónkem. Vhazuje se po jeho levé ruce.
     
    29:16
    Opět je k vidění pasáž, která příliš hokejové krásy nepřináší. Veškeré dění se odehrává převážně ve středním pásmu.
     
    30:16
    Na trestnou lavici putuje další havířovský borec. Jan Daneček (HAV) obdržel osobní desetiminutový trest za nesportovní chování. Počet hráčů na ledové ploše tak zůstává stále stejný.
     
    30:59
    Před dojíždějícím forvardem hostí ukryl Rittich kotouč do své rukavice, Vhazovat se bude v obranném pásmu Dukly Jihlava.
     
    31:32
    Michal Velecký se ocitl zcela sám před Matouškem, avšak svůj bekhendový blafák neprovedl optimálně. Brankář hostí vyrazil puk nad branku.
     
    32:42
    S pohotovou střelou Kalába si hostující brankář znovu poradil. Buly bude vhozeno v jihlavském útočném pásmu. Tempo utkání se o malinko zvedlo, stále se však o žádnou hitparádu nejedná.
     
    33:11
    Na ledové ploše nyní zůstal ležet Jakub Kadlec. Mladá útočník se nakonec ale zvedá a odchází po svých. Hlavní suedí Blecha se však vylučovat nechystá, nepomohla tomu ani agitace domácího kapitána Tomáše Čachotského.
     
    34:31
    Hosté se usadili v útočném pásmu, kde ale pouze honili kotouč po rozích. Následně se Dukla osvobodila.
     
    35:06
    Po chytrém pasu zpoza brány zakončoval bleskově Adam Zeman. Mladý forvard ale nedokázal dát puk dostatečnou výšku, a tak jej Matoušek zlikvidoval.
     
    35:46
    Další zakázané uvolnění havířovského celku. Buly bude vhozeno před hostujícím brankářem, který tak bude čelit jihlavské ofenzivě. Utkání by potřebovalo jakýkoliv impuls, který by mu dal chybějící šťávu.
     
    36:26
    Dukla právě vstřelila branku!
    Zdá se, že začíná být pomalu rozhodnuto. Na přihrávku z pravé strany hrací plochy si sjel PETR HALUZA, který poté z voleje rozsvítil červené světlo nad havířovskou bránou. Nová akvizice se tak mužstvu z metropole Vysočiny vyplácí. Asistence: Adam Zeman, Tomáš Čachotský.
     
    37:34
    Roman Mikeš se snažil sklepnout a zpracovat vysoký kotouč, nakonec byl ale obránci hostí odstaven. Protiútok Havířova ale rovněž neměl valného konce.
     
    38:48
    Dukla opět svírala soupeře, který jí ale do velké šance nepustil. Závěr druhé třetiny patří domácímu celku, který je lepší ve všech ohledech.
     
    39:21
    Dukla vybojovala útočné pásmo, před přijíždějícím Hubáček ukryl Matoušek kotouč pod své tělo, Buly v obranné třetině Havířova.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Rovněž prostřední perioda je minulostí, skopnčila naprosto totožně jako předchozí, když se Dukla dvakrát prosadila. Síť za Matouškem rozvlnili Adam Zeman a Petr Haluza. Dotáhne Dukla klání do vítězného konce, nebo nastane překvapení? Sledujte náš on-line přenos i v závěrečné třetině!
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:35
    Zakázané uvolnění vrací Duklu zpět do obranného pásma. Buly bude vhozeno po pravé ruce Davida Ritticha.
     
    41:28
    Michal Velecký číhal na pas od Mikeše, avšak nedokázal jej optimálně trefit. Matoušek nemusel zasahovat. Dukla v aktivitě nepolevuje a snaží se navázat na výkon ze závěru prostřední třetiny.
     
    42:41
    Geniální přihrávka Čachotského nalezla před brankou hostí stojícího Adama Zemana, který ale netrefil skulinku mezi betony havířovského strážce svatyně.
     
    43:50
    Kaláb zachytil chybnou rozehrávku protivníka a pokusil se ihned vypálit. Matoušek ale stále drží akcie svého mužstva nad vodou.
     
    44:30
    Další dobrý pokus červenožlutých, tentokráte sklepával Mockovu ránu Michal Velecký. Ani teď se skóre nepohnulo, puk zamířil jen těsně vedle pravé tyče.
     
    45:08
    Za nebezpečnou hru vysokou holí je potrestán havířovský David Klimša (HAV). Dukla má další možnost k navýšení vedení.
     
    45:19
    Samotného Zemana vychytal Matoušek, který se stihl bleskově přemístit ke druhé tyči. Bhazovat se bude v útočném pásmu Dukly, která tak může pokračovat ve svém snažení.
     
    46:41
    Havířov právě vstřelil branku!
    Chyba na modré čáře stojí Duklu inkasovanou branku. Po samostatném úniku vymíchal Ritticha MICHAL SZTEFEK. Bez asistence.
     
    47:32
    Dukla pokračuje ve svém ofenzivním snažení, ale brzdí ji nepřesné příhrávky. Další akci zastavuje postavení mimo hru.
     
    48:34
    Mikeš odvážně vyvezl kotouč z obranného pásma, probil se až před Matouška, kde byl ale odzbrojen. Rozehrávka hostí poté končí icingem.
     
    48:51
    Michal Důras z vynikající pozice v mezikruží pouze nechal vyniknout havířovského brankáře, který jeho pokus lapil do rukavice.
     
    49:01
    Další vyloučení na straně Havířova. Za hákování je potrestán Petr Punčochář (HAV).
     
    49:33
    Hosté se osvobozují, Dukla bude muset zahájit ofenzivní tažení zpoza vlastní brány.
     
    50:38
    Duklu zastavuje přihrávka rukou. Buly bude vhozeno v neutrální třetině. Početní výhoda se domácím nikterak světoborně nevede. Mockovu ránu od modré Matoušek zastavuje.
     
    50:49
    Havířov právě vstřelil branku!
    Hosté dramatizují zápas. Při vlastním oslabení zakončuje přečíslení dvou na jednoho ROBERT ŘÍČKA. Domácí si komplikují utkání. Asistence: David Klimša, Jiří Krisl.
     
    51:47
    Před Kuřítkem nyní Matoušek raději schoval puk do rukavice. Buly v útočném pásmu jihlavské Dukly.
     
    52:20
    Havířov je při chuti ,nadále zamšstnává jihlavskou defenzivu, která vypadá, jako by měla každou chvíli ulehnout k zimnímu spánku.
     
    52:51
    Škumátovu ránu Rittich zastavuje. Hosté však stále drží útočné pásme. V právě probíhajících minutách jsou jednoznačně lepším celkem.
     
    53:36
    Vylučovat se bude také na domácí straně. Za poněkud nešťastné podražení putuje na lavici hanby Matic Podlipnik (JIH).
     
    53:58
    Roupec testoval pozornost jihlavského brankáře od modré čáry. Nadějný gólman byl ve svém počínání bezchybný.
     
    54:42
    Přes všechny čáry nyní vyhodil Petr Haluza. Dukla se zatím brání velice dobře.
     
    55:10
    Havířov zastavuje ofsajd, který posouvá hru do středního pásma. Do konce utkání zbývá necelých pět minut, uvidíme, zda dojde k dramatu.
     
    56:01
    Haluza přišel v útočném pásmu o kotouč, načež se hosté vydali do ofenzivy. Ta ale také vinou špatné přihrávky vzala za své.
     
    57:12
    Marek Prokš tečoval přízemní střelu Čachotského, avšak poslal kus gumové pryže těsně vedle pravé tyče. Dukla dohrává utkání v klidu.
     
    57:50
    Šlahařova pumelice z mezikruží se nevešla mezi tři tyče. K dorážce se nikdo z havířovských borců nedostal.
     
    58:30
    AZ je v útočné třetině, ale do velkých šancí se nedostává.
     
    59:03
    Marek Prokš jel zcela sám na Matouška, ale svůj bekhendový blafák nedokázal správně umístit.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Je konec. Třetí třetina přinesla dvě branky, obě z hole Havířova. Zajímavostí je, že padly ve vlastním oslabení. Více už ale Dukla v ospalém utkání nedopustila a zvítězila 4:2. Já vám děkuji za pozornost a u dalšího on-line přenosu nashledanou!
     
    Na řadě je ještě předávání cen pro nejlepšího hráče utkání. Za Havířov byl vybrán gólman Petr Matoušek (HAV), na jihlavské straně byl zvolen Tomáš Čachotský (JIH). (19:38:57)
    Marken.cz

    Libor Kucza

    Branky a nahrávky: 6. Hubáček (Důras), 19. Štebih (Haluza), 21. Zeman (Čáp, Čachotský), 37. Haluza (Zeman, Čachotský) – 47. Sztefek, 51. Říčka (Klimša, Krisl)


    HC Dukla Jihlava: Rittich (Sáblík) – Zadražil, Mocek, Dobrovolný, Podlipnik, Čáp, Kaláb, Štebih – Prokš, Zeman, Čachotský – Haluza, Hubáček, Důras – Velecký, Kuřítko, Mikeš – Vysloužil, Kadlec
    AZ Havířov: Matoušek (Daneček L.) – Bezuška, Vosátko, Roupec, Punčochář, Graca, Krisl, Klimíček – Sztefek, Marosz, Hrňa – Daneček J., Šlahař, Maruna – Kanko, Škumát, Jakúbek – Říčka, Klimša, Haas

    Rozhodčí: Blecha – Čížek, Křivohlavý
    bahis siteleri