Česko – Rusko 1:7 (kon.) | Kazachstán – Japonsko 3:1 (kon.) | Velká Británie – Slovensko 0:11 (kon.)
konec
Česko
1:7 (0:2, 1:2, 0:3)
Rusko
Sobota 14.12.2013, 16:30 • Gianmario Scola Arena, Canazei • Zimní univerziáda
Partner:
     
    Ve třetí třetině přidala ruská mašina další tři branky a nakonec tak poráží náš tým vysoko 1:7. Rusové tak získali už druhé vítězství v B skupině tohoto turnaje na Zimní univerziádě konané v italském Trentinu. Naopak Češi mají po prohře v prodloužení se Slovenskem na svém kontě pouhý jeden bod.

    Další zápas sehrají Češi v pondělí 16. prosince s Velkou Británii a pro postup ze skupiny budou muset toto utkání vyhrát.

    Já Vám děkuji za pozornost a připomínám, že dnes můžete sledovat na našem webu i další dvě utkání z tohoto turnaje. Hlavně zápas Velká Británie – Slovensko nás bude z pohledu naší skupiny zajímat nejvíce. (18:47:07)
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:58
    Ofsajd zastavil české snažení.
     
    59:43
    Do konce zápasu již zbývají poslední vteřinky a Češi zápas zřejmě dohrají v početní výhodě jednoho muže.
     
    59:25
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Přece jen končí v síti Krále ještě jeden puk, český brankář reagoval na první střelu, která k němu nedolétla a následně tak měl KONSTANTIN TURUKIN práci usnadněnou, byl navíc sám a tak si kotouč posunul do strany a bekhendem pod víko přidává svou druhou branku v zápase. Jurij Nazarov, Aleksei Ložkin
     
    59:13
    Kostrbatý přechod do útočného pásma nakonec Rusku nevyšel, píská se postavení mimo hry.
     
    58:51
    Ještě jedno vyloučení náš čeká v závěru utkání, trest dostává Egor Alešin za sekání. Hrát se bude ve čtyřech.
     
    58:49
    Další parádní zákrok si připisuje do svých statistik Tomáš Král, který se stačil včas přemístit a následně máchl lapačkou ve vzduchu a kotouč v ní našel.
     
    58:14
    Také Češi mohli skórovat v oslabení, Dominik Novák se dostal sám až před Alistratova, ale ten seckvakl betony a následně byl právě do nich trefen.
     
    57:45
    Již začala přesilová hra Ruska a to znamená nejvyšší pozornost pro českou defenzívu.
     
    57:31
    Tak tomu se říká katastrofální přesilovka, Češi mohli dvakrát v oslabení inkasovat a navíc v závěru je vyloučen Petr Novák za hru vysokou holí.
     
    57:05
    Opět mohou Češi děkovat svému brankáři, obraně totiž ujel Kopytin a ten naservíroval puk jako na stříbrném podnose svému spoluhráči, tomu však bekhendovou kličku znemožnil právě Král.
     
    56:21
    Přesilová hra se našim hráčům vůbec nedaří, opět končí s pukem ve vlastním třetině.
     
    55:59
    I v přesilové hře však musel Král likvidovat obrovskou šanci, české obraně totiž ujel jeden z Rusů a ten v samostatném úniku ztroskotal až na českém brankáři.
     
    55:40
    Píšťalka hlavního rozhodčího Mailleta je opět v akci, za držení protihráče je vyloučen Mitriakov a Češi by tak mohli zkusit alespoň zkorigovat stav.
     
    55:31
    Nahozený puk byl vyslán ještě z naší poloviny a tak se píská zakázané uvolnění.
     
    55:05
    Už to vypadalo, že se Češi dostanou k protiútoku, no jeden z Rusů se stačil vrátit a puk získal pro sebe.
     
    54:17
    Rusům evidentně nechybí chuť střílet góly, českou defenzívu nečeká ani v posledních minutách lehká šichta.
     
    53:55
    Podšendjalov nic nevymýšlel, spíše jen čekal na pohyb Krále, ale ten zachoval chladnou tvář a zkušeně nájezd zneškodnil.

    Jozef Valenčík

    Branky a nahrávky: 31. Kovařík (Matula, Mika) – 8. Turukin (Nazarov, Mitriakov), 13. Putilov (Kopytin, Ščerbina), 23. Alešin (Fast, Fajzullin), 27. Sumin (Mitriakov), 42. Ugolnikov (Mordvinov, Podšendjalov), 54. Ščerbina (Ložkin), 60. Turukin (Nazarov, Ložkin)


    Česko: Král (Sláma) – Růžička, Loučka, Havelka, Šik, Kubík, Kolda, Štědrý – Babka, Šteiner, Vaněk – Poulíček, Richter, Březina – Matula, Kovařík, Mika – Zháňal, P. Novák, D. Novák – Pěška
    Rusko: Alistratov (Lavreckij) – Putilov, Ugolnikov, Kutugin, Ložkin, Sumin, Menšikov, Fast – Kopytin, Ščerbina, Demidov – Sokolov, Mordvinov, Podšendjalov – Turukin, Nazarov, Mitriakov – Poljanskij, Alešin, Fajzullin – Michailov

    Rozhodčí: Maillet (CAN) – Pettersen (NOR), Sheppard (CAN)
    bahis siteleri