Norsko – Slovensko 2:4 (kon.)
konec
Norsko
2:4 (0:2, 1:1, 1:1)
Slovensko
sk Sobota 21.12.2013, 20:00Arosa Challenge
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:00.
     
    Srdečne Vás vítam pri poslednom zápase Švajčiarskeho pohára s oficiálnym názvom Arosa Challenge!
    V tomto online prenose vám budem pravidelnými príspevkami približovať aktuálne dianie zo štadióna Sport- und Kulturzentrum vo švajčiarskom meste Arosa, kde proti sebe od 20:00 nastúpia reprezentačné výbery Slovenska a Nórska.

    Arosa Challenge je medzinárodný hokejový turnaj pre reprezentačné hokejové tímy seniorov vo švajčiarskom športovom a rekreačnom stredisku Arosa. Začiatok tohto turnaja siaha do neďalekej histórie – rok 2010, kedy ho založil švajčiarský zväz ľadového hokeja v spolupráci s orgánmi cestovného ruchu mesta Arosa. Tento turnaj je vždy dvojdňový, keď sa vrámci prvého dňa hrajú "semifinálové zápasy" podľa pripraveného rozlosovania a vrámci druhého dňa vidíme súboje o prvú a o tretiu priečku turnaja. Prvého ročníka sa v roku 2010 zúčastnili reprezentácie Dánska, Slovenska, Švajčiarska a Bieloruska. Víťazmi sa stali práve Bielorusi pred domácimi Švajčiarmi. V decembri roku 2012 sa na tomto turnaji stretli reprezentácie Švajčiarska, Slovenska, Bieloruska a Nórska. V tejto pomerne silnej konkurencii zvíťazili domáci Švajčiari, ktorí vo finále suverénne zdolali svojich súperov zo Slovenska výsledkom 5:0.

    V poradí už tretí ročník hokejového turnaja Arosa Challenge priniesol na ľad štadióna Sport- und Kulturzentrum vo švajčiarskom meste Arosa rovnaké zastúpenie tímov ako v minulom ročníku. Podľa rozlosovania si v "semifinálových" zápasoch prvého dňa zmerajú sily dvojice Slovensko – Bielorusko a Švajčiarsko – Nórsko. Hneď v sobotu 21. decembra si víťazné tímy zahrajú v boji o "zlatú priečku" a porazené tímy v boji o "bronzovú priečku".
     
    Ako Slováci, tak aj Nóri už za sebou úvodné stretnutie na tomto turnaji majú. Slovensko podľahlo Bielorusku tesne 1:2 a nórski hokejisti nestačili na domácich Švajčiarov a prehrali 2:4.
     
    Úvodné zostavy:

    Nórsko: Soberg – Holos (A), Solberg, Sorvik, Bonsaksen (C), Bryhnisveen, Odegaard, Rindal, Stene – Olden, Ask, Thoresen – Hansen, Spets, Dahlstrom – Trygg, Roest, Lystad Jacobsen – Haga, Djupvik Lovlie, Froshaug

    Slovensko: Čiliak – Baranka (A), Graňák (C), Švárny, Starosta (A), Hraško, Tománek, Čerešňák, Macejko – Lapšanský, Bulík, Haščák – Sýkora, Tybor, Marcinko – Dej, Lušňák, Mikúš – Galamboš, Zuzin, Skokan, Spilar

    Rozhodca: Prugger (SUI), Rochette (SUI) – Kung (SUI), Rohrer (SUI).
     
    Hráči sú už pripravení na ľadovej ploche. Nóri nastúpia v bielych dresoch, naši hokejisti v modrej kombinácii.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:10
    Stretnutie sa začalo a puk na svoje hokejky získali Slováci. Okamžite sa stiahli do obranného pásma a budú rozohrávať.
     
    00:35
    Graňák zaviezol puk do pásma a nebezpečne vypálil, čo neskôr napodobnil aj Bulík. Brankár Soberg bol pripravený v oboch prípadoch.
     
    00:58
    Začalo sa aktívne a aj dnes sa hrá bez akéhokoľvek prerušenia. Pri puku sú naši hokejisti, ale teraz sa už nevedia vrátiť do pásma.
     
    01:30
    Nóri sa po dlhej dobe dostali k puku a pokúsili sa ho aspoň zaviesť do pásma. Prehustený stred im to zatiaľ nedovoľuje.
     
    01:57
    Ale napokon sa to našim súperom podarilo! Trygg popri pravom mantineli prenikol až do pásma, ale Čiliakov prvý zásah bol z kategórie úspešných.
     
    02:19
    Slovensko dalo gól!
    Naši hokejisti sa rýchlo dostávajú do vedenia. Soberg vyrazil strelu Lušňáka, ale nanešťastie pre Nórov iba do priestoru, kde bol pri puku najskôr JURAJ MIKUŠ a ten tvrdou strelou nezaváhal. Asistencia: Patrik Lušňák.
     
    03:06
    Bude sa vylučovať na našej strane. Dávid Skokan inkasuje trest 2+10 za napadnutie hlavy a krku. Dve minúty si zaňho odsedí Spilar.
     
    03:27
    Slovensko sa začalo brániť veľmi dobre. Naši hokejisti zatlačili súpera k mantinelu a ten nemôže zakončovať.
     
    03:49
    Čiliak si na svoje konto pripísal ďalší výborný zákrok. Ask sa natlačil do zakončenia, ale náš brankár svoje betóny pevne osadil a nedovolil puku prejsť za čiaru.
     
    04:10
    Náš súper ostáva v pásme, ale reprezentanti spod Tatier sa pozorne bránia a smerom do priestoru troch žrdí puk nepúšťajú.
     
    04:20
    Hra sa prerušuje, pretože Čiliakova brána ostala po zákroku posunutá a na svoje miesto ju musí dať až miestny údržbár, ktorý sa ale nikam neponáhľa.
     
    04:45
    Slováci vo vlastnom oslabení dokonca puk vyhodili do stredu klziska a Tybor sa skúsil individuálne predrať cez protihráča, ale bez úspechu.
     
    05:06
    Gabo Spilar je už späť na ľadovej ploche a my pokračujeme v hre piatich proti piatim.
     
    05:24
    Marcinko sa pokúšal strieľať spoza obrancu, ale nebol presný, resp. puku zrejme pomohol aj menší teč. Soberg každopádne zasahovať nemusí.
     
    05:51
    Nóri sa dostali do pásma pred nášho brankára a hráči v modrých dresoch puk iba vyhodili cez všetky čiary. Galambošovi sa ho aj napriek veľkej snahe a rýchlosti zachytiť nedokázalo.
     
    06:31
    haščák vybojoval puk pri mantineli v útočnom pásme a ten následne jeho spoluhráči posunuli pred bránu Lapšanskému, ale tento pokus Soberga neprekvapil.
     
    07:10
    Toto bolo poriadne nebezpečné! Na slovenskú bránu nastreľoval puk Thoresen a ten bol ešte v priestore bránkoviska tečovaný. Čiliak však pohotovo zareagoval a schoval ho do lapačky.
     
    07:45
    Nórsko vycítilo príležitosť a skúša aj ďalšie puky nahadzovať pred bránu, no tam si už obrancovia dávajú podstatne väčší pozor.
     
    08:16
    Aktívny Spilar v strede klziska vybojoval puk a posunul ho svojim spoluhráčom. Vďaka košickému útočníkovi sa teraz Slováci dostanú do pásma.
     
    08:47
    A naši reprezentanti síce sú v pásme, ale vystreliť na bránu nedokážu. Nórski hokejisti sa po prvom inkasovanom góle pozorne bránia a žiadne ohrozenie svojho gólmana nepripúšťajú.
     
    09:21
    Nórsku sa podarilo vymaniť spod nášho zovretia, ale súperovi hrči puk iba vysunuli von z pásma. O žiaden protiútok sa vysilení hokejisti nepokúsili.
     
    09:42
    Budeme hrať presilovku. Na trestnú lavicu odchádza Thoresen za držanie.
     
    10:00
    Sllovensko sa okamžite po buly usadilo v útočnej tretine a roztočilo presilovkový kolotoč. Puk si hráči doposiaľ iba posúvajú medzi sebou.
     
    10:15
    Starosta to skúsil strelu takmer od útočnej modrej čiary, ale trafil iba hráčov stojacich v medzikruží. Od nich sa puk odráža mimo nášho útočného pásma.
     
    10:45
    Ale Slováci sa do pásma vrátili, no je z toho iba ďalšia nevyužitá šanca. Marcinko pred bránou hľadal Sýkoru, ale ani ten na Soberga nevyzrel. Nórsko má s defenzívou problémy.
     
    11:20
    Nóri sa opäť oslobodzujú, Slováci sa musia vysťahovať z pásma.
     
    11:39
    Marcinko mal puk na svojej hokejke za bránkou domácich, ale nepodarilo sa mu prekvapiť muža stojaceho v nej. Slováci následne o pásmo prišli.
     
    12:09
    Vylúčený hráč je už späť na ľadovej ploche a pokračuje sa v hre v plnom počte na oboch stranách. Škoda nevyužitej početnej výhody, naši chlapci takmer po celý čas držali útočné pásmo, ale bez gólovej bodky.
     
    13:00
    Zvolenčan Peter Zuzin to skúsil individuálne a veľmi dobre! Na konci akcie už k nemu prikorčuľovali protihráči a zabránili mu v skórovaní.
     
    13:56
    Slovensko dalo gól!
    Vyhrávame rozdielom dvoch presných zásahov! Puk letel spoza brány a nešťastne ho podvihol jeden z brániacich hráčov, pričom jeho dráhu nasmeroval na krásny "tenisový" úder priamo na hokejku ADAMA LAPŠANSKÉHO. Prekvapený Soberg sa nestihol presunúť k ľavej žrdi. Asistencie: Tomáš Bulík, Marcel Haščák.
     
    14:32
    Tak toto sa Nórom rozhodne páčiť nemôže, naopak, úspešný strelec Llapšanský je vysmiaty od ucha k uchu. Nórski hokejisti majú čo robiť ak chcú ešte pomýšľať nad bronzovou medailou.
     
    15:22
    Slovensko by rado pridalo aj tretí presný zásah v tejto časti hry, ale to by muselo puk dostať do útočnej tretiny. Teraz sa pri pokuse o rozohrávku naši hráči dopustili zakázaného uvoľnenia.
     
    16:00
    Spilar dostával puk od niektorého zo spoluhráčov, ale tesne pred zakončením sa pošmykol a skončil iba na ľadovej ploche.
     
    16:52
    Vylúčenie na strane Slovenska. Haščák sa previnil nedovoleným bránením
     
    17:19
    Slovenskí hráči sa začali brániť veľmi dobre. Marcinko dokonca v útočnej tretine zbiera cenné sekundičky, ktoré sa ešte môžu hodiť.
     
    17:39
    Nórski hráči ale prevzali iniciatívu do svojich rúk. Solberg vypálil od útočnej modrej čiary, ale jeho pokus bol tečovaný. Čiliak si aj napriek tomu poradil.
     
    18:24
    Slovenský brankár aj naďalej má čo robiť. Puk v jeho obrannom pásme, ale zatiaľ bez nebezpečného pokusu o zakončenie.
     
    18:52
    Tak napokon záverečné sekundy presilovky domácich priniesli veľký tlak! Čiliak mal čo robiť pri tečovaných pukoch, ale svoju premiéru zvláda zatiaľ výborne a neinkasuje.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:25
    Hrá sa už v plnom počte a plynie posledná minúta prvej tretiny. Slovensku sa bude v pätici podstatne lepšie brániť, Nóri sa ešte pokúsia o zníženie gólom do šatne.
     
    V prvej tretine stretnutia o bronzovú medailu sme videli dva presné zásahy a na našu radosť išlo o presné zásahy v nórskej sieti. Slovenskí hráči vstúpili do stretnutia aktívne, výsledkom čoho bol gól už po niečo viac ako dvoch minútach, o čo sa postaral Mikuš. Druhýkrát v stretnutí poslal puk za Sobergov chrbát úderom zo vzduchu Lapšanský, na čo Nóri doposiaľ aj napriek snahe odpovedať nestihli.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:17
    Veľký boj o úvodný puk napokon zvládli lepšie domáci hráči, ale ďaleko sa nedostali. Slovensko obsadilo stredné pásmo a nechce súpera pustiť pred Čiliaka.
     
    20:39
    Na nášho brankára sa napokon Nóri pokúsili vypáliť, ale pokus takmer od modrej čiary skončil iba na zadnom mantineli.
     
    21:12
    Na opačnej strane sa črtal slovenský protiútok dvoch proti jednému. Napokon sa síce Nóri stihli vrátiť, no celkovo musíme uznať, že naši chlapci začali opäť aktívne.
     
    21:50
    Slovensko dalo gól!
    Rozdiel skóre je už trojgólový! Sýkora z boku od brány posunul puk do najnebezpečnejšieho priestoru RADOSLAVOVI TYBOROVI a ten dnes využíva svoju prvú veľkú šancu na presný zásah. Asistencia: Ján Sýkora.
     
    22:49
    Nórsko mohlo vďaka dvom hrúbkam našich reprezentantov rýchlo odpovedať. Diery v obrane takmer využil Odegaard, no našťastie pre Slovákov Čiliak dokázal podržať svoj tím.
     
    23:07
    Slovensko po rýchlom protiútoku takmer opäť skórovalo! Galamboš na jeho konci ale možno trochu zbytočne volil prihrávku, po ktorej už na Soberga strela neletela.
     
    23:46
    Nórsko dalo gól!

    Predsa len je znížené. Naša obrana úplne zabudla na v medzikruží stojaceho ROBINA DAHLSTROMA, ktorý po prihrávke spoza brány okamžitou ranou nedal Čiliakovi šancu. Asistencia: Mads Hansen.
     
    24:35
    Slováci tak predsa len doplatili na veľké hrúbky v defenzíve. Toto by sa našim reprezentantom rozhodne nemalo stáva, rozdiel skóre je už iba dvojgólový a to nášmu súperovi určite dodá kus sebavedomia.
     
    24:57
    Naši hráči vo vlastnom obrannom pásme vybojovali puk a pokúsili sa rýchlo ho presunúť na opačnú polovicu klziska, ale bez úspechu. Vysoký nórsky forčeking im robí problémy v rozohrávke.
     
    25:51
    Súperovi hráči podstatne zlepšili svoj výkon oproti prvej časti hry. Naši hokejisti sa od inkasovaného gólu ešte takmer ani nedostali do pásma, teraz je to z ich pohľadu iba nezáživný výkon.
     
    26:32
    Slovensko necháva Nórov hrať, na čo diváci v prvej tretine zvyknutí určite neboli. Reprezentanti spod tatier vôbec nedokážu s pukom na hokejkách kombinovať a teraz je to pre prítomných ľudí kus nezáživného hokeja.
     
    27:19
    Trygg to skúsil strelou spoza obrancu. Čiliak sa stále nemôže nudiť a musí počítať aj s takýmito pokusmi svojho súpera, zatiaľ sa mu však darí likvidovať ich.
     
    27:59
    Obraz hry sa nemení. Nóri majú v týchto chvíľach iba mierne navrch, a to vo svojej aktivite.
     
    28:39
    Sekundy plynú a hokej je stále nemastný-neslaný. Ani na jednej polovici ľadovej ploche nevidíme lákavý prejav.
     
    29:43
    Nóri nepekný prejav prelomili a po dlhom čase sme videli peknú akciu. Na jej konci mal puk na hokejke Holos, ale pridlho zaváhal a keď sa už pokúsil vystreliť, bolo neskoro.
     
    30:24
    Tak žeby teraz? Po dlhom čase sa Slováci dostali do pásma a spolupráca Sýkora – Tybor takmer opäť dosiahla úspech! Teraz si ale Soberg na Tyborove zakončenie dal pozor a puk za svoj chrbát nepustil.
     
    31:49
    Bude sa vylučovať. Domáci Stene sa previnil hákovaním a Slovensko si zahrá v početnej výhode.
     
    32:18
    V úvode vlastnej presilovky sa našim hokejistom vôbec nedarí udržať pásmo, Nóri sa skvele bránia.
     
    32:45
    Až teraz sa to reprezentantom spod Tatier podarilo. Baranka tvrdo vypálil od útočnej modrej čiary a aj keď sa tento puk ešte pokúsili jeho spoluhráči tečovať, v sieti neskončil. Slovensko ostáva v útočnom pásme.
     
    33:20
    Nórski hráči sa museli brániť, ale zvládli to bez vážnejších problémov a puk napokon vysúvajú až do stredového kruhu.
     
    33:49
    Domáci hokejisti hrajú už v plnom počte. Slovákom v tejto početnej výhode chýbal súvislejší tlak i početná streľba do priestoru brány.
     
    34:20
    Nóri sa v pätici okamžite vrhli do útočenia. Froshaug poriadne pohrozil, keď sa k puku dostal bezprostredne pred bránou, ale Čiliak sa predviedol a rýchlym pohybom mu v skórovaní zabránil.
     
    34:54
    Slovenskí hráči oproti hluchej časti stretnutia svoj výkon zlepšili, ale defenzíva si stále musí dávať pozor na podobné diery, Z jednej podobnej sme už dnes inkasovali a ak nechceme opäť vyhrávať iba o gól, takýmto situáciam sa musíme jednoznačne vyhýbať.
     
    35:38
    Nórski hráči sa pokúsili o rýchlu kombináciu, no bez konečného výsledku. Prihrávka bola pridlhá a je z toho iba zakázané uvoľnenie.
     
    36:32
    Hra sa opäť trochu spomalila. Slováci sa pre istotu nikam nehrnú a iba vyčkávajú, čo ich súper vymyslí.
     
    37:12
    Lenže ani nórski hokejisti teraz nie sú v optimálnej pohode. Puk sa im nedarí prepasírovať ani len do útočnej tretiny, nie to ešte vypáliť do priestoru brány.
     
    38:00
    Dve minúty pred koncom tretiny sme mohli mať trojgólové vedenie späť na svojich hokejkách. Tybor vypracoval šancu pre Marcinka, ktorý bezprostredne spred brány bekhendom nestačil na Soberga.
     
    38:45
    Nórski hokejisti na slovenskú veľkú šancu rýchlo zabudli a okamžite hru presunuli na opačnú polovicu ľadovej plochy.
     
    39:15
    Hrá sa v našom obrannom pásme. Nóri sa opäť raz pokúšajú o gól do šatne, ale slovenskí hráči sa už zrejme ubránia.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Druhá tretina sa skončila nerozhodným pomerom 1:1. Slovenskí hráči do záverečnej časti hry vstúpia opäť s vedením na svojich hokejkách a majú tak nakročené k zisku bronzu na tomto turnaji.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:20
    Úvodné buly získali na svoje hokejky hráči súpera, ale do útoku sa im doposiaľ nepodarilo prebojovať.
     
    40:55
    Zaujímavá situácia pred Sobergom! Slováci útočili a puk nahodený pred bránu sa zaujímavo poodrážal a napokon iba preskákal bránkoviskom.
     
    41:32
    Na tomto turnaji veľmi aktívny Tybor to skúšal opäť. Puk potiahol do pásma popri mantineli, následne ale nenamieril presne a priestor troch žrdí minul.
     
    41:59
    Slovensko ale opäť pomerne lacnými chybami prišlo o puk, ktorý získal Roest. Našťastie ale nevypálil presne, ak by sa tak však stalo, Čiliak by mohol mať so zákrokom problémy.
     
    43:31
    Bude sa vylučovať na strane nórskeho tímu. Na trestnú lavicu smeruje za podrazenie Ask.
     
    43:55
    Baranka to hneď v úvode početnej výhody skúsil strelou od modrej čiary, ale úspešný nebol.
     
    44:12
    Slovensko dalo gól!
    Tak teraz to už prišlo! IVAN BARANKA dostal puk ako na zlatom podnose a tvrdou strelou bezproblémovo prekonáva bezmocného Soberga. Asistencia: Tomáš Bulík.
     
    44:46
    Nóri už hrajú v plnom počte, ale naši hráči pokračujú v tlaku. Tomáš Marcinko tvrdo vypálil, ale jeho pokus zastavila iba horná žrď súperovej svätyne.
     
    45:20
    Teraz žiadny útlm zo strany Slovákov našťastie neprichádza. Naši reprezentanti ostávajú v útočnej tretine, ale Dejova strela sa neujala.
     
    45:49
    Úspešné však neboli ani následné pokusy o vybojovanie pokusu pri zadnom mantineli. Nórsko prehráva rozdielom troch presných zásahov a je veľmi pravdepodobné, že sa mu už vyrovnať nepodarí.
     
    46:50
    Lapšanský obetavo zabojoval o puk a Slováci mohli vpáliť do pásma. Adamovej prihrávke ale chýbala presnosť a tak sa prechod trochu spomalil.
     
    47:32
    Hrá sa teraz bez prerušenia a slovenskí korčuliari zovreli súpera v pásme. Stále je to z ich strany ale iba prihrávka za prihrávkou bez finálnej a nebezpečnej strely.
     
    48:05
    Nóri puk predsa len vytlačili spred vlastného brankára a odišli striedať. Naši chlapci v snahe o využitie nórskeho striedania pochybili v rozohrávke a dopustili sa zakázaného uvoľnenia.
     
    48:45
    V tejto časti hry je výkon slovenských hráčov oveľa lepší než v tej prvej. Nóri majú čo robiť, aby ich tlak a strely ustáli.
     
    49:39
    Vylúčenie na strane Slovenska. Macejko sa previnil držaním a inkasuje za to dvojminútový trest.
     
    50:10
    Veľký tlak Nórov začal túto početnú výhodu na ich strane! Čiliak musel čeliť trom dorážkam, ale s každou z nich si napokon poradil.
     
    50:14
    Toto ale nevyzerá dobre! Slováci sa budú dlho brániť v nevýhode troch hráčom proti plnému počtu Nórov. Na trestnú lavicu odchádza za krosček Baranka.
     
    50:40
    Nórsko dalo gól!

    Slovensko síce hneď v úvode dvojnásobnej oslabovky puk vyhodilo z pásma, ale nórski hráči sa následne do pásma vrátili a je z toho druhý gól v Čiliakovej sieti. STEFFEN THORESEN dostal pred bránu skvelú prihrávku, po ktorej určite nemohol zaváhať. Asistencia: Sondre Olden.
     
    51:13
    Nórska presilovka pokračuje už iba v podobe výhody o jediného hráča, tej ale slovenskí hráči zatiaľ odolávajú.
     
    51:36
    Vylučovať sa bude aj na strane domáceho celku. Nóri nesprávne prestriedali, a tak si dvojminútový trest vyslúžila hráčska lavička.
     
    52:12
    Slovensko má po návrate vylúčeného hráča k dispozícii skrátenú presilovku, ale zatiaľ je puk ďaleko od Sobergovej brány,
     
    52:47
    Na ľadovej ploche sa to ale príliš na početnú výhodu nepodobá. Naši reprezentanti sa nevedia usadiť v pásme a túto presilovku pravdepodobne nevyužijú.
     
    53:12
    čas neúprosne plynie a s ním sa blíži aj záver početnej výhody pre tím zo Slovenska. Pre našich reprezentantov je to doposiaľ najhoršia presilovka v tomto zápase.
     
    53:36
    Nóri sú už v plnom počte a my pokračujeme v opatrnom hokeji. Stratiť aj toto vedenie by bolo z pohľadu našich reprezentantov veľmi riskantné.
     
    54:41
    Slovensko si zahrá opäť v početnej výhode. Na trestnú lavicu smeruje za podrazenie Olden.
     
    55:12
    Slovenskí hráči nechcú chybovať a to ani počas vlastnej početnej výhody. Švarný to skúšal strelecky, ale hráčov stojacih pred ním prepáliť nedokázal.
     
    55:47
    Presilovka Slovenska nie je vyložene ukážková, ale ani tragická. Puk je síce v útočnej tretine, ale je to bez strely.
     
    56:29
    Starosta vypálil na Sobergovu bránu a menovaný gólman puk iba vyrazil! Tam sa o dorážku pokúšali až traja hráči v modrých dresoch, ale do siete sa im ho doraziť nepodarilo.
     
    56:41
    Olden je už späť na ľadovej ploche a pokračuje sa v hre piatich proti piatim.
     
    57:55
    Haga pálil z ľavej strany, ale Čiliak sa predviedol v plnej kráse bezchybným zákrokom lapačkou! Slovenský gólman teraz opäť podržal svoj tím.
     
    58:05
    Absolútny vabank Nórska! Naši súperi hrajú bez brankára a skúšajú to v šestici prioti piatim našim korčuliarom.
     
    58:32
    Nórsko nás zomklo v pásme, ale vysoký forčeking našich hráčov nedovoľuje súperovi vypáliť.
     
    58:57
    Marcinko puk bezpečne vyhadzuje z pásma, ale nič neriskuje. nie je z toho zakázané uvoľnenie.
     
    59:24
    Slovensko si berie oddychový čas!
     
    59:48
    Nórsko už iba v poslednom zúfalom tlaku, Slovensko má víťazstvo vo vrecku a teraz perfektne pomáha svojmu gólmanovi neinkasovať tretí gól.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    Je koniec, slovenskí hokejisti zvládli záver pod tlakom a vybojovali tak bronz na švajčiarskom turnaji Arosa.

    Najlepšími hráčmi zápasu boli vyhlásení Tybor a Bonsaksen.

    Od nás je to pre dnešok všetko, ďakujeme za pozornosť. (22:09:20)

    Veronika Pancuráková

    Branky a nahrávky: 24. Dahlstrom (Hansen), 51. Thoresen (Olden) – 3. Mikuš (Lušňák), 14. Lapšanský (Bulík, Haščák), 22. Tybor (Sýkora), 45. Baranka (Bulík)


    Norsko: Soberg – Holos (A), Solberg, Sorvik, Bonsaksen (C), Bryhnisveen, Odegaard, Rindal, Stene – Olden, Ask, Thoresen – Hansen, Spets, Dahlstrom – Trygg, Roest, Lystad Jacobsen – Haga, Djupvik Lovlie, Froshaug
    Slovensko: Čiliak – Baranka (A), Graňák (C), Švárny, Starosta (A), Hraško, Mikuš, Čerešňák, Macejko – Lapšanský, Bulík, Haščák – Sýkora, Tybor, Marcinko – Dej, Lušňák, Tománek – Galamboš, Zuzin, Skokan, Spilar

    Rozhodčí: Prugger (SUI), Rochette (SUI) – Kung (SUI), Rohrer (SUI)
    bahis siteleri