Německo U20 – Kanada U20 2:7 (kon.) | Norsko U20 – Rusko U20 0:11 (kon.) | Česko U20 – USA U20 1:5 (kon.)
Švýcarsko U20 – Švédsko U20 3:5 (kon.)
konec
Německo U20
2:7 (2:4, 0:2, 0:1)
Kanada U20
Čtvrtek 26.12.2013, 13:40 • Malmö Isstadion • Mistrovství světa do 20 let
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Kanadští mladíci si společně se svými fanoušky zazpívali státní hymnu a při podávání rukou se Malmö Isstadionem rozléhá hromové "Canada!". To je ode mě pro dnešek vše, děkuji vám za pozornost a dovoluji si vás pozvat na další utkání dnešního programu, která pro vás budou komentovat moji kolegové. Od 17:30 vstoupí do boje i mladí Češi, kteří vyzvou na souboj USA. Na shledanou. (15:54:39)
     
    Ještě probíhá vyhlašování nejlepších hráčů. Na straně Německa se jedná o střelce druhé branky Janika Mosera, z Kanaďanů je po zásluze oceněn Anthony Mantha, jenž se blýskl hattrickem.
     
    Úvodní utkání turnaje je u konce. Kanada zvítězila suverénně 7:2, když v závěrečném dějství stanovil konečný výsledek přesnou trefou kanadský forvard Nic Petan.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    60:00
    Scott Laughton ještě zakončil z mezikruží, jenže kotouč proletěl tak půl metru vedle pravé tyčky gólmana Cuppera. Sledujeme souboj v rohu pásma.
     
    59:10
    Vhazování ve středním pásmu. Tři mladí příznivci Kanady si teď užili chvilky slávy, když byli o přerušení hry promítnuti na obrazovku.
     
    57:57
    A potlesk se arénou rozléhá i tentokrát, přičemž znovu patří hráči Německa. Jako už mnohokrát se jedná o brankáře Marvina Cuppera, jenž zamezil další jisté pohromě. Zblízka na něj pálil úplně volný Josh Morrissey, ale maskovaná opora Němců udržela touš pod betonem!
     
    56:55
    Dominik Kahun teď předvedl při vlastním oslabení skvělé dvě akce. Nejdříve neuspěl z mezikruží, když pálil těsně vedle. Vzápětí si vybruslil z rohu pásma a zaduněl na Patersonovy betony u bližší tyčky! Němečtí fanoušci to ocenili zaslouženým potleskem.
     
    55:45
    Mladíček Connor McDavid vybídl k dalšímu gólu najíždějícího Aarona Ekblada, ale ten neprostřelil pozorného gólmana Cuppera, jenž nenechal skulinku u bližší tyčky.
     
    55:25
    Lennart Palausch (GER) – 2 minuty – hákování.
     
    54:50
    Utichlé fanoušky teď přeci jen trochu rozproudil maskot turnaje, který teď předvedl během přestávky originální tanec.
     
    53:40
    Stále se hraje hlavně v pásmu Německa, jehož obrana musela vyhlásit obranný poplach. Kanadští útočníci to teď mají hodně těžké, jejich soupeř si počíná v defenzivě skvěle.
     
    53:01
    Kerby Rychel se nemazal s kotoučem na své holi a na konci kanadské kombinace vystřelil z vrcholu kruhů. Střílel v pádu, protože byl tísněn protihráčem. Podle toho to taky dopadlo, rána skončila až v ochranné síti.
     
    52:48
    Tlak na německého gólmana nebere konců, tentokrát přispěl se svou troškou do mlýna Nic Petan. Na rozdíl od předchozího momentu, kdy skóroval, nyní neuspěl, když trefil jen Cupperovu náruč u první tyče. Na ledě rostou emoce, takřka po každém přerušení hry se chtějí hráči pošťuchovat.
     
    52:32
    Brankář Cupper opět potvrdil, proč chytá v národním týmu na mistrovství světa. Ve svém brankovišti se mohl proti aktivním střelcům Kanady doslova rozkrájet, když musel předvádět jeden bravurní zákrok za druhým. Zejména ten proti ráně Joshe Andersona, jenž pálil úplně sám z bezprostřední blízkosti, patřil mezi ukázkový!
     
    51:20
    Sledujeme skvělý hokej, obě mužstva nepolevují i za rozhodnutého stavu v aktivitě a servírují fanouškům úchvatnou hokejovou podívanou. Sam Reinhart v pádu z mezikruží orazítkoval levou Cupperovu tyč!
     
    50:13
    Kanada právě vstřelila branku!
    V obrovských šancích sice Kanaďané neuspěli, ale nakonec se mohou radovat! Gólman Cupper opět vytasil ze svého arzenálu několik fantastických zákroků, jenže při sérii dorážek se po neúspěšném Connoru McDavidovi protlačil ke kotouči NIC PETAN a propasíroval puk do německé brány! Asistence: Connor McDavid.
     
    49:40
    Karta se teď dokonale otočila na druhou stranu. Nyní jsou to javorové listy, kdo hýří aktivitou v útočném pásmu.
     
    49:10
    Němci pokračují v ofenzivním snažení, ale teď už mají proti sobě svého soupeře v plném počtu.
    Marken.cz

    Ladislav Vácha

    Branky a nahrávky: 2. Ziegler (Palausch, Klopper), 16. Moser (Kahun) – 7. Anderson (Gauthier, Dumba), 11. Mantha (Lazar, Drouin), 18. Mantha (Pouliot, Drouin), 19. Horvat (Reinhart), 27. Reinhart (Morrisey), 32. Mantha (Drouin, Pouliot), 51. Petan (McDavid)


    Německo U20: Cupper (Klein) – D. Tiffels, Moser (A), Bender, Noske, Saeftel, Wagner, Botzenhardt – Tuomie, Draisaitl (C), Kahun – Laub, Eisenschmid (A), F. Tiffels – Herpich, Palausch, Klopper – Ziegler, Kammerer, Filin.
    Kanada U20: Paterson (Fucale) – Ekblad, Pouliot, Pelech, Dumba (A), Bigras, Morrissey – Rychel, Petan, Lazar – Laughton (C), Gauthier, Anderson – Leier, Drouin (A), Mantha – Hudon, Horvath, McDavid, Reinhart.

    Rozhodčí: René Hradil (CZE), Jozef Kubuš (SVK) – Peter Ševčík (SVK), Rudolf Tošenovjan (CZE)
    bahis siteleri