Washington – Carolina 3:4 (po pr.) | Boston – Nashville 3:2 (po pr.) | NY Islanders – Chicago 3:2 (po pr.)
Ottawa – Winnipeg 4:3 (kon.) | St. Louis – Los Angeles 5:0 (kon.) | Minnesota – Buffalo 4:1 (kon.)
Dallas – Montreal 4:6 (kon.) | Colorado – Philadelphia 2:1 (kon.) | Arizona – Columbus 0:2 (kon.)
San Jose – Edmonton 5:1 (kon.)
konec
Colorado Avalanche
2:1 (1:0, 1:1, 0:0)
Philadelphia Flyers
Pátek 03.01.2014, 03:00 • Pepsi Center, Denver • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 03:00.
     
    PHILADELPHIA FLYERS

    Hokejisté z Pensylvánie zažívají úspěšné období na přelomu starého a nového kalendářního roku. Zatímco na samém počátku aktuální sezóny se Flyers trápili a těžko dosahovali každé branky, nyní se dostali do daleko lepší situace. Poslední čtyři zápasy oranžovobílí dotáhli do vítězného konce a i to je důvod, proč mají větší a větší sebevědomí. I nadále náleží Letcům osmá příčka v tabulce Východní konference a třetí pozice v Metropolitní divizi. Naposledy Philadelphia uspěla poměrem 4:1 na ledě Calgary.

    Statistikám svého týmu i nadále neohroženě vládne kanadský kanonýr a hvězda posledních ročníků Claude Giroux (11 + 26). On ale není sám, kdo na ledě dominuje. Úspěšně si počíná také český útoční a odchovanec kladenského hokeje Jakub Voráček (9 + 18). Nejlépe mezi obránci zatím bodově vystupuje Švýcar Mark Streit. Ten skóroval také při posledním duelu v Calgary. V brance proti Flames naskočil Ray Emery, je ale dost možné, že příležitost tentokrát dostane mezi třemi tyčemi Steve Mason.
     
    COLORADO AVALANCHE

    Colorado může být spokojené minimálně ve směru, který se týká postupu do play-off. Tým trenéra Patricka Roye sice na podzim vládl celé National Hockey League, nyní ale okupuje sedmou příčku Západní konference. Ve své Centrální divizi poté Lavinám patří třetí místo, když ztrácí celých sedm bodů na St. Louis Blues. Když se ale Avalanche předvedli na ledě naposledy, slavili výhru. Před svými fanoušky totiž vyzvali soupeře Columbus Blue Jackets a zvítězili poměrem 5:3. Dalšého domácího střetnutí bude c
    chtít Colorado určitě využít.

    Tým Colorado Avalanche se v této právě probíhající sezóně může spolehnout zejména na kanadského a švédského útočníka. Konkrétně se jedná o dvojici Matt Duchene (16 + 20) a Gabriel Landeskog (12 + 16). Právě tihle jsou hlavním důvodem, proč Laviny stále obléhají příčky mezi nejlepšími osmi kluby v konferenci. Mezi beky může být se svým kanadským bodováním určitě spokojený Američan Erik Johnson. V brance naposledy nastoupil ruský gólman Semjon Varlamov.
     
    Vzájemné zápasy

    V této ani v uplynulé sezóně 2012/2013 se spolu Avalanche a Flyers nepotkali. Poslední střetnutí obou klubů se datuje do 19. prosince roku 2011. Tenkrát se hrálo v Denveru a Colorado Avalanche zvítězili 3:2 po samostatných nájezdech.
     
    Československá stopa v utkání

    Jan Hejda (COL) (4 + 7)
    Jakub Voráček (PHI) (9 + 18)
    Andrej Meszároš (PHI) (1 + 3)
     
    Vítejte u zápasu National Hockey League. Čeká nás zápas dvou týmů, které se spolu střetnou po více jak dvou letech. Proti sobě vyrukují kluby Colorado Avalanche a Philadelphia Flyers.
     
    Úvodní sestavy:

    Colorado Avalanche: Varlamov – Johnson, Hejda, Benoit, Sarich, Wiilson, Barrie – Mackinnon, Stastny, Landeskog – McGinn, Duchene, O'Rielly – Talbot, Mitchell, McLeod – Malone, Cliche, Bordeleau

    Philadelphia Flyers: Mason – Coburn, TImonen, Grossmann, Streit, Meszároš, L. Schenn – Voráček, Giroux, Raffl – Simmonds, B. Schenn, Hartnell – Lecavalier, Couturier, Downie – Rinaldo, Hall, Rosehill.
     
    Ještě jednou vítejte u dnešního utkání NHL. K zápasu, jenž se odehraje v Denveru, nastoupí v brankách ruských gólman Semjon Varlamov a strážce svatyně Flyers Steve Mason.
     
    Hráči obou výběrů už přijíždí na ledovou plochu a blíží se úvodní vhazování. Lze konstatovat, že nás dnes čeká zajímavé utkání.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:18
    Na vhazování byl úspěšnější tým Philadelphia Flyers, hosté ovšem pouze nahodili puk do středního pásma a tam se o něj už nedokázali postarat.
     
    00:31
    Flyers už se dostali až před branku Semjona Varlamova, zakončili na hranici brankoviště, vzápětí ale Colorado vyhazuje do střední třetiny.
     
    01:08
    Pokus o založení první dnešní útočné akce projevili také domácí, obrana Letců je ale zatím neprostupná a nemá příliš problémů.
     
    01:54
    Philadelphii se sice daří lépe procházet na území soupeře, nedostává se ovšem zatím do vyložených střeleckých příležitosti. Ruský brankář Varlamov si ještě nepřipsal žádný složitý zákrok.
     
    02:41
    Hned dva obránci Philadelphie stříleli z pozice za modrou čárou, jenže obou případech pokusy na brankou Colorada včas zblokovali obránci.
     
    03:26
    První návštěva útočné třetiny také v podání Avalanche, kteří alespoň na chvíli zavezli kus černé gumy do pásma a vypálili na Masona.
     
    04:10
    Paul Stastny dostal ve střední periodě zdařilou přihrávku těsně před modrou čáru, jenže dále už s pukem nepostupoval. Byl totiž samotný proti třem hráčům v bílých trikotech.
     
    04:38
    Hra se přerušuje před brankou Flyers, Steve Mason musel dávat dobrý pozor na kotouč letící z pravého křídla.
     
    05:04
    Většina soubojů o touš zatím probíhá zejména ve středním pásmu a vyčkává se na chyby z obou stran. Jak Avalanche, tak Flyers rozhodně nebudou chtít na úvod nikam spěchat.
     
    05:53
    Teď ale přichází možnost první přesilové hry, kterou si zahraje domácí Colorado. Na dvě minuty si jde totiž za katr sednout hostující hráč Sean Couturier (PHI) za podražení.
     
    06:06
    Hned po pár vteřinách početní výhod si Steve Mason připisuje zákrok svou rukavicí na pravé ruce a přerušuje hru.
     
    06:38
    Flyers se ale vzápětí vysvobodili z tlaku a vyhodili přes všechny čáry až k brance Semjona Varlamova, ten nyní pomůže s rozehrávkou na své najíždějící spoluhráče.
     
    07:20
    Ještě něco málo přes půl minuty zbývá z vyloučení Seana Couturiera a Philadelphia se zatím brání bez problémů. Už třikrát v krátkém intervalu vyhodila puk až na druhý konec kluziště.
     
    08:02
    V tuhle chvíli jsou již hosté kompletní a mohou znovu myslet na útok. Těsně před první reklamní pauzou si ještě Steve Mason připisuje zákrok, když raději přidržel puk na brankovišti.
     
    08:13
    Dopředu se drali dva útočníci Letců a rychle přecházeli přes modrou čáru, kotouč nakonec dotlačili až k brance Avalanche. Tam jej ovšem kryje pozorný brankář domácího celku.
     
    08:32
    Rychlou odpovědí na předchozí akci je protiútok na druhé straně. Matt Duchene dostal puk na pravý kruh v útočném pásmu a střelou tahem prověřil připravenost betonů Steva Masona.
     
    09:07
    Znovu dobré napadání rozehrávky ze strany Philadelphie, jenž se snaží využít každí menší příležitosti pro přechod do pásma soupeře. Tentokrát ale hráči z Pensylvánie nepochodili a bude se vhazovat na středovém kruhu.
     
    09:33
    S pukem si zahraje i gólman Flyers, který zatím nemá tolik práce. Doposud jsme vlastně neviděli žádnou vážnější možnost ani na jedné straně, fanoušci i nadále v napětí čekají.
     
    10:25
    Nyní ale velice dobrá šance pro mladíka Mckinnona. Ten se dostal až před branku Letců, v mezikruží zpracoval puk a vyslal jej přímo na Masona. Gólman ve svatyni Philadelphie včas připraven zasáhnout betony.
     
    11:14
    Colorado právě vstřelilo branku!
    První vážnější střelu ještě Steve Mason zastavil, nyní už se ovšem domácí fanoušci v aréně radují. Matt Duchene dostal nádhernou přihrávku přímo před branku, zakončil bekhendem, ale gólmana soupeře ještě nepřekonal. Ten ale vyrazil kus černé gumy pouze před sebe a na doražení kotouče do sítě z výhodné pozice byl skvěle připravený JAMIE MCGINN, jehož radost mluví za vše. Vždyť šlo vlastně o první vážnější situaci před brankou Flyers v dnešním zápase a hned z ní pramení úspěch. Asistence: Matt Duchene, Erik Johnson.
     
    12:17
    Hra se znovu přesunuje do obranného pásma Avalanche a Flyers se očividně nenechali úvodní inkasovanou brankou nijak zaskočit. Za další střelou se Semjon Varlamov pouze ohlédl.
     
    12:58
    Následuje nedorozumění na hranici modré čáry a Letcům je aktuálně odpískáno postavení mimo hru, následuje reklamní přestávka.
     
    13:16
    Flyers začínají další rozehrávku puku až zpoza vlastní branky hned nadvakrát, nyní mají daleko větší problém s přechodem přes střední pásmo, než v tomu bylo v úvodních minutách duelu.
     
    14:13
    První vyloučení dnes uvidíme také na straně Colorada Avalanche, přichází tak přesilovka pro Philadelphii. Dvě minuty za držení dostává Cody McLeod (COL), jenž nelibě odjíždí za katr.
     
    14:25
    Flyers nezačali jejich početní výhodu úplně ideálně. Hned po vhazování se dostali k puku domácí a vyhazují jej přes všechny čáry až na druhou stranu hrací plochy.
     
    14:49
    Nyní už ale Varlamov měl problémy se zastavením puku, dotírající Wayne Simmonds a také Scott Hartnell na brankovišti ještě doráželi. Ale ochránce svatyně Colorada všechny problémy zavčas řeší.
     
    15:15
    Semjon Varlamov sklízí v hale další potlesk, protože vychytal samostatný únik hokejisty Philadelphie Downieho. Ten si v obrovské šanci nevěděl rady s bekhendovou kličkou.
     
    15:54
    Ubíhají poslední vteřiny z oslabení Colorada a Philadelphia je tráví v útočném pásmu. Tato přesilovka hostů nebyla sehrána špatně, ale Varlamov vše pochytal.
     
    16:40
    Také po skončení početní výhody Letců se puk častěji nachází na území Lavin, které musí i nadále čistit puky před svým brankářem. Colorado by ale mělo začít myslet také na útok a neuspokojit se s jednou vstřelenou brankou.
     
    17:33
    Další pokus Philadelphie o rychlý přechod do útočné třetiny, tentokrát byl ale až příliš rychlý. Odpískáno zakázané uvolněné hostujícímu kádru.
     
    18:00
    Domácí se na chvíli usadili v pásmu soupeře a Mckinnon se snažil motat hlavu obráncům u pravého mantinelu. Nakonec ovšem mladý talentovaný útočník o kotouč přišel u modré čáry.
     
    18:42
    Flyers se rychle hnali přes modrou čáru, tentokrát ovšem obránci Colorada připraveni včas zasáhnout do jejich rozehry.
     
    19:13
    Střela obránce Flyers od modré čáry končí sražena na levé straně za brankou Semjona Varlamova, ten letící touš příliš neviděl.
     
    19:39
    Poslední vteřiny úvodní části se odehrávají před brankou Philadelphie a tam také nejspíš třetina skončí. Colorado se nemůže dostat ke střele.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Máme za sebou úvodních dvacet minut utkání, ze které nakonec výsledkově lépe odchází domácí Colorado Avalanche. Laviny se prosadili hned z první větší příležitosti, když Masona v brance Flyers překonal McGinn.
     
    Střely na branku v první třetině

    Colorado Avalanche: 11

    Philadelphia Flyers: 9
     
    Na pořadník se pomalu chystá začátek druhé třetiny. Do ní vkročí s jednobrankovým náskokem domácí tým Colorado Avalanche.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:12
    I tentokrát byli na úvodním vhazování ve třetině lepší hosté, ale pouze nahodili kotouč na branku Semjona Varlamova.
     
    20:51
    Další dlouhý pokus Philadelphie o přechod do útoku končí vyhozením přes všechny čáry, tedy zakázaným uvolnění a vhazování proběhne před Stevem Masonem.
     
    21:03
    Veliká šance před brankou Flyers pro Paula Stastnyho, který bekhendem na brankovišti těsně nepřekonal gólmana soupeře!
     
    21:03
    Ve stejném čase odjíždí na trestnou lavici Sean Couturier (PHI). Ten si dnes odpyká už druhý trest, tentokrát se provinil hákováním a znovu oslabuje svůj tým.
     
    21:25
    Pensylvánští ale zatím dobře brání také své další dnešní oslabení a vyhazují nejdříve do středního a následně i do útočného pásma.
     
    22:05
    Hosté se nebáli zaútočit ani ve vlastním oslabení, na levém křídle ujíždějící Brayden Schenn prověřil připravenost vyrážečky Semjona Varlamova, jenž posílá puk od ochranné sítě.
     
    22:35
    Přesilová hra domácích i nadále pokračuje bez většího výsledku a Philadelphie je ve svém branění početních nevýhod stoprocentní.
     
    23:07
    Hosté už jsou kompletní a mohou zase směle myslet na útok, hned své pozice využívají a přesunují se alespoň na chvíli s pryží do pásma.
     
    23:36
    Dvě příležitosti hned na obou stranách kluziště. Nejdříve Varlamov zlikvidoval tutovku Scotta Hartnella a následně při samostatném úniku Duchena odpískán ofsjad.
     
    24:18
    Hráči Flyers teď raději chvíli počkají s rozehrávkou a v klidu vystřídají, než aby zbytečně a váhavě spěchali dopředu.
     
    24:33
    Už se hosté přesunuli do útočného pásma a alespoň nahozením provětrali lapačku brankáře Colorado Avalanche Varlamova.
     
    25:08
    Už ale zase hrají Avalanche, kteří šli hned ve třech přes modrou čáru. Právě hranice středního a útočného pásma se ale stala problém, Colorado stálo v postavení mimo hru.
     
    25:50
    Velice důrazný střet dvou útočníků Philadelphie před brankou Masona, oba hráči se ale zvedají z ledu a pokračují v klidu ve hře.
     
    26:17
    Přesilovku ve druhé třetině si vyzkouší i Philadelphia Flyers. Vyloučen je totiž na dvě minuty domácí hokejista Cody McLeod (COL), který se provinil zdržováním hry.
     
    26:32
    Dobrá možnost hned v úvodu přesilové hry pro Flyers, ale Varlamov po nahození od obránce na brankoviště okamžitě vyráží puk mimo svůj dosah.
     
    27:06
    Brayden Schenn v dalším založeném útoku dorážel kotouč na pravé straně Varlamovova brankoviště, jenže ani on nepřišel na to, jak překonat beton gólmana Avalanche.
     
    27:55
    Tahle situace ale měla obrovské oči. Semjon Varlamov už se zdál překonaný a bezmocný ve své brance, když za něj Downie zasunoval puk na brankové čáře. Jenže ruský strážce svatyně i v tomto případě nakonec vše vyřešil.
     
    28:06
    A znovu Varlamov, ten má v posledních chvílích hodně práce. Ale zdá se, že takové tempo hry mu přesně vyhovuje.
     
    28:23
    Ve chvíli, kdy už McLeod opustil trestnou lavici, se Avalanche vydali na útočný výlet v podobě přečíslení dva na jednoho. Jenže jejich zakončení už nebylo ani zdaleka tak dobré.
     
    29:17
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Úspěch ovšem sklízí hned následná možnost Colorada. Ve chvíli, kdy se zdála hra hodně klidná a bez nějaké větší šance zaútočit, překvapují domácí hokejisté všechny v hale. V rychlém protiútoku nakonec dostává na levou stranu puk na svou hokejku RYAN O'REILLY, který velice povedeně přehodil rameno brankáře Masona a může slavit druhou branku Avalanche v dnešním zápase. Asistence: Gabriel Landeskog.
     
    30:22
    Schott Hartnell jel sám v útočné třetině proti dvěma hokejistům Colorada, ale zbyly mu síly už jen na střelu zápěstím, která navíc letěla úplně mimo branku.
     
    30:48
    Flyers si neporadili ani s další šancí, vyhazují puk až k brance Varlamova na zakázané uvolnění.
     
    31:26
    Už se ale hosté usadili v útočném pásmu a rozevírají svůj střelecký deštník, hned dvakrát mohli zakončovat útočníci Philadelphie na brankovišti, ale nakonec míjí zařízení.
     
    31:50
    Po další situace před brankou Colorada se hra přerušuje. Varlamov zastavuje puk a přichází reklamní přestávka.
     
    32:10
    V tuto chvíli se hraje hodně ze strany na stranu, je vidět hodně nahozených puku a spíše se čeká na další větší chybu.
     
    32:40
    Poměrně snadný zásah lapačkou si připisuje Steve Mason, který raději přidržel kotouč, než aby si zbytečně způsobil další komplikace. Následně Flyers vyhazují na icing.
     
    33:26
    Delší dobu se v útočné třetině pohybují hokejistě Colorado Avalanche, Jan Hejda nakoenc dostal puk na modrou čáru a vypálil. Jeho tvrdý pokus ovšem končí rychle sražený v ochranné síti.
     
    33:48
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Ale pozor, máme tu snížení ze strany Philadelphie ještě v průběhu druhé třetiny. Hosté si tak připisují důležitou branku, co se následujícího průběhu dnešního utkání týče. Semjon Varlamov měl při nahození Meszároše od modré čáry zakrytý výhled, jelikož kolem něj přejel výborně tečující WAYNE SIMMONDS, jenž posílá puk za záda gólmana Colorado Avalanche. Asistence: Andrej Meszároš, Scott Hartnell.
     
    34:26
    Philadelphia o něco více nabrala na sebevědomí a častěji se objevuje v útočném pásmu, střelecké pokusy z toho zatím nepramení.
     
    35:25
    Problémy u své branky musí řešit také gólman týmu z Pensylvánie, proti dvě střelám Avalanche zasahuje betonem a nakonec i hokejkou.
     
    36:04
    Colorado získalo útočnou třetinu a jen tak se jí nehodlá vzdát, navíc Flyers znovu vyhazují až na zakázané uvolnění a hra se tedy bude ještě chvíli držet u jejich svatyně.
     
    36:30
    Hosté se dostali z tlaku a hned berou kotouč na svých holích k brance Varlamova. Ten ale zasahuje a posílá puk do ochranné sítě.
     
    37:05
    Philadelphia i nadále útočí a přebírá moc nad kotoučem v útočném pásmu, obránci Colorada ovšem nenechávají v posledních chvíli své soupeře zakončit na branku.
     
    37:45
    Nathan Mackinnon sice zavezl puk za modrou čáru, jenže proti němu byli hned čtyři hráči v bílích dresech. Domácí útočník tako pouze vyhodil kotouč na jejich hokejky.
     
    38:30
    V souboji za brankou Masona byli po dlouhém boji nakonec lepší domácí, ale beci Flyers nedovolí nějaké větší ohrožení jejích branky. Následující pokus Avalanche hodně nepřesný.
     
    39:03
    Hra je přerušena a bude se vhazovat po pravice brankáře Letců, který v posledních vteřinách nemá díky svým obráncům tolik práce.
     
    39:29
    Domácí ale trefují z protiútoku tyč hostující branky a byli hodně blízko dosažení třetího zásahu za záda Steveho Masona!
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina nabídla hned dvě branky, z gólu se radovaly obě strany barikády. Nejdříve Ryan O'reilly poslal Avalanche do vedení na 2:0, následně ale svou povednou tečí snížil na jednobrankový rozdíl Wayne Simmonds. Rozhodne se ve třetí třetině.
     
    Střely na branku ve druhé třetině

    Colorado Avalanche: 10

    Philadelphia Flyers: 11
     
    Za malou chvíli začne třetí třetina, Philadelphia v ní bude dohánět ztrátu jedné branky.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:14
    Paul Stastny hned po vhazování ve středním pásmu nahazuje kotouč před branku Flyers a snaží se vyslat některého ze svých spoluhráčů do úniku.
     
    40:45
    Dobrá práce u vlastní branky v podání českého útočníka Jakuba Voráčka, který obral soupeře o puk a kus černé gumy ještě dokázal poslat ven z pásma.
     
    41:30
    Už ale znovu musí dávat pozor gólman Philadelphie, Colorado se zatím zdá na začátku třetí periody o něco aktivnějším týmem.
     
    42:12
    Přílši dlouho se pryž motala a poskakovala na brankovišti Masona, a tak ji ochránce svatyně týmu v bílých dresech raději přikryl svou lapačkou a pro jistotu přerušil hru.
     
    42:43
    Útočí také Letci, střela Girouxe z pravého křídla se otřela o levou ruku Semjona Varlamova a končí sražená mimo dosah brankoviště týmu Colorado Avalanche.
     
    43:45
    Je vidět, že Colorado nechceš riskovat a pouze bránit, ale i za těsného stavu 2:1 se pouští do útočných pozic. To se domácím zatím poměrně vyplácí a dostávají se do šancí.
     
    44:37
    Už ale hraje Philadelphia a Jakub Voráček mohl střílet z první, puk mu ale skočil přes hokejku v rozhodující moment.
     
    44:51
    Obrovská příležitost na druhé straně pro Ryana O'reillyho, který měl polovinu prázdné branky, ale trefuje pouze připravenou lapačkou již ležícího Steveho Masona!
     
    45:36
    Tvrdá střela hostujícího obránce ještě za modrou čárou, která končí odražená na zadním mantinelu.
     
    45:46
    Colorado Avalanche si zahrají oslabení. Na trestnou lavici totiž míří domácí hráč Maxime Talbot (COL), který hákoval soupeře. Přesilovka pro Flyers.
     
    46:16
    Domácí tým ale zatím úspěšné brání svou počení nevýhodu, dvojice útočníku Avalanche dokonce zkusila v oslabení ohrozit branku soupeře. Na druhé straně pak zahrozil střelou zápěstím Jakub Voráček.
     
    46:39
    Další vyhození puku přes všechny čáry znamená zatím něúspěšnou přesilovou hru pro Philadelphii, ta se nemůže dostat do početního rozestavení v pásmu.
     
    47:23
    Až nyní se hosté na chvíli usadili v útočné třetině, ale váhavá střela obránce Schenna končí zblokována ještě dříve, než doletěla k brance Semjona Varlamova.
     
    48:00
    Avalanche již hrají kompletní, přesto se ještě chvíli brání s pukem před vlastním gólmanem a čekají na vystřídání.
     
    48:50
    Velice aktivní dvojice útočníků Flyers napadla puk za brankou soupeře, jenže obrana Lavin si nic nenechá líbit a hbité Letce vzápětí o kus černé gumy připravuje.
     
    49:35
    Hraje se delší dobu bez přerušení a to se zdá být trošku vodou na mlýn pro Colorado, které nedovoluje příliš střel na svého brankáře, navíc si samo tvoří výhodně útočné příležitosti.
     
    50:22
    U kotouče hráči Philadelphie, kteří už se dostali do útočné třetině, další nahození od modré čáry ale gólman Varlamov pohotově kryje.
     
    51:01
    V brankovišti Flyers se po odpískání strhla menší mela, vylučovat se ale nebude. Kotouč ještě před tím přešel brankovou čáru, ale rozhodčí rozpažuje. Následuje reklamní přestávka.
     
    51:14
    Průběh třetí třetiny je zatím hodně svižný, skoro se nepřerušuje a hra se přelévá ze strany na stranu. Čas ale určitě rychle utíká Philadelphii, která by potřebovala vyrovnat skóre.
     
    52:04
    Colorado se po delší době dostalo s pukem do útočného pásma, dlouho tam ale nevydrželo. Letci berou kotouč na své hole a alespoň jej nahazují na Varlamova.
     
    52:51
    Pěkná pumelice z pravého kruhu v podání Scotta Hartnella, ale končí hodně na úrovní horní tyče. Brankář Avalanche tentokrát ani nemusel vytahovat některý ze svých zákroků.
     
    53:40
    Už to vypadalo, že se Philadelphia osvobodí z obranného sevření, ale ještě nadvkrát útočníci domácích nahodili kotouč zpět do pásma.
     
    54:15
    Přchází reklamní přestávka a před ní ještě postavení mimo hru Avalanche, kteří teď moc uspěchali přechod přes modrou čáru.
     
    54:33
    Příliš dlouho se nehrálo. Na stejném místě jako byla hra přerušena před pauzou, se bude vhazovat i tentokrát, další ofsajd Lavin.
     
    54:54
    Do závěrečného tlaku by se měla tlačit Philadelphia, ale zatím jsou to spíše Avalanche, kdo se nachází před brankářem soupeře a ohrožuje jeho svatyni.
     
    55:29
    Nyní už na druhé straně zkusil střelou po ledě překvapit Varlamova hostující Downie, jenže na tenhle pokus byl ruský strážce svatyně dobře připravený.
     
    56:24
    Gabriel Landeskog už byl na ledě příliš dlouho a potřeboval vystřídat, vyhodil tedy kotouč za branku Flyers a poslal na led čerstvé síly.
     
    56:43
    Letci sice vyhráli další vhazování před brankou Semjona Varlamova, hned vzápětí se jej ale zmocnili hokejisté z domácí lavičky, kteří zahráli na další ofsajd.
     
    57:13
    Ani nadále se hokejisté Philadelphie nemohou dostat do tolik potřebného závěrečného tlaku, který by je hnal za vyrovnáním, opět hrají s pukem na hokejkách Colorado Avalanche.
     
    57:56
    Teď už ale důležitý zákrok Varlamova proti střele z mezikruží v podání Girouxe. Gólman Avalanche naštěstí pro domácí včas dokázal přejít do rozkleku a zastavit puk.
     
    58:30
    Hosté už znovu kombinují s pukem v útočném pásmu a Steve Mason odjíždí z branky na střídačku.
     
    58:52
    Skvělý a hlavně důležitý zákrok Varlamova u pravé tyče, když už se Flyers hnali do slibné šance v zakončení.
     
    58:52
    Oddechový čas pro hosty.
     
    59:04
    Tlak Flyers v posledních vteřinách graduje a Avalanche se stále nemohou osvobodit.
     
    59:18
    Teď už sice domácí svěřenci poslali puk na druhou stranu hrací plochy, ale pouze v rámci zakázaného uvolnění. Vhazovat se bude po pravici gólmana Avalanche.
     
    59:31
    Souboj o puk u levého mantinelu dlouho neznal vítěze a nakonec se ke střele od modré čáry dostal hostujcí obránce, jeho pokus mířil hodně nad úroveň horní tyče.
     
    59:51
    Ještě jedno vhazování ve středním pásmu, ale už se toho nejspíš příliš nestane, Flyers jsou daleko od branky Colorada.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Je konec zápasu v Coloradu a domácí fanoušci se radují z těsného vítězství nad Philadelphií 2:1. Třetí třetina nenabídla v Denveru ani jednu branku a Avalanche se povedlo ubránit hubený náskok získaný v prvních čtyřiceti minutách. To je ode mě pro dnešek vše, přeji hezký pátek. Ještě si počkáme na nejlepší hráče zápasu.
     
    Československá stopa v utkání

    Jan Hejda (COL) (0 + 0), 0 1 střela, čas na ledě: 26:53
    Jakub Voráček (PHI) (0 + 0), 5 střel, čas na ledě: 18:10
    Andrej Meszároš (PHI) (0 + 1), 2 střely, čas na ledě: 16:29
     
    Tři hvězdy utkání

    1. Semjon Varlamov (COL) (30 zásahů)
    2. Matt Duchene (COL) (0 + 1)
    3. Steve Mason (PHI) (31 zásahů) (05:42:28)

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 12. McGinn (Duchene, Johnson), 30. O'reilly (Landeskog) – 34. Simmonds (Meszároš, Hartnell)


    Colorado Avalanche: Varlamov – Johnson, Hejda, Benoit, Sarich, Wiilson, Barrie – Mackinnon, Stastny, Landeskog – McGinn, Duchene, O'Rielly – Talbot, Mitchell, McLeod – Malone, Cliche, Bordeleau
    Philadelphia Flyers: Mason – Coburn, TImonen, Grossmann, Streit, Meszároš, L. Schenn – Voráček, Giroux, Raffl – Simmonds, B. Schenn, Hartnell – Lecavalier, Couturier, Downie – Rinaldo, Hall, Rosehill

    Rozhodčí: Tom Kowal, Ian Walsh – Brian Mach, Ryan Galloway

    Diváci: 16793
    bahis siteleri