Carolina – Calgary 0:2 (kon.) | Columbus – Tampa 3:2 (kon.) | Winnipeg – Arizona 5:1 (kon.)
Los Angeles – Vancouver 1:0 (kon.)
konec
Winnipeg Jets
5:1 (2:1, 1:0, 2:0)
Arizona Coyotes
Úterý 14.01.2014, 02:00 • MTS Centre, Winnipeg • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 02:00.
     
    PHOENIX COYOTES

    Mužstvo z Arizony může být spokojené už jen z pohledu, když nebereme vůbec hru na ledě. Stav klubu se po delší době dokázal stabilizovat a fanoušci Coyotes mají zase o něco klidnější spaní. V tuto chvíli patří Phoenixu první nepostupová příčka do play-off, když ztrácí dva body na celek Minnesota Wild. V předchozím střetnutí Kojoti na svém ledě přivítali vedoucí klub západní konference Anaheim Ducks, v divokém zápase nezískali ani bod a podlehli poměrem 3:5.

    Kanadské bodování Phoenixu může dělat obrovskou radost českým fanouškům. Vždyť v jeho čele jsou hned dva hráči, kteří mohou oblékat náš reprezentační dres – Radim Vrbata (11 + 23) a Martin Hanzal (13 + 19) ovšem nejsou jediní, kdo střílí branky a nahrává na ně. Podobnou funkci plní i Mike Ribeiro (11 + 21) či obránce Keith Yandle (6 + 22). Zatím poslední duel proti Anaheimu odchytal Thoma Greiss, ale mezi třemi tyčemi lze tentokrát očekávat gólmana se jménem Mike Smith.
     
    WINNIPEG JETS

    Kanadský Winnipeg se ještě od svého návratu do NHL nedokázal probojovat až do play-off, což je fakt, o kterém příznivci Stíhaček neradí slyší. Zatím se na příčky pro vyřazovací boje Winnipeg nemůže prodrat ani v aktuálně probíhajícím ročníku, nyní jsou modrobílí až třetím nejhorším klubem západní koference, a tak zatím nesklízí příliš úspěchu. Ve své Centrální divizi Jets dokonce spadli až na poslední místo v žebříčku. Ani poslední duel nehovoří kladně pro domácí tým, jelikož jej Winnipeg prohrál s Columbusem 3:6.

    Statistiky Winnipegu ovládá zatím centr Bryan Little (15 + 21), hned za ním si stojí velice útočně naladěný obránce Dustin Byfuglien (10 + 25). Kromě nich se poměrně časo prosazují také Blake Wheeler (16 + 17) či Andre Ladd (10 + 20). Poslední zápas proti Blue Jackets sice odchytal Ondřej Pavelec. Jenže šestkrát inkasoval a tak lze očkávat, že postavení v brance proti Coyotes zaujme Al Montoya.
     
    Vzájemné zápasy

    Oba celky se spolu potkávají po dlouhé době, v této ani předchozí sezóně ještě síly nezměřily. Zatím poslední střetnutí se datuje do 15. října roku 2011, kdy doma Phoenix Coyotes porazili Winnipeg poměrem 4:1.
     
    Československá stopa v utkání

    Ondřej Pavelec (WPG) (úspěšnost 89.78%)
    Radim Vrbata (PHX) (11 + 23)
    Martin Hanzal (PHX) (13 + 19)
    Rostislav Klesla (PHX) (1 + 3)
    Zbyněk Michálek (PHX) (0 + 4)
     
    Vítejte u dalšího utkání National Hockey League. Dnes budeme sledovat souboj dvou výběrů, které se potkají na ledě poprvé od 15. října roku 2011. Vypukne souboj mezi Winnipeg Jets a Phoenix Coyotes.
     
    Na serveru onlajny.com je nově možné navštívit také Twitter komentátora utkání. Pokud budete mít nějaké připomínky, dotazy a náměty, pak využijte můj profil @MartinSmuci
     
    Úvodní sestavy:

    Winnipeg Jets: Pavelec – Enstrom, Bogosian, Trouba, Stuart, Ellerby, Pardy – Frolík, Little, Ladd – Wheeler, Scheifele, Thorburn – Byfuglien, Jokinen, Setoguchi – Peluso, O'Dell, Wright

    Phoenix Coyotes: Smith – Morris, Yandle, Ekman-Larsson, Stone, Schlemko, Klesla – Vrbata, Hanzal, Doan – Boedker, Vermette, Klinkhammer – Moss, Ribeiro, Korpikoski – Szwarz, Halpern, Bissonnette.
     
    Ačkoli v předchozím zápase inkasoval proti Columbusu šest branek, mezi třemi tyčemi Winnipegu i dnes nastoupí Ondřej Pavelec, na druhé straně hrací plochy se předvede také gólman nominovovaný na Olympijské hry – Mike Smith.
     
    Za několik okamžiků vše bude připraveno na úvodní vhazování, hráči obou týmů už za sebou mají úvodní rituály, hymny obou států a vše tak nasvědčuje začátku zápasu.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:17
    Jako první začínají zápas s kotoučem na hokejkách hokejisté Phoenixu, když se řítí k brance Pavelce, zatím ale beze střely.
     
    00:45
    Vhazování po chvíli proběhne před Mikem Smithem, který ale ještě před tím nemusel vytáhnout příliš složitý zákrok.
     
    01:12
    Yandle začal druhou akci hostujícího celku za vlastní brankou, avšak přílíš daleko s kotoučem nedojel, zastavil jej ve středním pásmu natěšený Byfuglien.
     
    01:58
    Souboj o kus černé gumy v rohu u svatyně Ondřeje Pavelce, Coyotes jej nakonec nedokázali propracovat na své hole a hraje Winnipeg.
     
    02:13
    Hra se na chvíli přesunula do prostoru středního pásma. Tam také nejčastěji probíhá a pomalu se přesunuje před domácí svatyni.
     
    02:49
    Ondřej Pavelec po nepříliš tvrdé střele z levého kruhu musel ukázat soupeři svou připravenou lapačku a v pohodě zasahuje.
     
    03:25
    Znovu byli ve střední třetině jako první u kusu černé gumy muži ve světlých dresech, jenže domácí obrana zatím včas zvládá vrácení na své pozice.
     
    04:00
    Setoguchi se pokusil překvapit v útočném pásmu Kojoty, avšak také hosté zatím připraveni odolovát a svého soupeře samotného s pukem v pohodě sevřeli.
     
    04:49
    Při další akci Jets došlo k technickému přestupku, rozhodčí neváhá a píská pro postavení mimo hru.
     
    05:12
    Blake Wheeler na pravé straně ve středním pásmu zkusil nabrat rychlost a případně ještě poslat na Troubu, ale akce této dvojice nakonec selhala.
     
    05:21
    Uvidíme první dnešní vyloučení. Na trestnou lavici totiž míří k vlastní nelibosti hostující hokejista Shean Doan (PHX) za nedovolené bránění. Přesilová hra pro Winnipeg.
     
    05:30
    Dlouho se ale nehrálo bez přerušení, domácí pomalu chystali své hokejky ke střele, když je vzápětí hra vykázána do středního pásma pro ofsajd.
     
    05:53
    Byfuglien a následně po něm také Jokinen v obrovské příležitosti, jenže Mike Smith v brance Phoenixu v obou případech skvěle vytáhl své betony a nedal soupeřům šanci dostat puk za čáru!
     
    06:24
    Byfuglien znovu za pomoci svých spoluhráčů útočí a Setoguchi od něj přejímal puk na pravé straně. Nyní už ke střeleckému pokusu nedošlo.
     
    07:20
    Blíží se závěr dnešní první domácí přesilovky, Wheelerovi sjel puk na modré čáře, čímž připravil svůj tým o výhodu útočné třetiny.
     
    08:03
    Ještě se stihli modrobílí vrátit zpět před Smitha, ten však aktivně rozehrál na své spoluhráči a střídačka Phoenixu je již v pěti lidech na ledě.
     
    08:35
    Delší dobu se hrálo bez přerušení ze strany na stranu. Bude následovat reklamní přestávka, ale ještě před ní další vyloučení Coyotes. Mike Ribeiro (PHX) inkasuje od hlavního rozhodčího dvě minuty za hrubost a opět posílá svůj tým do oslabení.
     
    09:00
    Winnipeg začal svou druhou početní výhodu s kotoučem na hokejkách v útočné třetině, jako první chystal svou střelu Trouba, ale nakonec ještě posunul na Setoguciho.
     
    09:31
    Poprvé v tomto oslabení se povedlo Phoenixu osvobodit, vyhodit puk a vystřídat. Hned vzápětí se ovšem domácí vrací zpět do útočného pásma.
     
    10:58
    Teď ale probíhá dobrá práce ze strany hostující obrany, která nechala projít zatím pouze jednu vážnější střelu na svého brankáře. Tu navíc Mike Smith skvěle zastavil.
     
    10:58
    Teď ale probíhá dobrá práce ze strany hostující obrany, která nechala projít zatím pouze jednu vážnější střelu na svého brankáře. Tu navíc Mike Smith dobře vyřešil.
     
    11:27
    Netrvá dlouho a možnost přesilové hry se pokusí naopak využít celek z Arizony. Dvě minuty za držení dostává od hlavního rozhodčího hokejista Jets Mark Stuart (WPG).
     
    11:59
    Domácí celek hned v úvodu svého oslabení musí vzdorovat náporu a přesilovkovému deštníku soupeře, zatím to ale zvládá poměrně v klidu.
     
    12:16
    Phoenix právě vstřelil branku! Ondřej Pavelec v brance Jets sice dlouho odolával, jenže Coyotes po celou dobu přesilovky neztratili kotouč z holí a zároveň ani nepřišli o útočnou třetinu. Český gólman držel naděje a zachraňoval svůj tým od pohromy. Na poslední letící kus černé gumy ale nestačil. Na brankovišti se do výhodné pozice dostal OLIVER EKMAN-LARSSON, ten zajišťuje radost pro Phoenix. Asistence: Mikkel Boedker, Antoine Vermette.
     
    13:27
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Hostům ale jejich hubené vedení příliš dlouho nevydrželo. A to zejména kvůli parádnímu důrazu Winnipegu na brankovišti. Mike Smith sice první pokus vyrazil před sebe a zastavil rychlou možnost soupeře, jenže na dorážku v pravou chvíli a na správném místě čekal OLLI JOKINEN, jehož puk končí v síti. Asistence: Dustin Byfuglien.
     
    14:48
    Znovu se vylučuje a pro změnu přichází přesilovka pro Winnipeg. Na trestnou lavici míří Antine Vermette (PHX) za hákování.
     
    16:02
    Domácí sevřeli soupeře v jeho obranné třetině a za každou cenu se snažili procpat kus černé gumy na Smitha. Avšak hostující gólman v pohodě zakročil hokejkou.
     
    16:44
    Nakonec nebyla podle oficiálních statistik Winnipegu v uplynulé přesilové hře připsána jediná střela na branku a Phoenix tedy zvládl své další oslabení úplně v pohodě.
     
    17:22
    Hraje se na chvíli o něco klidněji, s kotoučem na svých hokejkách se ovšem častěj pohybují hokejisté z Arizony.
     
    18:00
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Ještě jednu branku během prvních dvaceti minut přeci jen uvidíme. Domácí totiž využili chyby před brankou soupeře také při vyrovnané hře na ledě pět na pět a unikají do těsného vedení. Na hranici pravého kruhu dostal přesnou přihrávku ERIC O'DELL, který přesnou střelou zápěstím překonal Smithe a puk se zastavil až ve vlnící se síťce. Bez asistence.
     
    18:40
    Navíc rozhodčí nehodlá zatím přestat s vylučováním, něco málo přes minutu do konce první části a znovu posílá do oslabení Phoenix. Dvě minuty za Keitha Yandlea.
     
    19:10
    Jokinen se pokusil střelou od modré čáry zaskočit Smitha v brance Coyotes, ale vůbec se mu to nepovedlo.
     
    19:25
    Blake Wheeler a Dustin Byfuglien udrželi kotouč v útočném pásmu pro Winnipegu a společně s celou pětkou pokračují v nátlaku na branku.
     
    19:45
    Poslední vteřiny ale Jets rychle utíkají, další branku ve třetině už asi nestihnou.
     
    První třetina přinesla ve Winnipegu celkem tři góly a hned dva z nich dopravili za soupeřova gólmana hokejisté Winnipegu. Ti sice nejdříve prohrávali, ale díky dvěma rychlým gólům vstoupí do dalších dvaceti minut vedením.
     
    Střely na branku v první třetině

    Winnipeg Jets: 12

    Phoenix Coyotes: 7
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Blíží se začátek druhé periody hry, do které naskočí s výhodou jedné branky domácí hokejisté. Zatím to vypadá, že bychom dnes ještě mohli vidět poměrně dost puků v sítí, nechme se tedy překvapit.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:30
    První práci během druhé třetiny měl český brankář Ondřej Pavelec, ale v klidu přidržel puk po svou lapačkou a následně se vhazovalo po jeho levici.
     
    21:15
    Znovu Coyotes nahodili touš podél mantinelu, na hranici vlastního obranného pásma už čekali na letící puk domácí beci.
     
    22:05
    Zatím sledujeme během druhé periody hru ze strany na stranu, který nepřináší příliš záživných momentů. Dalo se to ale čekat, první část nabídla hodně akční hokej, a tak se hra musí i na chvíli zpomalit.
     
    22:17
    Vhazování proběhne ve středním pásmu, ale ještě před tím sundali dva hráči rukavice a pustili se do sebe hodně tvrdě. Jedná se Pelusa za domácí a ze strany Coyotes se rval Bissonnette.
     
    22:17
    Oba dva už odjíždí na trestnou lavici a pochopitelně dostávají pět minut trest za rvačku, mají tedy čas zchladnout.
     
    23:07
    Mike Smith musel zasahovat lapačkou po střele Byguliena z pravého kruhu a Ekman-Larsson si ještě něco vyříkává ve strkanici za vlastním gólmanem. Začíná se docela přiostřovat.
     
    23:23
    Znovu pozorný gólman Yotes, ten zastavil letící kus černé gumy po střele Ernstroma s menším razancí, i když z větší blízkosti.
     
    23:45
    Už ale hrají také hostující muži před Ondřejem Pavelcem, po lehkém nahození nad horní tyčku ale domácí strážce svatyně nemusel vytahovat jeden ze svých zákroků.
     
    24:20
    Jacob Trouba měl dostatek svědomí při přejíždění do útoku, ale při přechodu modré čáry o puk velice rychle přišel.
     
    25:08
    Olli Jokinen se obtáčel kolem pravé tyče branky Smithe, ještě přišla jedna dorážka na brankovišti od spoluhráče prvného jmenovaného. To už ale gólman Phoenixu drží puk.
     
    25:37
    Stále probíhá několik nejistých akcí, přelévajích se z jedné strany na druhou. Jak Ribeiro na jedné, tak na druhé straně barikády nebyl úspěšné Michael Frolík.
     
    26:22
    Delší časový úsek sice dokázali soupeře v jeho obranně držet domácí Jets, ale stále se neubrali ke střele. A tak je zatím jejich práce bezvýsledná.
     
    27:05
    Nyní už ale Jacob Trouba prověřil připravenost betonů Smithe, ten ale v pohodě zasahuje. Phoenix by se na chvíli potřeboval osvobodit a získat více klidu na hokejky.
     
    27:37
    Již hrají muži v bílých trikotech kolem Ondřeje Pavelce, Martin Hanzal se s kotoučem na hokejce postavil proti svému krajonovi. Ale gólman se stíhačkou na dresu zatím drží svůj tým.
     
    27:53
    Také další střela mířila z hole Kojotů a ačkoli doletěla až na úroveň Pavelce, nakonec netrefila branku přesně.
     
    28:30
    Devin Setoguchi uklidnil hru v obranné třetině pro Winnipeg a vyváži pryž mimo dosah vlastní branky.
     
    28:36
    Ale při akci jeho spoluhráčů na modré čáře je odpískán Winnipegu ofsajd.
     
    28:49
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Sice během posledních několika okamžiků byli častěji před brankářem hosté z Phoenixu, ale to nezabraňuje Jets vstřelit svůj třetí gól v zápase. Po delším časovém intervalu se domácí dostali před gólmana Smithe, BLAKE WHEELER přijel nejdříve k odražené střele a bekhendem po ledě poslal kotouč za v tu chvíli bezmocného brankáře Coyotes. Asistence: Mark Scheifele.
     
    38:06
    Nyní se ale domácí výběr bude muset bránit v oslabení, jejich hráč Jacob Trouba totiž šel proti pravidlům a dostává tedy dvě minuty za podražení svého soupeře.
     
    31:05
    Phoenix se sice drží na hranici útočného pásma a dokonce dokázal vystřelit na zařízení Ondřeje Pavelce, ale většina pokusů na jeho branku je zatím hodně nepřesná.
     
    31:50
    Dustin Byfuglien dokonce ve vlastním oslabení našel dostatek prostoru k tomu, aby dokázal zaútočit. Smitha v brance Yotes ale překvapit přeci jen nedokázal.
     
    32:17
    Už se hraje při hře pět na pět a domácí si dokonce ve vlastním oslabení zaútočili, teď následuje reklamní přestávka.
     
    32:26
    Jets rozhodně neoupuští útočné chutě, Blake Wheeler zkus najít místo u levé tyče, tam byl ale dobře připravený beton gólmana Phoenix Coyotes.
     
    33:07
    Hosté alespoň na chvíli dostávají puk daleko od své branky, avšak nezaútočí si. Stihli akorát vystřídat a znovu hrají Stíhačky.
     
    33:50
    Už také tým z Arizony u branky Ondřeje Pavelce, na modré čáře pokus o střelu v podání Olivera Ekmana-Larssona. Jenže zakončení se neshledalo s přesností.
     
    34:33
    V tuto chvíli sice nemají domácí takovou převahu, ale stále alespoň drží kotouč na svých hokejkách v útočném pásmu, což jím za stavu 3:1 zatím může stačit.
     
    35:10
    Těsně před další reklamní pauzou dostal prostor ukázat své umění Ondřej Pavelec. Střela z pravého kruhu se od něj odrazila a následně ji zalehl.
     
    35:33
    Hra se zase na chvíli zdá se převážila na hole Phoenixu, který delší dobu okupoval pásmo Winnipegu, také v tomto případě na střelu nedošlo.
     
    35:58
    Hra přerušena a puk se bude vhazovat ve středním pásmu, přesně na středovém bodu.
     
    36:24
    Blake Wheeler objel plnou rychlostí branku soupeře, stihl ještě otočku a zní trefil připravený beton Smithe. Následně se dopředu opět vrhají Yotes.
     
    37:24
    Korpikoski ještě v pádu mezi kruhy dokázal vystřelit a málem se mu během toho podařilo překvapit Pavelce v brance Jets. Ten ale nakonec vyráží mimo svou branku betony.
     
    38:14
    Další přikrytý kotouč Pavelce, Halpern s Ekman-Larssonem zkoušeli snížit na rozdíl jediné branky – zatím hodně neúspěšně.
     
    38:36
    Phoenix Coyotes ještě v závěru druhé třetiny čeká přesilové hra, přestože ji během prostřední části nestihnou celou. Dvě minuty za krosček dostává domácí Olli Jokinen (WPG).
     
    39:09
    Poprvé ale domácí puk vyhazují přes všechny čáry až k brance Smithe, který rychle rozehrává zpátky na své spoluhráče dopředu.
     
    39:32
    Ondřej Pavelec se skvělou lapačkou vytáhl proti střele soupeře těsně před brankovištěm. Další důležitý zákrok našeho krajana a ve druhé třetině už asi branku neuvidíme.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Zatímco první perioda přinesla celkem tři branky, během dalších dvaceti minut se tempo trochu uklidnilo a v prostřední části puk dopravil pouze jedno domácí Winnipeg. Ten si tak do závěru zápasu ponese vedení 3:1.
     
    Střely na branku ve druhé třetině

    Winnipeg Jets: 13

    Phoenix Coyotes: 6
     
    Už jen několik okamžiků zbývá do startu třetí třetiny, která dá ještě naději Phoenix Coyotes na vyrovnání zatím lepšího skóre pro Winnipeg Jets.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:13
    Hosté ještě dohrávají zbytek své přesilové hry, kterou započali ke konci druhé části.
     
    40:35
    Ale jako první jsou to domácí Jets, kdo se dostal ke střele ve vlastním oslabení. Zatím jeví aktivitu i v početní nevýhodě a to se trenérovi musí líbit.
     
    40:54
    Hra přerušena za brankou Ondřeje Pavelce, jeden z hráčů Winnipegu – Bogosian, byl sražen u střídačky a už za pomoci míří do kabiny.
     
    41:03
    Přesilová hra Phoenixu už je pryč a domácímu týmu zatím vychází úplně vše podle představ, hraje se v neutrální zóně.
     
    41:50
    Kotouč už se nějakou chvíli pohybuje po pravé ruce Pavelce, ale Yotes jej nedokázali včas procpat k brance, takže český gólman ve službách Jets práci neměl.
     
    42:35
    Znovu se hosté dokázali vrátit na stejné místo a tam s pukem kličuje Korpikosi. Ale ani on pokus na svatyni soupeře nevyslal.
     
    43:22
    Shean Doan už nyní vyslal za levým kruhem nahození směrem k Pavelcovi, nikdo jej ale nedokázal tečovat nebo dorazit, takže puk zůstal volný.
     
    44:18
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Domácí celek přidává uklidňující branku na své hokejky hned na samém počátku třetí třetiny. Jets se tedy už nemusí tolik bát o výsledek ve zbytku třetí části. Navíc ze čtvrté trefy domácích pramení také české bodové hody, MICHAEL FROLÍK se dostal přesně na bod pro vhazování na levém kruhu, poslal kotouč na mésto k pravé tyči a překonává Smithe. Radost kladenského odchovance mluví za vše. Asistence: Adam Pardy, Bryan Little.
     
    44:55
    Hra je přerušena po útočné akci Phoenixu, ale tahle akce Ondřeje Pavelce snad ani hrozit nemohla.
     
    45:05
    Vyloučení na straně Phoenix Coyotes a také Winnipegu, trest za sekání dostává Čech Martin Hanzal a zároveň s ním také Blake Wheeler za stejný prohřešek.
     
    45:33
    Dnes už tu máme druhou dvojice, která se do sebe pustila. Tentokrát je to Derek Moriss a Andrew Ladd, oba dostávají tresty za rvačku.
     
    45:58
    Domácí klub hraje přesilovou hru v poměru čtyři na tři a zatím se drží v útočném pásmu, příliš střel ale doposud nepřichází.
     
    46:46
    Poslední vteřiny početní výhody, které ale hokejisté z Arizony zvládají na jedničku. Dokázali puk dostat daleko od svého brankáře do středního pásma.
     
    47:49
    Po konci početní nevýho se před soupeřova gólmana snaží prorvat také hráči Winnipegu, ale nejsou tak úspěšní, jako byl doposud jejich soupeř Jets.
     
    48:07
    Mike Smith zasahuje a přidrží puk, hra bude pokračovat po krátké reklamní přestávce.
     
    48:28
    Hned po buly se na druhou stranu hrací plochy rychle vydali domácí, ale obrana Yotes se najednou zdá být o něco pevnější. Hosté by ale potřebovali také zaútočit.
     
    49:07
    Další důkaz, že dnes se s vylučováním rozhodně nešetří ani na jedné straně barikády. Další přesilovou hru na své hole dostávají domácá hokejisté potí, co trest za podražení odpyká Michael Stone (PHX).
     
    49:34
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Je nejspíše rozhodnuto o tom, kdo si dnes pravděpodobně dojde pro vítězství. Početní výhoda Winnipegu nemusela trvat dlouho, aby ji domácí dokázali využít. Krásnou přihrávku z pravého rohu od svého spoluhráče na bod pro vhazování dostal DEVIN SETOGUCHI, jehož přesná trefa končí za zády Smithe. Asistence: Dustin Byguglien, Tobias Ernstrom.
     
    50:01
    Komplikace pro Phoenix ani zdaleka nekončí. Sotva kvůli inkasované brance skončilo jedno oslabení, začne druhé. Lauri Korpikosi (PHX) podrazil soupeře.
     
    50:15
    Domácí i nadále pokračují ve svém náporu a získané psychick výhodě, zatím beze střely.
     
    50:19
    Až nyní musel Mike Smith do rozkleku, zatím ale další oslabení svého týmu nemá příliš těžké.
     
    50:30
    Opět přerušená hra u stejného muže, Smith rychle stačil zalehnout letící pryž do brankoviště a zachraňuje situaci.
     
    51:12
    Hosté mohou být spokojen alespoň s tím, že jejich brankář aktuálně odolává většině pokusů soupeře, ale Winnipeg se nehodlá vzdát útočné třetiny.
     
    51:59
    Jako na střelnici si musí připadat gólman Yotes, už při hře pět na pět na něj léta jedna střela za druhou a fanoušci jásají.
     
    52:25
    "Standing ovation" jásá komentátor utkání. A není se čemu divit, fanoušci opravdu ve stoje tleskají nejen svému týmu za parádní hru, ale i novému trenérovi. Ten v organizaci Jets začal nejlépe, jak to šlo.
     
    53:20
    Vhazování po levici Smithe opět vyhrál Winnipeg a snaží se znovu naladit zpět na střeleckou vlnu, jenže obránci Yotes už dávají větší pozor.
     
    54:10
    Po dlouhé době také šance pro Phoenix, Ondřej Pavelec měl co dělat, aby se proti nečekané akci stačil rychle přesunou zpátky ke své pravé tyčce.
     
    55:00
    Hra probíhá kolem branky Winnipegu, ale obránci v modrých drsech odvádí svou práci precizně a nenechají soupeře střílet.
     
    55:25
    Ondřej Pavelec snadno zakrývá letící puk a přerušuje hru, vhazovat se bude hnet po konci reklamní přestávky.
     
    55:38
    Po vhazování se snaží beci Stíhaček co nejdříve dostat pryč z vlastního obranného pásma a zdá se, že to pro ně problém nebude.
     
    56:16
    A znovu. Rozhodčí posílá na trestnou lavici také v tomto případě hráče Phoenixu. Hosté jsou za katrem skoro častěji než na střídačce. Vyloučen za nesportovní chování je Keith Yandle.
     
    56:42
    I tentokráte začínají domácí svou přesilovou hru v útočném pásmu, ale nevydrželi tam dlouho, Yotes vyhazují.
     
    57:30
    Jets už nemusí nikam spěchat a mohou šetřit síly na další utkání, přesilová hra jim tak poskytuje výhodu ještě větší v samotném závěru zápasu.
     
    58:05
    Opět Phoenix vahzuje alespoň do střední třetiny, ale domácí to mrzet nemusí.
     
    58:50
    Hrálo se delší dobu bez přerušení a až v tuto chvíli rozhodčí hvízdl na píšťalku. Sedmdesát vteřin před koncem se vhazuje po levici Smithe.
     
    59:15
    Už se hraje znovu pět na pět, ale Coyotes s výsledkem jen těžko něco udělají a zatím pouze vyhazují do střední třetiny.
     
    59:33
    Ještě jednou je děj pozastaven, stalo se tak ve středním pásmu, když se Winnipeg dostal do postavení mimo hru.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Není pochyb o tom, kdo dnešní zápas ovládl. Winnipeg Jets pod novým trenérem ukázali fanouškům v domácí hale skvělý výkon a také díky parádnímu využití přesilových her odchází do kabin vítězně. Ondřej Pavelec dostává poděkování od svých spoluhráčů za výkon v brance. Ještě si počkejme na nejlepší hráče zápasu.
     
    Československá stopa v utkání

    Ondřej Pavelec (WPG) (18 zásahů)
    Michael Frolík (WPG) (1 + 0), 4 střely na branku, čas na ledě: 17:21
    Radim Vrbata (PHX) (0 + 0), 0 střel na branku, čas na ledě: 13:33
    Martin Hanzal (PHX) (0 + 0), 1 střela na branku, čas na ledě: 16:38
    Rostislav Klesla (PHX) (0 + 0), 1 střela na branku, čas na ledě: 17:09
     
    Tři hvězdy utkání:

    1. Michael Frolík (WPG) (1 + 0)
    2. Dustin Byfuglien (WPG) (0 + 2)
    3. Devin Setoguchi (WPG) (1 + 0) (04:45:28)

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 14. Jokinen (Byfuglien), 18. O'Dell, 29. Wheeler (Scheifele), 45. Frolík (Pardy, Little), 50. Setoguchi (Byfuglien, Ernstrom) – 13. Ekman-Larsson (Boedker, Vermette)


    Winnipeg Jets: Pavelec – Enstrom, Bogosian, Trouba, Stuart, Ellerby, Pardy – Frolík, Little, Ladd – Wheeler, Scheifele, Thorburn – Byfuglien, Jokinen, Setoguchi – Peluso, O'Dell, Wright
    Arizona Coyotes: Smith – Morris, Yandle, Ekman-Larsson, Stone, Schlemko, Klesla – Vrbata, Hanzal, Doan – Boedker, Vermette, Klinkhammer – Moss, Ribeiro, Korpikoski – Szwarz, Halpern, Bissonnette

    Diváci: 15 004
    bahis siteleri