USA – Švýcarsko 9:0 (kon.) | Finsko – Kanada 0:3 (kon.)
konec
USA
9:0 (5:0, 1:0, 3:0)
Švýcarsko
Pondělí 10.02.2014, 11:00 • Šajba aréna, Soči • Olympijské hry - ženy
Předzápasové kurzy
Sledujte:
     
    Tolik tedy z dnešního ženského hokeje, u dalších přenosů se těším na počtenou. (13:19:40)
     
    Američanky nakonec přestřílely soupeřky 53:10 a mohou být po dnešku maximálně spokojené. Horší to bude zřejmě s Kesselovou, která se ve třech případech radovala z hattricku, ale pokaždé došlo k nějaké opravě v zápise. Tak jak to známe třeba v české extralize, kde se prohlíží video a dodatečně, či průběžně se doplňují branky a asistence. Sympatická Kesselová to však brala s úsměvem, tohle si bude asi hodně dlouho pamatovat.
     
    Je tu konec vcelku jednoznačného zápasu, který ovládly bez větších problémů Američanky. Ve třetí části jsme viděli ještě další tři góly, což ve výsledku dělá divoký a krutý výsledek 9:0. Ta převaha byla celý duel znatelná a Švýcarky kladly odpor jen první deset minut zápasu, pak zcela odpadly. Sice statečně bojovaly se silným sokem, ale gólovou smršť nedokázaly zastavit.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:28
    Ještě jedno přerušení, Knightová byla dlouho v brankovišti a rozhodčí vykazuje hru do středního pásma.
     
    58:58
    52:10 střely na bránu, z toho pouze dvakrát vystřelily v této třetině švýcarská děvčata.
     
    58:46
    Tlak před bránou Schellingová ustála, hned tři hráčky dotíraly u levé tyče, ale puk má ve své moci asi nejlepší hráčka Švýcarek.
     
    58:00
    Poslední dvě minuty do konce dnešního zápasu.
     
    57:26
    Zkouší to, neboť se stále hraje v útočném pásmu dnes velice produktivního týmu.
     
    57:00
    Tři minuty do konce, stihnout Američanky i desítku?
     
    55:39
    USA právě vstřelilo branku!
    Teď to bylo jednoznačné a branku dává po samostatné akci ALEX CARPENTEROVÁ, který si najela před brankářku Švýcarska a forhendovým zakončením poslala puk mezi její betony. Asistence: Josephine Pucciová.
     
    54:46
    Ještě něco přes minut do konce zápasu. Už se čeká snad jen na Kesselovou, jestli se konečně dočká regulerního hattricku.
     
    53:09
    Američanky si vyzkoušely dvojnásobnou přesilovku, ale své skóre nakonec nerozšířily. Tedy zatím.
     
    52:15
    Pěknou střelu z mezikruží vyslala Schleperová, lapačka Schellingové byla připravena.
     
    51:30
    To bude ještě zajímavý příběh tohoto jinak jasného zápasu. Ale aby se Kesselová pokaždé dostala do gólové akce, byl ji připsán gól a vzápětí odepřen, to se jen tak nevidí. Stále má tak na svém kontě dva góly.
     
    51:04
    A další trest, opět pro Švýcarsko. Stanzová sedí za katrem – podražení.
     
    50:45
    Laura Benzová (Švýcarsko) je vyloučena za bodyček. Což je u ženského hokeje nepovoleno.
     
    48:36
    Tak a oprava u gólu je znovu tady. Místo Kesselové připsán gól Coyneové, která se jako poslední dotkla puku. Tak tohle je možné snad jen v Rusku.
     
    47:18
    10:0 střely na bránu v této třetině. To hovoří za vše.

    Roman Zajíček

    Branky a nahrávky: 10. M. Lamoureuxová (J. Lamoureuxová, Dugganová), 11. Deckerová (Kesselová, Knightová), 11. Kesselová (Coyneová), 15. Knightová (Stacková, Chuová), 16. Kesselová (Deckerová, Coyneová), 34. M. Lamoureuxová (J. Lamoureuxová, Steckleinová), 41. Coyneová (Stacková), 44. Coyneová (Kesselová, Bozeková), 56. Carpenterová (Pucciová)


    USA: Schausová (Vetterová) – Picardová, Pucciová, Marvinová, Bellamyová, Bozeková, Schleperová, Steckleinová – Stacková, Knightová, Carpenterová – Deckerová, Coyneová, Kesselová – M. Lamoureuxová, Dugganová "C", J. Lamoureuxová – Chuová, Fryová. Trenérka: Katey Stoneová.
    Švýcarsko: Schellingová (Anthamattenová) – J. Martyová "C", Frautschiová, Stalderová, Bullová, Forsterová, L. Benzová, Altmannová – S. Martyová, S. Benzová, Waidacherová – Müllerová, Stiefelová, Stanzová – Thalmannová, Raselliová, Lutzová – Nabholzová, Eggimannová. Trenér: Rene Kammerer.

    Rozhodčí: Bordeleauová (CAN) – Caugheyová (USA), Girardová (FRA)

    Diváci: 3812
    bahis siteleri