USA – Švýcarsko 9:0 (kon.) | Finsko – Kanada 0:3 (kon.)
konec
Finsko
0:3 (0:0, 0:0, 0:3)
Kanada
Pondělí 10.02.2014, 16:00 • Šajba aréna, Soči • Olympijské hry - ženy
Předzápasové kurzy
Sledujte:
     
    To je ode mě vše. Děkuji vám za pozornost a přeji vám hezký zbytek večera. Zároveň si vás dovoluji pozvat na zítřejší program, kdy se v Soči střetnou ženské reprezentace Německa a Švédska (11:00) a Ruska a Japonska (16:00). Na shledanou. (18:25:39)
     
    Utkání sledovalo 4837 diváků.
     
    Střely na branku ve třetí třetině (celkem):

    Finsko – 4 (14)
    Kanada – 15 (42)
     
    Utkání je u konce a velký smutek panuje na finské straně. Reprezentantky země tisíce jezer dnes předvedly fantastický výkon, za který si zaslouží velkou pochvalu. Proti horkému papírovému favoritovi si počínaly bez zbytečného respektu a 50 minut držely nerozhodný výsledek. Kanada nakonec zaúřadovala, když se postupně trefily Meghan Agostaová-Marcianová, Jayna Heffordová a Rebecca Johnstonová, a zvítězila 3:0.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:30
    Finky to stále zkouší v šesti hráčkách s prázdnou bránou na dostřel gólmanky Szabadosové.
     
    59:29
    Kanada si bere oddechový čas.
     
    59:05
    Kotouč se neustále zdržuje v kanadském pásmu, Finsko má obrovský tlak a snaží se vsítit alespoň čestnou branku, a pokazit tak Shannon Szabadosové čisté konto.
     
    58:50
    Finky to ještě zkoušejí v power-play, drží soupeře pod tlakem.
     
    58:15
    Meaghan Mikkelsonová (CAN) – 2 minuty – hra tělem.
     
    56:36
    Kanada právě vstřelila branku!
    A i malý plamínek naděje je zřejmě definitivně uhašen, papírový favorit po oku lahodící akci vede už 3:0! Marie-Philip Poulinová přiťukla na vrcholu kruhů kotouč Jayně Heffordové, jež si sjela až před branku, všimla si najíždějící REBECCY JOHNSTONOVÉ, jíž předložila puk, a kanadská útočnice už měla snadnou úlohu na druhé straně brankoviště prostřelit přesouvající se gólmanku Rätyovou! Asistence: Jayna Heffordová, Marie-Philip Poulinová.
     
    55:55
    Minttu Tuominenová nevymýšlela nic komplikovaného, což teď Finky přesně potřebují. Po přejetí modré čáry vypálil z blízkosti modré čáry u mantinelu, ale mířila nepřesně.
     
    55:45
    Kanada drží puk v obranném pásmu a rozehrává.
     
    55:38
    Trenéři Suomi si vyžádali oddechový čas. Uvidíme, jestli svým svěřenkyním naordinují taktiku, která ještě povede ke zdramatizování tohoto atraktivního zápasu.
     
    55:38
    Kanaďanky hrají v plném počtu. Tím, že ubránily dvouminutové oslabení chvíli před koncem třetí třetiny, se výrazně přiblížily vydřenému vítězství.
     
    55:00
    Mika Jalosuová vystřelila z vrcholu pravého kruhu, ale její projektil byl ve skrumáži před bránou zblokován a puk se doklouzal jen do rohu pásma.
     
    54:45
    A zaskočit se nenechala ani dalším nahozeným pukem, který skončil v její lapačce.
     
    54:24
    Emma Nuutinenová po převzetí puku v útočném pásmu okamžitě vypálila, ale brankářka Szabadosová se na švestkách nachytat nenechala a projektil z blízkosti modré čáry schovala v náruči.
     
    54:05
    Kanaďanky opět vyhodily.

    Ladislav Vácha

    Branky a nahrávky: 50. Agostaová-Marcianová, 53. Heffordová, 57. Johnstonová (Heffordová, Poulinová)


    Finsko: Rätyová (Räisänenová) – Hiirikoskiová "C", Jalosuová, Terhová, Tarkkiová, Lindstedtová, Kilponenová, Villilaová – Tuominenová, Karvinenová, Tapaniová – Hoviová, Välimäkiová, Tikkinenová – Väliläová, Rantamäkiová, Nuutinenová – Rajahuhtaová, Tanskanenová.
    Kanada: Szabadosová (Lacasseová) – Wardová, Watchornová, Rougeauová, Fortinová, Larocqueová, Mikkelsonová – Johnstonová, Heffordová, Poulinová – Agostaová-Marcianová, Wickenheiserová, Spoonerová – Wakefieldová, Appsová, Daoustová – Ouelletteová "C", Jennerová.

    Rozhodčí: Joy Tottmanová (GBR) – Therese Björkmanová (SWE), Laura Johnsonová (USA)

    Diváci: 4837
    bahis siteleri