Ranní program (kon.)
konec
Ranní program

Úterý 18.02.2014, 06:00Zimní olympijské hry - Curling
Sledujte:
     
    Hezký zbytek dne přeje Jaroslav Svoboda. (08:56:04)
     
    Já se s vámi loučím, obrovský zápas máme za sebou, a duel, který jsme sledovali, určitě jest tou nejlepší pozvánkou na finálové boje v curlingových soutěžích žen a mužů!
     
    Britové slaví postup do semifinále, a tohle, co předvedl Murdoch, pro ně může být obrovskou psychickou injekcí. Na Brity čeká v semifinále Švédsko, v tom druhém se střetne Kanada s Čínou.

    V ženském semifinále vyzve Kanada, zatím naprosto suverénní, v obrovském souboji tým půvabné Britky Muirheadové, Švédky pak narazí na švýcarský tým zkušené Mirjam Ottové.
     
    Zápas skončil.
     
    10
    Ulsrud sedí smutně u zdi, pro Nory turnaj končí.
     
    10
    Obrovské zklamání na straně Norů, Murdoch si teď při oblékání bundy jen tak odfrkl, až teď mu možná dochází, co vlastně riskoval.
     
    10
    Neskutečný MURDOCH! ON TO ZVLÁDL! Fantastický kámen, kdy vyrazil přes svůj kámen norské dva a je z toho neskutečná dvojka! A ten potutelný úsměv se mění v obrovskou vlnu radosti!
     
    10
    A Britové hrají opravdu na dvojku, i když Murdoch stál před kruhy a jen se tak nevěřícně usmíval.
     
    10
    A timeout si berou Britové, Ulsrud vyrazil ten britský kámen, ale vzal i jeden norský se sebou, a teď – Britové mohou hrát na jedna a v extra endu by měli Norové výhodu posledního kamene, podstatně menší šance na úspěch. Jenže se v současné situaci rýsuje dramatická šance na dvojku, jak to říci, prostě buď a nebo. Hop nebo trop. Buď zkusit jistější variantu, zahrát jedničku a zkusit štěstí v extraendu, nebo vsadit vše na jednu kartu...
     
    10
    Ulsrud odhazuje...
     
    10
    Norové berou timeout!
     
    10
    Murdoch poslal kámen před teeline, je momentálně nejlepší, ale Ulsrud může zahrát takeout tak, že jeho kámen zůstane před kruhy, a pak to budou mít Britové ale sakramentsky těžké, protože Ulsrudův kámen by blokoval cestu ke středu a tedy k pozici nejlepšího kamene pro zisk tolik potřebné jedničky!
     
    10
    Výborný Ulsrudův kámen a Murdoch musí hrát znovu "Freeze", ale určitě podstatně lépe provedený než před chvílí u Drummonda!
     
    10
    Britové z tohoto nejspíš mohou vytěžit maximálně vyrovnání a posun utkání do extraendu.
     
    10
    Jenže Drummond zahrál špatný kámen, a tak značně komplikuje Britům situaci! Před posledními čtyřmi kameny endu se nic nezměnilo, ten Drummondův zůstal před kruhy!
     
    10
    Torger Nergaard zahrál výborně umístěný kámen kousek za teeline, schován za dvěma kameny v přední části kruhů. Drummond bude stavět svůj kámen právě k tomuto kameni, tzv. Freeze, tedy "přimražený" kámen, přiléhající.
     
    10
    Drummondův odhoz končí až v zadních částích kruhů, vlevo z pohledu odhazujícího hráče. Na přední části kruhů jsou dva norské kameny.
     
    10
    Nergaard ale zcela bezpečně vyráží předchozí Andrewsův kámen.
     
    10
    Scott Andrews zahrál zajímavý kámen, vyrazil nejlepší norský a zaroloval za norský kámen v přední části kruhů. A je teď druhý nejlepší.

    Jaroslav Svoboda

    bahis siteleri