Ranní program (kon.)
konec
Ranní program

Úterý 18.02.2014, 06:00Zimní olympijské hry - Curling
Sledujte:
     
    10
    Neskutečný MURDOCH! ON TO ZVLÁDL! Fantastický kámen, kdy vyrazil přes svůj kámen norské dva a je z toho neskutečná dvojka! A ten potutelný úsměv se mění v obrovskou vlnu radosti!
     
    10
    A Britové hrají opravdu na dvojku, i když Murdoch stál před kruhy a jen se tak nevěřícně usmíval.
     
    10
    Murdoch poslal kámen před teeline, je momentálně nejlepší, ale Ulsrud může zahrát takeout tak, že jeho kámen zůstane před kruhy, a pak to budou mít Britové ale sakramentsky těžké, protože Ulsrudův kámen by blokoval cestu ke středu a tedy k pozici nejlepšího kamene pro zisk tolik potřebné jedničky!
     
    10
    Výborný Ulsrudův kámen a Murdoch musí hrát znovu "Freeze", ale určitě podstatně lépe provedený než před chvílí u Drummonda!
     
    10
    Jenže Drummond zahrál špatný kámen, a tak značně komplikuje Britům situaci! Před posledními čtyřmi kameny endu se nic nezměnilo, ten Drummondův zůstal před kruhy!
     
    9
    Po 9. endu: Norsko – Velká Británie 5:4
    (1:0, 0:1, 1:0, 0:1, 2:0, 0:0, 0:0, 0:2, 1:0)
     
    9
    Je to tak, Norové vítězí v devátém endu 1:0 a vedou 5:4.
     
    9
    Norům to vyšlo, vyrazily oba guardy, a navíc další britský kámen je těsně na kraji kruhů, což je teď de facto klíčové. Všichni studují, jestli je kámen v kruzích nebo ne.
     
    8
    Po 8. endu: Norsko – Velká Británie 4:4
    (1:0, 0:1, 1:0, 0:1, 2:0, 0:0, 0:0, 0:2)
     
    8
    A po dvou čistých endech je vyrovnáno – 4:4!
     
    8
    Murdoch zariskoval a vyrazil norský kámen těsně kolem britského, který byl v zadní části kruhů. Nicméně teď Britové mají velmi dobře založeno na dvojku!
     
    7
    Po 7. endu: Norsko – Velká Británie 4:2
    (1:0, 0:1, 1:0, 0:1, 2:0, 0:0, 0:0)
     
    6
    Po 6. endu: Norsko – Velká Británie 4:2
     
    6
    Výborný double takeout a Murdoch prohodí kruhy a end tak skončí black endem, tedy bez bodů.
     
    5
    Po 5. endu: Norsko – Velká Británie 4:2
    (1:0, 0:1, 1:0, 0:1, 2:0)
     
    5
    A Ulsrud to zvládá, vyráží britský kámen a svůj nechává v kruzích! A Norové vedou 4:2!
     
    5
    Nergaard si teď troufl!!! Poslal svým kamenem další norský do britského, od kterého se norský odrazil do druhého britské, a žluté britské kameny jsou z kruhů zcela venku a norské naopak schovány v řadě za guardem, byť ne zcela ideálně!
     
    4
    Po 4. endu: Norsko – Velká Británie 2:2
    (1:0, 0:1, 1:0, 0:1)
     
    4
    Skvělý kámen Ulsruda! Ten zahrát double takeout, když vyrazil skrze britský guard i kámen Britů, který před chvílí Murdoch postavil do středu kruhů! Parádní trefa!
     
    3
    Po 3. endu: Norsko – Velká Británie 2:1
    (1:0, 0:1, 1:0)
     
    3
    Ulsrud ale odhoz zvládl a je z toho norská jednička, Norsko tak vede s Brity 2:1.
     
    3
    Hodně odvážné řešení, Murdoch chce vyrazit norský kámen v přední části kruhů tak, že o něj ten britský odhozený zaroluje doprava a o ty dva britské kameny vyrazit takeoutem ten aktuálně nejlepší norský kámen. A to se naprosto daří, oba norské kameny jsou ze hry a Britové mají v kruzích momentálně hned čtyři nejlepší kameny!
     
    3
    Hodně hlasité pokyny metařům od norského skipa Thomase Ulsruda! A ten svůj kámen poslal kolem guardu na ten jeden norský nacházející se mírně vpravo, ten Ulsrud posunul do pozice ve středu kruhů tak, že právě tento norský kámen je momentálně nejlepší v kruzích. A Britové rázem zase řeší, jak rozlousknout situaci v kruzích nyní. A situace to opravdu není lehká, jakákoliv chyba může být ze strany Norů trestána.
     
    2
    Po 2. endu: Norsko – Velká Británie 1:1
    (1:0, 0:1)
     
    2
    A to se Murdochovi zcela bez problémů daří.
     
    2
    A Drummond ji využívá, zahrává takeout a svůj kámen opravdu rolluje do strany za norský guard před kruhy.
     
    2
    Greg Drummond čistí kruhy od norských kamenů. Double takeout poslal oba červené ze hry a britský zůstal v kruzích, leč odkryt, ani z části není schován za guardy.
     
    1
    Po 1. endu: Norsko – Velká Británie 1:0
    (1:0)
     
    1
    Výborný kámen Ulsruda, poslal jej totiž stylem "hit and roll" o kámen svého týmu v pravé části v přední polovině kruhů tak, že se kámen rolloval do pozice přímo na střed, ale byl o trošku delší, než by měl být! Končí tak těsně dále od středu oproti nejlepšímu britskému kameni, v tuto chvíli tedy vedou Norové 1:0.
     
    1
    A Nergaard v odpovědi dobře nasměroval svůj kámen, ten se také prosmýkl mezi guardy, jenže znovu byl velmi rychlý a skončil mimo kruhy. A Britové, jmenovitě Drummond, staví další kámen do kruhů.
     
    1
    Britský viceskip Greg Drummond konečně splnil požadovaný účel, kámen se prosmýkl do kruhů a zůstal mírně zarolován za guardy.

    Jaroslav Svoboda

    bahis siteleri