Banská Bystrica – Žilina 5:1 (kon.) | Martin – Trenčín 2:1 (kon.) | Nitra – Piešťany 3:4 (0:2 po s.n.)
Košice – Skalica 5:2 (kon.) | Poprad – Zvolen 4:0 (kon.)
konec
HC Košice
5:2 (2:2, 2:0, 1:0)
HK Skalica
sk Neděle 02.03.2014, 16:30 • Steel aréna • Tipos Extraliga (SR)
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Najlepšími hráčmi zápasu sú hosťujúci Trška a domáci Bartánus.

    Od nás je to pre dnešok všetko. Ďakujeme za pozornosť a prajeme príjemný zvyšok večera. (18:41:03)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:48
    Dnešné stretnutie sleduje 3112 divákov.
     
    59:23
    Prebieha záverečná minúta tohto stretnutia. V Steel aréne sa už s najväčšou pravdepodobnosťou nič zaujímavé nestane.
     
    58:59
    Zikmund sa hrnul na bránku, ale Lipovský predviedol skvelý zákrok. Hosťujúci gólman si radšej vykorčuľoval a puk schoval vo svojej moci.
     
    57:56
    Košičania sa ešte v závere snažia o menšiu kozmetickú úpravu skóre. Puk držia na svojich hokejkách vo vlastnej útočnej tretine a pokúšajú sa presne vypáliť. zatiaľ bez úspechu.
     
    57:22
    Zápas sa už nezadržateľne blíži ku svojmu koncu. V Steel aréne je už o víťazovi rozhodnuté.
     
    56:10
    Hrnka sa natlačil do zakončenia a Lipovský mal čo robiť, aby mu odolal. Puk napokon brankár Skalice iba vyrazil pred seba, no na jeho šťastie ho do siete nemal kto dorážať.
     
    55:46
    Skaličania to ešte zúfalo skúšajú pred Staňom, ale zrejme márne.ô Po zákroku sa dokonca strhla aj strkanica, ktorú ale arbitri okamžite upokojili. Emócie skutočne nikam nevedú.
     
    54:50
    Domáci mohli opäť zvýšiť svoj náskok! Rozhodili si defenzívu súpera a z uhla pálil Boltun, ale v rýchlosti tesne minul priestor troch žrdí.
     
    54:18
    Košice dali gól!

    Už v rovnovážnom stave sa dokázal presadiť MAREK BARTÁNUS. Pre Skaličanov je už situácia veľmi zlá a s bodovým ziskom sa práve teraz zrejme rozlúčili. Asistencie: Peter Sojčík, Jiří Bicek.
     
    54:07
    Hostia v plnom počte.
     
    53:46
    Košičanom sa nedarí aj naďalej. Puk síce držia v útočnej tretine, ale bez presného zakončenia svoje vedenie určite nezvýšia.
     
    53:04
    Domáci si teraz nerozumeli a o pásmo sa pripravili sami. Štrbák na modrej čiare nezachytil Spilarovu prihrávku a puk prešiel až do stredového kruhu.
     
    52:40
    Košičania sa v útočnej tretine dlho neohriali a musia z útoku von. Hostia s vypätím všetkých síl puk aspoň vytláčajú z pásma.
     
    52:07
    Hostia sa budú opäť brániť. Na trestnú lavicu smeruje za nedovolené bránenie Mikéska.
     
    51:40
    Hostia sa chceli do útočného pásma vrátiť. Hráčom sa to síce podarilo, ale puk bol mierne pozadu, a tak sa píska ofsajd.
     
    51:13
    Na opačnej strane sa obetavo snažil Obdržálek. Napchal sa medzi dvojicu brániacich hráčov a vypáli, s čím ale Staňa nemal problém.
     
    50:41
    Bartánus by rád pridal aj druhý gól v zápase. Vypýtal si puk a tvrdo vypálil spoza ľavého kruhu, ale Lipovský si opäť poradil.
     
    49:30
    Hrá sa pomerne dlho bez prerušenia a na ľadovej ploche skutočne nevidíme nič výnimočné. Skaličania sa síce snažia, ale defenzíva Košíc je najlepšia v lige a východniari si štatistiky kaziť určite nechcú.
     
    48:44
    Hostia si takmer puk nešťastne zrazili do vlastnej siete! Školiak a Srnec sa ho pokúšali zachytiť a odpáliť, ale od vlastných korčúľ sa im nepríjemne poodrážal a situáciu musel ľavým betónom ratovať až brankár hostí.
     
    47:50
    Domáci sa bezhlavo nikam nehrnú. Čakajú na zaváhanie súpera, ktoré by im mohlo otvoriť cestu za ďalším presným zásahom.
     
    47:10
    Domáci Bartánus využil zaváhanie súpera a na Lipovského sa rútil úplne osamotený! Jeho prudká strela Lipovského neprekvapila. Skalický brankár si s pukom poradil.
     
    46:30
    Staňa musel zasahovať opäť. Ani tentokrát ale nešlo o žiadnu vyloženú príležitosť jeho súperov, ktorej by sa východniari museli báť.
     
    45:57
    Brankár Staňa si na puk predsa len siahol. Domáci brankár schoval v lapačke nenápadnú strelu, ktorá mu nemohla narobiť vážnejšie problémy.
     
    45:30
    Hrá sa pomerne dlho bez prerušenia. Košičania kontrolujú hru a súpera k ničomu nepúšťajú.
     
    44:50
    Košičania sú stále pri chuti. Bicek zaviezol puk do pásma a prenechal ho ešte Macejkovi, ale ten v zakončení nemal dostatok šťastia a kus čiernej gumy mu preletel iba pozdĺž bránkoviska.
     
    44:12
    Na ľadovej ploche sa v podstate nedeje nič zaujímavé. Domáci už súpera netlačia tak, ako v druhej tretine, ale v defenzíve sú veľmi pozorní.
     
    43:32
    Rýchly prechod do pásma v podaní Skalice vystrašil niektorých prítomných divákov. Všetko ale vyriešila vracajúca sa defenzíva domácich, ktorá žiadnu strelu nepripustila.
     
    42:56
    Hostia začínajú útočnú akciu od vlastnej bránky. Košičania tam nechali puk a odišli striedať.
     
    42:22
    Skaličania sa aj za nepriaznivého stavu snažia a bojujú zo všetkých síl. Zápas ešte z ich pohľadu úplne stratený nie je.
     
    41:46
    Puk napokon Spilar prenechal Jenčíkovi, ale ten nič nevymyslel. košický útočník hetrik nedosiahol a o kus čiernej gumy prišiel za súperovou bránkou.
     
    41:23
    Spilar si počkal na puk na pravej strane pri mantineli. Po krížnej prihrávke cez celé stredné pásmo ho zaviezol do útoku, ale nemá podporu zo strany spoluhráčov a strieľať nemôže.
     
    40:49
    Medzičasom sa už skončila aj dohrávaná presilovka hostí. Skalica v nej v podstate nedokázala nič vymyslieť a súpera vážnejšie nepotrápila.
     
    40:20
    Hostia sa chceli rýchlo dostať do útoku. So rýchlosťou to ale skutočne prehnali a zastavilo ich ofsajdové postavenie.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Druhá tretina priniesla dokonalé pokračovanie obratu v podaní domácich hráčov. Košičania sa do súpera poriadne zahryzli a hostia dvakrát inkasovali. Skaličania sa skutočne nadreli, čoho dôkazom je, že aj dve minúty cez prestávku ešte poniektorí posedávajú na striedačke a do šatní sa ešte nechystajú. Pomer striel celkovo 27:18.

    Tretia tretina sa začne približne o 18:10
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:45
    Košičnaia obsadili stred klziska a odmietajú súpera pustiť späť do útočnej tretiny. Na hosťoch je vidieť, že už skutočne nevládzu a prestávka im padne vhod.
     
    39:20
    Košičania sa skvele bránia aj naďalej. Puk je ďaleko od ich vlastnej svätyne a Staňa môže ostať pokojný.
     
    38:56
    Košičanom sa hneď v úvode vlastnej početnej nevýhody poradilo puk vysunúť z pásma. Oceliari si tak môžu v pokoji vydýchnuť.
     
    38:37
    Domáci sa budú brániť! Hrnka musel zasahovať proti súperovi, ktorý bol veľmi blízko zníženia domáceho náskoku. Hrnka inkasuje dvojminútový trest za krošček.
     
    37:59
    Skaličania dokonca chceli aj zaútočiť. hostia puk predrali modrou útočnou čiarou, ale to bolo v ich podaní všetko. K strele sa už nedostali.
     
    37:21
    Skalickí hráči sa prezentujú v svetle veľkej bojovnosti. Puk sa im podarilo dostať do stredu klziska a robia všetko pre to, aby sa nedostal späť.
     
    36:59
    Domáci ale nemajú s návratom do pásma absolútne žiaden problém. Puk zaviezli popri mantineli a opäť tak môžu roztočiť pred Lipovským svoj kolotoč.
     
    36:30
    Skalica sa snaží puk dostať čo najďalej od vlastnej svätyne. Vzdorovať rozbehnutým Košičanom je veľmi náročné, a preto je vysunutie puku z pásma asi najlepšou voľbou pre hostí.
     
    35:56
    Košičania sa poriadne rozbehli.l Aktuálni vicemajstri si vypracovali niekoľko gólových príležitostí, ale veľkú pochvalu si zaslúži brankár Lipovský, ktorý predvádza jeden skvelý zákrok za druhým.
     
    35:22
    Spilar sám pred bránkou, ale Lipovského neprekonal! Skalický brankár predviedol ďalší zázračný zákrok, keď sa plne sústredil na puk, ktorý mu šikovný útočník nedokázal prepasírovať za chrbát.
     
    34:32
    Následne sa ale k puku dostal Hrnka! Domáci hráč bol pred bránkou už úplne osamotený, ale puk aj tak v sieti nekončí! Skaličania teraz mali dvakrát veľké šťastie. Na takéto chybičky v defenzíve si musia dávať veľký pozor.
     
    34:20
    Na opačnej polovici ľadovej plochy sa pred bránkou z ničoho nič ocitol Bartánus! Košický útočník bol stíhaný súperom, a tak zakončil iba do betónov brankára hostí.
     
    33:56
    Školiak chcel vybojovať puk za bránkou. Takmer sa mu to aj podarilo, ale iba takmer. Jeho spoluhráči v medzikruží teda na prihrávku čakali márne.
     
    33:36
    Hostia majú pred sebou veľmi ťažkú úlohu ak chcú ešte pomýšľať nad bodovým ziskom. Aktuálne sa síce usadili v útočnej tretine, ale o puk tam bojujú iba popri mantineli.
     
    32:50
    Jankovič sa predral do úniku! na jeho konci sa ale Košičania ukážkovo vrátili a dvojica domácich nedala súperovi absolútne žiadnu šancu a puk mu nekompromisne vyrazila.
     
    32:21
    Domáci sú ako utrhnutí z reťaze. Košičania sa nasťahovali pred Lipovského a hosťom nedávajú priestor ani len na nadýchnutie.
     
    31:50
    Hostia hrajú v plnom počte. Počas hry vo štvorici sa dokázali ubrániť.
     
    31:29
    Puk poskakoval pred hosťujúcou bránkou a Skaličania mali čo robiť, aby nedovolili nikomu z Košičanov dorážať! Napokon ale pre hostí všetko dopadlo dobre.
     
    30:55
    Košická presilovka pokračuje aj naďalej. Hostia hrajú vo štvorici a stále sa musia brániť veľkému tlaku domácich hráčov.
     
    30:26
    Košice dali gól!

    Tak toto bola rana ako z dela! Robustný obranca MARTIN ŠTRBÁK sa oprel do puku a nedal súperovi absolútne žiadnu šancu na zákrok. Hostia hrali dá sa povedať dokonca v dvojici, pretože jeden z brániacich hráčov stratil hokejku a veľa toho bez nej urobiť nemohol. Asistencia: Peter Bartoš.
     
    29:50
    Rozhodca Orolín vylučuje opäť a hostia budú hrať minútu a 41 sekúnd v trojici! Na trestnú lavicu odchádza za hru vysokou hokejkou Preisinger.
     
    29:31
    Hostia sa budú opäť brániť! na trestnú lavicu odchádza Trška, ktorý sa previnil držaním.
     
    29:06
    Skaličania tak opäť hrajú v plnom počte a prvýkrát v zápase prehrávajú. Košice ostávajú nasťahované v pásme a hostia sa musia brániť aj naďalej.
     
    28:32
    Košice dali gól!

    Domáci sa okamžite vo vlastnej početnej výhode usadili v pásme a do súpera sa poriadne zahryzli. Tvrdá rana v podaní RICHARDA JENČÍKA napokon skončila v sieti. Gól musel odobriť videorozhodca. Asistencie: Martin Štrbák a Gabriel Spilar.
     
    28:32
    Košičania dali gól? Bude sa telefonovať!
     
    28:24
    Skalica sa bude brániť! Na trestnú lavicu smeruje Staňo.
     
    27:59
    Košičania stále ostávajú v útočnej tretine. Hostia sa ale ukážkovo bránia a nebudú chcieť inkasovať.
     
    27:23
    Domáci mladík Boltun takmer vyškolil celú defenzívu súpera. Sám sa predral z vlastnej obrannej tretiny až do zakončenia, ktoré mu už ale hostia znepríjemnili a spomínaný hráč tak nebol presný.
     
    26:59
    Košičania sa teraz musia mať na pozore. Skalickí hokejisti sa usadili v útočnej tretine a ich bránku ostreľujú z každej možnej pozície.
     
    26:28
    Hosťujúci Kutálek sa dobre rozbehol a nebezpečne zakončil! Spolu s ďalším spoluhráčom sa rútil do zakončenia proti dvojici brániacich Oceliarov, no napokon sa rozhodol strieľať sám. Staňa si dal na všetky medzierky v bránke pozor a puk schoval do výstroje.
     
    25:52
    Košičania si nerozumeli v rozohrávke. S cieľom rýchleho prechodu do pásma puk vyhodili iba na zakázané uvoľnenie.
     
    25:20
    Na ľade sa stále nič nemení. Diváci v týchto chvíľach nesledujú žiadne strelecké zakončenie do priestoru troch žrdí ani na jednej strane,
     
    24:59
    Košičania boli z útočnej tretiny vytlačení. S pukom tak museli až do vlastnej obrannej tretiny, odkiaľ musia začať opäť.
     
    24:32
    V týchto chvíľach je vývoj zápasu ovplyvnený množstvom nepresností na jednej druhej strane. hráči si nedokázali presne nahrať, a tak nemohli ani vystreliť.
     
    23:50
    Hostia takisto chcú ísť do útoku. Jankovič puk potiahol popri ľavom mantineli až do pásma, ale tam nepochodil. Jeho spoluhráči nebol tak rýchli a spomínaný hráč nemal komu prihrávať.
     
    23:12
    Košičania nechcú puk vo svojom obrannom pásme, a tak ho vždy, keď je príležitosť vyvážajú na opačnú polovicu klziska. Tam Lipovský nič nechce podceniť a schoval ľahké nahodenie vo svojej lapačke.
     
    22:45
    V Steel aréne sa dejú veci! Najskôr sa zázračným zákrokom prezentoval Lipovský, potom musel podobne bravúrne zasahovať aj Staňa! Domácej defenzíve unikol Školiak, ktorý ale v zakončení zoči-voči skúsenému gólmanovi úspešný nebol.
     
    22:11
    Košičania poriadne vystrašili hosťujúceho brankára! V dvojici sa natlačili pred jeho svätyňu, ale puk napokon skončil iba tesne nad hornou žŕdkou.
     
    21:37
    Boltun podobe bojoval na pravej strane v útočnej tretine. Tretia útočná formácia Košíc sa súpera rozhodne nebojí a mladíci sa dravo tlačia do zakončenia.
     
    21:04
    Domáci Matis vybojoval puk v strede klziska a po pravej strane ho pracne pretlačil až do útoku. Tam si ho hodil za bránku, ale nedokázal ho dokorčuľovať a odovzdal ho tak iba Skaličanom.
     
    20:31
    Hostia začali túto tretinu opäť aktívne a Staňa už musí druhýkrát zasahovať. tentokrát sa ho z bezprostrednej vzdialenosti pokúsil prekvapiť Mráz, ale nepodarilo sa mu to.
     
    20:18
    Druhá tretina začala zakázaným uvoľnením Košičanov, ktorí sa z hĺbky vlastnej obrannej tretiny chceli dostať do rýchleho útoku. To im ale nevyšlo a puk odpálili cez všetky čiary.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Prvá tretina sa skončila. Videli sme v nej zaujímavý hokej, keď sa hostia nasjkôr dostali do rýchleho dvojgólového vedenia, ale to Košičania v poslednej minúte ešte rýchlejšie zmazali. Pomer striel doposiaľ 12:7.

    Tretia tretina sa začne približne o 17:18.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:28
    Košice dali gól!

    Domáci dokonca vyrovnávajú! Košičnaia si rozhodili súperovu defenzívu, výsledkom čoho bol pred bránkou úplne osamotený MAREK BARTÁNUS, ktorý po prihrávke zaváhať nemohol a puk chladnokrvne poslal za bezmocného Lipovského. Asistencia: Tomáš Hrnka.
     
    19:07
    Košice dali gól!

    Domácim sa podarilo znížiť. RICHARD JENČÍK si na puk počkal pri ľavej ruke Lipovského a z uhla mu puk ukážkovo zavesil pod hornú žrď. Asistencie: peter Bartoš a Martin Štrbák.
     
    18:55
    Hostia vyrazený puk odmietajú pustiť späť do pásma. Skaličania sa bránia skutočne veľmi dobre.
     
    18:30
    Domáci sa do pásma vrátili. Z medzikružia chcel páliť Bartánus, ale jeho pokus bol zblokovaný jedným z hosťujúcich hráčov.
     
    17:50
    Košičania si v úvode vlastnej početnej výhody vôbec nerozumeli. Sojčík za bránkou posunul puk Bartánusovi, ale po následnej prihrávke domáci o pásmo prišli.
     
    17:21
    Hostia sa budú brániť! Srnec odchádza na trestnú lavicu za nedovolené bránenie v hre.
     
    16:50
    Na opačnej plovici ľadovej plochy sa na situáciu snažil odpovedať Jenčík. Šikovne si puk hodil do medzikružia, ale za Lipovského ho už neprepchal.
     
    16:10
    Skalica dala gól!

    Hostia vyhrávajú rozdielom dvoch presných zásahov! O druhý presilovkový gól sa postaral PETR OBDRŽÁLEK. Staňa mal situáciu veľmi náročnú, keďže defenzíva pred ním nechala hneď dvojicu cloniacich hráčov. Asistencie: Miroslav Lažo a Radoslav Kropáč.
     
    15:39
    Skaličania využili dvojnásobnú početnú výhodu a na východe tak začali najlepším možným spôsobom. Stále pokračuje aj ich výhoda o jediného muža.
     
    15:06
    Skalica dala gól!

    Hostí nebolo počas dvojnásobnej početnej výhody potrebné presviedčať a dostali sa do vedenia! PETER TRŠKA sa s pukom nemaznal a tvrdo vypálil takmer od modrej čiary, čím zaskočil Staňu. Asistencie: Tibor Kutálek a Lukáš Kozák.
     
    14:52
    Košičania sa budú 46 sekúnd brániť v trojici! Na trestnú lavicu odchádza aj Bartánus, ktorý sa previnil seknutím.
     
    14:38
    Košičania opäť na útočnom výlete vo vlastnom oslabení! Bartánus s Bartošom sa pokúsili prekvapiť Lipovského, ale ten si dal veľký pozor.
     
    13:42
    Košičania sa budú brániť. Hráčska lavica nezvládla striedanie a domácich bolo na ľade v jednej chvíli až šesť.
     
    13:30
    Hostia začali v metropole východu vyrovnanú partiu so svojím súperom. Košičania sú síce strelecky aktívnejší, ale Skalica sa veľmi dobre bráni a bude čakať na svoje protiútoky.
     
    12:45
    Domáci Matis sa chcel ukázať, ale úspešný nebol. Puk si zamiešal na ľavej strane v útočnej tretine, no jeho zakončenie nenarobilo Lipovskému žiadne problémy.
     
    12:20
    V plnom počte na oboch stranách sa hra trochu spomalila. Puk sa nachádza v okolí stredového kruhu a hráči si ho iba vymieňajú medzi sebou.
     
    11:40
    Hostia hrajú v plnom počte. Počas Kozákovho vylúčenia sme žiadnu nebezpečnejšiu šancu Oceliarov nezaznamenali. Hostia sa ubránili bezproblémovo.
     
    11:20
    Skalica to robí bravúrne a puk dokonca drží v útočnej tretine. Záhoráci naberajú veľmi cenné sekundičky, počas ktorých sa nemusia brániť.
     
    10:46
    Košičania by počas presilovky chceli ísť do pásma, ale vôbec sa im nedarí. Domáci hokejisti musia puk zbierať až za vlastnou bránkou.
     
    10:05
    Domáci hokejisti už hrajú v plnom počte a k dispozícii tak majú skrátenú presilovku. Počas hry vo štvoriciach sa nikomu vážnejšie pohroziť nepodarilo.
     
    09:40
    Hostia sa budú brániť tiež! Kozák sa previnil nedovoleným bránením v hre a odchádza za to na trestnú lavicu. Pár sekúnd budeme hrať vo štvoriciach na oboch stranách.
     
    09:40
    Domáci sa dostali do ďalšej dobrej príležitosti vo vlastnom oslabení! Spilar sa nebál a proti presile predviedol svoju šikovnosť. Akciu zakončil bekhendovou strelou, ktorú si ale Lipovský postrážil.
     
    08:50
    Košičania mohli udrieť vo vlastnom oslabení! Rýchly brejk domácich bol zakončený prihrávkou do priestoru pred bránku, kde ale Bartoš puk nezachytil a nemohol tak zakončovať.
     
    08:35
    Skaličania začali aktívne, ale Staňu zatiaľ vážnejšie neohrozili. Obrdržálek zachytil puk na útočnej modrej čiare a posunul ho ešte spoluhráčovi, ktorý ale z uhla skúseného brankára prekvapiť nemohol.
     
    08:05
    Bude sa prvýkrát v stretnutí vylučovať. Na trestnú lavicu odchádza na dve minúty domáci Deyl, ktorý sa previnil seknutím.
     
    07:43
    Brankár Lipovský prevetral svoju lapačku. letela naňho strela Sojčíka, ktorá v podstate smerovala tesne vedľa bránky. Skalický gólman ale nenechal nič na náhodu a puk si stiahol.
     
    07:17
    Skalica sa opäť oslobodzuje iba za cenu zakázaného uvoľnenia. Záhoráci chceli skúsiť zároveň aj rýchly prechod do pásma, ale ich prihrávky sú príliš prudké.
     
    06:49
    V útoku sa ale Skaličania dlho ohriať nevedia. Puk síce zavezú za útočnú modrú čiaru, ale tam už nedokážu nič vymyslieť a o kus čiernej gumy okamžite prídu.
     
    06:20
    Domáci Spilar chcel predviesť svoju šikovnosť, ale nepochodil. Puk mu vzal stíhajúci Srnec, ktorý okamžite rozohráva na opačnú polovicu ľadovej plochy.
     
    05:46
    Potlesk si vyslúžil aj brankár Lipovský, ktorého pozdravil domáci fanklub. Miro začal skutočne bravúrne a vo svojej lapačke teraz schoval tvrdú ranu bezprostredne po buly.
     
    05:16
    Hostia chceli pohroziť na opačnej polovici ľadovej plochy. Útok vedený Kropáčom skončil peknou prihrávkou pred bránku, ale tá nenašla adresáta. Domáci hráči sa stihli včas vrátiť.
     
    04:52
    Sojčík získal puk v útočnej tretine a pokúsil sa spoza bránky prekvapiť Lipovského. Skalický brankár zatiaľ drží svojich spoluhráčov nad vodou.
     
    04:20
    Domáci pokračujú aktívne aj naďalej. Do dobrej pozície si nakorčuľoval Cebák, ale jeho tvrdá rana letela iba mimo priestoru skalickej bránky. Lipovský zasahovať nemusel.
     
    03:40
    Domáci teraz spálili veľkú šancu! Jenčík predviedol svoje šikovné ruky a individuálne sa natlačil do zakončenia. V ňom chcel Lipovskému poriadne zamiešať hlavu, ale skúsený gólman si dal pozor a puk popod betón za čiaru nepustil.
     
    03:04
    Košičania chceli ísť opäť do útoku, ale boli prirýchly. zastavil ich ofsajd na útočnej modrej čiare, ktorý signalizoval jeden z postranných arbitrov.
     
    02:46
    Domáci Bartánus si nakorčuľoval pred bránku a urobil si tam slušný priestor. To mu ale nebolo nič platné, keďže sa k nemu zblokovaný puk vôbec nedostal a zakončovať tak nemohol.
     
    02:20
    Sojčík chcel z hĺbky vlastnej obrannej tretiny zaviesť puk do útoku. Skúsil to individuálne popri ľavom mantineli, ale bez úspechu. O kus čiernej gumy prišiel a ponúkol iba priestor súperovi, no Skaličania ho nevyužili.
     
    01:56
    Situácia sa zopakovala. Hostia začali aktívne, ale zatiaľ je ich hra plná nepresností. Košičania tak opäť získavajú útočné pásmo v podstate zadarmo.
     
    01:19
    Skaličania si teraz nerozumeli pri rozohrávke z vlastnej obrannej tretiny. Pri rýchlom pokuse o prechod na opačnú stranu puk vyhodili iba na zakázané uvoľnenie.
     
    00:45
    Košičania to takisto chceli skúsiť v útoku. Tesne po prechode do pásma tvrdo pálil Hrnka, ale puk mu na hokejku nesadol a navyše bol aj zrazený. K Lipovskému sa vôbec nedostal.
     
    00:21
    Úvodné buly stretnutia získali na svoje hokejky hosťujúci hokejisti. Tí sa ihneď pokúsilo dostať do pásma, ale prenikli iba za modrú čiaru a tam o puk prišli.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Hráči oboch celkov sú už pripravení na hracej ploche. Domáci Košičania nastúpia v tmavomodrých dresoch, ich súper zo Skalice v bielej farbe. V domácej bránke začína Rastislav Staňa, na opačnej polovici ľadovej plochy sa od úvodných sekúnd predstaví Miroslav Lipovský.

    Dámy a páni, prajeme vám príjemný športový zážitok.
     
    Úvodné zostavy:

    HC Košice: Staňa – Klouček, Kolba, Štrbák (C), Deyl, Macejko, Cebák, Černák – Bartánus, Hrnka, Bicek (A) – Jenčík, Bartoš, Spilar (A) – Matis, Boltun, Gmitter – Zikmund, Sojčík, Skalický

    HK 36 Skalica: Lipovský – Vyrúbalík, Kozák, Krejčiřík, Trška, Staňo, Srnec, Mikéska – Obdržálek, Školiak, Lažo – Šátek, Mráz, Kutálek – Jankovič, Stieler, Kropáč – Sloboda, F. Novák, Preisinger

    Rozhodca: Orolín – Bednár, Snášel.
     
    Vážení športoví fanúšikovia, srdečne vás vítame pri ďalšom pokračovaní našej najvyššej hokejovej súťaže. Do konca základnej časti ostávajú už iba dve kolá a v rámci jedného z nich nás čaká aj súboj Košíc so Skalicou.

    V Košiciach si sily zmerajú tímy z opačných koncov republiky. Zatiaľ čo domácich už nebude tlačiť vôbec nič, hostia svoje finálne tabuľkové postavenie ešte isté nemajú. Východniari už v predstihu vyhrali základnú časť, a teda svoj náskok na čele môžu ešte navýšiť. Aktuálne im patrí vedúca priečka so ziskom 122 bodov. Košičania sú zároveň najlepším tímom z celej súťaže v defenzívnej činnosti, keďže inkasovali iba 94 gólov. Na druhej strane sú druhým najproduktívnejším mužstvom, ktoré skórovalo v 168 prípadoch.
    Proti nim nastúpia skalickí hokejisti. Tí v doterajšom priebehu súťaže nazbierali celkovo 78 bodov, za čo im priebežne patrí šiesta priečka v tabuľke. Piaty Poprad má však iba o dva body viac, a preto sa ešte východisková pozícia pred play-off môže pre Skaličanov pozmeniť. Záhoráci disponujú veľkou útočnou silou. Sú tretím najproduktívnejším tímom celej súťaže, keď svojim súperom doposiaľ nastrieľali už 164 gólov. Na druhej strane ale ich defenzíva inkasuje až priveľa kúskov, zatiaľ presne 180.

    Tieto tímy sa už v aktuálnej sezóne stretli. Stalo sa tak päťkrát, pričom v troch prípadoch boli úspešnejší Košičania. Skalica dvakrát zvíťazila, a to v domácom prostredí. Po bezpochyby veľmi náročnej ceste sa jej v prebiehajúcom ročníku ešte v Steel aréne vyhrať nepodarilo.

    Jasným favoritom zápasu sú domáci hokejisti. Na ich triumf vypísali bookmakeri stávkových kancelárií kurz iba približne 1,45. Na víťazstvo hostí je to až 4,6 a remízu po šesťdesiatich minútach hry si môžete natipovať s kurzom približne 4,8.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 16:30.

    Veronika Pancuráková

    Branky a nahrávky: 20. Jenčík (Štrbák, Bartoš), 20. Bartánus (Hrnka), 29. Jenčík (Štrbák, Spilar), 31. Štrbák (Bartoš), 55. Bartánus (Sojčík, Bicek) – 16. Trška (Kutálek, Kozák), 17. Obdržálek (Lažo, Kropáč)


    HC Košice: Staňa – Klouček, Kolba, Štrbák (C), Deyl, Macejko, Cebák, Černák – Bartánus, Hrnka, Bicek (A) – Jenčík, Bartoš, Spilar (A) – Matis, Boltun, Gmitter – Zikmund, Sojčík, Skalický
    HK Skalica: Lipovský – Vyrúbalík, Kozák, Krejčiřík, Trška, Staňo, Srnec, Mikéska – Obdržálek, Školiak, Lažo – Šátek, Mráz, Kutálek – Jankovič, Stieler, Kropáč – Sloboda, F. Novák, Preisinger

    Rozhodčí: Orolín – Bednár, Snášel

    Diváci: 3112
    bahis siteleri