Los Angeles – Carolina 3:1 (kon.) | Montreal – Toronto 4:3 (po pr.) | Chicago – Pittsburgh 5:1 (kon.)
Edmonton – Calgary 1:2 (po pr.) | Washington – Philadelphia 4:5 (po pr.) | New Jersey – San Jose 2:4 (kon.)
NY Islanders – Florida 3:5 (kon.) | Vancouver – Ottawa 2:4 (kon.)
po prodl.
Edmonton Oilers
1:2 (0:1, 0:0, 1:0 - 0:1)
Calgary Flames
Neděle 02.03.2014, 04:00 • Rexall Place, Edmonton • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    61:50
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Nakonec nebudeme potřebovat samostatné nájezdy, aby se rozhodlo o vítězi. Calgary Flames totiž dávají výsledku směr ještě v nastavených pěti minutách hry. Stejně jako v případě první branky Plamenů, také druhou a rozhodující trefu zasazuje do sítě Edmontonu SEAN MONAHAN. Pobyt v útočné třetině využil nejlépe jak mohl, z pravého rohu se dostal až před branku a s ledovým klidem Bryzgalova prostřelil. Asistence: Paul Byron, Ladislav Šmíd.
     
    56:47
    Chvíli před koncem třetí části uvidíme vyloučení na obou stranách barikády. Taylor Hall (EDM) a Dennis Wideman (CGY) dostávají tresty za hrubost po vzájemném souboji.
     
    50:43
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Branka jako blesk z čistého nebe, která nyní zajišťuje Edmontonu vyrovnání. A těžko říct, jestli byl tento gól vůbec zasloužený, protože to byla jedna z prvních střel Olejářů na branku v této třetině. DAVID PERRON dostal puk na hokejku a hned jej vyslal směrem na svatyni Reta Berry. Pak už se za ním gólman Flames pouze ohlédl. Atmosféra v hale je najednou o něco veselejší. Asistence: Jordan Eberle.
     
    48:09
    Už jen zbytek přesilové hry dohrávají hosté, Mark Giordano ale trefil po střele od modré čáry tyčku branky Edmonton Oilers.
     
    46:25
    Edmontonu se navíc situace zase o něco více komplikuje. Za svůj faul totiž půjde na trestnou lavici pykat Jeff Petry (EDM). Inkasuje od rozhdočího dvě minuty za vražení na hrazení.
     
    37:48
    Ještě ve druhé třetině uvidíme přesilovou hru, tentokráte z toho je pořetní výhoda Calgary. Ryan Jones (EDM) dostává dvě minuty za sekání.
     
    27:15
    Následuje vyloučení na straně Calgary. Další přesilová hra Edmontonu bude pramenit z vysoké hole Ladislava Šmída (CGY). Český hokejista tak oslabuje svůj celek.
     
    23:33
    První velká šance v početní výhodě končí minutým pukem před polovinou prázdné branky Reta Berry.
     
    22:18
    Šance by se ale mohly naskytnout už za pár momentů. Mark Giordano (CGY) totiž inkasuje trest za držení a je z toho přesilovka pro Edmonton.
     
    18:35
    Důležitý zákrok Bryzgalova, který zastavuje na něj úplně samotného mířícího Galiardiho. Už druhý samostatný únik na bránu, který mužstvo hostujícího celku nevyužívá.
     
    13:17
    Samotný Jones se dostal uhánějící směrem na Bryzgalova, jenž ruský brankář ve službách Edmontonu jej na poslední chvíli zlikvidoval vyrážečkou.
     
    11:09
    Taylor Hall nahodil puk do útočného pásma, dva útočníci Edmontonu jej převzali do své moci a Reto Berra teď měl co dělal, aby puk udržel před čárou.
     
    10:15
    Zároveň sledujeme první tresty, protože hned na buly po vstřelené brance se do sebe pustili Kevin Westgarth a Luke Gazdic. Oba dostávají tresty za rvačku.
     
    10:15
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Tak přeci jen se z pomalého tempa na začátku zápasu nakonec urodila vstřelená branka. A možná trošku překvapivě je to tým Calgary, kdo otevírá skóre. Po vhazování získali muži v bílých trikotech kotouč, SEAN MONAHAN nabral kus černé gumy za brankou Bryzgalova a vykroužil s ním až před branku. Tam provedl střelu z otočky a následně už koutouč skotačil v síti. Asistence: Joe Colborne, Mark Giordano.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 51. Perron (Eberle) – 11. Monahan (Colborne, Giordano), 62. Monahan (Byron, Šmíd)


    Edmonton Oilers: Bryzgalov – J. Schultz, N. Schultz, Ference, Fraser, Marinčin, Petry – Hall, Nugent-Hopkins, Hemský – Perron, Gagner, Eberle – Hendricks, Gordon, Joensuu – Gazdic, Smyth, Jones
    Calgary Flames: Berra – Brodie, Giordano, Butler, Russell, Wideman, Šmíd – Jones, Stajan, Cammalleri – Colborne, Monahan, Granlund – Hudler, Backlund, Galiardi – Westgarth, Byron, Bouma

    Rozhodčí: Francis Charron, Paul Devorski – David Brisebois, Ryan Galloway

    Diváci: 16 839
    bahis siteleri