Havlíčkův Brod – Hr. Králové 0:8 (kon.) | Kometa Brno – Slavia 3:0 (kon.) | Olomouc – Vítkovice 4:3 (kon.)
Chomutov – Kladno 6:4 (kon.) | Ústí n/L – K. Vary 3:2 (kon.) | Havířov – Přerov 2:6 (kon.)
konec
HC Rebel Havlíčkův Brod
0:8 (0:0, 0:3, 0:5)
Královští lvi Hradec Králové
Neděle 02.03.2014, 10:45 • ZS Kotlina • ELIOD extraliga mladšího dorostu
Partner:
     
    Utkání je u konce, Rebelové prohráli s Hradcem Králové vysoko 0:8 a hosté si naprosto zaslouženě odvážejí domů pod Bílou věž tři body. Rebelové se musejí z nepříjemné porážky rychle oklepat a do dalšího zápasu jít s čistou hlavou, boj o udržení extraligové příslušnosti pro ně dnešním duelem zdaleka nekončí. Ode mě je to pro tuto chvíli vše, už od 13:30 se vám z Kotliny znovu přihlásím u komentování utkání staršího dorostu, který přivítá Jestřábi z Prostějova. Zatím na shledanou. (12:48:57)
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:52
    Ještě byl zmatek před královéhradeckou bránou.
     
    59:40
    Rebelové drží puk na dostřel brankáře Weisse.
     
    59:33
    Rebelové získali vhazování zadarmo v útočném pásmu, hosté poslali kotouč jen na odpískané zakázané uvolnění. Buly proběhne po levé ruce brankáře Weisse.
     
    59:22
    Kotouč je v brodském pásmu.
     
    58:58
    Utkání už se jen dohrává. Hosté mají stále puk ve své moci.
     
    58:27
    Hradec právě vstřelil branku!
    Naopak, jejich obrovské manko se ještě o další dílek prohloubilo! Kotouč objel v útočném pásmu destinace Dominik Matouš – Filip Jirásek – MARTIN ŠTOHANZL a posledně jmenovaný zblízka dotlačil puk za brankovou čáru! Asistence: Filip Jirásek, Dominik Matouš.
     
    58:05
    Rebelové ještě bojují, je na nich vidět, že se snaží s hodně nepříjemným průběžným stavem něco udělat, ale kvalita je dnes jednoznačně na straně soupeře. Uvidíme, jestli se dočkají alespoň čestného úspěchu.
     
    57:58
    Havlíčkův Brod nahodil do útočného pásma.
     
    57:29
    Radovan Pavlík se probil k puku mezi kruhy a v pádu stihl vystřelit, jenže zasáhl jen prostor ve středu brankoviště, kde byl připravený brankář Marek.
     
    57:22
    A další štiplavý projektil vyletěl na brodskou bránu od modré čáry, jejím autorem byl Kryštof Hroudný, jenž trefil jen náruč brankáře Davida Marka.
     
    57:16
    Brankář Marek svou holí ztlumil přízemní nahození ze středního pásma a raději puk přerušil pod rukavicí, protože k němu dojížděli soupeřovi útočníci.
     
    56:52
    A znovu Mikuláš Pohl na útočném výletě, byl už však příliš blízko brance a nenašel skulinku mezi betony gólmana Marka, který přerušil hru.
     
    56:35
    Mikuláš Pohl vystřelil z kruhu, ale vyprášil jen betony gólmana Marka u přední tyče. Hradec Králové i nadále pokračuje v útočné aktivitě.
     
    56:22
    rebelové drží puk daleko od svého brankáře Marka.
     
    56:00
    Nepřešli však přes červenou čáru, kde Havlíčkův Brod postavil obrannou hráz.
     
    55:45
    Hosté ukořistili puk do své moci a zakládají další útočnou akci.
     
    55:17
    Domácí hokejisté posunuli děj hry k brankáři Weissovi, ale k jeho ohrožení mají od hrazení hodně daleko.

    Ladislav Vácha

    Branky a nahrávky: 23. Štohanzl (Dvořák), 27. Pavlík (Hroudný), 30. D. Matouš (Jirásek, Štohanzl), 44. M. Matouš (F. Moník, Pažourek), 45. Jirásek (Hejna), 49. Hidveghy (Matějček, Pohl), 52. Jirásek (J. Moník), 59. Štohanzl (Jirásek, D. Matouš)


    HC Rebel Havlíčkův Brod: Hanák (od 44. Marek) – Nepokoj, Němec, Vála, Benák, Kopic, Lachman – Jílek, Kadleček, Holenda, Petržílek, Vala, Beran (C), Chymo, Pilný, Fixa, Veverka, Březina, Michalička.
    Královští lvi Hradec Králové: Weiss (Vomáčka) – Pohl, Hroudný, Šalda, Fanderlik – D. Matouš, J. Moník, F. Moník, Matějček, Pažourek, M. Matouš, Jirásek, Dvořák, Štohanzl, Kynčl, Hejna, Hidveghy, Pavlík (C).

    Rozhodčí: Lukáš Klouda – Jan Jeletz, Gabriela Šťastná
    thejrc.org