Havlíčkův Brod – Hr. Králové 0:8 (kon.) | Kometa Brno – Slavia 3:0 (kon.) | Olomouc – Vítkovice 4:3 (kon.)
Chomutov – Kladno 6:4 (kon.) | Ústí n/L – K. Vary 3:2 (kon.) | Havířov – Přerov 2:6 (kon.)
konec
HC Rebel Havlíčkův Brod
0:8 (0:0, 0:3, 0:5)
Královští lvi Hradec Králové
Neděle 02.03.2014, 10:45 • ZS Kotlina • ELIOD extraliga mladšího dorostu
Partner:
     
    Hezké nedělní dopoledne, nabitý celodenní program dnes v Kotlině odstartuje zápas HC Rebel Havlíčkův Brod – Královští lvi Hradec Králové, který se uskuteční pod záštitou 32. kola ELIOD extraligy mladšího dorostu. Vítám vás u jeho on-line přenosu. Utkání začíná v 10:45.
     
    Havlíčkův Brod se v minulém kole představil na ledě Pardubic, kde už na začátku utkání nabral hrozivé tříbrankové manko. Mladé Rebely nakopl k obratu gól Davida Michálka, který v poslední minutě 1. třetiny snížil na 1:3. Hosté i nadále bojovali o důležité body a dočkali se kýženého vyrovnání. Nakonec sice prohráli 3:4 po samostatných nájezdech, ale vzhledem k průběhu zápasu má bod cenu zlata. Ztráta na předposlední Mladou Boleslav se bohužel prohloubila, protože Středočeši doma rozstříleli Žďár nad Sázavou 8:1.
     
    Hradec Králové je nesmírně těžkým soupeřem, v poslední době je neuvěřitelně rozjetý. Mladí lvi připomínají svými výkony z předešlých kol skvěle promazaný stroj, z minulých jedenácti kol jen dvakrát padli, navíc po čtvrteční porážce 1:5, když doma podlehli Jihlavě, přišli o sérii šesti tříbodových triumfů v řadě. Není tak divu, že v tabulce drží skvělou 4. pozici.
     
    Vzájemné zápasy:¨

    Hradec Králové – Havlíčkův Brod 7:1
    Havlíčkův Brod – Hradec Králové 1:4
    Hradec Králové – Havlíčkův Brod 4:2
     
    Úvodní sestavy:

    HC Rebel Havlíčkův Brod: Hanák (Marek) – Nepokoj, Němec, Vála, Benák, Kopic, Lachman – Jílek, Kadleček, Holenda, Petržílek, Vala, Beran (C), Chymo, Pilný, Fixa, Veverka, Březina, Michalička.

    Královští lvi Hradec Králové: Weiss (Vomáčka) – Pohl, Hroudný, Šalda, Fanderlik – D. Matouš, J. Moník, F. Moník, Matějček, Pažourek, M. Matouš, Jirásek, Dvořák, Štohanzl, Kynčl, Hejna, Hidveghy, Pavlík (C).

    Rozhodčí: Lukáš Klouda – Jan Jeletz, Gabriela Š´tastná.
     
    Na ledě probíhá předzápasové rozbruslení.
     
    Na hrací ploše už nechybí ani trio delegovaných rozhodčích, začátku zápasu tak už vůbec nic nestojí v cestě.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:05
    Hosté se hned po vyhraném vhazování usadili v útočném pásmu.
     
    00:23
    Hradec Králové sevřel Rebely v hloubi jejich obranného pásma a vyprodukoval první přesnou střelu zápasu. Od modré čáry vypálil Kryštof Hroudný, ale našel jen Hanákovu náruč.
     
    00:37
    Hráči bojují o puk v blízkosti střídaček.
     
    01:00
    V útočném pásmu se usadili i Rebelové, ale nedaří se jim dostat hru od mantinelů.
     
    01:15
    Lvi se zabydleli v útočném území, ale zatím se k Hanákovu ohrožení neprobili. Havlíčkobrodská obrana je pozorná.
     
    01:35
    Kotouč se stále zdržuje u brankáře Hanáka, který však ani teď nemusel díky svým pozorným zadákům zasahovat.
     
    02:05
    Rebelové získali puk a podnikli rychlý útočný výpad. Nepřešli však přes obrannou hráz Východočechů na jejich modré čáře, puk je zpět u středového kruhu.
     
    02:28
    Rozehrávka se teď hostům nepovedla, dlouhá nahrávka byla nepřesná a skončila na zakázaném uvolnění.
     
    02:50
    Královští lvi zatím mají více ze hry. Častěji drží puk a probíjejí se s ním na delší dobu do útočného pásma. Rebelům zatím kombinace vázne.
     
    03:07
    Mezi kruhy napřáhl kapitán Radovan Pavlík, ale nesešteloval si dobře mířidla a poslal svůj tvrdý projektil vysoko nad horní tyčku brankáře Hanáka.
     
    03:30
    Další útok hostů z východu Čech zastavil hvizd rozhodčího kvůli přihrávce rukou.
     
    03:55
    Ani tentokrát se Rebelové s pukem na holích neprobili do útočného území, obrana Hradce Králové je zatím pevná jako skála.
     
    04:14
    Další technický prohřešek hostů, kteří dnes podruhé vyhodili puk přes značnou část hřiště na zakázané uvolnění.
     
    04:35
    Hezkou individuální akcí se prezentoval Filip Moník, který obešel hezkými kličkami hned dva protihráče ve středním pásmu, sjel si mezi kruhy a o kousek minul pravou Hanákovu tyčku.
     
    05:00
    Havlíčkův Brod se stále musí bránit.
     
    05:17
    Kotouč se rychle stěhuje po hrací ploše a bleskově střídá svého majitele. Na ledě dominují obě pozorné obrany, brankáři se zapojují do hry jen zřídka.
     
    05:29
    Hosté se drží na dostřel brankáře Hanáka, zatím však nezakončili.
     
    06:12
    Havlíčkův Brod teď chvíli motal hlavy hradeckých hráčů u jejich branky. Sice brzy přišel o kotouč a nestihl zakončit, ale hosté vyhodili na zakázané uvolnění.
     
    06:18
    Jiří Kopic nadvakrát došťouchal po souboji u hrazení kotouč do útočného pásma, ale zde byla přesila královéhradeckých mladíků, kteří se dostali ke kusu černé gumy.
     
    06:38
    Sledujeme souboj v blízkosti středového kruhu, ani jednomu z týmů se nedaří přejít do útočného území.
     
    07:04
    Prvním vyloučeným hráčem se stal Jiří Benák (HBR), jenž se ve středním pásmu dopustil podražení.
     
    07:11
    Štěpán Matějček napřáhl na modré čáře, ale poslal puk vedle pravé Hanákovy tyče.
     
    07:36
    Hosté dvakrát zakončili od modré čáry, ale nesetkali se s dobrou přesností. Oba projektily mířily vedle a Rebelové toho využili k vyhození.
     
    08:06
    Radim Šalda po přejetí modré čáry bleskově zkusil štěstí, jenže svou zápěstní střelou z mezikruží nastřelil jen Hanákovu hruď. Domácí se opět osvobodili.
     
    08:30
    Ani tentokrát to Hradci Králové nevyšlo. Po další ztrátě puku odpálila parta z Kotliny kotouč až na druhou stranu hřiště.
     
    08:10
    Již při hře 5 na 5 se dostal do úniku Josef Pilný, který byl sice zezadu ještě tísněn hradeckým obráncem, ale i přesto zblízka stihl zakončit bekhendem. Mířil však hodně nepřesně!
     
    09:40
    Slibná šance i na druhé straně ledové plochy, hosté se nechtěli nechat zahanbit. Radovan Pavlík nabral rychlost na levé křídle a zápěstím trefil Hanákovu výstroj u bližší tyče. Hosté se dostali k dorážkám, ale z nich neuspěli!
     
    10:06
    Rebelové čelí mohutnému tlaku svého východočeského soupeře, opět musel gólman Hanák předvádět své umění proti dorážkám zblízka, k nimž se probili důrazní útočníci!
     
    10:26
    Obrázek hry se v Kotlině nemění, Hradec Králové stále diktuje tempo hry a usilovně buší do obranného valu Havlíčkova Brodu. Ten zatím v čele s gólmanem Hanákem náporu odolává.
     
    10:59
    Domácí posunuli puk alespoň do středního pásma.
     
    11:17
    Hosté jsou znovu nastěhováni na dostřel Miroslava Hanáka, ale nedaří se jim zakončit.
     
    11:50
    Zakončení na obou stranách. Domácí se protlačili ke dvěma dorážkám zblízka, které však ztroskotaly na betonech brankáře. Na druhé straně pálil z pravého kruhu volný Radovan Pavlík, ale zápěstím minul vzdálenější tyčku.
     
    12:18
    Hraje se dlouho bez přerušení, hosté drží soupeře pod tlakem.
     
    12:57
    Kotouč se stále zdržuje v blízkosti havlíčkobrodské branky.
     
    13:21
    Rebelové i nadále musejí odolávat útočné snaze svého velmi aktivního soupeře, který skvěle bruslí a daří se mu i kombinace. Nedaří se jim dostat puk ven z pásma.
     
    13:50
    Až teď parta z Kotliny otupila soupeřův tlak a hraje s pukem v útočném pásmu.
     
    14:19
    Adam Fixa nic složitého nevymýšlel a tvrdě vypálil z prostoru mezi kruhy, kde převzal kotouč. Jeho rána však byla hodně nepřesná a proletěla vysoko nad hradeckou bránou.
     
    14:43
    Hosté rychle odpovídají, Patrik Hidveghy dostal trochu více prostoru na levé straně a hned toho využil ke štiplavé střele, jež doplachtila do Hanákovy náruče.
     
    15:10
    Domácí mladíci rychle přesunuli děj hry na druhou stranu a vyměňují si v útočném pásmu mezi sebou puk.
     
    15:50
    Od modré čáry tvrdě vystřelil bez přípravy Jiří Benák, ale jeho dělovka zaduněla jen na zadní mantinel. Tentýž hráč vzápětí v situaci 1 na 1 bránil Martina Hejnu, jenž z mezikruží pálil vedle pravé Hanákovy tyčky.
     
    16:14
    Kotouč se opět zdržuje v hradeckém pásmu.
     
    16:50
    Rebelové ale přišli o puk dříve, než stihli něco nebezpečnějšího vymyslet. Hosté se tak mohli vrhnout do rychlého protiútoku, který táhl kapitán Radovan Pavlík, ale dostal se do postavení mimo hru.
     
    17:00
    Hráči bojují o puk za brodskou bránou.
     
    17:13
    Z tohoto souboje vyšli vítězně domácí, kteří nyní rozehrávají a musejí se přitom vypořádat s aktivním napadáním svého soupeře.
     
    17:37
    Tomáš Kyncl byl autorem další královéhradecké střely, na vrcholu kruhů si dlouho šteloval puk, který vzápětí poslal zápěstím vedle pravé tyčky gólmana Hanáka.
     
    18:00
    Filip Jirásek zkusil zaskočit brankáře Hanáka, když rychle objel bránu a zasouval puk k přední tyčce. Betony opory Rebelů však byly na správném místě.
     
    18:26
    Královští lvi mají na své straně stále značnou územní převahu a havlíčkobrodská obrana pod tlakem neví, kam dřív skočit. Hodně tak spoléhá na svého brankáře Hanáka.
     
    18:44
    Ten je ve stálé permanenci, další úspěšný zákrok vytasil proti ráně Martina Štohanzla, jenž zkusil štěstí z kruhu a nasměroval puk do jeho náruče.
     
    19:10
    Mladí Rebelové se hodně důrazně tlačili do předbrankového prostoru soupeře a hosté měli plné ruce práce s tím, aby puk odklidili včas do bezpečí.
     
    19:59
    Radovan Pavlík pláchl havlíčkobrodské obraně a propálil ranou pod horní tyčku gólmana Hanáka, ale stalo se tak už po skončení první třetiny a branka tak nemůže být uznána!
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní dvacetiminutovka nabídla útočný hokej, který s sebou přinesl hned několik zajímavých příležitostí na obou stranách ledové plochy. Navrch měl podle očekávání papírový favorit z Hradce Králové, ale trápil se v koncovce a narážel na dobře chytajícího brankáře Hanáka. Před prostřední částí, jež začne zhruba v 11:28, platí v Kotlině stále bezbrankový stav.
     
    Hráči i rozhodčí jsou zpět v ledovém kolbišti.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:12
    Hosté se usadili v útočném pásmu, ale hra se musí přerušit. Za brankou Rebelů zůstal ležet jeden z havlíčkobrodských hráčů a na led je povolána i blonďatá zdravotnice Aneta Fikarová.
     
    20:21
    Havlíčkobrodský hráč je v pořádku a pokračuje se ve hře. Od modré čáry tvrdě vypálil Vítek Fanderlik, ale našel jen náruč gólmana Hanáka, který musel puk krotit nadvakrát.
     
    20:55
    Jan Petržílek nabral rychlost na pravém křídle a sjel si do lepší palebné pozice blíže hradecké brance, ale byl protihráči brzy odzbrojen a nestihl vystřelit.
     
    21:14
    Děj hry se rychle přesunul na druhou stranu ledové plochy, kde kombinují hosté.
     
    21:50
    Mladí Rebelové aktivně napadali královéhradeckou rozehrávku v útočném pásmu, ale soupeř pod tlakem chybu neudělal a posunul hru k útočné modré čáře.
     
    22:06
    Gólman Hanák opět podržel svůj tým, když si poradil s nepříjemnou ranou, jež na něj vyletěla z mezikruží. Na trestnou lavici současně usedají Martin Hejna (HKR) za hrubost a Vojtěch Veverka (HBR) za krosček.
     
    22:20
    Havlíčkův Brod sice ve svém pásmu brzy vybojoval puk do své moci, ale vzápětí s ním nenaložil zrovna nejlépe, když jej odpálil na další icing.
     
    22:31
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hosté využili svého chvilkového tlaku znamenitě a ujímají se těsného vedení! Od modré čáry vypálil Jaroslav Dvořák a kotouč těsně před gólmanem Hanákem tečoval pod horní tyčku pohotový MARTIN ŠTOHANZL! Asistence: Jaroslav Dvořák.
     
    23:00
    Puk je znovu u brodské brány.
     
    23:10
    Havlíčkův Brod získal puk v rohu pásma po dlouhém a urputném souboji, ale nepodařilo se mu jej vyhodit do bezpečí.
     
    23:25
    Nakonec z toho byla štiplavá rána od modré čáry, jíž brankář Hanák vykopl svým betonem do rohu havlíčkobrodského pásma.
     
    23:50
    Kotouč se zdržuje ve středu hrací plochy.
     
    24:16
    už při hře 5 na 5 uzmul hostům ve středním pásmu puk Jan Petržílek, najel si do kruhu a přes protihráče vystřelil k přední tyčce do Weissovy lapačky.
     
    24:16
    Radim Šalda (HKR) to přehnal s bráněním gólmana a obdržel 2 minuty za krosček.
     
    24:36
    Obranná čtveřice Hradce Králové odvedla skvělou práci, když nejenže přesunula hru k brodské bráně, ale dokonce dokázala i prověřit pozornost brankáře Hanáka, který byl znovu pozorný.
     
    24:44
    Domácí jsou v přesilovce zatím bezradní, nyní po vyhraném vhazování odpálili puk přes celé hřiště jen na zakázané uvolnění.
     
    24:59
    Královští lvi zatím skvěle bruslí a dostávají brodské hráče pod tlakem už při rozehrávce.
     
    25:04
    Opět vyhodili k brankáři Hanákovi.
     
    25:28
    Až teď se Havlíčkův Brod probil s pukem do útočného pásma, ale jeho útok měl doslova jepičí život.
     
    25:52
    Mladým Rebelům se stále nedaří přejít přes zahuštěný střed hrací plochy k brankáři Weissovi, který zatím nemusel při oslabení zasahovat.
     
    26:13
    Hradec právě vstřelil branku!
    Tak to je neuvěřitelné, Rebelové svou nepovedenou přesilovku "korunují" obdrženým gólem! Kryštof Hroudný posunul kotouč na rozjetého RADOVANA PAVLÍKA, jenž si sjel až těsně před brankáře Hanáka a krásnou střelou, jíž ještě otřel o tyčku, poslal kotouč do havlíčkobrodské sítě! Asistence: Kryštof Hroudný.
     
    26:30
    Rebelové se nastěhovali do útočného pásma, ale stojí proti nim už kompletní soupeř, kterému vyšlo oslabení na jedničku podtrženou.
     
    26:55
    Hosté jsou na koni a brankář Hanák má stále plnou výstroj práce. Nyní vykopl betonem další ránu od modré čáry.
     
    27:07
    Marek Březina se probil až před branku a v tísni zakončil k přední tyčce, kde číhaly Weissovy betony. K dorážce se chtěl dostat ještě Vojtěch Holenda, ale neúspěšně.
     
    27:32
    Havlíčkův Brod rychle přesunul děj hry od své brány až do útočného území, kde vyslal dalekonosnou ránu, s níž však brankář Weiss neměl žádné problémy.
     
    27:50
    Havlíčkův Brod se vydal s pukem na holích vpřed, jenže znovu byl odzbrojen už ve středu hrací plochy důraznými protihráči. Hosté mohou pokračovat v útočné aktivitě.
     
    28:15
    Sledujeme dlouhý a urputný souboj v rohu pásma Rebelů, do boje o kotouč se zapojila už velká část hráčů obou týmů.
     
    28:31
    Nakonec dlouhou přetlačovanou uťal hvizd hlavního rozhodčího, vhazovat se bude v kruhu u gólmana Hanáka.
     
    28:57
    rebelové se i nadále v útočné fázi neskutečně trápí. Ztrácejí spoustu puků.
     
    29:28
    Hradec právě vstřelil branku!
    Tak tohle je neskutečně kruté, Rebelové prohrávají už o tři branky! Vytvořili si přitom obrovskou šanci, když mohl zblízka pálit Vojtěch Veverka, jenž puk se mu před brankou zamotal do bruslí a hosté vyrazili do rychlého protiútoku, při němž puk putoval po ose Martin Štohanzl – Filip Jirásek – DOMINIK MATOUŠ, přičemž brodská obrana byla zcela vyšachována a posledně jmenovaný už měl snadnou úlohu prostřelit zblízka přesouvajícího se gólmana Hanáka! Asistence: Filip Jirásek, Martin Štohanzl.
     
    30:00
    Obrázek hry se nemění, Hradec Králové je stále v laufu a na Rebelech leží nepříjemná psychická deka.
     
    30:23
    Havlíčkův Brod se stále marně pokouší přesunout děj hry na druhou stranu hřiště.
     
    30:55
    Kotouč se stále potuluje v blízkosti brodského gólmana Hanáka.
     
    31:12
    Až teď dokázali domácí posunout puk alespoň do středního pásma, za současného stavu, kdy prohrávají o tři branky, je to však zoufale málo. Královští lvi ale hrají opravdu skvěle.
     
    31:46
    Rebelové po dalším útoku, který měl však jen krátké trvání, museli rychle zařadit zpátečku a hasit protiútok hostů. To se podařilo až brankáři Hanákovi, jenž ukryl v náruči střelu z mezikruží.
     
    32:15
    Domácí vyvezli puk do královéhradeckého pásma a nechávají na chvíli vydechnout své přetížené zadní řady.
     
    32:50
    Kotouč se rychle stěhuje po ledové ploše sem a tam, oba brankáři však nemají moc práce.
     
    33:12
    Domácí znovu bojují o puk ve svém pásmu.
     
    33:39
    Královští lvi je drží stále pod tlakem.
     
    33:57
    Úsměvná chvíle. Jeden z královéhradeckých hráčů po souboji v rohu pásma o hůl, smutně rozhodil rukama a musel se přeorientovat na fotbal. Bruslí přihrál spoluhráčům za bránu.
     
    34:25
    Kotouč se potuluje v blízkosti středového kruhu. Hosté z východu Čech si znovu hledají cestičku do Hanákovy blízkosti.
     
    34:46
    Po delší době musí být ve střehu gólman Weiss, vhazovat se bude po zakázaném uvolnění jeho týmu po jeho pravé ruce.
     
    35:00
    Puk už je znovu v rohu pásma rebelů, kde se o něj usilovně bojuje.
     
    35:18
    Kus černé gumy je stále v rohu pásma domácích, kteří se snaží nepustit soupeře do Hanákovy blízkosti.
     
    35:35
    Brodská defenziva stále čelí mohutnému tlaku, Hradec Králové ji nenechává aktivním pohybem ani na chviličku vydechnout.
     
    36:10
    Rebelové byli při přechodu do útočného pásma znovu brzy odzbrojeni a hrát mohou hosté.
     
    36:35
    Domácí soustředí veškeré své síly na to, aby bránili hodně aktivní a nebezpečné střelce Hradce Králové. Když už kotouč získají, tak jej jen nahodí pryč ze svého pásma.
     
    36:58
    A opět se musel činit brankář Hanák, který se dnes ve svém brankovišti rozhodně nenudí. Z úhlu na levé straně ho prověřil zápěstí střelou Mikuláš Matouš.
     
    37:25
    Domácí získali puk a posunuli jej podél pravého mantinelu tak, aby se nejednalo o zakázané uvolnění. Znovu musejí konsolidovat své zadní řady.
     
    37:52
    Dominance Východočechů je v Kotlině stále značná, Rebelové si vůbec neví rady. Musejí se soustředit na hlídání zadních vrátek, i když by za tříbrankového manka potřebovali útočit.
     
    38:17
    Brankář Hanák si připsal na konto další úspěšný zákrok, nepříjemnou ránu z ostrého úhlu vrazil do protějšího rohu pásma svým betonem.
     
    38:51
    Naprosto zbytečný faul předvedl v útočném pásmu Filip Jirásek (HKR), který si pomohl držením protihráče.
     
    39:03
    Skvělou práci odvedl královéhradecký Kryštof Pažourek, který vyvezl puk po levém křídle do útočného pásma.
     
    39:25
    Rebelové prohráli souboj za hradeckou bránou a soupeř toho opět využil k vyhození.
     
    39:55
    Radovan Pavlík se statečně vydal mezi přesilu protihráčů a v útočném pásmu předvedl velmi hezkou kličku. Vzápětí však ztratil rovnováhu a o kotouč přišel.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Prostřední část se odvíjela jednoznačně podle královéhradeckého scénáře. Rebelové se museli takřka po celou dobu jen bránit a aktivní Královští lvi si postupně vypracovali tříbrankové vedení, když se trefili Martin Štohanzl, Radovan Pavlík a Dominik Matouš. Rebelové tak mají v kabině před začátkem třetího dějství, jež začne přibližně v 12:15, o čemž přemýšlet.
     
    Hradec Králové už je zpět na ledě. Ve třetí třetině se ještě bude 51 sekund bránit ve čtyřech hráčích v poli.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:09
    Hradec Králové si zkusil po vhazování ve středovém kruhu pomoci nahozením do útočného pásma, ale u puku byli dříve domácí obránci.
     
    40:26
    Radovan Pavlík chtěl vyslat zpětnou přihrávku na útočnou modrou čáru, ale jeho nahrávku zblokoval protihráč a puk do klouzal až do Weissovy blízkosti.
     
    40:59
    Královští lvi odehráli zbytek svého oslabení ve velké pohodě, při hře 5 na 5 vyhodili na zakázané uvolnění.
     
    41:05
    Slavomír Kadleček si udělal elegantní kličkou kolem sebe místo v pravém kruhu a hledal své spoluhráče před brankou, jenže ti na puk nedosáhli.
     
    41:28
    Už přihlížíme útočnému snažení hostů.
     
    41:56
    Hosté se pořád drží na dostřel brankáře Hanáka, zatím je soupeř nepustil ke střelbě.
     
    42:07
    Rebelové stále čelí tlaku.
     
    42:29
    Hosté vyhráli vhazování a pokračují v náporu.
     
    42:37
    Štěpán Matějček dvakrát vypálil z mezikruží. Poprvé minul pravou tyčku gólmana Hanáka, podruhé už byl přesný když nastřelil Hanákovu hruď.
     
    43:00
    Havlíčkův Brod se nemůže vymanit z pevného objetí Východočechů.
     
    43:38
    Hradec právě vstřelil branku!
    Královští lvi jsou odměněni za svou neutuchající útočnou aktivitu a vedou už 4:0! Hosté vyvinuli velký tlak na brankáře Hanáka, který několik projektilů zblízka dokázal betony zlikvidovat, ale na ránu MIKULÁŠE MATOUŠE už byl krátký a přepouští místo v brankovišti svému kolegovi Davidu Markovi! Asistence: Filip Moník, Kryštof Pažourek.
     
    44:48
    Hradec právě vstřelil branku!
    Ledová sprcha pro brankáře Davida Marka, který si nesáhl na puk a už jej musel smutně lovit ze své brány! Martin Hejna posunul puk na FILIPA JIRÁSKA, který si srovnal v klidu puk na hůl a z mírného úhlu na pravé straně skóroval k přední tyčce! Asistence: Martin Hanák.
     
    45:12
    Východočeši jsou na ledě jasným pánem a znovu mohli navýšit svůj komfortní náskok! Jaroslav Dvořák pálil z bezprostřední blízkosti, ale kotouč za záda brankáře Marka k bližší tyčce neprotlačil!
     
    45:48
    Havlíčkův Brod posunul hru za branku soupeře.
     
    46:00
    Hradec Králové se pokouší neúspěšně rozehrát ze zákrytu své brány, domácí velmi dobře napadají.
     
    46:18
    I brankář Marek má hned spoustu práce, za brodskou obranu se dostal Martin Hejna a bekhendem nastřelil hruď brankáře Marka u bližší tyče.
     
    46:42
    Gólman Marek se znovu pořádně zapotil. Poradil si s tvrdou ranou od modré čáry a musel řešit i dorážky. Puk sice dostal pod jeho betonem do sítě Štěpán Matějček, ale předtím už bylo pískáno!
     
    47:09
    Soubor zpod Bílé věže diktuje tempo hry i nadále.
     
    47:26
    Další zákrok gólmana Marka, který si našel puk před spleť protihráčů před brankou a vyrazil puk betony do rohu pásma. Královští lvi zůstávají u puku.
     
    48:05
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hosté nemají se svým soupeřem z Kotliny vůbec žádné slitování, z havlíčkobrodského pohledu zvýšili už na hrozivých 6:0! Východočeši znovu sevřeli rebely pod tlak, při němž puk převzal PATRIK HIDVEGHY, najel si až před branku, kde si položil hezkým blafákem gólmana Marka na led a pohodlně skóroval podél jeho ležících betonů k pravé tyčce! Asistence: Štěpán Matějček, Mikuláš Pohl.
     
    49:10
    Puk se stále zdržuje v blízkosti brodské banky. r
     
    49:35
    Soubor z Kotliny alespoň trochu otupil soupeřův tlak a vyvezl puk do útočného pásma, kde hru chvíli pozdržel a nechal odpočinout brankáře Marka.
     
    49:55
    Hosté mají problémy s přechodem do ofenzivní fáze.
     
    50:15
    Štěpán Matějček, který je střelecky velmi aktivní, vyprodukoval další projektil, ale zblízka bekhendem o kousek minul levou Markovu tyčku.
     
    50:47
    Hraje se hlavně ve středním pásmu, domácí mladíci teď velmi dobře hlídají svou modrou čáru.
     
    51:18
    Hradec právě vstřelil branku!
    Tak to už je pořádný debakl, Východočeši budou asi útočit na potupnou desítku! Spoustu volného prostoru dopřála brodská obrana FILIPU JIRÁSKOVI, jenž si nikým neatakovaný vybruslil až těsně před brankoviště a zápěstím našel mezírku mezi betony gólmana Marka, který neměl nejmenší šanci zasáhnout! Asistence: Jakub Moník.
     
    51:59
    Soubor zpod Bílé věže nepolevuje ve své aktivitě, brankář Hanák se musí mít stále ve střehu, protože hosté kolem jeho brány neustále kombinují.
     
    52:25
    Rebelové už jsou značně odevzdaní, za stavu 0:7 se jim nedaří vůbec nic. Naopak Hradec Králové si už zápas hodně užívá.
     
    52:59
    Puk je stále v Markově blízkosti.
     
    53:15
    Havlíčkův Brod vyvezl puk do bezpečí a nechává odpočinout své zadní řady.
     
    53:36
    Rebelové s ei nadále brání, Hradec Králové hraje ve velkém přehledu, vůbec nepouští Rebely do Weissovy blízkosti.
     
    54:05
    Hned dva hosté zůstali úplně sami před brankou Rebelů a Filip Moník zakončoval z první z bezprostřední blízkosti, ale nastřelil pohotový beton přesouvajícího se Davida Marka!
     
    54:22
    Tentýž hráč zkusil štěstí i z pravého kruhu, ale našel u bližší tyčce jen brankáře Marka. Po nepovedené střele potom hradecký útočník vztekle praštil holí do ledu.
     
    54:55
    rebelové se usadili v útočném pásmu, dnes málo vídaný jev. Gólman Weiss nakonec i tentokrát mohl zůstat klidný, Vojtěch Veverka mířil zblízka nepřesně!
     
    55:17
    Domácí hokejisté posunuli děj hry k brankáři Weissovi, ale k jeho ohrožení mají od hrazení hodně daleko.
     
    55:45
    Hosté ukořistili puk do své moci a zakládají další útočnou akci.
     
    56:00
    Nepřešli však přes červenou čáru, kde Havlíčkův Brod postavil obrannou hráz.
     
    56:22
    rebelové drží puk daleko od svého brankáře Marka.
     
    56:35
    Mikuláš Pohl vystřelil z kruhu, ale vyprášil jen betony gólmana Marka u přední tyče. Hradec Králové i nadále pokračuje v útočné aktivitě.
     
    56:52
    A znovu Mikuláš Pohl na útočném výletě, byl už však příliš blízko brance a nenašel skulinku mezi betony gólmana Marka, který přerušil hru.
     
    57:16
    Brankář Marek svou holí ztlumil přízemní nahození ze středního pásma a raději puk přerušil pod rukavicí, protože k němu dojížděli soupeřovi útočníci.
     
    57:22
    A další štiplavý projektil vyletěl na brodskou bránu od modré čáry, jejím autorem byl Kryštof Hroudný, jenž trefil jen náruč brankáře Davida Marka.
     
    57:29
    Radovan Pavlík se probil k puku mezi kruhy a v pádu stihl vystřelit, jenže zasáhl jen prostor ve středu brankoviště, kde byl připravený brankář Marek.
     
    57:58
    Havlíčkův Brod nahodil do útočného pásma.
     
    58:05
    Rebelové ještě bojují, je na nich vidět, že se snaží s hodně nepříjemným průběžným stavem něco udělat, ale kvalita je dnes jednoznačně na straně soupeře. Uvidíme, jestli se dočkají alespoň čestného úspěchu.
     
    58:27
    Hradec právě vstřelil branku!
    Naopak, jejich obrovské manko se ještě o další dílek prohloubilo! Kotouč objel v útočném pásmu destinace Dominik Matouš – Filip Jirásek – MARTIN ŠTOHANZL a posledně jmenovaný zblízka dotlačil puk za brankovou čáru! Asistence: Filip Jirásek, Dominik Matouš.
     
    58:58
    Utkání už se jen dohrává. Hosté mají stále puk ve své moci.
     
    59:22
    Kotouč je v brodském pásmu.
     
    59:33
    Rebelové získali vhazování zadarmo v útočném pásmu, hosté poslali kotouč jen na odpískané zakázané uvolnění. Buly proběhne po levé ruce brankáře Weisse.
     
    59:40
    Rebelové drží puk na dostřel brankáře Weisse.
     
    59:52
    Ještě byl zmatek před královéhradeckou bránou.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Utkání je u konce, Rebelové prohráli s Hradcem Králové vysoko 0:8 a hosté si naprosto zaslouženě odvážejí domů pod Bílou věž tři body. Rebelové se musejí z nepříjemné porážky rychle oklepat a do dalšího zápasu jít s čistou hlavou, boj o udržení extraligové příslušnosti pro ně dnešním duelem zdaleka nekončí. Ode mě je to pro tuto chvíli vše, už od 13:30 se vám z Kotliny znovu přihlásím u komentování utkání staršího dorostu, který přivítá Jestřábi z Prostějova. Zatím na shledanou. (12:48:57)

    Ladislav Vácha

    Branky a nahrávky: 23. Štohanzl (Dvořák), 27. Pavlík (Hroudný), 30. D. Matouš (Jirásek, Štohanzl), 44. M. Matouš (F. Moník, Pažourek), 45. Jirásek (Hejna), 49. Hidveghy (Matějček, Pohl), 52. Jirásek (J. Moník), 59. Štohanzl (Jirásek, D. Matouš)


    HC Rebel Havlíčkův Brod: Hanák (od 44. Marek) – Nepokoj, Němec, Vála, Benák, Kopic, Lachman – Jílek, Kadleček, Holenda, Petržílek, Vala, Beran (C), Chymo, Pilný, Fixa, Veverka, Březina, Michalička.
    Královští lvi Hradec Králové: Weiss (Vomáčka) – Pohl, Hroudný, Šalda, Fanderlik – D. Matouš, J. Moník, F. Moník, Matějček, Pažourek, M. Matouš, Jirásek, Dvořák, Štohanzl, Kynčl, Hejna, Hidveghy, Pavlík (C).

    Rozhodčí: Lukáš Klouda – Jan Jeletz, Gabriela Šťastná
    bahis siteleri