Boston – Chicago 3:0 (kon.) | New Jersey – Arizona 2:3 (0:1 po s.n.) | Pittsburgh – Los Angeles 2:3 (kon.)
Detroit – Montreal 4:5 (kon.) | Tampa – NY Islanders 3:2 (5:4 po s.n.) | Florida – Carolina 0:3 (kon.)
St. Louis – Minnesota 5:1 (kon.) | Nashville – Buffalo 6:1 (kon.) | Colorado – Vancouver 3:2 (po pr.)
San Jose – Winnipeg 3:4 (kon.)
konec
Detroit Red Wings
4:5 (0:2, 1:1, 3:2)
Montreal Canadiens
Pátek 28.03.2014, 00:10 • Joe Louis Arena, Detroit • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:23
    Howard odjíždí na střídačku! Detroit bude hrát v šesti!
     
    56:59
    Detroit si situaci komplikuje, když na trestnou lavici odchází Smith. Obránce Detroitu si pomohl hákováním a je vyloučen na 2 minuty. Montreal má šanci utkání rozhodnout, nebo aspoň ušetřit nějaký čas z tlaku Red Wings.
     
    51:36
    Detroit právě vstřelil branku!
    V Detroitu se dějí neuvěřitelné věci! Detroit hned z následné akce snižuje opět na rozdíl jediné branky, když Nyquist našel mezi kruhy volného JOHANA FRANZENA, který neměl problém poslat kotouč do levého horního rohu. Asistence: Gustav Nyquist, Darren Helm.
     
    51:15
    Montreal právě vstřelil branku!
    Tak to je obrovská komplikace pro domácí Detroit! Mezi kruhy se dostal k teči střely Markova THOMAS VANEK, jenž nasměroval kotouč do protipohybu Howarda, jenž nedokázal zasáhnout. Asistence: Andrej Markov, Alexej Jemelin.
     
    45:48
    Montreal právě vstřelil branku!
    Tak to je ledová sprcha pro hokejisty Detroitu. Domácí pětice měla velký tlak, ze kterého se dokázal dostat MAX PACIORETTY, jenž se dostal na pravý kruh a střelou k protější tyči nedal Howardovi šanci. Montreal tedy opět vede. Asistence: David Desharnais, Thomas Vanek.
     
    44:30
    Detroit právě vstřelil branku!
    V Detroitu je vyrovnáno! Domácím se podařil vstup do třetí třetiny a Price podruhé v této třetině loví kotouč ze své branky. Na pravém kruhu se dostal ke kotouči TOMÁŠ TATAR, který vystřelil do levého horního rohu a nedal Priceovi šanci. Asistence: Tomáš Jurčo, Riley Sheahan.
     
    41:24
    Detroit právě vstřelil branku!
    A Detroitu se daří vstřelit hned zkraje třetí třetiny kontaktní branku. Subban špatně vyhodil kotouč z obranném pásma, když přihrál kotouč na hůl TOMÁŠE TATARA, který si kotouč popotáhl a z mezikruží vystřelil k pravé tyči. Bez asistence.
     
    37:17
    Velká šance Detroitu brankou nekončí! Franzen se dostal mezi kruhy k teči a nasměroval kotouč do pravé tyčky, od níž se kotouč odrazil pod Price. Velký důraz na brankovišti ještě předvedl Nyquist, ale hostující brankář kotouč udržel před brankovou čárou.
     
    33:48
    Gallagher dostává 2 minuty za nedovolené bránění. Přesilová hra pro Detroit.
     
    31:03
    Montreal právě vstřelil branku!
    Montreal vede opět o dvě branky. Nenápadná akce hostí v útočném pásmu přinesla kotouč na hůl DAVIDA DESHARNAISE, který z těžké pozice dokázal dostat puk pod horní tyčku. Howard neměl šanci zasáhnout, protože na kotouč měl špatný výhled. Asistence: Thomas Vanek.
     
    30:00
    Howard další výborným zákrokem vyřešil přečíslení Montrealu dva na jednoho, když ve velmi nadějné pozici jej nedokázal překonat Bourque. Brankář Detroitu drží svůj tým nad vodou.
     
    26:46
    Detroit bude hrát ve třech. Za sekání putuje na trestnou lavici na 2 minuty Quincey.
     
    26:43
    Howard chytá vyloženou šanci Canadiens. Briere našel u pravé tyče úplně volného Vaneka, který sice vystřelil z první, ale brankář Detroitu se dokázal zázračně přesunout a kotouč udržel před brankovou čárou.
     
    25:15
    Montreal si zahraje přesilovou hru, když se nechává zbytečně za faul v útočném pásmu vyloučit Legwand. Domácí útočník dostává 2 minuty za nedovolené bránění.
     
    21:28
    Detroit právě vstřelil branku!
    Detroit potvrzuje svůj aktivní vstup do druhé třetiny kontaktní brankou. Na levém kruhu dostal dostatek prostoru RILEY SHEAHAN, který si počkal na vhodný okamžik a poté poslal kotouč do pravé šibenice. Asistence: Luke Glendening, Brian Lashoff.
     
    16:32
    Detroit měl hned po komerční přestávce velkou šanci na snížení. Střelu Jurča z levého kruhu vyrazil Price přímo před sebe na hůl Sheahana, který bekhendem poslal kotouč pouze do boční konstrukce branky.
     
    14:11
    Montreal právě vstřelil branku!
    Montreal ve hře čtyři na čtyři přidává druhou branku do sítě Jimmyho Howarda. Hosté výborně sehráli přečíslení tři na dva, když po přihrávce Subbana zakončoval do odkryté branky opět TOMÁŠ PLEKANEC. Asistence: P.K. Subban.
     
    13:27
    Za nafilmování pádu je vyloučen na 2 minuty Bournival a za hákování domácí Glendening.
     
    7:49
    Střelec prozatím jediné branky si odpočne 2 minuty na trestné lavici, když se Plekanec provinil v útočném pásmu podražením.
     
    5:14
    Montreal právě vstřelil branku!
    Montreal se dostává hned v úvodu utkání do vedení. Subban našel od modré čáry mezi kruhy TOMÁŠE PLEKANCE, který se s kotoučem otočil a tvrdou střelou zamířil do levé šibenice Howardovy branky. Asistence: P.K. Subban, Brendan Gallagher.

    Jan Šlapáček

    Branky a nahrávky: 22. Sheahan (Glendening, Lashoff), 42. Tatar, 45. Tatar (Jurčo, Sheahan), 52. Franzen (Nyquist, Helm) – 6. Plekanec (Subban, Gallagher), 15. Plekanec (Subban), 32. Desharnais (Vanek), 46. Pacioretty (Desharnais, Vanek), 52. Vanek (Markov, Jemelin)


    Detroit Red Wings: Howard (Gustavsson) – Smith, Kronwall, DeKeyser, Quincey, Lashoff, Kindl – Franzen, Legwand, Jurčo – Tatar, Sheahan, Nyquist – Alfredsson, Helm, Andersson – Bertuzzi, Glendening, Miller
    Montreal Canadiens: Price (Budaj) – Jemelin, Markov, Subban, Bouillon, Tinordi, Weaver – Vanek, Desharnais, Pacioretty – Gallagher, Plekanec, Galchenyuk – Gionta, Briere, Bourque – White, Eller, Bournival

    Rozhodčí: LaRue, O'Rourke – Cherrey, MacPherson

    Diváci: 20 066
    bahis siteleri