Slovinsko – Ukrajina 5:3 (kon.) | Maďarsko – Rakousko 4:5 (po pr.) | Japonsko – J. Korea 4:2 (kon.)
po prodl.
Maďarsko
4:5 (0:0, 3:3, 1:1- 0:1)
Rakousko
Čtvrtek 24.04.2014, 09:00 • Goyang Ice Rink • Mistrovství světa - I. A Divize
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    63:45
    Rakousko právě vstřelilo branku!
    Rakušané přece jen zužitkovali svůj tlak, těsně před návratem Sziranyiho vstřelili rozhodující branku a radují se z důležité výhry 5:4 v prodloužení nad Maďarskem! Hetenyiho překonal BRIAN LEBLER, který tak potvrdil pozici nejproduktivnějšího hráče turnaje. Asistence: Dominique Heinrich.
     
    63:37
    Oddechový čas Rakouska.
     
    63:30
    Obrovské šance Rakouska v přesilové hře, Koch ani Hundertpfund však Hetenyiho nepřekonali, ten teď doslova čaroval ve své bráně.
     
    61:46
    Dvojnásobná početní převaha Maďarů je u konce, dvě minuty za hákování dostal Sziranyi.
     
    60:34
    A pozor, Rakušané budou hrát v dvojnásobném oslabení, Mario Altman dostal dvouminutový trest.
     
    59:48
    Maďaři budou hrát přesilovou hru, dvě minuty za napadení dostal Thomas Koch.
     
    59:28
    Obrovská šance Hariho, který dorážel přes klečícího Starkbauma, rakouského brankáře nepřekonal.
     
    59:17
    Trenér Maďarska Rich Chernomaz si bere oddechový čas, Maďaři potřebují dnes získat tři body, aby si udrželi reálnou naději na postup.
     
    58:55
    To je závěr jako hrom, co střela, to obrovská šance. Tentokrát se proti Hetenyimu neprosadil Lebler, který stál na levém kruhu sám ani dorážející Hundertpfund.
     
    58:18
    Azari se dostal před bránu, Starkbauma nepřekonal, následně se do velké šance dostal Benk, Starkbaum vytáhl zákrok betonem.
     
    56:15
    A další velká šance Rakouska, Stefan Geier se ocitl sám před Hetenyim, maďarský gólman však vysunul svou hůl a celou situaci zneškodnil.
     
    54:45
    Heinrich vyslal do velké šance Leblera, nejproduktivnější hráč turnaje tváří tvář Hetenyimu přestřelil.
     
    53:51
    Maďarsko právě vstřelilo branku!
    Maďaři hráli jako polití živou vodou, což vyústilo ve vyrovnávací branku. CSABA KOVACS svou střelu švihem poslal přes obránce neomylně pod víko Starkbaumovy brány. Je zaděláno na hodně zajímavý konec třetí třetiny. Asistence: Balint Magosi, Tamas Pozsgai.
     
    52:56
    To jsem hodně zakřikl, Maďaři teď měli obrovskou šanci a začali se radovat z branky, jeden z hráčů maďarského týmu překonal bekhendem Starkbauma, obránce Schuming však zastoupil svého krajana a vyrazil kotouč z brankové čáry. Po krátké poradě s videorozhodčím, hlavní sudí dnešního utkání gól neuznal, ani nemohl.
     
    49:39
    Chybu v defenzívě vyrobili i hokejisté Rakouska, Sebok se dostal do výhodné palebné pozice z mezikruží, Starkbaum podržel své mužstvo.
     
    47:40
    Rakousko právě vstřelilo branku!
    Rakušané našli okno v maďarské obraně a dostávají se do vedení, Oberkofler přihrál zpoza brány MATTHIASI IBEREROVI, jehož střela se odrazila od tyčky do brány. Asistence: Daniel Oberkofler.
     
    40:56
    Velká šance Oberkoflera, který se protáhl přes Sziranyiho a hnal se sám na Hetenyiho, maďarský gólman však nadvakrát šanci rakouského útočníka zhatil.
     
    Rozhodčí nakonec branku uznává a na úvod třetí třetiny tak platí nerozhodný stav 3:3
     
    39:59
    Maďarsko právě vstřelilo branku!
    Rozhodčí ani po poradě s videosudím neví, zda gól padl po konci druhé třetiny či před a vidíme tak nesmírně kuriózní okamžik. Videorozhodčí celou situaci vyřeší až o přestávce. To se vůbec nelíbí fanouškům v hale, kteří bučí. Nicméně hráči zamířili do kabin a na verdikt si musíme počkat. Rozhodčí branku uznává! V samotném závěru třetiny se se prosadil BALAZS SEBOK, který kotouč propasíroval mezi Starkbaumovy betony. Asistence: Zsolt Azari, Andras Benk.
     
    39:13
    Velká šance i na druhé straně, Hundertpfund vjel do útoku počkal až se na jeho úroveň dostane Iberer, kterému přihrál. Proti Ibererovi vytáh l parádní zákrok lapačkou Hetenyi.
     
    38:08
    Obrovskou šanci měl Sofron, který dostal spoustu prostoru v mezikruží, rakouský gólman si připsal další výtečný zákrok.
     
    36:48
    Maďaři si tak alespoň zahrají přesilovou hru, dvě minuty za podražení dostal Stefan Geier.
     
    36:48
    Maďaři mohli vyrovnat. Balasz Sebok jel sám na brankáře, Starkbauma však nepřekonal.
     
    35:52
    Rakousko právě vstřelilo branku!
    To je neuvěřitelné, Rakušané během čtyř minut otáčejí z 0:2 na 3:2. Thomas Koch stejně jako před chvílí našel nikým nehlídaného DOMINIQUA HEINRICHA, kterému opět stačilo trefit odkrytou branku, tentokrát však z většího úhlu než před chvílí. Asistence: Thomas Koch, Thomas Hundertpfund.
     
    35:43
    První přesilovou hru v zápase si zahrají Rakušané. Bence Sziranyi podrazil Oberkoflera a dnes poprvé oslabí své mužstvo.
     
    33:34
    Rakousko právě vstřelilo branku!
    Rakušané mají na tomto šampionátu patent na rychlé srovnání velmi nepříznivého stavu. Včera během čtyř minut smazali tříbrankové manko, dnes za dvě minuty dvoubrankové. Thomas Koch naservíroval kotouč DOMINIQUE HEINRICHOVI, který už s doklepnutím kotouče do prázdné brány problém neměl. Asistence: Thomas Koch, Thomas Hundertpfund.
     
    31:51
    Rakousko právě vstřelilo branku!
    Jedním slovem nádhera, to, co si teď dovolil THOMAS HUNDERTPFUND, nebude chybět v sestřihu nejhezčích akcí šampionátu. Rakouský útočník se dokázal přes čtyři hráče prokličkovat před Hetenyiho, kterého překonal střelou mezi vyrážečku a beton. Asistence: Brian Lebler.
     
    30:00
    Schiechl Hetenyiho nepřekonal, maďarský gólman ukryl střelu rakouského útočníka v lapačce.
     
    30:00
    Trestné střílení pro Rakousko, Schiechl byl při svém samostatném průniku nedovoleně zastaven a může za malou chvíli snížit.
     
    28:27
    Maďarsko právě vstřelilo branku!
    Maďary prolomení dlouhého střeleckého půstu očividně povzbudilo. Andras Benk objel bránu, naservíroval kotouč BALAZSI SEBOKOVI, který doklepl kotouč do odkryté klece. Asistence: Andras Benk.
     
    27:11
    Maďarsko právě vstřelilo branku!
    Maďaři se po dlouhém dobývání rakouské brány konečně prosazují. Sziranyiho střelu od modré usměrnil mezi Starkbaumovy betony ISTVAN BARTALIS. Asistence: Bence Sziranyi.
     
    26:59
    Nyní se ovšem budou Rakušané opět bránit, Mattias Iberer podrazil v útočném pásmu Kovacse a jde si odpykat dvouminutový trest.
     
    24:56
    Další důležitý zásah Starkbauma na druhé straně, ten si teď připsal kvalitní zákrok ramenem proti Bartalisovi.
     
    20:45
    Rakousku se na úvod druhé třetiny bude muset bránit v oslabení, Thomas Hundertpfund nepohlídal svou hokejku a dostal dvě minuty za hru vysokou holí.
     
    16:23
    A další velká šance Maďarska a další kvalitní zákrok Starkbauma, tentokrát se neprosadil Hari, který pálil z mezikruží.
     
    15:47
    Rakušané navíc budou hrát v oslabení, Nicolas Petrik dostal dvě minuty za hrubost a oslabí své mužstvo.
     
    15:29
    Maďarský tlak se stupňuje, Azari nahrával před bránu, odkud pálil Varga, Starkbaum dokázal zasáhnout.
     
    11:29
    Andras Benk mohl otevřít skóre utkání, Starkbauma nedokázal překonat ani nadvakrát.
     
    08:55
    Rozhodčí budou poprvé v zápase vylučovat, Benjamin Petrik dostal dvě minuty za hrubost na Azariho.
     
    02:33
    Velká chyba v maďarské rozehrávce málem vyústila v úvodní trefu utkání, Hundertpfund měl spoustu času a prostoru ke střele, Hetenyi však podržel své mužstvo.
     
    00:58
    První šance utkání pro Rakousku, Komarek našel před bránou dobře postaveného Iberera, který však Hetenyiho nepřekonal.

    Václav Petrů

    Branky a nahrávky: 28. Bartalis (Sziranyi), 29. Sebok (Benk), 40. Sebok (Azari, Benk), 54. Kovacs (Magosi, Pozsgai) – 32. Hundertpfund (Lebler), 34. Heinrich (Koch, Hundertpfund), 36. Heinrich (Koch, Hundertpfund), 48. Iberer (Oberkofler), 64. Lebler (Heinrich)


    Maďarsko: Hetenyi (Sevela)- M. Vas, Huffner, Tokaji (C), Pozsgai, Groschl, Sziranyi, Varga, Orban- J. Vas (A), Magosi, Kovacs (A)- Sofron, Hari, Bartalis- Sebok, Benk, Azari- Nagy, Koger, MIhaly
    Rakousko: Starkbaum (Swette)- Altmann, Schuming, Heinrich, Schlacher, Mühlstein, Bacher, Peter, Mitterdorfer- Lebler, Koch (C), Hundertpfund (A)- Komarek, Oberkofler (A), Iberer- N. Petrik, Schiechl, B. Petrik- Fischer, S. Geier, M. Geier

    Rozhodčí: Anisimov, Koch- Kack, Buese
    bahis siteleri