Francie – Kanada 3:2 (1:0 po s.n.) | Švýcarsko – Rusko 0:5 (kon.) | Slovensko – Česko 2:3 (po pr.)
Bělorusko – USA 1:6 (kon.)
konec
Švýcarsko
0:5 (0:3, 0:1, 0:1)
Rusko
Pátek 09.05.2014, 15:45 • Minsk Arena (kapacita - 15 086 diváků). • Mistrovství světa
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že Rusko rozdrtilo v úvodním utkání šampionátu celek Švýcarského spříseženství poměrem 5:0, se s Vámi loučím. Ovšem ne na dlouho, od 19:45 se totiž zde v běloruské Minsk aréně staneme svědky historické události. Tým Běloruska totiž vyzve ve svém prvním utkání na vůbec prvním domácím mistrovství světa v historii země Spojené státy americké, takže určitě zůstaňte s námi! (18:04:35)
     
    Za Rusko je to brankář Sergej Bobrovskij, který pochytal všechny pokusy švýcarských hráčů a cenu si tak po právu zaslouží. Nutno dodat, že již před tímto ohodnocením bylo jeho jméno skandováno v podstatě celou halou.
     
    Za Švýcarsko to bude Damien Brunner, který si to zasloužil především svou agilitou. Ta jeho spoluhráčům chyběla, z čehož by si měl tým helvétského kříže vzít ponaučení.
     
    Nyní budou vyhlášeni nejlepší hráči utkání.
     
    Skončilo utkání mezi Švýcarskem a ruskou sbornou, jež jednoznačně ovládl druhý jmenovaný tým. Rusko nedovolilo hráčům helvétského kříže ani jednu branku, přičemž samo vstřelilo pět. Brankou a nahrávkou se blýskla největší hvězda šampionátu, Alexander Ovečkin vstřelil druhý gól svého týmu a poté nahrál na ten poslední Danisu Zaripovovi.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:52
    "Maladci" skanduje v podstatě celá hala, Rusové vítězí.
     
    58:25
    Rusko právě vstřelilo branku!
    A nakonec ještě jeden výbuch radosti v ochozech haly, kde působí tým KHL Dinamo Minsk. Ovečkin našel nahrávkou DANISE ZARIPOVA, který propálil Genoniho a uštědřil tak Švýcarům nelichotivého "bůra". Asistence: Alexander Ovečkin.
     
    57:20
    Rusové si užívají kotouč na holi v útočné třetině a kontrolují čas, který Švýcarům neúprosně ubývá.
     
    56:45
    V útočném pásmu si ovšem hráči helvétského kříže nevědí rady. Vůbec. Ruská obrana je dnes v podstatě nezdolná.
     
    56:07
    Švýcaři zakládají útok až od Genoniho.
     
    55:30
    Z tribun se zhruba čtyři a půl minuty před koncem třetí třetiny ozývá mocný pokřik "Rasija".
     
    55:14
    Hra byla nyní přerušena, příčinou byl kotouč, jenž uvízl ve skrumáži hráčů.
     
    54:38
    Z hráčů v červeném se nyní osmělil ten nejmladší z celého šampionátu. Kevin Fiala se vydal s kotoučem mezi kruhy, odkud jeho ránu zablokoval Orlov.
     
    53:57
    Jednomu ze dvou zahajovacích utkání na letošním mistrovství světa v běloruském Minsku přihlíží celkem 13 300 diváků. Atmosféra v hale je vskutku vynikající. A to si to představte večer, kdy nastoupí domácí celek.
     
    53:57
    Ofsajd Ruska.
     
    53:15
    Rusové jdou v poklidu střídat a mohou si také oddychnout za brankou Bobrovského.
     
    52:35
    Od modré chvíli nato pálí Yannick Weber, brankář Columbusu Blue Jackets je dnes prostě nepřekonatelný.
     
    52:14
    Velké šance Švýcarů. Simon Moser na sebe natáhl obránce a poté předložil do šance Brunnerovi, jehož ránu vykopl svým betonem Bobrovskij.

    Dominik Tobola

    Branky a nahrávky: 1. Plotnikov (Denisov, Šipačjov), 7. Ovečkin (Zaripov, Bělov), 18. Šipačjov (Čudinov), 30. Bělov (Kuljomin, Širokov), 59. Zaripov (Ovečkin)


    Švýcarsko: Genoni – Schlumpf, Josi "A", Blum, Grossmann, Seger "C", Weber, Kukan – Moser, Romy, Brunner – Cunti, Hollenstein, S. Bärtschi – Ambühl "A", Fiala, Suri – Rufenacht, Schappi, Stancescu.
    Trenér: Sean Simpson.

    Rusko: Bobrovskij (Vasilevskij) – Denisov, Orlov, Kutuzov, Medveděv, Jakovlev, Bělov, Zubarev, Čudinov – Ovečkin "C", Plotnikov, Šipačjov – Kuljomin "A", Anisimov, Širokov – Tichonov, Zaripov "A", Loktionov – Dadonov, Burmistrov, Kuzněcov.
    Trenér: Olegs Znaroks.

    Rozhodčí: Lars Brüggemann (GER), Antonín Jeřábek (CZE) – Chris Carlson (CAN), Pierre Dehaen (FRA).

    Diváci: 13 300.
    bahis siteleri