Francie – Kanada 3:2 (1:0 po s.n.) | Švýcarsko – Rusko 0:5 (kon.) | Slovensko – Česko 2:3 (po pr.)
Bělorusko – USA 1:6 (kon.)
konec
Švýcarsko
0:5 (0:3, 0:1, 0:1)
Rusko
Pátek 09.05.2014, 15:45 • Minsk Arena (kapacita - 15 086 diváků). • Mistrovství světa
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:25
    Rusko právě vstřelilo branku!
    A nakonec ještě jeden výbuch radosti v ochozech haly, kde působí tým KHL Dinamo Minsk. Ovečkin našel nahrávkou DANISE ZARIPOVA, který propálil Genoniho a uštědřil tak Švýcarům nelichotivého "bůra". Asistence: Alexander Ovečkin.
     
    53:57
    Jednomu ze dvou zahajovacích utkání na letošním mistrovství světa v běloruském Minsku přihlíží celkem 13 300 diváků. Atmosféra v hale je vskutku vynikající. A to si to představte večer, kdy nastoupí domácí celek.
     
    52:14
    Velké šance Švýcarů. Simon Moser na sebe natáhl obránce a poté předložil do šance Brunnerovi, jehož ránu vykopl svým betonem Bobrovskij.
     
    44:17
    Do rychlého protiútoku se dostali hráči v červeném, Hollenstein směřoval svůj na kapitána Mathiase Segera, jehož ránu zastavilo rameno Bobrovského.
     
    40:17
    Švýcaři začali velmi agilně. Co jim také zbývá, jestli chtějí vyrovnat. Vyloučen je Dmitrij Orlov (RUS) na dvě minuty za hákování.
     
    35:01
    Damien Brunner (SUI) to nyní přehnal se svojí agilitou a je vyloučen na dvě minuty za podražení.
     
    34:25
    Velké šance Damiena Brunnera vrcholí! Nejprve dvakrát vypálil z ostrého úhlu a poté se snažil od zasunutí kotouče za Bobrovskiho – bez úspěchu.
     
    34:05
    První formace nyní předvedla, jak dokáže být hokej krásný sport. Po ose šla souhra na jeden dotek postupně Plotnikov, Šipačjov a zakončující Ovečkin, ale ten nakonec kotouč do odkryté branky nedostal!
     
    30:15
    Na druhé straně se dostal do velké příležitosti Sven Bartschi, ale Bobrovskij je dnes prostě naprosto bezchybný! Střelu švýcarského útočníka vykryl vyrážečkou.
     
    29:45
    Velká šance na straně Ruska! V přečíslení tři na dva se ocitl ve střelecké pozici Alexander Medveděv, ale v rozhodující chvíli mu praskla hůl!
     
    29:06
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Velká rána pro Švýcary, kteří před několika okamžiky neproměnili velkou příležitost. Červenat se musí nyní brankář Genoni, který propustil lehkou střelu po zemi, jíž vyslal ANTON BĚLOV. Kotouč prošel mezi jeho chrániči až do branky. Asistence: Nikolaj Kuljomin, Sergej Širokov.
     
    23:20
    Švýcaři se opět budou muset bránit ve čtyřech hráčích. Na trestnou míří Viktor Stancescu (SUI), jenž namířil kotouč mimo hrací plochu bez zavinění a odchází na dvě minuty za zdržování hry.
     
    22:46
    Anisimov se dostal společně do úniku ve dvou na jednoho společně se Širokovem, řešení situace vzal na sebe. Nepovedlo se. Jeho klička do forhendu a následná střela skončila kousek vedle Genoniho branky!
     
    17:15
    Rusko právě vstřelilo branku!
    A Rusové zasazují třetí tvrdou ránu. Akci, po které vybruslil Čudinov z rohu a vypálil, zakončil tečí mimo dosah Genoniho VADIM ŠIPAČJOV. Tohle se bude Švýcarům velmi těžko dotahovat. Asistence: Maxim Čudinov.
     
    14:59
    Vyloučení nyní na obou stranách. Za Rusy vyloučen Vadim Šipačjov (RUS) na dvě minuty za podražení. Stejným prohřeškem se provinil Reto Schappi (SUI).
     
    13:37
    Velká šance na straně helvétského kříže, před Bobrovskim se zjevil Sven Bartschi. Přes usilovné dorážení si na brankáře sborné nepřišel.
     
    11:54
    Paradoxně ovšem mohli zvýšit Rusové. Na útočný výlet se vydali Kuljomin a Anisimov. První střelu zlikvidoval skvěle Genoni, dorážku útočníka Columbusu pak na brankové čáře chytil Yannick Weber!
     
    11:17
    Alexander Ovečkin (RUS) se nyní ukázal i z té stinné stránky. Fauloval Ambühla a posedí si přinejlepším dvě minuty na trestné lavici.
     
    10:02
    Medveděv se vydal na útočný výlet, po němž namířil střelu do spojnice Genoniho branky!
     
    07:42
    Alpská země se konečně osmělila malinko více. Maxim Čudinov (RUS) musel po průniku jednoho ze Švýcarů zatáhnout za záchranou brzdu – podražení a první přesilovka pro červený celek.
     
    06:34
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Švýcarský zadák si příliš dlouho na trestné lavici neposeděl, což může helvétský kříž v dalším průběhu mrzet. Přesilovkovou akci nasměroval Zaripov na hůl ALEXANDERA OVEČKINA a ostrostřelec Capitals propasíroval svou ránu mezi nohama nic netušícího Genoniho. Jeden z hráčů totiž velmi dobře clonil před jeho výhledem. Asistence: Danis Zaripov, Anton Bělov.
     
    06:12
    Sotva se tým v červeném vymanil z oslabení, hned do něj zase putuje. Robin Grossmann (SUI) nestihl pohyb pronikajícího ruského útočníka a musel jej podrazit.
     
    05:53
    Další velké chvíle ruských střelců. Nyní přišly tři rány za sebou, z nichž dvakrát měl na holi druhou branku svého týmu Anisimov. Švýcarská třiašedesátka se v brance zaskvěla zákrokem lapačkou.
     
    03:51
    Sborná bude mít šanci na zvýšení svého náskoku, Anisimov se hezky protáhl v rohu kluziště, kde ho nedovoleně zastavil Mathias Seger (SUI). Švýcarský kapitán si tak odpyká dvě minuty za hákování.
     
    01:28
    Ruský tlak pokračuje, další velkou šanci nyní zahodil po přihrávce Kuljomina křídelní útočník Širokov!
     
    00:13
    Rusko právě vstřelilo branku!
    To je nástup! Nováčka mezi třemi tyčemi na mistrovství světa ruští hráči ani trochu nešetří! První akce byla vedena po levé straně, odkud z vrcholu kruhu vypálil SERGEJ PLOTNIKOV a k obrovské radosti přítomných ruských fanoušků trefil přesně na vzdálenější tyč Genoniho branky. Asistence: Denis Denisov, Vadim Šipačjov.
    Cestu našich mladých reprezentantů U18 šampionátem ve Finsku si můžete připomínat originálním dresem. Ten nyní můžete získat v této aukci.

    Dominik Tobola

    Branky a nahrávky: 1. Plotnikov (Denisov, Šipačjov), 7. Ovečkin (Zaripov, Bělov), 18. Šipačjov (Čudinov), 30. Bělov (Kuljomin, Širokov), 59. Zaripov (Ovečkin)


    Švýcarsko: Genoni – Schlumpf, Josi "A", Blum, Grossmann, Seger "C", Weber, Kukan – Moser, Romy, Brunner – Cunti, Hollenstein, S. Bärtschi – Ambühl "A", Fiala, Suri – Rufenacht, Schappi, Stancescu.
    Trenér: Sean Simpson.

    Rusko: Bobrovskij (Vasilevskij) – Denisov, Orlov, Kutuzov, Medveděv, Jakovlev, Bělov, Zubarev, Čudinov – Ovečkin "C", Plotnikov, Šipačjov – Kuljomin "A", Anisimov, Širokov – Tichonov, Zaripov "A", Loktionov – Dadonov, Burmistrov, Kuzněcov.
    Trenér: Olegs Znaroks.

    Rozhodčí: Lars Brüggemann (GER), Antonín Jeřábek (CZE) – Chris Carlson (CAN), Pierre Dehaen (FRA).

    Diváci: 13 300.
    bahis siteleri